Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παράλογο είναι να δουλεύεις από της 6 το πρωί μέχρι την δύση του ήλιου στους 37 βαθμούς, ενώ τα στελέχη φεύγουν  νωρίτερα για να γλιτώσουν την ζεστή , να πρέπει να πληρώσεις για να πιεις παγωμένο καθαρό νερό , να σου απαγορεύουν να ξαπλώσεις το μεσημέρι και το βράδυ να έχεις μόνο 4 ώρες σπαστές  για να κοιμηθείς  και μετά από αυτά να έχεις τον κάθε επαγγελματία κομάντο να σε στέλνει για κάμψεις και τρέξιμο .

Εμεις δεν είχαμε τέτοια. 12 βράδυ ειχαμε ηδη κοιμηθει και το πρωι ξυπνουσαμε 6 για πρωινη γυμναστικη. Το μεσημερι υπηρχε επισης αναπαυση 1,5 ωρα. Ζεστο νερο υπηρχε για μπανιο και πολυ φαγητο. Και εννοειται θερμανση το βραδυ στους θαλαμους. Βεβαια μιλαω για σχολή δοκιμων μονιμων αξιωματικων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμεις δεν είχαμε τέτοια. 12 βράδυ ειχαμε ηδη κοιμηθει και το πρωι ξυπνουσαμε 6 για πρωινη γυμναστικη. Το μεσημερι υπηρχε επισης αναπαυση 1,5 ωρα. Ζεστο νερο υπηρχε για μπανιο και πολυ φαγητο. Και εννοειται θερμανση το βραδυ στους θαλαμους. Βεβαια μιλαω για σχολή δοκιμων μονιμων αξιωματικων. 

αυτά δεν είναι καθόλου δεδομένα για τους απλούς φαντάρους και ευτυχώς δεν έπαιζε πολλή γυμναστική από όπου πέρασα εγώ τουλάχιστον γιατί θα είχαμε αφήσει τα κοκαλά μας 

Καλα η καταχρηση εξουσιας δεν ειναι οτι καλυτερο.Αν γινοταν κατι σαν τον Στρατο της Ελβετιας θα μου αρεσε πιο πολυ.ΜΟΝΟ εκπαιδευση και οχι μαλακιες.Αλλα ολοι εκπαιδευση κανονικη.Οχι αλλος να ξεκωλιαζεται και αλλος να φιδιαζει.Η καλυτερη περιπτωση αυτη θα ηταν.Και οι κληρωτοι αλλα και τα στελεχη θα περνουσαν καλυτερα.Ψαξτε τι γινεται στην Ελβετια σχετικα.Αν δεν θελετε καψωνια να κανατε εκπαιδευση.Να δω πως θα αναπολουσατε τις 50αρες!

o στρατός της ελβετίας δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με τον δικό μας, ούτε τους ίδιους πόρους με τον δικό μας ούτε τους ίδιους εχθρούς με τον δικό μας 

όσο για το φίδιασμα είναι κάτι που θέλει πολλή κουβέντα το πώς και το γιατί 

επίσης τι εννοείς καψώνια; δεν υπάρχουν καψώνια μόνο μέσω της υπηρεσίας μπορούν να γίνουν αυτά, πχ να σε αφήσουν 9 ώρες στη σκοπιά ή να σε βάλουν να κάνεις υπηρεσία 3-6 το ένα βράδυ και καπάκια την επόμενη μέρα 3-6 το μεσημέρι ή εκεί που υπολόγιζες να είσαι εξοδούχος να φάς άκυρο 

το πέσε και παίρνε δεν είναι καψώνι.. και βασικά δεν το κάνει και κανείς εκτός από ΔΕΑ και ειδικοδυναμίτες που τρώνε το αγγούρι επειδή γουστάρουν  και θέλουν μόρια 

Και εγω ειμαι υπέρ του επαγγελματικου στρατού. Πάει οποιος θέλει και κανει κανονικη εκπαιδευση. Και για καθαρισμους και τέτοια υπάρχει πολιτικο προσωπικο. Εμεις δεν καθαριζαμε τουαλέτες ελεος αλλα φυσικα οποιος δεν τραβουσε καζανάκι ή βρωμιζε τρέχαμε ολοι μετα οποτε σιγα σιγα μαθαινεις και γινεσαι ανθρωπος πολιτισμένος. Ουτε φιδιάσματα ουτε απολελε και τρελελε και τα τζοκευ στραβά και ανοιχτες οι στολες και άλλα τετοια αστεια στην όψη. Στρατόπεδο ειναι οχι μέρος χαβαλέ. Ο χαβαλές στην ελεύθερη ώρα.

Μου ηρθε η αλλη στο επισκεπτηριο τωρα και πηγε να ανεβει πανω με τον γκομενο να το κάνουν μεσα εκει αδιανοητα πράγματα και νομιζαν οτι δεν θα τους πάρουμε χαμπαρι οτι ειμαστε ηλίθιοι, καμια φορά ξεχνάνε που βρισκονται ορισμενοι. 

Υποχρεωτικη για ολους οχι επαγγελματικος στρατος.Ουτε εγω τα θεωρω καψωνια αλλα καποιοι αλλοι ισως.Βλεπεις οταν δεν σου αρεσει κατι ειναι καψωνι.Με καποιες αλλαγες ομως θα μπορουσαμε να κανουμε κατι παρομοιο.Χιλιες φορες να κανω 5 και 6 αποβασεις και ανταρτες παρα βα πηζω μεσα και να ξινομαι...

Υποχρεωτικη για ολους οχι επαγγελματικος στρατος.Ουτε εγω τα θεωρω καψωνια αλλα καποιοι αλλοι ισως.Βλεπεις οταν δεν σου αρεσει κατι ειναι καψωνι.Με καποιες αλλαγες ομως θα μπορουσαμε να κανουμε κατι παρομοιο.Χιλιες φορες να κανω 5 και 6 αποβασεις και ανταρτες παρα βα πηζω μεσα και να ξινομαι...

• Super Moderators

απο κυπρο σε 2 ωρες εισαι σπιτι σου παντως... και πολύ σου λέω.

αν δεν κάνω λάθος όχι πλέον, νομίζω ότι από πέρσυ για Κύπρο δίνουν τσάμπα αεροπορικό μόνο για να πας και για να φύγεις, για τα ενδιάμεσα πλοίο μόνο...

αν δεν κάνω λάθος όχι πλέον, νομίζω ότι από πέρσυ για Κύπρο δίνουν τσάμπα αεροπορικό μόνο για να πας και για να φύγεις, για τα ενδιάμεσα πλοίο μόνο...

το θέμα σηκώνει κουβέντα :P σου δίνουν ένα τσάμπα με πολιτική πτήση για την άδεια, εγώ αυτο πήρα για την εξεταστική. απο εκει και πέρα ανάλογα που είσαι μπορείς να ερχεσαι τσάμπα με το C-130 που εχει πτήση κάθε τρίτη. και το ξαναλέω το αναλογα που είσαι... εγω εκει που ήμουν έβγαζα όποτε ήθελα με C-130, άλλοι (π.χ στο πεζικό) τους βγάζαν με χίλια ζόρια... το C-130 απλά αργεί λίγο παραπάνω(2+ ωρες αντι για 1 και ενα τεταρτο) και κάνει λίγο θόρυβο, αν δεν εισαι πολύ περίεργος την παλεύεις, προσωπικά κοιμόμουν μεχρι να φτάσει :P

απο εκει και πέρα πολλοί βγαζαν με aegean και τα πληρώνανε (160 ευρω πηγαινε-ελα), δεν στο απαγορεύει κανεις αυτό

Το παράλογο είναι να δουλεύεις από της 6 το πρωί μέχρι την δύση του ήλιου στους 37 βαθμούς, ενώ τα στελέχη φεύγουν  νωρίτερα για να γλιτώσουν την ζεστή , να πρέπει να πληρώσεις για να πιεις παγωμένο καθαρό νερό , να σου απαγορεύουν να ξαπλώσεις το μεσημέρι και το βράδυ να έχεις μόνο 4 ώρες σπαστές  για να κοιμηθείς  και μετά από αυτά να έχεις τον κάθε επαγγελματία κομάντο να σε στέλνει για κάμψεις και τρέξιμο .

Δυστυχώς παρόμοια πράγματα έζησα κι εγώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου (όπως λίγο πολύ όλοι όσοι υπηρετήσαμε σχετικά πρόσφατα). Συμφωνώ μαζί σου πως τέτοιες καταστάσεις είναι παράλογες.

Ωστόσο ισχύει και το ότι ο Στρατός είναι μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Αν οι θεσμοί λειτουργούσαν σωστά, ο στρατεύσιμος δε θα αντιμετώπιζε τέτοιες καταστάσεις. 

Καλώς ή κακώς πολλά απ' όσα περιγράφεις οφείλονται στην κακή λειτουργία του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ, αλλά και στη νοοτροπία του βύσματος. Δεν είναι αποδεκτό οι μονάδες στα σύνορα να επανδρώνονται από 10-20 στρατιώτες, όντας μόνιμα σε εμπλοκή, ενώ στα αστικά κέντρα να υπάρχει "περίσσευμα" ανθρωπίνου δυναμικού. Ούτε είναι αποδεκτό υπέρβαροι "επαγγελματίες" να σκούζουν σαν κυράτσες επειδή δεν τους έκατσε βολική υπηρεσία, ή να κολλάνε σερί απαλλαγές, αφήνοντας έτσι τους στρατεύσιμους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Όπως είχα γράψει παλαιότερα, οι πρώτοι μήνες της θητείας μου ήταν γ@μήσι. Έκανα 70 σερί υπηρεσίες (μέχρι την άδεια της Πρωτοχρονιάς δηλαδή δεν είχα ούτε μια έξοδο - παιδιά δεν υπερβάλλω, υπηρέτησα μαζί με άλλο μέλος του insomnia ο οποίος πιθανόν αν δει το thread να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μου - 322, Λήμνος, Νίκο Κ. αν το βλέπεις μίλα ρε! :P). Έκαναν σκοπιές ακόμα και οι μάγειρες, ενώ για περίπολο βγαίναμε ένας ένοπλος και ένας άοπλος (λόγω έλλειψης ενόπλων). Τα νούμερα ήταν σε φάση 15.00-18.00, 23.00-01.00, 05.00-07.00 (υπήρχε δηλαδή νούμερο όπου έκανες υπηρεσία 03.00-05.00 και εγερτήριο στις 06.00), γιατί αλλιώς δεν έπαιζε να βγουν οι υπηρεσίες.

Εδώ όμως μπαίνει και ο παράγοντας άνθρωπος: Ο Διοικητής μας ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και έκανε το παν για να διευκολύνει τους Στρατιώτες. Από ένα σημείο και μετά η απογευματινή εκπαίδευση καταργήθηκε και μας επέτρεπαν να κοιμόμαστε οποιαδήποτε στιγμή θέλαμε, αρκεί φυσικά να μην συνέπιπτε με τις υπηρεσίες μας ή άλλες υποχρεώσεις και εργασίες.

αυτά δεν είναι καθόλου δεδομένα για τους απλούς φαντάρους και ευτυχώς δεν έπαιζε πολλή γυμναστική από όπου πέρασα εγώ τουλάχιστον γιατί θα είχαμε αφήσει τα κοκαλά μας 

Σε εμάς μετά το πέρας της εμπλοκής καθιερώθηκε να κάνουμε γυμναστική αντί άλλων ασκήσεων κάθε Σαββάτο πρωί. Προσωπικά το θεώρησα θετικό, ήταν ευκαιρία να ξεσαπίσουμε λίγο, ενώ δεν κάναμε και τίποτα τραγικό. Τρέξιμο περιμετρικά του στρατοπέδου (3-4 γύροι), κάμψεις, κοιλιακοί, μονόζυγο. Οι περισσότεροι δυστυχώς, παρότι ικανότατοι για άθληση και τότε ξεκούραστοι, εκμεταλλεύονταν το "προαιρετικό" της φάσης και έτρεχαν στο ΚΨΜ για MTV.

Κατανοώ βέβαια πως σε μονάδες όπου η εμπλοκή είναι πιο μόνιμη κατάσταση, είναι αδύνατο να αντέξει κάποιος την επιπλέον κούραση.

Τείνω να συμφωνήσω. Στο κάτω κάτω ο έφεδρος πρέπει πάνω απ' όλα να εκπαιδευτεί και να βελτιώσει κάποιες ικανότητές του, μεταξύ αυτών είναι και η φυσική του κατάσταση. Δε λέω να μην κάνουμε κι εμείς υπηρεσίες, ίσα ίσα που τις θεωρώ κι αυτές μέρος της εκπαίδευσης όταν εκτελούνται σωστά.

Αλλά δυστυχώς πριν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λυθούν άλλα σοβαρότερα προβλήματα. Για παράδειγμα μπορώ να καταλάβω τους λόγους που πολλοί φαντάροι λειτουργούν "φλώρικα" και κοιτάνε το φίδιασμα. Αλλά ρε π@@στη μου, δε μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι κυκλοφοράνε στα στρατόπεδα ΕΠ.ΟΠ, οι οποίοι ούτε για Ι4 δεν είναι, 400 κιλά και ανίκανοι, φίδια του κερατά που ούτε την ειδικότητά τους δεν κατέχουν.  

• Like 2

Και εγω ειμαι υπέρ του επαγγελματικου στρατού. Πάει οποιος θέλει και κανει κανονικη εκπαιδευση. Και για καθαρισμους και τέτοια υπάρχει πολιτικο προσωπικο. Εμεις δεν καθαριζαμε τουαλέτες ελεος αλλα φυσικα οποιος δεν τραβουσε καζανάκι ή βρωμιζε τρέχαμε ολοι μετα οποτε σιγα σιγα μαθαινεις και γινεσαι ανθρωπος πολιτισμένος. Ουτε φιδιάσματα ουτε απολελε και τρελελε και τα τζοκευ στραβά και ανοιχτες οι στολες και άλλα τετοια αστεια στην όψη. Στρατόπεδο ειναι οχι μέρος χαβαλέ. Ο χαβαλές στην ελεύθερη ώρα.

Μου ηρθε η αλλη στο επισκεπτηριο τωρα και πηγε να ανεβει πανω με τον γκομενο να το κάνουν μεσα εκει αδιανοητα πράγματα και νομιζαν οτι δεν θα τους πάρουμε χαμπαρι οτι ειμαστε ηλίθιοι, καμια φορά ξεχνάνε που βρισκονται ορισμενοι. 

δεν καθαρίζουν τουαλέτες οι ευέλπιδες (που λες ότι είσαι)  στη σχολή; 

το ότι δε καθαρίζουν μετά και γύρω από το γραφείο τους το ξέρουμε βέβαια, λίγοι άλλωστε άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια να φροντίζουν τον προσωπικό τους χώρο

αυτά που λέτε και ξαναλέτε μερικοί για πολιτικό προσωπικό, συγγνώμη ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

ο στρατός πρέπει να είναι αυτάρκης και να μη χρειάζεται πολιτικό προσωπικό για αυτό και όλοι οι στρατοί στο κόσμο αυτά τα κάνουν μόνοι τους

ή έστω να χρειάζεται πολιτικό προσωπικό για πιο σοβαρά πράγματα όχι για κάτι τέτοιες βλακείες 

παρεπιπτόντως έχω υπάρξει σε μονάδα με πολιτικό προσωπικό καθαρίστριες (424) και μας είχε φάει η βρώμα, δε καθάριζαν όποτε έπρεπε οι πανάχρηστες

παρακαλούσαμε τους ανωτέρους μας να καθαρίσουμε τις τουαλέτες μας μόνοι μας και δε μας άφηναν, περιμέναμε πότε θα δεήσουν οι λεχρίτισσες.. 

το ότι δε καθαρίζουν μετά και γύρω από το γραφείο τους το ξέρουμε βέβαια, λίγοι άλλωστε άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια να φροντίζουν τον προσωπικό τους χώρο

αυτά που λέτε και ξαναλέτε μερικοί για πολιτικό προσωπικό, συγγνώμη ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

ο στρατός πρέπει να είναι αυτάρκης και να μη χρειάζεται πολιτικό προσωπικό για αυτό και όλοι οι στρατοί στο κόσμο αυτά τα κάνουν μόνοι τους

ή έστω να χρειάζεται πολιτικό προσωπικό για πιο σοβαρά πράγματα όχι για κάτι τέτοιες βλακείες 

παρεπιπτόντως έχω υπάρξει σε μονάδα με πολιτικό προσωπικό καθαρίστριες (424) και μας είχε φάει η βρώμα, δε καθάριζαν όποτε έπρεπε οι πανάχρηστες

παρακαλούσαμε τους ανωτέρους μας να καθαρίσουμε τις τουαλέτες μας μόνοι μας και δε μας άφηναν, περιμέναμε πότε θα δεήσουν οι λεχρίτισσες.. 

Δεν ειμαι μερικός και μην ζητας συγγνωμες οταν λες κατι με αυτο το τροπο που το λες θα το λες και θα το υποστηριζεις. Το συγγνωμη τι ειναι? οτι εισαι ευγενικος? το βλέπω. Ο στρατος για μενα πρεπει να έχει πολιτικο προσωπικο. Ο στρατιωτης πρεπει να εκπαιδευεται και να μην κανει αγγαρειες , ο αξιωματικος δεν ειναι δουλεια του να καθαριζει τουαλέτες. Δεν σε παρεξηγω επειδη δεν ξέρεις και λογικο να μην έχεις αποψη. Καθε σοβαρος στρατος οπως και οι Αμερικανοι έχουν πολιτικο προσωπικο. Ο στρατιωτης και ο αξιωματικος δεν ειναι ουτε σερβιτοροι ουτε καθαριστες η δουλεια τους ειναι άλλη δεν ξερω πως στα μαθανε αλλα το σωστο ειναι διαφορετικο. 

Με συγχωρεις αλλα δεν θελω να πω εδω σε ποιο σώμα ειμαι αξιωματικός. Στην δικη μου σχολη οι δοκιμοι δεν καθαριζουν τουαλέτες απλα προσέχουν να μην βρωμίζουν διοτι αν γινει κατι τετοιο και το παρει χαμπαρι ο εκπαιδευτης που θα το παρει θα τρέχουν και δεν θα φτανουν. Κατι τετοιο δεν συμφέρει οποτε υπάρχει μέριμνα.

Σε καθε περιπτωση παντως αν ερχοταν ενας στρατιωτης θα τον συμβουλευα να προσεξει εξαρχης να μην λερωνει για να μην χρειαζεται μετα να κανει δουλειες που δεν του ταιριάζουν να κάνει καλυτερα να πάρει εκεινη την ωρα το οπλο του και να παει να το λυσει και να το ξαναφτιάξει 3-4 φορές αυτο θα του μεινει. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη τωρα το τι γινεται ειναι αλλο θέμα και δεν ειναι ωραια εικονα να βλεπεις 4-5 φανταρους να κυκλοφορανε με τα πουκαμισα εξω απο το παντελονι και να κάνουν τους καθαριστές. Εμενα δεν μ αρεσει αυτη η εικονα παντως. Αμα θες να καθαρισεις κατσε σπιτι και καθαριζε το δωματιο σου εδω ειναι στρατος έχεις να μάθεις αλλα πράγματα πολυ σοβαροτερα. 

• Super Moderators

το θέμα σηκώνει κουβέντα :P σου δίνουν ένα τσάμπα με πολιτική πτήση για την άδεια, εγώ αυτο πήρα για την εξεταστική. απο εκει και πέρα ανάλογα που είσαι μπορείς να ερχεσαι τσάμπα με το C-130 που εχει πτήση κάθε τρίτη. και το ξαναλέω το αναλογα που είσαι... εγω εκει που ήμουν έβγαζα όποτε ήθελα με C-130, άλλοι (π.χ στο πεζικό) τους βγάζαν με χίλια ζόρια... το C-130 απλά αργεί λίγο παραπάνω(2+ ωρες αντι για 1 και ενα τεταρτο) και κάνει λίγο θόρυβο, αν δεν εισαι πολύ περίεργος την παλεύεις, προσωπικά κοιμόμουν μεχρι να φτάσει :P

απο εκει και πέρα πολλοί βγαζαν με aegean και τα πληρώνανε (160 ευρω πηγαινε-ελα), δεν στο απαγορεύει κανεις αυτό

αναγκαία/σημαντική διευκρίνηση πάντως :P

Με συγχωρεις αλλα δεν θελω να πω εδω σε ποιο σώμα ειμαι αξιωματικός. Στην δικη μου σχολη οι δοκιμοι δεν καθαριζουν τουαλέτες απλα προσέχουν να μην βρωμίζουν διοτι αν γινει κατι τετοιο και το παρει χαμπαρι ο εκπαιδευτης που θα το παρει θα τρέχουν και δεν θα φτανουν. Κατι τετοιο δεν συμφέρει οποτε υπάρχει μέριμνα.

τη μια μας λες ότι εκανες θητεια, την άλλη ότι εισαι αξιωματικός, αποφασισε επιτέλους τι θες να εισαι

τη μια μας λες ότι εκανες θητεια, την άλλη ότι εισαι αξιωματικός, αποφασισε επιτέλους τι θες να εισαι

Δεν ειμαι υποχρεωμενος να σου δώσω αναφορά παικτη μου με συγχωρείς. :P

Παρολαυτα έχω μια απορια εσυ τι δουλεια εχεις εδω μεσα εφοσον δεν σ αρεσει ο στρατος?

Θελει να ειναι ο Crash της φωτο του profile του :P :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...