Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

https://barikat.gr/content/i-zoi-sto-haki-thiteia-stin-epohi-tis-krisis

απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει, συμφωνώ σχεδόν σε όλα (εκτος απο την χρήση των φαντάρων για καψιμιτζίδες).

-<< Η λειτουργία των ιδιωτικών κυλικείων συνοδεύτηκε από το κλείσιμο όλων των ΚΨΜ και των αυτόματων πωλητών χαμηλών τιμών. Μοναδική πηγή τροφοδοσίας αποτελεί το ιδιωτικό κυλικείο γνωστής αλυσίδας http://publicspending.net/greece/tabgreece-el.php?uri=http://publicspending.net/resource/paymentAgents/094180805  που δραστηριοποιείται στον τομέα του επισιτισμού. Σύμφωνα μάλιστα με τις υποδείξεις του υπουργείου, ο διαγωνισμός γίνεται με βάση την πλειοδότηση στο ενοίκιο και όχι τη μειοδότηση στις τιμές.>>λες και δεν μπορουσαν να εχουν ορους για τις τιμες... απλα ψοφος σε οσους παρουν μιζα και υπεγραψαν.

-σε αλλο σωμα παλι ενα ατομο εχει νοικιασει χωρο για fast food κτλ. εντελως τυχαια χρωσταει χρονια ενοικιο αλλα για καποιο λογο δεν του κανουν τιποτα . (βεβαια εκει η μιζα ειχε κ λιγο ηθικη ,οποτε αφησαν και το κρατικο καψιμι)τα εσοδα απο τα κρατικα κψμ αν δεν κανω λαθος δεν πανε στο στρατοπεδο(αν δεν βαλουν χερι)αλλα στο μετοχικο ταμειο τους!

-οι λεσχες τα θερετρα πως δουλευουν?με απλα κωλοφανταρα κατα 80%

-τεσπα κψμ εχει αλλο χαρακτηρα στις υπολοιπες περιοχες.και να θελουν να τα ιδιωτικοποιησουν δεν μπορουν γιατι τι να κανει ο ιδιωτης καντινα με 50ατομα συνολο.μονο τα κεντρα νεοσυλλεκτων αξιζουν.

στο στρατο ξηρας οταν πατε σε μοναδα θα πιασουν τοπο οι "χορηγιες"(προς το στρατοπεδο κ γενικοτερα :P) γι αυτο οποιος δεν νιωθει ας το προτεινει.

υ.γ. στην θηβα δεν εχει delivery κτλ απο τα συρματοπλεγματα?

η δηθεν εκπαιδευση του στρατου ειναι και καλα να χουν ολοι ιδια πραγματα,ιδια αντιμετωπιση κτλ.αλλα εντελως τυχαια δεν ξερουν οτι εχει αντικτυπο στο φανταρο που δεν εχει μια για να ξοδεψει...και διπλα του οι αλλοι να πινουν φρεντο μιλκο και κλαμπ σαντουιτς

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

-<< Η λειτουργία των ιδιωτικών κυλικείων συνοδεύτηκε από το κλείσιμο όλων των ΚΨΜ και των αυτόματων πωλητών χαμηλών τιμών. Μοναδική πηγή τροφοδοσίας αποτελεί το ιδιωτικό κυλικείο γνωστής αλυσίδας http://publicspending.net/greece/tabgreece-el.php?uri=http://publicspending.net/resource/paymentAgents/094180805  που δραστηριοποιείται στον τομέα του επισιτισμού. Σύμφωνα μάλιστα με τις υποδείξεις του υπουργείου, ο διαγωνισμός γίνεται με βάση την πλειοδότηση στο ενοίκιο και όχι τη μειοδότηση στις τιμές.>>λες και δεν μπορουσαν να εχουν ορους για τις τιμες... απλα ψοφος σε οσους παρουν μιζα και υπεγραψαν.

-σε αλλο σωμα παλι ενα ατομο εχει νοικιασει χωρο για fast food κτλ. εντελως τυχαια χρωσταει χρονια ενοικιο αλλα για καποιο λογο δεν του κανουν τιποτα . (βεβαια εκει η μιζα ειχε κ λιγο ηθικη ,οποτε αφησαν και το κρατικο καψιμι)τα εσοδα απο τα κρατικα κψμ αν δεν κανω λαθος δεν πανε στο στρατοπεδο(αν δεν βαλουν χερι)αλλα στο μετοχικο ταμειο τους!

-οι λεσχες τα θερετρα πως δουλευουν?με απλα κωλοφανταρα κατα 80%

-τεσπα κψμ εχει αλλο χαρακτηρα στις υπολοιπες περιοχες.και να θελουν να τα ιδιωτικοποιησουν δεν μπορουν γιατι τι να κανει ο ιδιωτης καντινα με 50ατομα συνολο.μονο τα κεντρα νεοσυλλεκτων αξιζουν.

στο στρατο ξηρας οταν πατε σε μοναδα θα πιασουν τοπο οι "χορηγιες"(προς το στρατοπεδο κ γενικοτερα :P) γι αυτο οποιος δεν νιωθει ας το προτεινει.

υ.γ. στην θηβα δεν εχει delivery κτλ απο τα συρματοπλεγματα?

η δηθεν εκπαιδευση του στρατου ειναι και καλα να χουν ολοι ιδια πραγματα,ιδια αντιμετωπιση κτλ.αλλα εντελως τυχαια δεν ξερουν οτι εχει αντικτυπο στο φανταρο που δεν εχει μια για να ξοδεψει...και διπλα του οι αλλοι να πινουν φρεντο μιλκο και κλαμπ σαντουιτς

Η στρατιωτική θητεία πάντα ήταν ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων και ανάπτυξης/συντήρησης διάφορων ρουσφετολογικών σχέσεων. Πλέον όμως ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται.

Φαντάσου το πολιτικό κόστος κατάργησης της θητείας. Θα διαμαρτύρονται καταρχήν οι εταιρείες ΚΨΜ και Catering που αναλαμβάνουν τη τροφοδοσία. Θα διαμαρτύρεται το κάθε κατάστημα το οποίο πουλάει εξοπλισμό θητείας (τα κλασικά μαγαζάκια που παίρνεις πάτους, λουκέτα, φανέλες κτλ). Οι τοπικοί επιχειρηματίες που προμηθεύουν τις ληγμένες κονσέρβες και το γκοτζίλα. Οι τοπικές καφετέρειες/κωλόμπαρα/μπουρδέλα. Ακόμα και η Deutsche Telekom (OTE) που θα έχανε υπέρογκα συμβόλαια για να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε άχρηστα στρατόπεδα. Μέχρι και τα σουπερμάρκετ που αγοράζεις κωλόχαρτο θα παραπονιούνται.

Νομίζω καταλαβαίνουμε γιατί δεν θα καταργηθεί ποτέ η θητεία στην Ελλάδα αν δεν την επιβάλλει κάποιος άλλος (Τρόικα).

Παιδιά επειδή θέλω να πάω ειδικες δυναμεις που ειναι ποιο δυσκολα αλεξιπτωτα η λοκ; στα αλεξιπτωτα περνεις λεφτα εχω ακουσει αληθεια ειναι;επεισης ειναι δυσκολα στα λοκ ; εμενα μαρεσει πολυ ως εμπειρια και γενικα ο στρατος εχω και λιγο φυσικη κατασταση τι χρειαζεται πανω απο ολα για να τα κατεφερεις γιατι εχω ακουσει πολλοι πανε αλλα τα παρατανε στο τελος γιατι δεν αντεχουν..ευχαριστω.

Αλεξιπτωτα τωρα -οπως μαθαινω- πρεπει να ειναι βυσματικη η επιλογη
:blink:

Σημερα, για να κοπεις (ή να μην επιλεγεις ΕΔ) πρεπει βασικα...να το θελεις.
(παιζει και να σε ξεφορτωθουν, αν εισαι εντελως μακακας ή παρτάλι ομως!)

Παιδι που ειμασταν μαζι στο κεντρο, ηθελε να παει αλεξιπτωτα. Σε ολα τα αθληματα βγηκε πρωτος εκτος απο το τρεξιμο που ηρθε δευτερος και εβαλε και βυσμα για να ειναι σιγουρος. Και δεν το εκανε επειδη βγηκε δευτερος στο τρεξιμο αλλα θα το εκανε και σε ολα πρωτος να ειχε βγει. Πολυ βυσμα το θεμα αλεξιπτωτα, οντως, οπως λεει ο απο πανω φιλος.

Το επιβεβαιωνω και εγω.Ημουν πευκο κεντρο 323 και ηθελα αλεξιπτωτα αλλα επειδη ακουγοταν το θεμα βυσμα πολυ το φοβηθηκα μην δεν με δεχτουν και με στειλουν πεζικο και δηλωσα 1:ναουσα 2:δραμα 3:ρεντινα,..Και τελικα με εστειλαν στο 575 τ/πν...Χαχαχα

Με αυτα που διαβασα στο κειμενο του Pablo Hasan αναρωτιεμαι πως αλλαξαν τα πραματα τοσο γρηγορα..2011 απολυθηκα και δεν ειχα δει τετοια πραματα...

Χαιρετώ ην παρέα!

Σχετική ερώτηση και όποιος γνωρίζει-μπορεί ας απαντήσει!

Τέλος του μήνα λήγει η κλασική αναβολή που μου είχαν δώσει όταν τελείωσα το λύκειο και μπήκα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να ξεμπερδέψω με τη σχολή μέσα στο χρονικό διάστημα της αναβολής, και όπως το βλέπω θα χρειαστώ έναν χρόνο ακόμα μέχρι να τελειώσω.

Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν πάω στην στρατολογία με βεβαίωση σπουδών, θα μου δώσουν άλλη αναβολή? 

Γενικά δίνουν κάποια παράταση, και αν ναι, το ότι είμαι ακόμα φοιτητής τους καλύπτει ώστε να μου την δώσουν? ή πρέπει να συντρέχουν άλλοι λόγοι (υγείας π.χ) 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :)

Οι τουρκικες ειδικες δυναμεις ειναι ισες με ολοκληρο τον ελληνικο στρατο..

Κανονικα ολοι οι Ελληνες επρεπε να υπηρετουν στις ειδικες δυναμεις και οι Ελληνιδες να πηγαινουν και αυτες στρατο σε ρολους υποστηριξης!

• Like 1

και τα παιδιά? πες για τα παιδιά !

Τα παιδια να βλεπουν υποχρεωτικα ταινια με τον Κωστα Πρέκα..

http://www.youtube.com/watch?v=e4bMZZJWF0M

• Like 2

Χαιρετώ ην παρέα!

Σχετική ερώτηση και όποιος γνωρίζει-μπορεί ας απαντήσει!

Τέλος του μήνα λήγει η κλασική αναβολή που μου είχαν δώσει όταν τελείωσα το λύκειο και μπήκα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να ξεμπερδέψω με τη σχολή μέσα στο χρονικό διάστημα της αναβολής, και όπως το βλέπω θα χρειαστώ έναν χρόνο ακόμα μέχρι να τελειώσω.

Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν πάω στην στρατολογία με βεβαίωση σπουδών, θα μου δώσουν άλλη αναβολή? 
Γενικά δίνουν κάποια παράταση, και αν ναι, το ότι είμαι ακόμα φοιτητής τους καλύπτει ώστε να μου την δώσουν? ή πρέπει να συντρέχουν άλλοι λόγοι (υγείας π.χ) 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων   :)

Νομίζω πως ακόμα και αν δεν καλύπτεσαι ως φοιτητής, δικαιούσαι να ζητήσεις επιπλέον αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Δεν ξέρω όμως πόσο διαρκεί...

Καλό θα ήταν να ρώταγες σε ένα ΚΕΠ έγκαιρα ώστε να πάρεις μια σαφή απάντηση.

Καλησπερα παιδες. 

Παρουσιαστηκα Μεγαλο Πευκο 11/11. Ειχα επιλεξει ειδικες δυναμεις μιας και εχω τρελα με γυμναστικη κλπ.

Τελικα μετα απο εναν μηνα εκει μεσα, με ξενερωσαν τοσο πολυ (δεν καναμε τιποτα απολυτως) που επελεξα πεζικο για να παω να βγαλω απλα την θητεια μου χωρις ζορια κλπ. 2 Ιανουαριου λοιπον παρουσιαζομαι Αυλωνα, μετα την αδεια που πηραμε σημερα, και μετα φευγω για Κυπρο.

Με στελνουν 5η ΕΜΑ -τεθωρακισμενα μου ειπαν οτι εχει μονο εκει- και εχω ως ειδικοτητα 'οδηγος μεσου αρμ'.

Βασει ειδικοτητας, τι θα κανω εγω δηλαδη;

Επισης εχει καποιος εμπειρια απο 5η ΕΜΑ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...