Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν πας ΥΕΑ δεν ισχύει το κατ'εξαίρεση, γίνονται οι σχετικές δηλώσεις στο κέντρο, εγώ πχ δήλωσα ότι δεν πάω ΥΕΑ γιατί δικαίουμαι κατ'εξαίρεση (μιας και όλοι οι απόφοιτοι λυκείου έχουν by default ένδειξη για ΥΕΑ )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Αυριο κανω κι εγω τα χαρτια μου.

Ειμαι 7ο εξαμηνο σχολη, εχω αναβολη εως 2017 αλλα χρωσταω 2 μονο μαθηματα (απο τα οποια θα φυγει ενα τουλαχιστον τον σεπτεμβρη) και λεω να παω για να τελειωσω μετα με την πρακτικη μου...

Για να δουμε...

ειχα ακουσει για ΑΒΥΠ ,για καποτά στο μενιδι ..δε θυμαμαι ακριβως,μου το λεγανε δεα προηγουμενης σειρας κ σειρας μου. Οποτε μη παρω κ στο λαιμο μου το φιλο που ρωτησε!

πως ειναι ο σημερινος στρατος;  ολο λεω να παω πριν τελειωσει η αναβολη μου, αλλά δεν το παιρνω αποφαση,  μονο που βλεπω εκεινες τις φατσες τους λοχιες αλλάζω δρομο αλλα πειτε μου εμπειριες πως περασατε;

Τωρα τελειωσα την θειτια μου και εχω τις εξης εντυπωσεις: Θετικα --> Τα παιδια που θα γνωρισεις(τους φιλους οχι ολους) ειδικα στην παραμεθωριο και οι βολες (προσωπικα μου αρεσαν και λογω ειδικοτητας εκνα πολλες)

Αρνητικα: το 95% ειναι χασιμο χρονου και τιποτα αλλο.

Τωρα τελειωσα την θειτια μου και εχω τις εξης εντυπωσεις: Θετικα --> Τα παιδια που θα γνωρισεις(τους φιλους οχι ολους) ειδικα στην παραμεθωριο και οι βολες (προσωπικα μου αρεσαν και λογω ειδικοτητας εκνα πολλες)

Αρνητικα: το 95% ειναι χασιμο χρονου και τιποτα αλλο.

αν ειναι μονο αυτο φιλε μου στα αρνητικα τοτε καλα ειναι,  γαι πες λιγο τι προγραμμα ειχατε;

ειχα ακουσει για ΑΒΥΠ ,για καποτά στο μενιδι ..δε θυμαμαι ακριβως,μου το λεγανε δεα προηγουμενης σειρας κ σειρας μου. Οποτε μη παρω κ στο λαιμο μου το φιλο που ρωτησε!

Ήμουν στην αβυπ και είχαμε πάρε δώσε Μενίδι(με τένξ κτλ ), δεν είδα ποτέ κανένα στη δική μου σειρά

Αυτο που ξέρω είναι ότι δεα έχεις φύγει νησιά και Έβρο

Μονο αν είναι κάπου εκεί το χωριό σου ή το σπίτι σου μετράει να βάλεις βύσμα να πας, Αθήνα δε νομίζω να παίξει

ΥΓ Πριν έγραψα κάτι λάθος, επειδή είχα της προϋποθέσεις για 8μηνο δήλωσα ότι δεν πάω για υεα, όχι για τη μετάθεση.

Άσχετο βέβαια αν μετά μου απέρριψαν το αίτημα του 8μηνου , εκείνη τη στιγμή το δέχτηκαν σαν αιτιολογία

Απλά επειδή ήταν δύο διαφορετικές επιτροπές για μετάθεση και 8μηνο, η πρώτη δέχτηκε τη μετάθεση μου, η δεύτερη απέρριψε το 8μηνο μου (ο λόγος ήταν ο ίδιος)

Λογική στρατού..

αν ειναι μονο αυτο φιλε μου στα αρνητικα τοτε καλα ειναι,  γαι πες λιγο τι προγραμμα ειχατε;

6 εγερτηριο , πρωινο , καθαριοτητες , εκπαιδευση (βολες , πυρ και κινηση , συντηριση οπλισμου - οχηματων) , μεσημεριανο , ξεκουραση - υπηρεσια και παλι απο την αρχη.

6 εγερτηριο , πρωινο , καθαριοτητες , εκπαιδευση (βολες , πυρ και κινηση , συντηριση οπλισμου - οχηματων) , μεσημεριανο , ξεκουραση - υπηρεσια και παλι απο την αρχη.

Ξεχνάς και τα χαμαλικια η πόστα, δεν είναι στάνταρ ότι θα παίζει ατελείωτα εκπαίδευση

Επίσης τα σαββατοκύριακα το πρόγραμμα είναι πολύ πιο χαλαρό και αφορά κυρίως αυτούς που έχουν υπηρεσία

Ξεχνάς και τα χαμαλικια η πόστα, δεν είναι στάνταρ ότι θα παίζει ατελείωτα εκπαίδευση

Επίσης τα σαββατοκύριακα το πρόγραμμα είναι πολύ πιο χαλαρό και αφορά κυρίως αυτούς που έχουν υπηρεσία

Ναι μιλησα για τις καθημερινες.

Παραμεθωριο (Λημνο) ειχαμε οι ενοπλοι κατα βαση εκπαιδευση ενω οι αοπλοι καναν καθαριοτητες. Οταν ηρθα Αττικη (8μηνος) σταματησε η εκπαιδευση και ειχα μονο χαμαλικια.

Σε καθημερινή βάση οι βολές?? Με G3?

Το πρόγραμμα χοντρικά είναι:

Καθημερινές:

Εγερτήριο 6:00. Σηκώνεται, στρώνεις, πρωινό, καθαριότητες, πρωινή αναφορά (7:30 περίπου).

Εκπαίδευση μέχρι το μεσημεριανό (13:00 νομίζω). Μετά ανάπαυση. Μετά αν θυμάμαι καλά το αυστηρό πρόγραμμα λέει πάλι εκπαίδευση.

Το ΣΚ εγερτήριο στις 07:30. Το Σάββατο έχει εκπαίδευση μόνο πρωί μετά την πρωινή αναφορά στις 09:00, την Κυριακή καθόλου.

Τώρα στο κέντρο η εκπαίδευση είναι κυρίως παρέλαση και θεωρητικά.

Στη μονάδα στις πρώτες 3 εβδομάδες είναι και πρωί και απόγευμα ΣΠΕΝ. Πορεία, βολή, λίγα θεωρητικά, οπλασκήσεις, καμιά πορεία πάλι, πάλι βολή κτλ. Και Σάββατο τα πιο χαλαρά. Στις περισσότερες μονάδες, όταν κάνεις ΣΠΕΝ (καθημερινές) δεν κάνεις υπηρεσία.

Μετά η εκπαίδευση σου θα είναι η ειδικότητά σου. Εκεί τουλάχιστον εμείς αυτό το είχαμε μόνο πρωί, ίδιες ώρες με ΣΠΕΝ. Και απόγευμα ή Σάββατο πρωί κάναμε ή καθαριότητες ή καμιά αγγαρειούλα. Εννοείται όσοι δεν είχαν υπηρεσία.

Μετά απο 2-3 βδομάδες ειδκότητα, η εκπαίδευση συνήθως αγγαρείες θα είναι, πχ εμείς καθαρίζαμε πυροβόλα κτλ. Καμιά φορά πετάγεται και καμιά βολή ή πορεία.

Σε όλα αυτά βάλε μια στο τόσο καμιά νυχτερινή εκπαίδευση, αν κάνετε σκηνάκια που πηγαίνεται σε κανένα βουνό, κτλ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...