Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε καλά δε νομίζω να απαγορεύεται να κάνει κάποιος γυμναστική στον ελεύθερο χρόνο του...

Δηλαδή 9 μήνες στο στρατό θα διαλύσουμε τελείως...

Και καλά αφού είναι τόσο μαλάκες όσοι παίρνουν εισπνεόμενα (και εγώ μαζί) θα τρέχουν κάθε μήνα στα στρατιωτικά νοσοκομεία για συνταγογράφηση;

έχεις τόσο ελαχιστο ελευθερο χρόνο, ακομα και τα σ/κ, που το πρώτο πράμα που κοιτάζεις ειναι να κοιμηθείς όχι να κάνεις γυμναστική. 

Ειχα φάει τρέλλη πίκρα να ειμαι κλεισμένος κυριακατικά και να κοιτάω τα ντουβάρια

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στα Γρεβενά, έχει και γυμναστήριο στο στρατόπεδο με εσωτερικό γήπεδο μπάσκετ κιόλας

σε πολλά στρατόπεδα εχει αλλα δεν σε αφήνουν αν δεν ειναι μπροστά κάποιος υπαξιωματικός.

γενικά όλα εχουν να κάνουν με το που θα είσαι. εγώ και έξοδο να μην έχω έχω γραφτεί σε σχολή muay thai και πάω :P αλλα πρέπει να ειμαι το 0.0001% των περιπτώσεων λολ

Δημοσ.

Και καλά αφού είναι τόσο μαλάκες όσοι παίρνουν εισπνεόμενα (και εγώ μαζί) θα τρέχουν κάθε μήνα στα στρατιωτικά νοσοκομεία για συνταγογράφηση;

Δεν θα συνιστουσα σε κανεναν -εκτος των εχθρων μου- να μη παρει μαζι του και τα φαρμακα

που χρειαζεται/του ειναι απαραιτητα! Αλλα παντοτε "κρυφιως" τα εισαγει και sos: τα λαμβανει,

οχι σε κοινη θεα! Εκτος στελεχων/αξιωματικων κ.λπ. που μπορουν να σου "ζητησουν το λογο"

στη πιο light εκδοση και να σε αναφερουν/καμπανιασουν στη χειροτερη -εχω δει 20+20=40Φ-

υπαρχουν και φανταρορουφιανοι, που για 2ωρη παραταση εξοδου, δινουνε και τη μανα τους

:mad: .... :mad:

Δημοσ.

Δεν θα συνιστουσα σε κανεναν -εκτος των εχθρων μου- να μη παρει μαζι του και τα φαρμακα

που χρειαζεται/του ειναι απαραιτητα! Αλλα παντοτε "κρυφιως" τα εισαγει και sos: τα λαμβανει,

οχι σε κοινη θεα! Εκτος στελεχων/αξιωματικων κ.λπ. που μπορουν να σου "ζητησουν το λογο"

στη πιο light εκδοση και να σε αναφερουν/καμπανιασουν στη χειροτερη -εχω δει 20+20=40Φ-

υπαρχουν και φανταρορουφιανοι, που για 2ωρη παραταση εξοδου, δινουνε και τη μανα τους

:mad: .... :mad:

Εντάξει εγώ την βγάζω χωρίς εισπνεόμενα και βδομάδα. Γενικά πιο πολύ αλλεργικό είναι.

Αν είναι τόσο ηλίθιοι το πολύ πολύ να με πιάσει καμιά δύσπνοια εκεί μέσα και να πάρω και αναρρωτική.

Αυτά που σίγουρα θέλω να περάσω λαθραία είναι βιταμίνες και αντιφλεγμωνώδη (nurofen).

Για πείτε και καμιά ιδέα για το πως κρύβουμε - παίρνουμε στην ζούλα...

Για πολυβιταμίνες σκέφτομαι κάτι σε chewable και μέσα στο νεσεσερ με οδοντόκρεμες κτλ...

Για nurofen το ψήνω χύμα 2 blister βαθιά βαθιά στην βαλίτσα ή ακόμα και μέσα στο πορτοφόλι καμιά 10αριά από αυτά...

Ρουφιάνοι φαντάροι;

Ναι οκ το έχω ξαναακούσει αλλά τόσο μαλάκες πια;

ΑΛήθεια 2-3η μέρα που πάς στο νοσοκομείο για έξτρα έλεγχο και αναφέρεις άσθμα κτλ δε σου δίνουν πίσω τα φάρμακα σου μαζί με κάποιο χαρτί ότι παίρνεις το τάδε για να μη στα πρίζουν;

Δημοσ.

Για πείτε και καμιά ιδέα για το πως κρύβουμε - παίρνουμε στην ζούλα...

Ρουφιάνοι φαντάροι;

Ναι οκ το έχω ξαναακούσει αλλά τόσο μαλάκες πια;

Σωματικος ελεγχος δεν παιζει, επομενως ο,τι θελεις να περασεις, ειδικα το χειμωνα (λογω ρουχων), ειναι ευκολο.

Αλλα και στο/στα σακ-βουαγιαζ σου, μπορεις να τα περασεις, μεσα σε πολυδιπλωμενα κατω ρουχα σου κ.λπ. :shifty: 

Στο κεντρο -ιδιως σε "λουμπεν καταστασεις", συνηθως ΠΖ & ΤΘ- εν δυναμει μπορει να συναντησεις, θες δεν θες,

καθε καρυδιας καρυδι: [μικρο]κλεφτες, ρουφιανους, κτηνοβατες βοσκους [να εξηγουν, σε καθε ενδιαφερομενο (?)

γιατι χρειαζονται γαλοτσες...αμα θελεις να βιασεις την κατσικα, ναι!]. Δεν ειναι πλειοψηφια βεβαιως, μα στο κεντρο

ειδικα, μπορει να ειναι η χαρα του ρουφιανου, μιας και μεσα σε τοσο πολλα (αγνωστα) ατομα, εντοπιζεται αρκετα

δυσκολοτερα, απο οτι κατοπιν = στη σαφως πιο περιορισμενη (και μικρη) μοναδα. Γιατι το κανουν? Υποθετω, για

παρομοιους λογους, που συμβαινει σε περιπτωσεις εγκλεισμου-φυλακες :blink: Σαφως, "βελτιωνουν", την παρουσα

θεση & διαβιωση τους -χ#στηκανε για οσους δινουν, αλλωστε το να τους 'εντοπισουν' (περαν πασης αμφιβολιας),

ως καταδοτες ειπαμε ειναι δυσκολο & να τους <κακοκληρωσει> να συνυπηρετουν μετα, με καταδοθεντες = ακομη

δυσκολοτερο. Δυστυχως, δεν ειναι ομως οτι μπορουν να βελτιωσουν μονο το παρον τους: το κεντρο σου δινει και

ειδικοτητα. Εκτος λοιπον απο τα.."δεδομενα βυσματα" και οι..ποικιλοτροπως ρουφιανοι, μπορουν να τσιμπισουν

κατι καλο για τη συνεχεια θητειας, ή π.χ. να ζητησουν, να ειναι (καβατζο)παραμενοντες στο Κεντρο Εκπαιδευσης  :-(   

Δημοσ.

Φοβούνται μην πάθουμε τίποτα αλλά μας ταίζουν σκατά (από ότι ακούω) με θρεπτική αξία μηδέν και ταυτόχρονα απαγορεύουν τις βιταμίνες.

Μας πετάνε τα φάρμακα και τα εισπνεόμενα και πρέπει να τρέχουμε να μας γράφουν άλλα.

Δεν παίρνουμε τα δικά μας φάρμακα (αντιφλεγμονώδη κτλ) και μας δίνουν (και αν μας δώσουν) ότι θέλουν αυτοί και τους πείραξε η γυμναστική???

Δηλαδή ΟΚ τώρα μόλις κατάλαβα γιατί όλοι παίρνουν 10 κιλά στο στρατό...

Για το φαί δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Και εγώ πριν μπω άκουγα ότι θα τρώμε κονσέρβες που είχαν ξεμείνει από το 1912 , γκοτζίλες, και 1002 αηδίες που δε θυμάμαι τώρα, 

,αλλά όλα ήταν ράδιο αρβύλα τελικά. 

Άλλαξα τρια στρατόπεδα, όλα με διαφορετική νοοτροπία ζωής μεταξύ τους, και στους 9 μήνες μόνο 2-3 φορές θυμάμαι να έφαγα αηδία κονσερβοποιημένο χημικό κρέας. Θα ακούσεις γενικά από κόσμο να σου λέει πως το φαί είναι χάλια και επικίνδυνο, αλλά τι να σου πω, στον γιατρό της μονάδας και στα στεπ συνήθως πήγαιναν άτομα με κανα κρυολογημα ή από χτυπήματα στις αρβύλες, μαζικές δηλητηριάσεις δεν θυμάμαι. Γιατι αμα το φαι ειναι οντως βρωμικο και επικινδυνο θα ξεσπουσαν απανωτες επιδημιες γριππης συνέχεια.

Από άποψη γεύσης πάλι, όλα εξαρτώνται από τον μάγειρα. Στο κέντρο που ήμουν (μεσολογγι) το φαί ήταν μέτριο προς κακό σε γεύση, αλλά στην πρώτη μονάδα ο μάγειρας ήταν σεφ στην κανονική του ζωή και ακόμα και την φασολάδα την έκανε υπερπαραγωγή. Πρώτη φορά στη ζωή μας ακούγαμε πως θα έχει φασολάδα το μενού σήμερα και χαιρόμασταν. Μετά πάλι ήρθε ένας ανίκανος και πλουτίσαμε τα τοπικά γυράδικα ;)

Στην τρίτη μονάδα που πήγα πάλι , ο μάγειρας ήταν ένας ντόπιος επαγγελματίας σεφ και όλα τα φαγητά τα έκανε (σχεδόν) ποιότητας ακριβού εστιατορίου. Μερικές φορές αυτοσχεδίαζε κιόλας με την έγκριση του διοικητή και είχαμε κάτι μπριζολάρες και τηγανιές ,σπιτικής ποιότητας. Μετά ήρθε ένας άλλος μάγειρος που δεν ήξερε ούτε μια πατάτα να τηγανήσει.

Αυτό για τα 10 κιλά στο στρατό, είναι πάλι σχετικό

Άμα τρέχεις θα χάσεις κιλά.

Άμα κάθεσαι, ξύνεσαι, φιδιάζεις κτλ κτ, θα πάρεις κιλά.

Δημοσ.

Το φαί στην μονάδα παλευόταν,κανένα ζαρζαβάτι να ήταν άθλιο(βιομάζα γινόταν)και κανένα κρέας παλιό.Γενικότερα με λίγη προσπάθεια τρωγόταν.

Στο κέντρο σε εμάς ήταν μέτριο(Παρανέστι)και στην Θήβα άθλιο.

Είχαμε πήξει στο πούστη με κινέζο,στο σπετσοφάι και στον γκοτζίλα.Αυτά γιατί ο τότε Στρατοπεδάρχης είχε αποφασίσει να την κάνει για αλλού και προσπαθούσε να βγάλει από παντού.Έτυχε και μια βλάβη στα ψυγεία και 2 εβδομάδες κάθε μέρα τρώγαμε κότα.

Πίκρα.

Δημοσ.

Παίδες πρέπει να πάω με ατομικό φύλο πορείας στις 16 του μήνα αλλά το καράβι φτάνει κατα τις 4..πρέπει να πάρω να δω αν μπορώ να πάω τέτοια ώρα ή πρέπει να πάω από την προηγούμενη μέρα για να μπω πρωί πρωί;;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.
γενικά το να κάνεις δουλειά σε όρχο είναι σκατά, σκατά σκατά... 

ναι οι καναδέζες και τα τζιπάκια ήταν χλίδα. ειδικά αν είναι και αυτόματη η καναδέζα τα σπάει 

Πολύ πήξιμο στον όρχο. Συντήρηση Λεο καλοκαίρι με το άρμα να βράζει μέσα-έξω ειδικά ήταν σκέτη πίκρα. 'Ηθελες 2 μπάνια μετά για να φύγει η λαδίλα και η μπόχα απ'τα καυσαέρια.

+1 και για την αυτόματη καναδέζα, ήμουνα συνοδηγός (Ορεστιάδα - Θεσ/νικη και επιστροφή, ~900χλμ) σε μια τέτοια και ήταν κυρίλε, καλύτερη κι από μπόλικα ΙΧ θα έλεγα. Τα τζιπάκια όχι τόσο, αν και σε αυτά δεν μπήκα σε "καλό" κομμάτι (Δικα κτλ) μόνο στα "μάχιμα" βλ. ξεσκισμένα στα περίπολα κτλ. Το πιο τραγικό από θέμα άνεσης πάντως είναι χαλαρά το VBL, τα καθίσματά του ήταν απάλευτα.

Για τα φάρμακα δεν υπήρχε θέμα, εφόσον ήταν με συνταγή γιατρού, μπορεί να θυμάμαι και λάθος όμως. Υπήρχε σίγουρα θέμα στο κέντρο κατά την είσοδο, μετά όμως αφού πέρναγες απ'τους γιατρούς νομίζω αν το δήλωνες ήσουνα ΟΚ (δεν μου ΄τυχε οπότε δεν μπορώ να στο πω στα σίγουρα)

@Panos_90 Τηλεφώνησε στη μονάδα και ρώτησε, πολύ πιθανόν να πρέπει να πας απ'την προηγούμενη όμως.

Δημοσ.

Σωματικος ελεγχος δεν παιζει, επομενως ο,τι θελεις να περασεις, ειδικα το χειμωνα (λογω ρουχων), ειναι ευκολο.

Αλλα και στο/στα σακ-βουαγιαζ σου, μπορεις να τα περασεις, μεσα σε πολυδιπλωμενα κατω ρουχα σου κ.λπ. :shifty: 

Στο κεντρο -ιδιως σε "λουμπεν καταστασεις", συνηθως ΠΖ & ΤΘ- εν δυναμει μπορει να συναντησεις, θες δεν θες,

καθε καρυδιας καρυδι: [μικρο]κλεφτες, ρουφιανους, κτηνοβατες βοσκους [να εξηγουν, σε καθε ενδιαφερομενο (?)

γιατι χρειαζονται γαλοτσες...αμα θελεις να βιασεις την κατσικα, ναι!]. Δεν ειναι πλειοψηφια βεβαιως, μα στο κεντρο

ειδικα, μπορει να ειναι η χαρα του ρουφιανου, μιας και μεσα σε τοσο πολλα (αγνωστα) ατομα, εντοπιζεται αρκετα

δυσκολοτερα, απο οτι κατοπιν = στη σαφως πιο περιορισμενη (και μικρη) μοναδα. Γιατι το κανουν? Υποθετω, για

παρομοιους λογους, που συμβαινει σε περιπτωσεις εγκλεισμου-φυλακες :blink: Σαφως, "βελτιωνουν", την παρουσα

θεση & διαβιωση τους -χ#στηκανε για οσους δινουν, αλλωστε το να τους 'εντοπισουν' (περαν πασης αμφιβολιας),

ως καταδοτες ειπαμε ειναι δυσκολο & να τους <κακοκληρωσει> να συνυπηρετουν μετα, με καταδοθεντες = ακομη

δυσκολοτερο. Δυστυχως, δεν ειναι ομως οτι μπορουν να βελτιωσουν μονο το παρον τους: το κεντρο σου δινει και

ειδικοτητα. Εκτος λοιπον απο τα.."δεδομενα βυσματα" και οι..ποικιλοτροπως ρουφιανοι, μπορουν να τσιμπισουν

κατι καλο για τη συνεχεια θητειας, ή π.χ. να ζητησουν, να ειναι (καβατζο)παραμενοντες στο Κεντρο Εκπαιδευσης  :-(   

Οκ ευχαριστώ.

Κατάλαβα το ζόρι δεν είναι μόνο να τα περάσεις από τον έλεγχο αλλά να προσέχεις και τους ρουφιάνους.

Κατάλαβα γενικά στο χαμό του κέντρου θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...