Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλα νομιζετε οτι οταν μας καλεσουν επιστρατους κτλπ θα ειναι το ιδιο με το οπως ηταν η θητεια.στα @@ μας ολα θα ειναι.παμε καλα?και για οσους τυχερους δουλευουν,σαν διακοπες θα ειναι.

Εγώ στη παρούσα φάση που είμαι, η οποία πιστεύω θα κρατήσει ακόμα μερικούς μήνες, δεν θέλω με τίποτα όχι να φορέσω, ούτε καν να δω χακί. Δεν είναι το πώς θα περάσω, είναι οτι θα μου έρθουν οι αναμνήσεις της βαρεμάρας, της αγγαρείας, της ανουσιότητας και της βλακείας που υπάρχει στον στρατό. Κάπως έτσι. Ούτε τα κρεβάτια θέλω να δω, ούτε τίποτα. Μπορεί μετά απο λίγα χρόνια να μη με πείραζε, αλλά τώρα που είναι νωπές οι μνήμες μου, με τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου χαν πει εμενα ,οτι ασπρο κατευθειαν παιρνουν τα καλα βυσματα , και οι αοπλοι... Κ εγω μικροβυσματακι ημουν [για κεντρο κ μεταθεση μοναχα βασικα] κ πηρα πρασινο..

Ε @@ριες όπως να 'ναι τα δίνουν... Αυτό έχω καταλάβει από τόοοσο κόσμο που μου είπαν τι χρώμα πήραν. Κι εγώ λευκό πήρα με Ι1 και βύσμα -το οποίο στην τελική ήταν κι αχρείαστο- μόνο για μετάθεση σε μονάδα.

Επίσης αυτό άνετα στο αλλάζουν χρώμα, ανάλογα τις ανάγκες τους. Έχει τύχει σε άπειρο κόσμο.

τεσπα η σειρουλα μου που πηγε μου πε οτι χαλαρα στη σκηνη με τον ταξιαρχο ηταν , παραλλαγη κτλ τυπικα ολα, και εξοδα μεταβασης πληρωμενα οπως κ το φαι αφου μαγειρευανε εκει :P

Που να δεις και τι πίνουν... Πολλά γλέντια λέμε.

edit: Τώρα που το θυμάμαι, τελευταία φορά που κάλεσαν επίστρατους πριν 2 χρόνια εδώ που ζω, τους πήραν μέσα, κάρβουνα ψησίματα, τσίπουρα ουισκάρες αβέρτα κι όλοι γνωστοί-παρεΐτσες λόγω εντοπιότητας. Και κάποια βράδια τους στέλναν και πίσω στα σπίτια τους για να κοιμηθούν σαν άνθρωποι. Δύσκολα... :D

έχω ακούσει περιπτώσεις με στρατιώτες του υγειονομικού που όταν τους κάλεσαν επίστρατους τους έκαναν αξιωματικούς 

ξέρω σίγουρα γιατρό με τον οποίο συνέβη αυτό , υπηρέτησε ως στρατιώτης και όταν πήγε επίστρατος βγήκε ως ανθυπολοχαγός (ή καλύτερα ανθυπίατρος)

εγώ μόνο έτσι ξαναπάω :P

ο κύριος τίποτα

and i am all out of gum ειναι το σωστο :P  (ετσι το λεει ο duke)

Ψαχνωντας στο facebook βρισκεις ολα τα wannabe μαχιμια... :-D :-D :-D :-D :-D

και μετα λεω εγω γιατι βγαινουν τοσο μπουρδελα τα κεντρα.... :P

1391803_322690301204483_1121521029_n.jpg

Πού επιτρέπεται να έχεις τόσο μαλλί;

εκανα κατι διορθωσεις για να μη γινει παρεξηγηση.... απλα σχολιαζω για το οταν θα παει στρατο... :whistle:

χάλια φαίνεται η Τρίπολη, πολύ τέντωμα 

και ο στρατηγός ώς συνήθως το εθνόσημο στο αυτί :lol:

Ναι γενικά η Τρίπολη έχει ένα τέντομα σε σχέση με το τριμπούρδελο της Θήβας. :P

Στη ΣΠΒ ένας που ρθε από Τρίπολη ξέρει τα πάντα από προσοχές, μεταβολές κλπ από την Τρίπολη, εμείς τώρα τα μαθαίνουμε στη σχολή. :lol:

Καλησπέρα φίλτατοι,

είμαι γραμμένος σε ενα ΤΕΙ εδώ και 2 χρόνια (γράφτηκα και φέτος) και έχω απαλλαγή στρατού μέχρι το 2020.

Αλλά επειδή δεν θέλω να συνεχίσω και έχω σκοπό για σπουδές στο εξωτερικό (Ευρώπη) του χρόνου, τι μπορώ να κάνω με την αναβολή?

Γίνεται να είμαι γραμμένος και σε ΤΕΙ και σε ιδιωτική σχολή, για να έχω την ηδη υπάρχουσα αναβολή?

Η μπορώ απλά να πάρω άλλη για να πάω έξω?

Αν δεν γνωρίζετε κατι, μπορείτε απλα να μου πείτε που να πάω να ρωτήσω?

Thanks in advance..

Σύμφωνα με αυτό:

Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων οι οποίοι κατά την ημερομηνία κατάταξης της κλάσης ή κατηγορίας τους:

[...]
- Είναι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εξωτερικού που είναι κρατική ή αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου κράτους και χρησιμοποιεί κατά τη διδασκαλία διεθνώς γνωστή γλώσσα
[...]
- Είναι σπουδαστές ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης ή δημόσιας ή αναγνωρισμένης σχολής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή του εξωτερικού και δεν έχουν αποφοιτήσει από ισότιμη σχολή ή αντίστοιχο ινστιτούτο

Διάρκεια αναβολής:

[...]

- Έως 25ο έτος ηλικίας για σπουδαστές Ανωτέρων Σχολών
[...]

Οπότε κάποια που διάβαζα αλλού ότι δεν δικαιούσαι αναβολή αν σπουδάζεις εξωτερικό, μάλλον δεν ισχύουν. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν/σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες εντάσσεσαι. Γενικώς για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα έχεις αναβολή μέχρι τα 28, ως σπουδαστής του εξωτερικού (αν το δηλώσεις) ίσως σου μειώσουν την αναβολή μέχρι τα 25 (δεύτερο quote), κάτι που δεν έχω ακούσει ποτέ να γίνεται.

Έχω πάντως γνωστό που παράτησε το ΤΕΙ και σπούδασε Αγγλία, δεν το δήλωσε στην στρατολογία και δεν τον ενόχλησαν. Του ήρθε κανονικά χαρτί στα 28. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να σε χρεώσουν ένα πρόσθετο μήνα θητείας (εξαγοράσιμο προς €60 ή €90) για κακή χρήση αναβολής, αυτό όμως συνήθως γίνεται αν όταν παρουσιαστείς δεν τους παρουσιάσεις είτε απολυτήριο είτε έγκυρη βεβαίωση σπουδών.

Για περισσότερα μπορείς να ρωτήσεις στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου, google για τα τηλέφωνα.

Όσον αφορά την ταυτόχρονη εγγραφή σε δυο σχολές, δεν θα το συνιστούσα αν δεν έχεις ψαχτεί αρκετά. Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα γραμμένος σε δυο σχολές του δημοσίου (σε διαγράφουν και από τις δύο), για σχολή δημοσίου και πανεπιστήμιο εξωτερικού δεν ξέρω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...