Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι έχω θέμα με τα γόνατα πονάνε πολλές φορές, εγώ το είχα αναφέρει απλά οταν πέρναγα απο γιατρούς και με έστειλαν στην Τρίπολη στο νοσοκομείο να με δει ορθοπεδικός. Το ένοπλο το πήρα μόνος μου, απλά με ρώτησαν αν θέλω όπλο ή όχι. Ουσιαστικά έχω ελεύθερο ασκήσεων/πορείες/παρατεταμένης ορθοστασίας/άρση βαρών/βαριες εργασιες αλλα μέχρι στιγμής το έχω εκμεταλευτεί κανα 2 φορές μόνο όταν πραγματικά με πονούσαν τα γόνατα. Και πορείες πήγα και βήμα έλιωσα κτλπ.

Γραφείο δηλαδή απλά θα κάθομαι χωρίς νόημα σε ένα γραφείο χωρίς να κάνω κάτι???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όχι έχω θέμα με τα γόνατα πονάνε πολλές φορές, εγώ το είχα αναφέρει απλά οταν πέρναγα απο γιατρούς και με έστειλαν στην Τρίπολη στο νοσοκομείο να με δει ορθοπεδικός. Το ένοπλο το πήρα μόνος μου, απλά με ρώτησαν αν θέλω όπλο ή όχι. Ουσιαστικά έχω ελεύθερο ασκήσεων/πορείες/παρατεταμένης ορθοστασίας/άρση βαρών/βαριες εργασιες αλλα μέχρι στιγμής το έχω εκμεταλευτεί κανα 2 φορές μόνο όταν πραγματικά με πονούσαν τα γόνατα. Και πορείες πήγα και βήμα έλιωσα κτλπ.

Γραφείο δηλαδή απλά θα κάθομαι χωρίς νόημα σε ένα γραφείο χωρίς να κάνω κάτι???

Α μάλιστα. Ναι απο οτι φανταζομαι απλα θα κάθεσαι και θα κάνεις τον γραμματέα δεν ξέρω κιολας ακριβως. 

To γυμναστικη ειναι πολυ γενικό :P σε τέτοιες θητειες πάς τρεχοντας απο το πρωι ως το βραδυ ακομη και μετα το φαγητο τρέχεις απαγορεύεται το βάδισμα. Εκτος του οτι ψάχνουν αφορμες να σε ριχνουν για κάμψεις πχ μιλησες λιγο με τον διπλανό σου ή εκανες υφάκι. Στρατός κανονικός δηλαδη οχι αστεία.

Αυτά δεν θεωρουνται γυμναστική γενικά αλλα εκπαιδευση Νεοσυλέκτου (έτσι λενε το καψόνι)

Το πάρε 50 ειναι η πιο κλασική ατάκα που θα ακούσει κανείς

Και η γυμναστική καψόνι ειναι βασικά γιατι όταν κάνεις καμια 20αρια χιλιόμετρα καθε μέρα τρέξιμο και τρώς κονσέρβα 4β στα γευματα θα καταντήσεις λαπάς, οτι μυικό ιστό έχεις θα τον χάσεις

Παιδιά έχω ερωτήσεις, πήγα στην μονάδα στην Χίο (228) και με έβαλαν λόχο διοικήσεως επειδή είμαι γιωτάς (Ι3 ένοπλο λόγο χονδροπάθειας στα γόνατα) στην συνέντευξη ο λοχαγός μου είπε οτι θα με βάλει στο γραφείο του. 

Η ερώτησή μου είναι τί περίπου κάνει κάποιος σε τέτοιες θέσεις? Εκτός του οτι θα πρέπει να είμαι προβλεπόμενος συνέχεια έχει κάποιο ζόρι? Προσωπικά θέλω να έχω να κάνω πάντα κάτι για να περνάει η ώρα μου γιατί δεν την παλεύω να κάθομαι συνέχεια χωρίς νόημα.

Άλλη απορία μου είναι για τα ΔΝ, εγώ σπούδαζα Χίο και έχω την παρέα ακόμα κάτω και 3-4 διαφορετικά σπίτια να μείνω. Τις πρώτες 2 εξόδους που πήρα μου έδωσαν και ΔΝ αλλα ανεπίσημο, δεν είχα κάποιο χαρτί στο χέρι μου, απλά ο Λοχίας ή Επιλοχίας δεν θυμάμαι δήλωσε οτι έχω και το είπα και στον ΑΥΔΜ κτλ. Εγώ σκεφτόμουν να τους πω οτι το και το έχω τους φίλους και θα συγκατοικήσω με τον κολλητό μου όπως έκανα και πρίν λίγους μήνες, ή να φτιάξουμε ένα χαρτί οτι είναι ξάδερφος μου?  Ξέρω οτι είναι στην ευχέρεια του διοικητή αν θα μου δώσει αλλα τι να κάνω?

ΔΝ δικαιουσαι βάση νόμου μόνο άμα έχεις συγγενή πρώτου βαθμού στην ίδια πόλη

Αυτά δεν θεωρουνται γυμναστική γενικά αλλα εκπαιδευση Νεοσυλέκτου (έτσι λενε το καψόνι)

Το πάρε 50 ειναι η πιο κλασική ατάκα που θα ακούσει κανείς

Και η γυμναστική καψόνι ειναι βασικά γιατι όταν κάνεις καμια 20αρια χιλιόμετρα καθε μέρα τρέξιμο και τρώς κονσέρβα 4β στα γευματα θα καταντήσεις λαπάς, οτι μυικό ιστό έχεις θα τον χάσεις

xaxaxa ο αλλος ζητουσε αν μπορει να φερει και πρωτεινες μαζι του και γελάγανε ... ενταξει δεν πας εκει μεσα να μετρησεις θερμιδες εννοειται αυτο δεν εχεις χρονο για τέτοια. Δεν πας για φιγουρινι στην παραλια ειναι αλλος ο σκοπός τους.

20αρια χιλιομετρα τρεξιμο την ημερα? βγαινουν ολα μαζι με τον στιβο το απογευμα και την πρωινη και το γενικο τρεξιμο τοσα πολλα? Εμεις ειχαμε 30λεπτα το πρωι τρεξιμο και το απογευμα 1.5 ώρα γυμναστικη - τρεξιμο καμψεις διατασεις κτλπ.

Αντε να έβγαιναν 4-5 χιλιομετρα την ημέρα δεν μπορω να φανταστω κατι παραπανω. Απο ειδικες δυνάμεις δεν ξέρω παντως τι κάνουν.

:shock:

Edit: νό μάνι, χάνει!

τελος το καποτε οικονομικο κινητρο (?!) για Κυπρο, φαινεται να 'χει αντιστραφει/αλλαξει εντελως σημερα

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/12/200.html

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2671.html

Το γνωριζω οτι πλεον εχουν κοψει τα αεροπορικα εισιτηρια.

Τουλαχιστον πληρωνεσαι..παλι καλα.

Αληθεια, ποιος ειναι τελικα ο μισθος; 270ευρω τον μηνα; Για Κυπρο παντα.

Δηλαδη ποιο ειναι το καθημερινο προγραμμα στις ΕΔ ? Πριν να ορκιστείς. Τι σε ξενερωσε ακριβως?

Το προγραμμα μας ηταν.

-Ξυπνας στις 6 και πας για πρωινο.

-Αναφορα ως τις 10. Ορθιος χωρις κανεναν απολυτως λογο. Απλα καθομασταν στην παραταξη και ο ενας κοιταζε τον αλλον.

-Πηγαιναμε για παρελαση, καναμε διαλειμμα, τρωγαμε δεκατιανο.

-Μεσημερι -κατα τη 1- αναφορα παλι και μετα φαγητο.

-Κατα τις 3 που τελειωναμε..μαντεψε! Αναφορα και ειτε υπνο (σπανιο), ειτε ερχοταν κανενας του στρατου να πουλησει βιβλια, ειτε πηγαιναμε παλι για παρελαση.

-Κατα τις 6.. αναφορα! Πηγαιναμε 7 παρα για φαγητο.

-Μετα το φαγητο ειχαμε ελευθερο χρονο μεχρι τις 9 οπου και καναμε..αναφορα!

Και πεφταμε για υπνο..

Μεχρι να ορκιστουμε αυτο ηταν το ολο..ζορι μας. 

Γυμναστικη -εστω και τρεξιμο- μηδεν. Καμψεις οποιος ηθελε επεφτε..

Και το καλυτερο.. Βγηκα αναφορα απο λοχια αλλου λοχου επειδη εκανα μονοζυγο.

Ο λοχαγος μου βεβαια στην πρωινη αναφορα γελουσε οταν του το ειπα και δεν μου εκανε τιποτα, αλλα η ξενερα μου ειχε μεγαλωσει τοσο

οπου δηλωσα πεζικαριος για να κανω καμια γυμναστικη απο μονος μου.

Το γνωριζω οτι πλεον εχουν κοψει τα αεροπορικα εισιτηρια.

Τουλαχιστον πληρωνεσαι..παλι καλα.

Αληθεια, ποιος ειναι τελικα ο μισθος; 270ευρω τον μηνα; Για Κυπρο παντα.

Το προγραμμα μας ηταν.

-Ξυπνας στις 6 και πας για πρωινο.

-Αναφορα ως τις 10. Ορθιος χωρις κανεναν απολυτως λογο. Απλα καθομασταν στην παραταξη και ο ενας κοιταζε τον αλλον.

-Πηγαιναμε για παρελαση, καναμε διαλειμμα, τρωγαμε δεκατιανο.

-Μεσημερι -κατα τη 1- αναφορα παλι και μετα φαγητο.

-Κατα τις 3 που τελειωναμε..μαντεψε! Αναφορα και ειτε υπνο (σπανιο), ειτε ερχοταν κανενας του στρατου να πουλησει βιβλια, ειτε πηγαιναμε παλι για παρελαση.

-Κατα τις 6.. αναφορα! Πηγαιναμε 7 παρα για φαγητο.

-Μετα το φαγητο ειχαμε ελευθερο χρονο μεχρι τις 9 οπου και καναμε..αναφορα!

Και πεφταμε για υπνο..

Μεχρι να ορκιστουμε αυτο ηταν το ολο..ζορι μας. 

Γυμναστικη -εστω και τρεξιμο- μηδεν. Καμψεις οποιος ηθελε επεφτε..

Και το καλυτερο.. Βγηκα αναφορα απο λοχια αλλου λοχου επειδη εκανα μονοζυγο.

Ο λοχαγος μου βεβαια στην πρωινη αναφορα γελουσε οταν του το ειπα και δεν μου εκανε τιποτα, αλλα η ξενερα μου ειχε μεγαλωσει τοσο

οπου δηλωσα πεζικαριος για να κανω καμια γυμναστικη απο μονος μου.

Πολυ light μου φαινεται αυτο που περιγράφεις. Τοσες ωρες ελευθερες? ελεος. 7-9 ελευθερη ώρα ενω πριν ειχατε κοιμηθει κιολας? τι να πω δεν ξερω.

Μεχρι να φαμε το απογευμα/βραδινο, πηγαινε 7.30. 8 παρα ημασταν στον λοχο, οπου και ειχαμε ελευθερο χρονο μεχρι τις 9 το βραδυ.

Μονο τοτε ειχαμε 'επισημα' ελευθερο χρονο. Ανεπισημα ολοι μερα ελευθερο χρονο ειχαμε. Μονο που ημασταν ορθιοι και απλα περιμεναμε στην παραταξη μηηηπως και μας πουν κατι. Που στην τελικη ποτε δεν γινοταν κατι.

Βεβαια η αληθεια ειναι οτι ετσι ημασταν στον 3ο λοχο (ο πιο βυσματικος απο τους αλλους 2). Στον 5ο ηταν καλα τα πραγματα, ενω στον 1ο τους ειχαν συνεχως στην τσιτα.

Μεχρι να φαμε το απογευμα/βραδινο, πηγαινε 7.30. 8 παρα ημασταν στον λοχο, οπου και ειχαμε ελευθερο χρονο μεχρι τις 9 το βραδυ.

Μονο τοτε ειχαμε 'επισημα' ελευθερο χρονο. Ανεπισημα ολοι μερα ελευθερο χρονο ειχαμε. Μονο που ημασταν ορθιοι και απλα περιμεναμε στην παραταξη μηηηπως και μας πουν κατι. Που στην τελικη ποτε δεν γινοταν κατι.

Βεβαια η αληθεια ειναι οτι ετσι ημασταν στον 3ο λοχο (ο πιο βυσματικος απο τους αλλους 2). Στον 5ο ηταν καλα τα πραγματα, ενω στον 1ο τους ειχαν συνεχως στην τσιτα.

Πεζικα σας εκαναν ρε συ? 

Χειροτερα απο πεζικο ημασταν.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν ημασταν κεντρο ειδικων δυναμεων. Κεντρο ειδικων αναγκων ημασταν εκει μεσα.

• Super Moderators

αν πέσεις βέβαια σε ευθυνόφοβους αξιωματικούς είσαι ουσιαστικά άοπλος :P

αν πέσεις βέβαια σε ευθυνόφοβους αξιωματικούς είσαι ουσιαστικά άοπλος :P

Πρεπει να τα φτιαξει τα γονατα του ομως , νεο παιδι ειναι. Αν τωρα εχει προβληματα οταν θα μεγαλωσει τι θα κανει?

xaxaxa ο αλλος ζητουσε αν μπορει να φερει και πρωτεινες μαζι του και γελάγανε ... ενταξει δεν πας εκει μεσα να μετρησεις θερμιδες εννοειται αυτο δεν εχεις χρονο για τέτοια. Δεν πας για φιγουρινι στην παραλια ειναι αλλος ο σκοπός τους.

20αρια χιλιομετρα τρεξιμο την ημερα? βγαινουν ολα μαζι με τον στιβο το απογευμα και την πρωινη και το γενικο τρεξιμο τοσα πολλα? Εμεις ειχαμε 30λεπτα το πρωι τρεξιμο και το απογευμα 1.5 ώρα γυμναστικη - τρεξιμο καμψεις διατασεις κτλπ.

Αντε να έβγαιναν 4-5 χιλιομετρα την ημέρα δεν μπορω να φανταστω κατι παραπανω. Απο ειδικες δυνάμεις δεν ξέρω παντως τι κάνουν.

Για ειδικες δυνάμεις μιλάω, ο σκοπός ειναι να δυναμώσεις σωματικά όχι να καταστραφείς. Άμα κάνεις γυμναστική και δεν τρώς θα γίνεις σαν την Βίκυ Καγιά , εγώ έχασα 8 κιλά σε ένα μήνα στα ΠΕΝ, αν δεν υπήρχε το ΚΨΜ θα είχα γινει ανορεξικός στο τέλος

Ανάλογα σε ποιον θα πετύχεις εγώ είχα ΟΥΚΑ λοχαγό και είχε κόλλημα με το τρέξιμο και ο υπολογοχαγός ήταν μαραθωνοδρόμος και έκανε 10χιλιόμετρα μονο προθέρμανση...

Οι περισσότεροι στιβοι μάχης ειναι της πλάκας, τα στελέχη το έλεγαν Wipe Out...

Γυμναστική πέρα απο το τρέξιμο δεν υπάρχει, το μόνο που αξίζει ειναι οι ασκήσεις , ο φίλος άμα δεν ηθελε να κάθεται έκανε βλακεία που έφυγε γιατι μετα την άδεια των χριστουγέννων μέχρι τον Ιουνιο θα τον πήγαινε σερί ασκήσεις , δεν θα καθόταν καθολου

Θα είχε ΠΕΝ μεχρι τέλη Ιανουαριου

μετα κατα σειρά έχει

Χειμερινή

Θαλλασίες

Παρέλαση

Απόβαση

Αντάρτης

50άρα

Ελικοπτερία

Για ειδικες δυνάμεις μιλάω, ο σκοπός ειναι να δυναμώσεις σωματικά όχι να καταστραφείς. Άμα κάνεις γυμναστική και δεν τρώς θα γίνεις σαν την Βίκυ Καγιά , εγώ έχασα 8 κιλά σε ένα μήνα στα ΠΕΝ, αν δεν υπήρχε το ΚΨΜ θα είχα γινει ανορεξικός στο τέλος

Ανάλογα σε ποιον θα πετύχεις εγώ είχα ΟΥΚΑ λοχαγό και είχε κόλλημα με το τρέξιμο και ο υπολογοχαγός ήταν μαραθωνοδρόμος και έκανε 10χιλιόμετρα μονο προθέρμανση...

Οι περισσότεροι στιβοι μάχης ειναι της πλάκας, τα στελέχη το έλεγαν Wipe Out...

Γυμναστική πέρα απο το τρέξιμο δεν υπάρχει, το μόνο που αξίζει ειναι οι ασκήσεις , ο φίλος άμα δεν ηθελε να κάθεται έκανε βλακεία που έφυγε γιατι μετα την άδεια των χριστουγέννων μέχρι τον Ιουνιο θα τον πήγαινε σερί ασκήσεις , δεν θα καθόταν καθολου

Θα είχε ΠΕΝ μεχρι τέλη Ιανουαριου

μετα κατα σειρά έχει

Χειμερινή

Θαλλασίες

Παρέλαση

Απόβαση

Αντάρτης

50άρα

Ελικοπτερία

Wipe Out ναι χαχαχα και σε εμας έτσι το έλεγαν και έβαζαν στρωματα απο κατω μην πέσεις και σκοτωθείς. H ενδυνάμωση ειναι ψυχική και σωματική. Γιατι για να έχεις σωμα πρεπει πρωτα να έχεις ψυχολογια και να μην φοβάσαι να δοκιμασεις τα ορια σου. Και φυσικα πρέπει να τρως. Οτι και να τρως θα το κάψεις εισαι συνεχως στο ποδι δεν καθεσαι καθολου εμεις πέφταμε για ύπνο ιδρωμενοι πέρναμε καμψεις και λιγο πριν τον ύπνο μετα λουτρό διάλυση στα καψόνια και ύπνο.

Στις ΕΔ ειχατε εγερσεις και κατακλήσεις???? :P ένα βραδυ είχαμε κανει συνολικα και 6 εγέρσεις με αντιστοιχες κατακλήσεις. Καθημερινα ουτε και εγω δεν ξερω ποση ποσοτητα φαγητου κατεβαζα και κρουασαν και τυροπιτες για να με κρατάνε.

Oσο για το τρεξιμο αμα πέσεις σε κολλημενο εκεινο που σου κανει ειναι να ανοιγει πολυ την ένταση απο απλο τζοκιν δηλαδη και αμα μεινεις πισω στην λέει άσχημα. 

Wipe Out ναι χαχαχα και σε εμας έτσι το έλεγαν και έβαζαν στρωματα απο κατω μην πέσεις και σκοτωθείς. H ενδυνάμωση ειναι ψυχική και σωματική. Γιατι για να έχεις σωμα πρεπει πρωτα να έχεις ψυχολογια και να μην φοβάσαι να δοκιμασεις τα ορια σου. Και φυσικα πρέπει να τρως. Οτι και να τρως θα το κάψεις εισαι συνεχως στο ποδι δεν καθεσαι καθολου εμεις πέφταμε για ύπνο ιδρωμενοι πέρναμε καμψεις και λιγο πριν τον ύπνο μετα λουτρό διάλυση στα καψόνια και ύπνο.

Στις ΕΔ ειχατε εγερσεις και κατακλήσεις???? :P ένα βραδυ είχαμε κανει συνολικα και 6 εγέρσεις με αντιστοιχες κατακλήσεις. Καθημερινα ουτε και εγω δεν ξερω ποση ποσοτητα φαγητου κατεβαζα και κρουασαν και τυροπιτες για να με κρατάνε.

Oσο για το τρεξιμο αμα πέσεις σε κολλημενο εκεινο που σου κανει ειναι να ανοιγει πολυ την ένταση απο απλο τζοκιν δηλαδη και αμα μεινεις πισω στην λέει άσχημα. 

Αν δεν τρώς το σώμα σου επειδη δεν έχει τι να κάψει καιει τους μύς ...

Επίσης όταν εισαι νέος απαγορευεται να πάς στο ΚΨΜ οποτε θές. Άρα δεν έχει τυρόπιτες και τέτοια 

Τα όρια σου τα δοκιμάζεις σε καμια άσκηση οχι στο τρέξιμο, εκει ειναι καθαρά θέμα φυσικης κατάστασης

Eίχε εγέρσεις, πινγκ πονγκ, τοπ , μπεργκινάδα κ πολλα αλλα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...