Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι πολύ χτυπητο, το καλύτερο ειναι να παντρευτείς καμια που έχει παιδια, εικονικος γαμος, παιρνεις και μορια για διαγωνισμούς του δημοσίου ;)

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γεια παιδες!εμενα δεν ειναι η ωρα μου ακομα αλλα μια ερωτηση ετσι για τν περιεργια.ως προστατης οικογενειας κανω 9μηνο και με φερνουν καπου εδω κοντα?η ουτε καν?

Δες εδώ φίλε μου.

Μειωμένη θητεία δικαιούσαι σίγουρα, το πόσους μήνες ακριβώς θα υπηρετήσεις εξαρτάται όμως. Θεωρητικά επίσης δικαιούσαι και μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής σου.

Μια συμβουλή μονάχα, μην εμπιστεύεσαι τη γραφειοκρατία του Στρατού. Εγώ ως πολύτεκνος, παρότι είχα καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Ρουφ κατά τη διάρκεια της "άδειας" ορκωμοσίας, πριν δηλαδή παρουσιαστώ στη μονάδα, δεν πήρα ποτέ μετάθεση.

Για να καταλάβεις, παρότι το αν κάποιος θα κάνει μειωμένη θητεία αποφασίζεται από τα "κεντρικά" ας πούμε, το αν θα μετατεθεί εξαρτάται από το στρατολογικό γραφείο της μονάδας του.

Έκανα λοιπόν 8μηνο, απολύθηκα όμως από Λήμνο. Όλοι της σειράς μου πήραν κανονικά μεταθέσεις. Η στρατολογία στη μονάδα μου δήλωνε άγνοια, ισχυρίστηκαν πως πιθανόν είχε γίνει κάποιο λάθος στην αποστολή των χαρτιών και επανέλαβαν τη διαδικασία. Τζίφος όμως.

Εντέλει δε με χάλασε, στη μονάδα είχα τις άκρες μου, την παρέα μου, καβάτζωσα και τα ΤΑΠ. Απλά επειδή κάποιος άλλος ίσως έχει πραγματικά ανάγκη να μετατεθεί κοντά στην οικογένειά του, προτείνω να πιέσει όσο μπορεί. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τα χαρτιά εγκαίρως, εν ανάγκη κάντε τις ενέργειές σας κατά τη διάρκεια των αδειών σας ή ζητήστε από τους δικούς σας να τρέξουν τη φάση και να σας στείλουν τα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς. 

Δημοσ.

Στην πρωτη πρωινη αναφορα, αιτησου το και αν ο διοικητης ειναι σωστος θα σε μετατάξει αεροπορια. Ναυτικο πιο δυσκολα... 

χααχχαχαχαχααχαχαχ τι λέει το παλικάρ

γεια παιδες!εμενα δεν ειναι η ωρα μου ακομα αλλα μια ερωτηση ετσι για τν περιεργια.ως προστατης οικογενειας κανω 9μηνο και με φερνουν καπου εδω κοντα?η ουτε καν?

ελπίζω να ξερεις οτι προστάτης δεν βγαίνεις επειδή εισαι απλά το μεγαλύτερο αρσενικό μέλος της οικογένειας αν θυμάμαι σωστά

για ρώτησε το και αν όντως είσαι νομίζω κάνεις 6μηνο.

μη σε πάρω κ στο λαιμό μου , ψάξτο νωρίς πάντως, μη το αφήσεις για τελευταία στιγμή .

Δημοσ.

τοτε γνωριζε απο αλλον οτι τους πηγαινε 1-1 και δεν ειχε θεμα. δεν περιμενε να γινει εμπλοκαρα. η 323 σειρα ηταν η μεγαλτερη που ειχε κατσει δε θυμαμαι ποσο 180 ατομα?? κατι τετοιο. και εκαναν ζωαρα. 

Η 323 1-1 στα ΧΩΚ δεν είδε πάντως. 

Ούτε ζωάρα θα έλεγα. Το καλύτερο ήταν το 2-1 και όχι για μεγάλο διάστημα. Κάποιοι βέβαια έπαιξαν καλά με φοιτητικές αλλά και πάλι σε άλλη μονάδα και πιο συχνά θα έβγαιναν και τις φοιτητικές θα είχαν και δεν θα πήγαιναν σε 5-6 αγήματα μερικοί (ακόμα και την τελευταία βδομάδα) χωρίς ούτε μέρα τιμητική. 

δεν ειπα οτι σε διωχνουν αμα εισαι αοπλος. απλα με βυσμα μπορεις να φυγεις πολυ ευκολα γιατι κανονικα ειναι αμεταθετο. ενοπλος δεν φευγεις με την καμια και με βυσμα. ετσι μου ειπε.

Κανονικά σε διώχνουν αν είσαι άοπλος για διάφορους λόγους. Αλλά επειδή ποτέ δεν έχουν κόσμο αλλά και επειδή πολλοί κάνουν αυτή την κομπίνα προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε κρατήσουν.

Εγώ αν και Ι4 απολύθηκα κανονικά ως Ι1. 

Δημοσ.

Αχά κατάλαβα. Των Μεγάρων δεν περνάει στην επιστροφή από τα χρηματιστήρια? Πηγαίνοντας προς Αθήνα κάνει μια στάση κάπου εκεί (γέφυρα κηφησού λέγεται ή κάπως έτσι) και είναι ένα 10λεπτο περπάτημα μέχρι τα ΚΤΕΛ, το αντίθετο δεν βολεύει? Δηλαδή να πάρω το υπεραστικό των Μεγάρων από κάποιο σημείο κοντά στον Κηφισό?

Απο θησειο εχει κατευθειαν για μεγαλο πευκο.Το ξερω γτ πηγαινα και εγω.Σε αφηνει στον κεντρικο πανω απο το στρατοπαιδο

Οσον αφορα τα βυσματα τα καλυτερα και αυτα που θα πιασουν σιγουρα ειναι τα στρατιωτικα.Αν εχεις εναν στρατηγο και παρει τηλ τον διοικητη σου δεν γινεται να πει οχι δεν θα του δωσει αδεια πχ γτ ειναι διαταγη.Προσωπικα μου ειχε τυχει στον λοχο (μπορει ο λοχαγος καποιες φορες να ηταν λιγο.....Αλλα στο θεμα βαζω βυσμα για να παρω αδεια η εξοδο και να χωσω τους αλλους τον παραδεχομουν)..Αν τον επερναν πολιτικοι τουσεριχνε ακυρο.Δεν εκανε τιποτα.Με στρατιωτικο βυσμα ομως αναγκαστικα εκτελουσε και μας καλουσε σε αναφορα και μας ελεγε..Εδω μπροστα σε ολους ο ταδε εβαλε τον ταδε βυσμα να βγει εξοδουχος πχ πσκ και θα χωσει δυο αλλους πχ .Βεβαια το τι κραξιμο ετρωγε ο τυπος μετα ηταν αλλο θεμα.Αλλα να βαζεις βυσμα αν χρειαζεται,οχι για να μου βγεις εξοδουχος η να παρεις αδεια με το ζορι.Βαλε για μια μεταθεση και τελος

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μην κανετε το λαθος να ζητησετε μεταθεση ενω δεν σας χρειαζεται...

318 σειρα, 1 μεσα 3 εξω στις Φέρες (εβρος) και ζητησα μεταθεση για πιο κοντα.. κ πηγα Γρεβενά 15 μεσα 1 εξω... με εσωσαν και τα ΤΑΠ που ειχα κρατησει οσο ημουν στον Εβρο...

Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

.Προσωπικα μου ειχε τυχει στον λοχο (μπορει ο λοχαγος καποιες φορες να ηταν λιγο.....Αλλα στο θεμα βαζω βυσμα για να παρω αδεια η εξοδο και να χωσω τους αλλους τον παραδεχομουν)..Αν τον επερναν πολιτικοι τουσεριχνε ακυρο.Δεν εκανε τιποτα.Με στρατιωτικο βυσμα ομως αναγκαστικα εκτελουσε και μας καλουσε σε αναφορα και μας ελεγε..Εδω μπροστα σε ολους ο ταδε εβαλε τον ταδε βυσμα να βγει εξοδουχος πχ πσκ και θα χωσει δυο αλλους πχ .Βεβαια το τι κραξιμο ετρωγε ο τυπος μετα ηταν αλλο θεμα.Αλλα να βαζεις βυσμα αν χρειαζεται,οχι για να μου βγεις εξοδουχος η να παρεις αδεια με το ζορι.Βαλε για μια μεταθεση και τελος

το πολιτικό βύσμα δεν μιλάει με τον λοχαγό, με τον διοικητή της μονάδας θα μιλήσει, ο δικός σου μάλλον ειχε την καλύψη του δικα ή ο δικας έριχνε το ακυρο και ο λοχαγος το επαιζε μάγκας με ξένα @@.

Δημοσ.

το πολιτικό βύσμα δεν μιλάει με τον λοχαγό, με τον διοικητή της μονάδας θα μιλήσει, ο δικός σου μάλλον ειχε την καλύψη του δικα ή ο δικας έριχνε το ακυρο και ο λοχαγος το επαιζε μάγκας με ξένα @@.

Συνηθως μιλαει με τους διοικητες.Αλλα ειχαν τυχει και περιπτωσεις που ειχαν παρει και τον λοχαγο υπουργοι.Ειναι λιγο αποτυχια αυτο.Συνηθως ο πολιτικος παιρνει τον διοικητη γτ ειναι και πολιτικοποιημενος και πιο πιθανο να του κανουν την χαρη.
Δημοσ.

Συνηθως μιλαει με τους διοικητες.Αλλα ειχαν τυχει και περιπτωσεις που ειχαν παρει και τον λοχαγο υπουργοι.Ειναι λιγο αποτυχια αυτο.Συνηθως ο πολιτικος παιρνει τον διοικητη γτ ειναι και πολιτικοποιημενος και πιο πιθανο να του κανουν την χαρη.

lol, αυτο ο λοχαντερ σας το ειπε; μεγάλη φαντασία έχει...

Το χειρότερο βύσμα είναι το στρατιωτικό.

Πρώτο είναι το θρησκευτικό και μετά το πολιτικό.

και το ιατρικο μια χαρά ειναι, παιρνεις αναρρωτικές που δεν υπηρετεις ;)

• Like 1
Δημοσ.

lol, αυτο ο λοχαντερ σας το ειπε; μεγάλη φαντασία έχει...

Δεν τα φαντασιωνοταν.Εβγαινε στην αναφορα και εδινε κανονικα ονοματα με το ποιος πηρε και για ποιον.Οποτε δεν γινεται να ελεγε μπαρουφες.

και το ιατρικο μια χαρά ειναι, παιρνεις αναρρωτικές που δεν υπηρετεις ;)

Το χειρότερο βύσμα είναι το στρατιωτικό.

Πρώτο είναι το θρησκευτικό και μετά το πολιτικό.

Αν ο διοικητης ειναι μαγκας ουτε πολιτικο ουτε θρησκευτικο δεν πιανει
Δημοσ.
Δεν τα φαντασιωνοταν.Εβγαινε στην αναφορα και εδινε κανονικα ονοματα με το ποιος πηρε και για ποιον.Οποτε δεν γινεται να ελεγε μπαρουφες.

σκεψου λίγο λογικά, πιστευεις ότι θα επερνε τηλέφωνο ενας υπουργός τον λοχαγό για να ζητήσει άδεια για στρατιώτη; γιατι δεν του έβγαζε μια μετάθεση/αποσπαση να καθαρίσει μια και έξω και χωρίς να φανει ότι αυτος την έκανε; 

Οι καραβανάδες ειναι επαγγελματιες ψευτες, ειναι μέρος της δουλειάς τους το παραμύθιασμα

Δημοσ.

Αν ο διοικητης ειναι μαγκας ουτε πολιτικο ουτε θρησκευτικο δεν πιανει

Αν δεν θέλει να δει βαθμό ή καλή μετάθεση ναι...

• Like 1
Δημοσ.

6 μήνες άοπλος στα ΧΩΚ.

Με κανονικό ιατρικό πρόβλημα και άλλα 3 προβλήματα υγείας στην οικογένεια.

@ minash

Αν σου πει κάποιος να σε πάει ΧΩΚ μην του ξαναμιλήσεις ποτέ.

Και όταν σου λέει κάποιος να μην πας, ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ!

Δημοσ.

σκεψου λίγο λογικά, πιστευεις ότι θα επερνε τηλέφωνο ενας υπουργός τον λοχαγό για να ζητήσει άδεια για στρατιώτη; γιατι δεν του έβγαζε μια μετάθεση/αποσπαση να καθαρίσει μια και έξω και χωρίς να φανει ότι αυτος την έκανε; 

Οι καραβανάδες ειναι επαγγελματιες ψευτες, ειναι μέρος της δουλειάς τους το παραμύθιασμα

δεν μιλαω για αποσπαση/μεταθεση κτλ.Μιλαω για αδεια.Συγνωμη σου ανεφερα πιο πανω οτι εβγαινε ο λοχαγγος και ελεγε και για ποιον πηρε τηλεφωνο.Ελεγε κανονικα το ονομα του στρατιωτη(βυσματος) μπροστα του και τον ξεφτυλιζε γτ εχωνε τους υπολοιπους.Πως να λεει μπαρουφες?..Αν ηταν ο στρατιωτης θα ελεγε μα δεν πηρα τηλ κανεναν κτλ.οποτε σε αυτο οτι και να μου λες πιστευω αυτο που εχω δει χωρις αμφισβητηση γτ υπηρχαν και οι δυο πλευρες

Αν δεν θέλει να δει βαθμό ή καλή μετάθεση ναι...

Εννοειται και αυτο.Ο λοχαγος μας μας ελεγε δεν ειμαι καριεριστας και δεν με νοιαζει ο βαθμος.Παρτε οποιον θελετε τηλεφωνο,Εγω θα κανω οτι μπορω να μην περασει και ας με διωξουν.οπως ομως παλευε να μας δωσει και αδειες οταν επρεπε και οταν ειχε σκοτωθει μια σειρα μας σε ασκηση και ειμασταν ολοι ετοιμοι για φουντο με 8 μερες μεσα σε ασκηση και με ενα παιδι που χαθηκε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...