Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στον στρατο δικαιουσαι 15 μέρες ειδική άδεια. Αυτή την παίρνεις είτε σαν φοιτητικη είτε σαν αναρωτική είτε σαν αγροτική. Βέβαια είναι στο χέρι του διοικητη αν θα σου την δώσει αλλά σχεδόν πάντα την δίνουν την ειδική.

Πέρνεις την άδεια και όταν γυρίσεις προσκομίζεις χαρτί απο την σχολή σου οτι έδωσες μάθημα και την δικαιολογείς. Ακόμα και αν χρωστάς 1 μάθημα ζήτάς και απο άλλους χαρτιά και δικαιολογείς παραπάνω μέρες!

είπες οτι η ειδικη αδεια ειναι 15 μερες τοτε πως ζητω τα χαρτια και δικαιολογω παραπανω μερες...?

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
είπες οτι η ειδικη αδεια ειναι 15 μερες τοτε πως ζητω τα χαρτια και δικαιολογω παραπανω μερες...?

Δικαιολογείς παραπάνω μέρες ακόμα και αν χρωστάς 1 μάθημα μόνο,

αυτό λέει το παιδί. Για ένα μάθημα δηλαδή, δεν πρόκειται να σου δώσουν 15 μέρες.

Εσύ παρόλ' αυτά πας και μαζεύεις υπογραφές και από άσχετους καθηγητές για να μπορέσεις να πάρεις παραπάνω μέρες από 1-2 που θα έπαιρνες αν έδινες 1 μάθημα μόνο.

Συνολικά πάντως, η ειδική άδεια είναι 15 μέρες. Δεν μπορείς δηλάδή να το παίξεις άρρωστος για 15 μέρες, μετά να πεις πάω να δώσω και κανά μάθημα και μετά σόρρυ, έχω να ποτίσω και τα χωράφια. Όλα αυτά πάντα θεωρητικά, αυτός είναι ο γενικός κανόνας που ανάλογα με το βύσμα αλλάζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Για την ακρίβεια ο φαντάρος είναι ένας κηφήνας του Ελληνικού Δημοσίου αντιθέτως με τον υπηρετούντα εναλλακτικής θητείας ο οποίος όντως προσφέρει έργο στην υπηρεσία που "εργάζεται".

Μην κάνεις γενικότητες. Τα περί κηφήνων ταιριάζουν σε άλλες περιπτώσεις, όχι όταν σε παίρνουν για να κάνεις αγγαρείες επί 9 μήνες και σου δίνουν 11 ευρώ. Το θέμα δεν τελειώνει στο δωρεάν φαγητό και την δωρεάν στέγη του στρατοπέδου, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα:

Σχεδόν ένα μηνιάτικο κοστίζει η θητεία ενός στρατιώτη

Τους πρώτους πέντε μήνες θητείας η οικογένεια (που σημειωτέον είναι μονογονεϊκή) είχε πληρώσει 2.869 ευρώ. Δηλαδή κάτι λιγότερο από 600 ευρώ τον μήνα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=2216769

Επίσης, άλλο αν είναι σωστό ή όχι να υπάρχει υποχρεωτική θητεία και άλλο να λές ότι κάποιος που είναι φαντάρος δεν προσφέρει έργο.

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
Στον στρατο δικαιουσαι 15 μέρες ειδική άδεια.

12 είναι οι μέρες πλέον της ειδικής άδειας.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ήρθε η ώρα και έκοψα κ γω την αναβολή και μπαίνω Νοέμβρη. Κάνω 8μηνο.

Έχω πτυχίο και μάστερ πάνω σε πληροφορική.

1) Που πιστεύετε ότι μπαίνω? πληροφορική? Οι αθηναίοι που παρουσιάζονται συνήθως?

2) Ποιές μονάδες (αθηνών και εκτός) θεωρούνται καλές και ποιές προς αποφυγήν?

Δημοσ.
Σχεδόν ένα μηνιάτικο κοστίζει η θητεία ενός στρατιώτη
Τους πρώτους πέντε μήνες θητείας η οικογένεια (που σημειωτέον είναι μονογονεϊκή) είχε πληρώσει 2.869 ευρώ. Δηλαδή κάτι λιγότερο από 600 ευρώ τον μήνα.

καλά μην τρελαθούμε, 12 μήνες θητεία ζήτημα να έδωσα 600-700 euro, πρέπει να είσαι τίγκα γκασμας για να ξοδεύεις τόσα φράγκα στο στρατό.. άσε που προς το τέλος ήθελα να κρατήσω το υπόλοιπο των αδειων μου και είχα ξενερώσει από τις εξόδους στον Έβρο με αποτέλεσμα να κάτσω 2 μήνες με 40 euro περίπου έξοδα...

απορώ πως στο σημερινό Ε.Σ που είναι ουσιαστικά ένα camping κάποιοι δεν την παλεύουν, γιατί μονο σε περιπτωσεις απαλεψιάς μπορώ να φανταστώ κάποιον να ξοδεύει τόσα φράγκα.

όσο για τον φίλο πληροφορικαριο από πάνω, πριν 5 χρονια που ήμουν Χαϊδάρι (διαβίβασης) τους ερευνας και πληροφορικής τους έστελvαν και αυτούς κάπου αθηνα, αλλα παίζει πολύ βύσμα. τώρα που το κέντρο διαβιβάσεων είναι καλαμάτα δεν ξέρω τι παίζει.

Δημοσ.
Καλησπέρα,

ήρθε η ώρα και έκοψα κ γω την αναβολή και μπαίνω Νοέμβρη. Κάνω 8μηνο.

Έχω πτυχίο και μάστερ πάνω σε πληροφορική.

1) Που πιστεύετε ότι μπαίνω? πληροφορική? Οι αθηναίοι που παρουσιάζονται συνήθως?

2) Ποιές μονάδες (αθηνών και εκτός) θεωρούνται καλές και ποιές προς αποφυγήν?

Λογικα θα μπεις ερευνα και πληροφορικης.. Οπου και αν σε στειλουν καλα εισαι

Δημοσ.
Λογικα θα μπεις ερευνα και πληροφορικης.. Οπου και αν σε στειλουν καλα εισαι

Thanks για την απάντηση.

Έτσι έχω ακούσει και γω, ότι γενικά είναι καλύτερα από άλλα. Ελπίζω να μη με φάνε τα βύσματα μόνο :-)

However, επειδή λόγω 8μήνου μπορείς να ζητήσεις μετάθεση κοντά στον τόπο σου το τελευταίο 4μηνο, ποιά μέρη θα προτείνατε από αθήνα σαν καλύτερα?

Δημοσ.

φιλε τα λες οπως ειναι σωστος δεν υπαρχει αυτο και ξεχασεσ κατι βασικο ......εκτος του οτι προσπαθουν να μειωσουν τιν ανεργεια παραλληλα με εμμεσς τροπο προσπαθουν να κινισουν τιν αγορα (ξερεις πολυ καλα ποσα λεφτα χρειαζετε ενας στρατιωτης ειδικα αν φυγει μακρια απο το σπιτι του)
Δημοσ.

kickeras, Έχεις σχεδόν όλες τις πιθανότητες να πας διαβιβάσεις αν δεν μπεις στο Ε.Πληροφορικής.

Δημοσ.
...

Η θητεία υπάρχει μόνο για τις σκοπιές, τις αγγαρείες, για να βγάζουν κανα ψιλό τα σουβλατζίδικα και τα ιντερνετ καφε από τους φαντάρους, για να κάνουν τζάμπα δημόσιες σχέσεις οι ανώτεροι στρατιωτικοί με τα μεγάλα βύσματα και για να συντηρείται μια κατάσταση με προμηθευτές, τη δήθεν στρατιωτική μας βιομηχανία, και άλλους κηφίνες...

Όσο για τον χρόνο θητείας αυτό είναι άλλο ένα εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης, το 2009, παραμονή εκλογών, κόπηκαν 3 μήνες όχι βέβαια γιατί τότε μειώθηκε ο κινδυνος απο γείτονες χώρες αλλά για να πάρουν μερικές ψήφους παραπάνω δειχνοντας φιλολαική πολιτική...

quoted for importance

Δημοσ.
καλά μην τρελαθούμε, 12 μήνες θητεία ζήτημα να έδωσα 600-700 euro, πρέπει να είσαι τίγκα γκασμας για να ξοδεύεις τόσα φράγκα στο στρατό.. άσε που προς το τέλος ήθελα να κρατήσω το υπόλοιπο των αδειων μου και είχα ξενερώσει από τις εξόδους στον Έβρο με αποτέλεσμα να κάτσω 2 μήνες με 40 euro περίπου έξοδα...

απορώ πως στο σημερινό Ε.Σ που είναι ουσιαστικά ένα camping κάποιοι δεν την παλεύουν, γιατί μονο σε περιπτωσεις απαλεψιάς μπορώ να φανταστώ κάποιον να ξοδεύει τόσα φράγκα.

όσο για τον φίλο πληροφορικαριο από πάνω, πριν 5 χρονια που ήμουν Χαϊδάρι (διαβίβασης) τους ερευνας και πληροφορικής τους έστελvαν και αυτούς κάπου αθηνα, αλλα παίζει πολύ βύσμα. τώρα που το κέντρο διαβιβάσεων είναι καλαμάτα δεν ξέρω τι παίζει.

Φιλε αυτο που λες ειναι αδυνατον να συμβει.πως την εβγαλες δηλαδη με 40 ευρω?Μονο για τσιγαρα θες μια κατοσταρα βαλε και τις εξοδους δυο μεσα μια εξω που οταν βγαινεις,βγαινεις απο το μεσημερι ΑΡΑ πληρωνεις και γευματα

Δημοσ.

να ρωτησω οταν θα ερθει αυτη η στιγμη αργει 8 χρονια ακομα διαλεγω εγω που θα μπω πχ πεζικο ναυτικο κλπ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...