Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 τιποτα δεν θα γίνει, και θα σου προτεινα να μην πας καθολου. Το θέλουν όταν σου χρεωσουν υλικά αν γίνει καμια ζημιά να σου βγάλουν χρεωστικο, δηλ να σε βάλουν να τα πληρώσεις μεσω της εφοριας...
Zein Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 αν υπήρχε max. υπηρεσιών, πχ. 12-15 το μηνα και η υπηρεσία μεταθέσεων θα του έστελνε ανάλογα τόσους φαντάρους για να καλύψει τις υπηρεσίες, δραστηριότητες, ασθένειες, αν τα σκάτωνε θα βρισκόταν υπόλογος. Εδω μιλαμε για μαχιμες μοναδες που ειναι μονιμως σε ημικατασταση συναγερμου και που ενω οι στρατοπεδαρχες ζητανε συνεχεια απο το ΓΕΣ να τους στειλουν στρατιωτες να καλυψουν τα κενα για λογους εθνικης ασφαλειας ,τελικα παιρνουν ολο αρνητικες απαντησεις.! Το εχω ζησει αυτο ενω παραλληλα μιλαγα με φιλαρακια απο την αθηνα που μετα το κεντρο (αυλωνα, προφανως για να ειναι κοντα στο σπιτι τους) πηραν μεταθεση στο ...γες χωρις να εχουν πιασει καν οπλο. Η υπηρεσια μεταθεσεων ειναι τοσο βρωμικη και διεφθαρμενη που δεν την ενδιαφερει αμα ενα στρατοπεδο στα συνορα δεν εχει προσωπικο , θα ενδιαφερθει για το..ωρομισθιο του φανταρου? Και ειναι βρωμικη και διεφθαρμενη επειδη καποιοι εξυπνοι την υποστηριζουν και την συντηρουν επειδη τους συμφαιρει. Το πελατειακο κρατος σημαινει επισης και πελατειακη κοινωνια.. 1
qsis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Παιδια, μιλαγα με ενα παλικαρι σημερα και μου λεει οτι το 99% των μαυροσκουφδων πανε στον Εβρο και το 1% πανε σε νησια και αυτοι λογω βυσματος. ΑΛηθευει αυτο ?? μαύρος τον ήπιες, έχει μόνο νησιά και έβρο και στη "καλύτερη" (γιατί είναι σκατά) Λιτόχωρο μόνο αυλώνα έχει κοντά στην αθήνα , αλλά πάνε λίγοι για οργανικοί εκεί "Καταλαβες? Και μετα αναρωτιομαστε γιατι φτασαμε σε αυτη την κατασταση.." , μου ειπε καποτε ενας στρατοπεδαρχης... και αυτός βύσμα είναι και αν δε το κατάλαβες όσο ήταν Σχης θα το καταλάβεις όταν γίνει Ταξχος δεν κάνουν τη χάρη επειδή το είπε ο ανώτερος, αν θέλουν τους γράφουν, το κάνουν για να βολευτούν και να ανέβουν και οι ίδιοι ή για να πάνε κάποτε κοντά στο σπίτι τους ή για να μη φύγουν μακριά από αυτό οι στρατιωτικοί όλοι κινούνται με βύσμα, των φαντάρων για μόλις 9 μήνες είναι ανάξια λόγου..
olympiakosgate7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 μαύρος τον ήπιες, έχει μόνο νησιά και έβρο και στη "καλύτερη" (γιατί είναι σκατά) Λιτόχωρο μόνο αυλώνα έχει κοντά στην αθήνα , αλλά πάνε λίγοι για οργανικοί εκεί Δεν καταλαβες τι εννοω αδερφε. Δεν θελω να μεινω κοντα, αντιθετα θελω να παω σε νησι και μιας και δεν εχω βυσμα ρωτησα αν εχω πιθανοτητες να παω σε νησι.
qsis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δεν καταλαβες τι εννοω αδερφε. Δεν θελω να μεινω κοντα, αντιθετα θελω να παω σε νησι και μιας και δεν εχω βυσμα ρωτησα αν εχω πιθανοτητες να παω σε νησι.Η Σάμος και η λάσπη μέχρι το γόνατο σε περιμένει και δε θες κανένα απολύτως βύσμα να πας σε ένα τέτοιο μέρος, είναι καθαρά θέμα τύχης μιας και κάνεις δε θέλει να πάει
gidimosxari Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 μαύρος τον ήπιες, έχει μόνο νησιά και έβρο και στη "καλύτερη" (γιατί είναι σκατά) Λιτόχωρο μόνο αυλώνα έχει κοντά στην αθήνα , αλλά πάνε λίγοι για οργανικοί εκεί και αυτός βύσμα είναι και αν δε το κατάλαβες όσο ήταν Σχης θα το καταλάβεις όταν γίνει Ταξχος δεν κάνουν τη χάρη επειδή το είπε ο ανώτερος, αν θέλουν τους γράφουν, το κάνουν για να βολευτούν και να ανέβουν και οι ίδιοι ή για να πάνε κάποτε κοντά στο σπίτι τους ή για να μη φύγουν μακριά από αυτό οι στρατιωτικοί όλοι κινούνται με βύσμα, των φαντάρων για μόλις 9 μήνες είναι ανάξια λόγου.. Αν θελουν τους γραφουν?..χαχαχ..τι λες φιλε μου?..θυμασε καλα τους στρατιωτικους νομους και τον ορκο?.."Υποταγην εισ τους ανωτερους μου λεει και να εκτελω προθυμος και ανευ αντιλογιας τας διαταγας των" Πολυ απλα αν ο ανωτερος παρει τον διοικητη του στρατοπαιδο και εκεινος τον γραψει θα φαει μια καλη φυλακα για το ιστορικο του και μια πολυ ωραια μεταθεση αν δεν τον αναφερει για να φυγει απο το σωμα.
qsis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Έχεις καταλάβει πώς λειτουργεί η ιεραρχία; τι πάει να πει ανώτερος; ένας εκτός μονάδας θα σου ορίσει τι θα κάνεις στη μονάδα σου; Απλά είναι γλειφτες και χεστηδες για αυτό κάνουν χατηρια Δεν υπάρχουν τέτοιες διαταγές, αυτές είναι διαταγές για αυτούς που θεωρούν διαταγή το "πλύνε μου το αμάξι"
Zein Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δηλαδη θες να πεις τωρα πως ενας ταψιαρχος με φωτιες αστερακια και σπαθια δε μπορει να κανει ζημια σε εναν απλο δ/κτη μοναδας..? Μακαρι ο στρατος να λειτουργουσε by the book και προβλεπομενα, αλλα το προβλεπομενα αναλωνεται σε ανουσιες στιγμες οπως πχ αμα ενας φανταρος δεν εχει καθρεφτες αρβυλα ή δεν εχει μαθει απεξω (οπως προβλεπεται!) την στρατιωτικη προσευχη 1
gidimosxari Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Έχεις καταλάβει πώς λειτουργεί η ιεραρχία; τι πάει να πει ανώτερος; ένας εκτός μονάδας θα σου ορίσει τι θα κάνεις στη μονάδα σου; Απλά είναι γλειφτες και χεστηδες για αυτό κάνουν χατηρια Δεν υπάρχουν τέτοιες διαταγές, αυτές είναι διαταγές για αυτούς που θεωρούν διαταγή το "πλύνε μου το αμάξι" Μαλλον εσυ δεν εχεις καταλαβει φιλε μου απο αυτα που λες.να στο πω πολυ απλα και απο τους φανταρους.Ενας ανωτερος μπορει να διαταξει τον φανταρο κατι που ο ιδιος δεν θεωρει σωστο (του στυλ να κανει γοπινγκ μονος του ,να κανει ερπηση γυρω απο τον λοχο κτλ).ο φανταρος ειναι αναγκασμενος να το κανει και το πρωι να βγει στην αναφορα του λοχου παραπονουμενος .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ.και εαν το αψονι του το εκανε ο λοχαγος παλι πρεπει να βγει στην αναφορα του λοχου για να ζητησει αδεια να βγει στην αναφορα ταγματος γιατι αν παει κατευθειαν στον διοικητη θα τσιμπηση φυλακες και απο τους δυο.Ακριβως το ιδιο γινεται και με τα στελεχη.παιρνει ο αντιστρατηγος τηλ τον συνταγματαρχη και του λεει δωσε σε αυτον 20 μερες αδεια και τελος.Αν ο συνταγματαρχης δεν γουσταρει ας παραπονεθει στον αμεσως ανωτερο του.π.χ εγω που ημουν σε ταγμα πεζοναυτων επρεπε ο διοικητης να αναφερει στον ταξιαρχο σιμο και παει λεγοντας.τα μονα τηλεφωνα που αμα εχουν @ και θελουν μπορουν να αγνοησουν ειναι απο πολιτικους και απο παπαδες,ασχετα τι λενε.Το στρατιωτικο βυσμα αν εχεις μεγαλο βαθμο ποιανει ΠΑΝΤΑ για τον λογο που σου ειπα
qsis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Το στρατιωτικό βύσμα είναι το πιο ασήμαντο εκτός συγκεκριμένων συγκυριών. πήγαινε σε είναισοβαρό βυσματοστρατοπεδο και ρωτά πώς μπήκαν εκεί για να καταλάβεις ποιο μέσο μετράει Το να κάνεις γοπινγκ είναι κάτι που έχει σχέση με την υπηρεσία Το να κάνεις ερπινγκ μπορεί να είναι μέρος της άσκησης Το να πλύνεις το ΙΧ του διοικητή είναι κάτι που δικαιούσαι να αρνηθείς (και ας το πληρώσεις μετά σε χωσιμο, γιατί σαν κανονική ποινή δε παίζει) Το να πει κάτι για ένα φαντάρο (πχ άδεια) ο ταξίαρχος του στρατοπέδου εννοείται ότι η διοικητής θα το κάνει γιατί πρέπει και είναι ο άμεσα ανώτερος του Το να πάρει όμως τηλέφωνο κάποιος στρατηγός από την Αθήνα ένα λοχαγό στον Έβρο (που δε θα το κάνει κιόλας απευθείας) για να ευνοήσει ένα στρατιώτη είναι κάτι που ο λοχαγός μπορεί να αγνοήσει αν έχει αρχιδια Το θέμα είναι πως πάρα πολλοί θέλουν να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους και τις εξυπηρετήσεις τους για να βολευτούν και οι ίδιοι, όχι γιατί αναγκάζονται.μη σας πουλάνε παραμύθι
gidimosxari Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Το στρατιωτικό βύσμα είναι το πιο ασήμαντο εκτός συγκεκριμένων συγκυριών. πήγαινε σε είναισοβαρό βυσματοστρατοπεδο και ρωτά πώς μπήκαν εκεί για να καταλάβεις ποιο μέσο μετράει Το να κάνεις γοπινγκ είναι κάτι που έχει σχέση με την υπηρεσία Το να κάνεις ερπινγκ μπορεί να είναι μέρος της άσκησης Το να πλύνεις το ΙΧ του διοικητή είναι κάτι που δικαιούσαι να αρνηθείς (και ας το πληρώσεις μετά σε χωσιμο, γιατί σαν κανονική ποινή δε παίζει) Το να πει κάτι για ένα φαντάρο (πχ άδεια) ο ταξίαρχος του στρατοπέδου εννοείται ότι η διοικητής θα το κάνει γιατί πρέπει και είναι ο άμεσα ανώτερος του Το να πάρει όμως τηλέφωνο κάποιος στρατηγός από την Αθήνα ένα λοχαγό στον Έβρο (που δε θα το κάνει κιόλας απευθείας) για να ευνοήσει ένα στρατιώτη είναι κάτι που ο λοχαγός μπορεί να αγνοήσει αν έχει αρχιδια Το θέμα είναι πως πάρα πολλοί θέλουν να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους και τις εξυπηρετήσεις τους για να βολευτούν και οι ίδιοι, όχι γιατί αναγκάζονται.μη σας πουλάνε παραμύθι Εμενα να μου πουλανε παραμυθι?..χαχα...Τι να σου πω.Συνεχιζεις και δεν καταλαβαινεις την ιεραρχια απο οτι φαινεται.Ευτυχως δεν ειχα την τυχη να παω σε καλο βυσματοστρατοπαιδο αλλα απο αυτα που ειχαμε εκει και που ξερω απο ιεραρχια αυτο συμβαινει.και οχι μονο στον στρατο,και στην αστυνομια και οπου υπαρχει ιεραρχια.Ειναι απλο,δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε.Α,και για να το καταλαβεις καλυτερα αυτο που σου λεω ,αν πχ εγω εχω βυσμα τον παππουλια η ακομα και τον σαμαρα,ποιον θα παρουν τηλ για να με βολεψει?..τον διοικητη του ταγματος? η μηπως τον λοχαγο μου? ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ,γιατι πολυ απλα δεν τους ξερει και δεν ξερει αν θα πιασει ο λογος του.θα παρει τον αρχηγο γες που θα ειναι δικος του και εκεινος με την σειρα του θα ΔΙΑΤΑΞΕΙ τον διοικητη για το οτιδηποτε.Αρα παλι το στρατιωτικο βυσμα κανει την δουλεια.το οτι τα μεγαλα κεφαλια στην ιεραρχια γλυφουν καποιους πολιτικους και το αναποδο δεν σημαινει οτι το πολιτικο βυσμα κανει την δουλεια.
qsis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Αυτό σημαίνει, ότι το πολιτικό κάνει τη δουλειά (και όχι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο) και ακόμα χειρότερα το παπαδαριό Οι στρατιωτικοί άντε κάνα συγγενή τους να βολέψουν δεν είναι για πολύ κόσμο
flik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ο qsis λέει πως η ιεραρχία δεν είναι όποιος έχει περισσότερεα αστέρια κάνει ό,τι θέλει σε αυτόν που έχει λιγότερα. Ο ταξίαρχος έχει απο κάτω όλη την ταξιαρχία του. Δεν μπορεί να επέμβει σε συνταγματάρχη διοικητή μονάδας άλλης ταξιαρχίας. Ανώτερος βαθμός, αλλά δεν τον "διοικεί" αυτός. Μη τρελαθούμε, που θα πάρει ταξίαρχος πυροβολικού να πει σε λοχαγό πεζικού σε διατάζω. Δηλαδή ένας λοχαγός θα διατάζει όποιον υπολοχαγό βρει μπροστά του; Τι λέτε ρε; Εδώ και εμάς τους φαντάρους μας έλεγαν εσείς ανήκετε στη τάδε πυροβολαρχία, δεν μπορεί να σας τσιμπάνε οι λοχίες και οι επιλοχίες άλλων πυροβολαρχιών για αγγαρείες. Ο στρατηγός διοικεί τους πάντες φυσικά και είναι ανώτερος όλων. Φυσικά όπως ειπώθηκε δεν θα πάρει αυτός τηλέφωνο απευθείας τον διοικητή μονάδας, αλλά θα ακολουθήσει την ιεραρχία προς τα κάτω, να μιλήσει πρώτα με τον ταξίαρχο/μέραρχο πχ και αυτός με τον διοικητή μονάδος. Τώρα, ελέω συμφερόντων, γίνονται άλλα. Αν όμως είναι κάποιος συνταγματάρχης που έχει κάνει τα χαρτιά του και σε λίγες μέρες βγαίνει σε σύνταξη, γράφει στα balls του όποιον δεν μπορεί να τον διατάξει όπως προβλέπεται.
NickTG Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 και στην αστυνομια και οπου υπαρχει ιεραρχια Επειδή από εκεί κάτι ξέρω αν έπαιρνε τον πατέρα μου κάποιος να του ζητήσει το αντίστοιχο του βύσματος στο στρατό τσίμπαγε ένα τεράστιο αρχίδι και τελείωνε το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις