Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλοι πολιτες οσοι πάνε για απολυση. Και καλη  θητεια σε οσους μπαινουν. 

Οσοι μπαινουν να θυμουνται οτι αυτοι που έχουν τα γαλονια πάνω στον ώμο δεν συγκρινονται με αυτους που δεν τα εχουν αλλα ειναι κοστουματοι σε εταιρειες υπευθυνοι και εχουν ιεραρχια κτλπ.Για αυτο οσοι πανε τσαμπουκαλεμενοι οτι και καλα καποιοι θα τους διαταζουν να κανουν κατι ας χαλαρωσουν και ας το παρουν στην πλακα γιατι μολις τελειωσουν αρχιζουν τα πραγματικα ζόρια.Οι βαθμοφοροι του στρατου δεν ειναι τιποτα μπροστα σε μερικα αφεντικα ιδιωτικων επιχειρησεων.

Δεν ειναι τυχαιο που εχω ακουσει πολλους να λενε "Και να ξαναγυριζαμε στρατο...." .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

η ιεραρχία (δίκαιη άδικη) παντού υπάρχει, μόνο που στο στρατό δουλεύεις τσάμπα οπότε δε συγκρίνεται

Και απεξω σε αρκετες επιχειρησεις πλεον τσάμπα θελουν να σε πάρουν με το επιχειρημα οτι σου κανουν χαρη που θα σου δωσουν και προυπηρεσια. 

Στο στρατο σε ταιζουν και τσαμπα ομως και σου δινουν ιατρικη περιθαλψη τσαμπα και φυσικα τα εξοδα μετακινησης ειναι τσαμπα με λεωφορεια κτλπ. Αυτα απεξω ποιος ιδιωτης τα δινει? εδω αμα πας να κανεις προυπηρεσια στο τσαμπα βαζεις και απο την τσεπη σου στα εξοδα μετακινησης κτλπ. 

YΓ Δεν υποστηριζω τους εποπ που εχουν συμπλεγματακια και θα πανε να ταλαιπωρησουν κοσμο χωρις λογο. Κανονικα αυτους πρεπει να τους δεις ενας αξιωματικος και να τους κοψει την φορα. 

Και απεξω σε αρκετες επιχειρησεις πλεον τσάμπα θελουν να σε πάρουν με το επιχειρημα οτι σου κανουν χαρη που θα σου δωσουν και προυπηρεσια. 

Στο στρατο σε ταιζουν και τσαμπα ομως και σου δινουν ιατρικη περιθαλψη τσαμπα και φυσικα τα εξοδα μετακινησης ειναι τσαμπα με λεωφορεια κτλπ. Αυτα απεξω ποιος ιδιωτης τα δινει? εδω αμα πας να κανεις προυπηρεσια στο τσαμπα βαζεις και απο την τσεπη σου στα εξοδα μετακινησης κτλπ. 

πες μας όμως τι θητεία έκανες και τι δουλειά κάνεις έξω, για να καταλάβουμε το μέτρο συγκρισης. Για να κάνει πχ. κάποιος 25 υπηρεσίες το μήνα, με αργίες, ΣΚ μέσα, με 8€ το μήνα, χωρίς ενσημα και να λέει ότι καλά ήταν πρέπει έξω η δουλειά που έχει ειναι να μαζευει φράουλες στη Μανωλάδα...

btw. oι καταστασεις επιβίβασης του στρατού ειναι της πλάκας, εστω ότι σου δίνουν τις 3 που δικαιούσαι, πάλι πρέπει να βάλεις λεφτά απο την τσέπη σου γιατι πχ. η κατασταση ειναι για το πιο αργο τρένο ή καράβι, αν αυτό δεν έχει την ημέρα ή έχει φύγει όταν εσύ βγεις απο το στρατόπεδο τότε ή βάζεις απο την τσέπη σου τη διαφορά ή περιμένεις την επομενη μέρα για να φύγεις...

Τα λεωφορεια ειναι τζαμπα;

Ας γελασω..

Μηπως μονο μια μετακινηση δικαιουσε ή εγω κανω λαθος.

Και οι βαθμοφοροι να καταλαβουν οτι απευθυνονται σε ανθρωπους νεους που ειναι εκει χωρις να το θελουν.

Ενω οι αστερατοι το επιλεξανε σαν δουλεια τροπο ζωης, αυτοι δεν δικαιουνται να παραπονιουνται για τιποτα.. Αλλωστε οι ΕΠΟΠ αν δεν πηγαιναν στο στρατο οι πιο πολλοι δεν θα μπορουσαν τιποτα να κανουν..

Οσοι πατε τωρα σε καποιο ΚΕΝ παρτε μαζι σας ψιλα 2€,1€,0.5€,0.2 λεπτα καμια 30 ευρω γιατι το πρωι που θα ξυπνατε κατα της 6:20 και θελετε να πιειτε εναν καθε το αυτονατο μηχανημα θα σας σωσει..

Τα νερα κανουν 0.20 λεπτα τα μικρα..

Παρτε οσοι καπνιζεται 3-4 καπνους να εχετε καβατζα, αλλα να μην τους εμφανισετε ολους με την μια θα τους κλαιτε. Ψωνιστε κανενα μπισκοτο, σοκολατα... Γιατι στο ΚΨΜ θα εχει πολυ μεγαλη ουρα... Και τις πρωτες μερες δεν θα σας αφηνουν να πηγαινετε...

YΓ Δεν υποστηριζω τους εποπ που εχουν συμπλεγματακια και θα πανε να ταλαιπωρησουν κοσμο χωρις λογο. Κανονικα αυτους πρεπει να τους δεις ενας αξιωματικος και να τους κοψει την φορα.

Άμα θεωρείς ότι ο στρατός καλύπτει τα έξοδα των φαντάρων όπως θα έπρεπε μάλλον πήγες σε άλλο στρατό από αυτόν που πήγα εγώ όπου ήμουν νηστικός, μου είχαν κάνει μόνο αντιτετανικο και όταν χρειάστηκα ιατρική φροντίδα με έσφαξαν σαν ζώο χωρίς τη παραμικρή αναισθησία και αντιβίωση και φυσικά εκτός από μια φορά χρυσοπληρωνα όλες μου τις μετακινήσεις.

Είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μου να μου λες ότι ο στρατός με φρόντιζε, από τη στιγμή που βγήκα από κει μέσα ρημάδι με κάποια μάλιστα κουσούρια

Αλλά ακόμα και να το έκανε όπως θα έπρεπε, καλύτερα άστεγος στο δρόμο παρά στρατιώτης.

Το κάναμε το καθήκον μας όπως θα έπρεπε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναπολούμε αυτή τη δυσάρεστη φάση της ζωής μας

• Like 2

Άμα θεωρείς ότι ο στρατός καλύπτει τα έξοδα των φαντάρων όπως θα έπρεπε μάλλον πήγες σε άλλο στρατό από αυτόν που πήγα εγώ όπου ήμουν νηστικός, μου είχαν κάνει μόνο αντιτετανικο και όταν χρειάστηκα ιατρική φροντίδα με έσφαξαν σαν ζώο χωρίς τη παραμικρή αναισθησία και αντιβίωση και φυσικά εκτός από μια φορά χρυσοπληρωνα όλες μου τις μετακινήσεις.

Είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μου να μου λες ότι ο στρατός με φρόντιζε, από τη στιγμή που βγήκα από κει μέσα ρημάδι με κάποια μάλιστα κουσούρια

Αλλά ακόμα και να το έκανε όπως θα έπρεπε, καλύτερα άστεγος στο δρόμο παρά στρατιώτης.

Το κάναμε το καθήκον μας όπως θα έπρεπε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναπολούμε αυτή τη δυσάρεστη φάση της ζωής μας

εμεις μπορεί να το κάναμε το καθηκον, ο στρατός και το κράτος δεν το έκαναν, αυτό δεν ήταν θητεία, φαρσοκωμωδία ήταν.

Oι μεμονωμενες προσωπικες εμπειριες δεν αποτελουν στατιστικο δειγμα :)

Και πριν πω οτιδηποτε δηλωνω οτι δεν τον γουσταρω τον στρατο οπως ειναι :)

1.Εξοδα μετακινησης καλυπτει ...τουλαχιστον οταν πηγα εγω στρατο πριν 10-11 χρονια. Με οποιο μεσο ηθελες αλλα οκ δεν θα σου πληρωσει και πρωτη θεση.Εγω απο Εβρο εκλεινα αεροπλανο για να παρω αδεια και να παω Αθηνα...καλυμενο απο τον στρατο..πηγαινα ενα χαρτι που μου δινανε στα εκδοτηρια και αλε .

2.Δεν ξερω τι γινεται απο θεμα ιατρικης φροντιδας ...αλλα ακουγεται..οτι οι στρατιωτικοι γιατροι ειναι απο τους καλυτερους.

Τωρα αν καποιος πετυχε καποιον μαλακα...που δεν ηξερε ουτε ενεση να κανει που λεει ο λογος..αυτο συμβαινει σε ολα τα επαγγελματα (να υπαρχουν μαλακες).

3.Στον στρατο πληρωνεσαι ψιχουλα..εννοειται αυτο.εγω σαν δεκανεας επαιρνα 9 και κατι ψιλα ευρω...και ελιωνε το κορμι μου ολη μερα για ολη μου την θητεια...ενταξει..δεν πηγα εκει μεσα για να βγαλω μισθο..πηγα να τελειωνω με την υποχρεωση..οποτε δεν θα κλαφτω γιατι δεν μου δινανε παραπανω.

Μην ξεχναμε ομως οτι μπορεις να παρει ενσημα για καποιες εργασιες που κανεις μεσα στον στρατο....

Τελος το πως θα σου συμπεριφερθει ενας μονιμας ή καποιος προισταμενος σου σε καποια δουλεια...δεν εχει να λεει...και το ενα μπορει να συμβει και το αλλο.

Τι να πει οτι στον στρατο δεν πας επειδη θες..οποτε να προσεχουν τον ευθραυστο φανταρο πως θα του μιλανε?Ημαρτον ρε παιδια...σιγα μην παθουμε και κανα ψυχολογικο δηλ επειδη ο αλλος ειναι μαλακας και εμεις το πηραμε σοβαρα αυτο που μας ειπε.

Το ιδιο μπορει να συμβει και σε μια δουλεια...μου χουν συμβει και τα 2...και στον στρατο και στην δουλεια...δεν εχουν διαφορα...οποτε μην τα συγκρινουμε αν εχουν διαφορες..το ιδιο ειναι....το θεμα ειναι πως θα το αντιμετωπισεις και θα το χειριστεις...

• Super Moderators

1.Εξοδα μετακινησης καλυπτει ...τουλαχιστον οταν πηγα εγω στρατο πριν 10-11 χρονια. Με οποιο μεσο ηθελες αλλα οκ δεν θα σου πληρωσει και πρωτη θεση.Εγω απο Εβρο εκλεινα αεροπλανο για να παρω αδεια και να παω Αθηνα...καλυμενο απο τον στρατο..πηγαινα ενα χαρτι που μου δινανε στα εκδοτηρια και αλε .

έχουν αλλάξει πλέον πολλά στα έξοδα μετακίνησης...

ρε μπηχτη, δεν δίνουν εδω και χρονια καταστάσεις για αεροπλάνο, σου δίνουν για το πιο φτηνο που υπάρχει, ούτε ενσημα φυσικά, ελεος με την παραπληροφόρηση

Πριν απο το 2012 έδιναν 3 επιβιβάσεις για αεροπλάνο, πλέον δίνουν 1.

Και όντως, και για τρένα κτλ που δικαιούσαι 3 αν θυμάμαι καλά, δύσκολα σε βολεύουν να τις χρησιμοποιήσεις.

Αλλά τα έξοδα μεταφοράς αν είσαι τυχερός τα γλιτώνεις, ή αν πάρεις νωρίς μετάθεση. Αυτά που ξοδεύεις για φαγητό και ρούχα/γενικότερο εξοπλισμό είναι που δεν γλιτώνεις με τίποτα.

Ολα με το φθηνοτερο ηταν..

Εγω προλαβα τι τρεις καταστασεις... Στην μεση της θητειας μου αλλαξε...

Πχ ταξιδευες με τραινο πηγαινες με καρβουνιαρι αλλιως πληρωνες την διαφορα και πηγαινες με το γρηγορο ταχα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...