Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

απο παραλλαγες/τζακετ/σκελεες/τζοκευ δεν νομιζω να διασωθηκε τιποτα :)

Κακός... Το τζακετ είναι και γμ! πολοί ψάχνουν τέτοια κ τα χρυσοπληρώνουν φίλε. Τα έχω κρατήσει όλα και σε πολύ καλή κατάσταση. Νταξει η σκελέα ήταν γ τ π! Και εκτός απο το τζοκει όλα τα άλλα τα χρησιμοποιώ ακόμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στην 2η μεταθεση που με ξαναστειλανε τριπολη στο κεντρο εκπαιδευσης εκει..επειδη αν και ανοιξη εκανε τρελο ψωλοκρυο...αλλα απαγορευοταν να φορεσουμε το χοντρο το τζακετ...ειχαμε κανει την εξης γυφτια.

Ειχαμε βγαλει το εσωτερικο του τζακετ...ενα πρασινο παπαρι ηταν...και το φορουσαμε κατω απο την παραλλαγη...

Περπαταγαμε και ημασταν σαν φουσκωτοι που μολις βγηκανε απο το γυμναστηριο χαχαχα

Ασε που στις ακρες στα χερια εβγαινε παραεξω απο τα μανικια!!

Νομιζω μας ειδε ο διοικητης μια μερα ετσι ντυμενους και μας εκραζε για ωρες....:)

Το χοντρο τζακετ παντως ναι..ηταν μεγαλη μαγκια....λες και φοραγες το παπλωμα σου ηταν ....

αυτό με την επένυση του jacket κάτω από το χιτώνιο έχω δει αρκετούς να το κάνουν, είναι κόλπο των καραβανάδων και έτσι διαδίδεται..

γενικά πάντως εγώ και με jacket και επένδυση και ισοθερμικό ακόμα το δάγκωνα το χειμώνα, ειδικά αν είχα νούμερα μετά τις 3 δεν τη πάλευα καθόλου 

από την άλλη με τη ζέστη τα πήγαινα πολύ καλά, το καλοκαίρι πρέπει να ήμου ο τελευταίος που βγήκα από τον υπνόσακο και κάτι μεσημεριανά νούμερα 3-6 τον ιούλιο δε με πείραζαν καθόλου.

πρέπει να έχει να κάνει με το άτομο και το πού έχει συνηθίσει να ζει 

αλλα απαγορευοταν να φορεσουμε το χοντρο το τζακετ... 

από πού κι ως που απαγορευόταν; ακόμα και σηκωμένα μανίκια να έχεις, αν κάνει κρύο το τζάκετ από πάνω το βάζεις κανονικά

δεν καταλαβαίνω γιατί δε προβλέποταν να βάζετε τζάκετ; μάλλον είχατε πέσει σε μαλάκα 

μόνο σε άγημα απαγορεύται να φοράς τζάκετ, διαφορετικά όποτε κρυώνεις φοράς κανονικά

Δεν ξερω πως ειχε διαδοθει...εμεις το ειχαμε σκεφτει απο μονοι μας...αλλωστε το καναμε 2-3 παλιοι μονο..και δεν το ειχα δει να το κανουν αλλοι ουτε σε τριπολη ουτε σε εβρο...τεσπα...

οπως στον εβρο να φοραμε την σκελεα κατω απο την παραλλαγη..σε κατι μερες που πεφτανε μυτες εξω...μας κραξανε και για αυτο καποια στιγμη :)

Οσο για το αλλο που λες ναι ισχυει.

Εμεις που ειχαμε φαει τρελο ψωλοκρυο στον Εβρο , σκασαμε στην τριπολη που ενταξει ανοιξη δεν ειχε ζεστη αλλα ουτε τρελο κρυο..αλλα μια δροσουλα την ειχε γενικοτερα...και την παλευαμε πιο ανετα απο κατι παλικαρια που ειχανε σκασει απο κυπρο και ειχανε φαει τρελες ζεστες εκει περα.

Εμεις ημασταν πιο συνηθισμενοι στο κρυο δηλ...

Nταξει Τριπολη παιζει να ειναι πολυ ανωμαλη πολη

Μιλαμε ανοιξη , σε φαση Απριλη μηνα κ το βραδυ να το δαγκωνεις ασχημα

Στις αρχες , οταν ειχα μπει Μαρτη κ δεν ηξερα τα κολπα περι ισοθερμικων ακομα , ειχα βαλει sleeping bag + 2 κουβερτες + χιτωνιο με παντελονι για να μην σηκωθω το πρωι κ τα φορεσω ξανα...

Εμεις που ειχαμε φαει τρελο ψωλοκρυο στον Εβρο , σκασαμε στην τριπολη που ενταξει ανοιξη δεν ειχε ζεστη αλλα ουτε τρελο κρυο..αλλα μια δροσουλα την ειχε γενικοτερα...και την παλευαμε πιο ανετα απο κατι παλικαρια που ειχανε σκασει απο κυπρο και ειχανε φαει τρελες ζεστες εκει περα.

Εμεις ημασταν πιο συνηθισμενοι στο κρυο δηλ...

εγώ φλεβάρη παίρνω μετάθεση αθήνα και σκάω από τους -10 στους 2 και κάνω πάρτυ!

έρχεται η ώρα να φυλάξω πύλη και μας λένε ότι μπορούμε να καθόμαστε μέσα στο σπιτάκι της πύλης με καρεκλίτσες ,καλοριφέρ πανίσχυρο στη πρίζα και χωρίς πλάκες στα αλεξίθραυστα (στη φωτό πίσω που φοράω τέτοιο είναι χωρίς πλάκες για το εφφέ :P )   και ήμουν σε τέτοια φάση 

mf_ddp_large.jpg

Nταξει Τριπολη παιζει να ειναι πολυ ανωμαλη πολη

Μιλαμε ανοιξη , σε φαση Απριλη μηνα κ το βραδυ να το δαγκωνεις ασχημα

Στις αρχες , οταν ειχα μπει Μαρτη κ δεν ηξερα τα κολπα περι ισοθερμικων ακομα , ειχα βαλει sleeping bag + 2 κουβερτες + χιτωνιο με παντελονι για να μην σηκωθω το πρωι κ τα φορεσω ξανα...

ειναι περιεργος ο νομος εκει περα..κατι με τα βουνα και τα υψομετρα και μαλακιες..αν παρατηρησεις θερμοκρασιες πελοπονησσου..παντα στην τριπολη εχει μερικους βαθμους χαμηλοτερα απο τους υπολοιπους νομους.

Και γω μαρτη ειχα παρουσιαστει τριπολη και ειχα δαγκωσει τρελα καβλια :)

@qsis

To ποτε φορας το χοντρο το τζακετ , ποτε απαγορευεται και ποτε σηκωνεις μανικια..δεν ειναι οποτε γουσταρει ο καθε φανταρος.

σκεψου δηλ σε καμμια αναφορα να φορανε μερικοι το τζακετ..αλλοι οχι..αλλοι με σηκωμενα μανικια.Δεν παιζει αυτο.Πρωτα θα διαλυθει ο θεσμος του στρατου και μετα θα γινει κατι τετοιο :)

Υπαρχουν συγκεκριμενες ημερομηνιες για ολα αυτα...και πεφτει εντολη απο ανωθεν για να εφαρμοστει.

Σκεψου οτι εμας ειχε μπει οκτωμβρης στον εβρο..ειχανε αρχισει τα κρυα...και δεν ειχε δοθει ακομα η εντολη και κοβαμε βολτες με τα χιτωνια με μονοψηφια θερμοκρασια εξω...

Δινεται εντολη ποτε θα φορεθει τζακετ..ποτε θα παψει να φοριεται , ποτε να ανεβουν μανικια...  :)

για τα μανίκια το ξέρω ότι υπάρχει διαταγή, αλλά για το τζάκετ δε το ξέρω και ειλικρινά αμφιβάλλω

δε θα έσκαγα πάντως σε αναφορά με τζάκετ, αλλά βραδάκι σε κρύα σκοπιά θα το έπαιρνα και στα @@ μου

όπως και μπαλακλάβα απαγορευόταν να φοράμε (μπας δεν ακούσουμε τον εχθρό) και εγώ φορούσα γιατί το δάγκωνα. άλλωστε είχαμε το ελεύθερο από το διοικητή μας να ντυνόμαστε κρεμμύδια και ας έλεγαν τα δικά τους μερικοί καμμένοι επόπτες 

θα το ψάξω πάντως τώρα μιας και το λέμε

στην σκοπια απο ενα σημειο και περα φοραγαμε ο,τι θελαμε και με εντολη του δοικητη....

Η κλασικη ενδυμασια μας ηταν , τζακετ το χοντρο με κανα λεπτο πολιτικο απο κατω...σκελεα+παραλλαγη απο κατω...γαντια

φουλφεης +κρανος

Το μονο γαμησι στον εβρο ειναι ο καιρος..ολα τα αλλα παλευονται :)

Ακομα και το καλοκαιρι..γινεται σφαγη :)

έχω κάνει σκοπιά στον τύρναβο 6-9 το πρωί ως εξής. Βασικά φλεβάρης ήταν τώρα που το θυμάμαι καλύτερα , ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ και απειρη υγρασία (δίπλα στο στρατόπεδο είχε ποτάμι). Παίρνω κάτι πλαστικά τετράγωνα δάπεδα ταρτάν φάση (40χ40 φάση)  σαν και αυτό στο σποιλερ περίπου και τα βάζω στη σκοπιά μέσα. Βάζω το κράνος για μαξιλάρι, εγώ κρεμυδι + 2 σκουφιά και σκεπάζομαι με τη γιδόκαπα! (κοινώς χλάινη 10 κιλά βαριά φάση). έκανα και γαμώ τους ύπνους, δεν είχε έφοδο τέτοιες ώρες! Άλλη φορά βέβαια με έπιασε ο αυδμ ανθύπας να κάθομαι πάνω στο κράνος και να λαγοκοιμάμαι (τον κατάλαβα πως είχε έρθει και με κοιτούσε και άνοιξα τα μάτια πριν μιλήσει (inba 6sixth sense!)
είχε ένα αυτάρεσκο μειδίαμα ικανοποίησης "σε τσάκωσα" "μπράβο". 10φ  αν είναι κανένας εδώ (@@ βασικά) 286/287/288 και έκανε τύρναβο από νοέμβρη 2004 ως μάη 2005 θα με θυμάται για τα γλέντια με τον λοχαγό μας! :D

tar3.jpg

εφυγα τοσο γρηγορα την μερα της απολυσης ,που κωλοφαρδο ηταν το tag που ηρθε μαζι μου... :)

νομιζω και κατι πετσετες καθως και κατι καλτσες ειχανε την τιμη να με ακολουθησουν...και τις χαιρεται η μανα μου τωρα.

Πλενει τα ποδια της με πετσετα Ε.Σ. :)

απο παραλλαγες/τζακετ/σκελεες/τζοκευ δεν νομιζω να διασωθηκε τιποτα :)

δεν έπεσαν σκισήματα; Έχω 3-4-5 πετσέτες ΕΣ, Σκυλιά! Ελαφρύ και απορροφητικό! Και εδώ πάνω ήρθα με μία πετσέτα ΕΣ! (ελαφριά και πιάνει λίγο χώρο λέμε!)

Η μία παραλλαγή αφόρετη (μάγειρας γαρ) δόθηκε στον αδερφό για δουλειά (υδραυλικός). Επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ νεος 287 στα θερμά νιγρήτας σερρών δεν πηρε ΤΑΠ γιατί απ'οτι έμαθα (δεν ξέρω αν ισχύει) είχαν δώσει τις ταμπέλες άγραφες σε έναν παλιό να τις πάει για τύπωση στην Κορινθο (και καλά εκεί τις τυπώνουν) αλλά κάτι παίχτηκε και άργησε ή δεν τις έφερε. Τραβηγμένο το ξέρω αλλά εγώ ΤΑΠ δεν πήρα ποτέ. Και κάτι συγχωριανοί μου στο ίδιο στρατόπεδο επίσης.

θεωρω την θητεια σε θεματα εκτελεσης καθηκοντων ευκολη..και μαλακια να μαζευεις Φ :)

Ειδα στην θητεια μου να πεφτουν Φ για πολυ ακυρα πραγματα..για μαλακιες τελειως...δηλ ποσο δυσκολο ηταν να κρατηθει ο αλλος?

Υπηρχαν ατομα , πολλες σειρες πριν απο μενα..που υπηρετουσαν απειρες μερες λογω Φ..καποια στιγμη τους απολυσανε γιατι ειχε καταντησει αηδια...με την λογικη Φ και υπηρετω δεν θα απολυονταν ποτε.

Ενας απο την σειρα μου ειχε παρει 10-20Φ γιατι εκανε την σειρηνα του συναγερμου με το στομα του καθως γυρνουσε απο την σκοπια.

Αλλος καμμια 20αρια Φ γιατι κοιμοταν στην σκοπια...πεφτανε Φ για λερωμενα g3..για οτιδηποτε φανταστεις.

Θεωρω μαλακια να τρωει παντως Φ καποιος επειδη πηγε να το παιξει ιστορια , μαγκια ή δεν αντεξε να βγαλει ενα 2-3ωρο σε μια σκοπια :)

Ειναι σαν τον χολεμπας που χει κιτρινη καρτα αλλα ειναι τοσο μαλακας που μπλεκει σε καυγα , τρωει και δευτερη..αφηνει την ομαδα με 10 παιχτες και χανει και τον επομενο αγωνα :)

ΥΓ: σε 14 μηνες εφαγα μονο 3Φ (για ακαθαρτο οπλο και καλα) , απειρες κρατησεις και παρα πολλες στερησεις εξοδου...ηταν συνηθισμενα ολα αυτα...σε φαση να μας λενε "10 μερες κρατηση" και να γελαμε :)

υπάρχουν ρε μπήχτεν άτομα που είναι στα @@ τους. Κακώς αλλά έτσι πάει. Όπως και του λόγου μου. Ούτε ιστορία ούτε τπτ δεν με ένοιαζε να "το παίξω". Απλά δεν έχω την ικανότητα να "την πνίγω". Και πάλι καλά που πήγα στα 19 μου φαντάρος. Τώρα; είτε δεν θα πήγαινα είτε δεν θα απολυόμουν ποτέ. Όσο μαλακία είναι να τρως αβαβά φυλακές τόσο μαλακία είναι να σου ρίχνει ο άλλος Φ για τέτοιες μαλακίες. Άτομα που αδειάζαν αποθήκες από λάδια και φαγώσιμα, που αδειάζαν πετρέλαια κλπ δεν θα μου το παίξουν εμένα τυπικοί κ λοιπες μαλακίες. Και φαντάσου πως πέρασα ΛΑΔΙ στο στρατό. Δεν ξέρω που θα κατέληγα αν ήμουν σε έβρους και μαλακίες.

δεν έπεσαν σκισήματα; Έχω 3-4-5 πετσέτες ΕΣ, Σκυλιά! Ελαφρύ και απορροφητικό! Και εδώ πάνω ήρθα με μία πετσέτα ΕΣ! (ελαφριά και πιάνει λίγο χώρο λέμε!)

Η μία παραλλαγή αφόρετη (μάγειρας γαρ) δόθηκε στον αδερφό για δουλειά (υδραυλικός). Επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ νεος 287 στα θερμά νιγρήτας σερρών δεν πηρε ΤΑΠ γιατί απ'οτι έμαθα (δεν ξέρω αν ισχύει) είχαν δώσει τις ταμπέλες άγραφες σε έναν παλιό να τις πάει για τύπωση στην Κορινθο (και καλά εκεί τις τυπώνουν) αλλά κάτι παίχτηκε και άργησε ή δεν τις έφερε. Τραβηγμένο το ξέρω αλλά εγώ ΤΑΠ δεν πήρα ποτέ. Και κάτι συγχωριανοί μου στο ίδιο στρατόπεδο επίσης.

Δεν βλεπαμε την ωρα να ξημερωσει και να παρουμε τον πουλο απο κει μεσα..να φανταστεις ειχα ξεχασει φορτιστες και μαλακιες και αναγκαστηκαν να μου τα στειλουν με ταχυδρομειο..οπου φυγει φυγει σου λεω :)

Οσο για το αλλο που λες..εγω το βλεπω σαν "επιβιωση".Τι ειναι στρατος?Πως θα επιβιωσεις ?κανοντας τον μαλακα και οντας οσο τ δυνατον περισσοτερο προβλεπομενος στις υποχρεωσεις σου.

Και τις μαλακιες μας θα κανουμε και τα φιδιασματα θα κανουμε....αλλιως δεν περναει και ο καιρος.

Αλλα να την πω στον ανωτερο ή να την πεσω για υπνο σε καμμια σκοπια ξεροντας οτι θα περασει καποιος και θα με τσακωσει..ε το θεωρω μαλακια...

Δεν θα κατσω να κρινω ποσο αρχιδι ειναι ο ανωτερος...ειναι ανωτερος και μπορει να σου σφυραει Φ μεχρι να βαρεθει...εχει εξουσια πανω σου και δεν μπορεις να κανεις και πολλα για αυτο.

το δεν μπορω να πνιξω τον σταρχιδισμο μου ξεροντας οτι θα με μπλεξει..το θεωρω παιδιαστικο..σορρυ που στο λεω...

προσαρμογη ---> επιβιωση χωρις παρατραγουδα...thats all.

@Allantin

Στην ηλικία που είσαι τώρα (από ότι βλέπω στο προφίλ σου ) πολύ δύσκολα θα έτρωγες φυλακές

Έχεις τέτοια αντίληψη των πραγμάτων πλέον που δε γίνεται έτσι απλά, ούτε σε αντιμετωπίζουν το ίδιο όταν είσαι μεγαλύτερος

Απλά όσο μεγαλύτερος, τόσο πιο απαλευτα

@μπηχτης

Όταν πήρα μετάθεση, το μόνο που με ένοιαζε και ασχολούμουν τη προηγούμενη μέρα, ήταν να ξεθαψω το αυτοκίνητό μου από το χιόνι, να σκαψω δρόμο μέχρι το πατημένο και να του φορέσω κάλτσες

Να καταλάβεις όταν έφυγα άφησα τις αρβύλες μου πίσω και έψαχνα να βρω νέες να παρουσιαστώ στη νέα μονάδα :P

Τελικά μου έστειλαν τις δικές μου μαζί με άλλα πράγματα φίλοι μου με κούριερ :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...