Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο που και ως που ειναι αυτονοητο ? Εγω να παω σε οφθαλμιατρο ποσα χρονια που θες εγω να το ξερω ?

Πλακα κανεις ε ? Αν ηθελε οντως ικανοτητα θα κραταγε μονο αυτους που εχουν οπλο οι αλλοι το μπουλο!

Λάθος μου τότε, απλά εγώ θα το θεωρούσα αυτονόητο. Δηλαδή για παράδειγμα οι του Ηλεκτρονικού Πολέμου που δεν είναι πεζικό, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν; Επαναλαμβάνω πως γι αυτόν τον λόγω υπάρχουν οι μονάδες Ι-1 Ι-2 Ι-3 Ι-4 Ι-5.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λάθος μου τότε, απλά εγώ θα το θεωρούσα αυτονόητο. Δηλαδή για παράδειγμα οι του Ηλεκτρονικού Πολέμου που δεν είναι πεζικό, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν; Επαναλαμβάνω πως γι αυτόν τον λόγω υπάρχουν οι μονάδες Ι-1 Ι-2 Ι-3 Ι-4 Ι-5.

Ενας αοπλος ι3 η ενας ι4 τι ακριβως θα προσφερει αφου ουτε οπλο εχει ουτε σε "ποστο" τον βαζουν ?

here we go again....

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στρατεύσιμοι ναύτες επιστρέφουν στα πολεμικά πλοία του Στόλου. 16 ναύτες διαφόρων ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν σε τέσσερις φρεγάτες του Στόλου ,γυρνώντας το ρολόϊ στο 2002 όταν είχε αποφασιστεί οι μάχιμες μονάδες του Στόλου μας να επανδρώνονται μόνο από επαγγελματίες. Δηλαδή από ΕΠΟΠ.

http://www.onalert.gr/stories/thiteia-xana-se-ploia-tou-polemikou-nautikou-erxontai-strateysimoi

Αυτοί τι εκπαίδευση είχαν λάβει πριν τους στείλουν στον πόλεμο; Και από ό,τι μου έχουν πει συγγενείς στρατιωτικοί, εκεί που πρέπει (Ειδικές Δυνάμεις, Αντιαεροπορικά Οπλικά Συστήματα κτλ) παρέχεται πραγματική και πολύ καλή εκπαίδευση στους φαντάρους. Τώρα το ότι δεν γίνεται κάτι ανάλογο και στις υπόλοιπες ειδικότητες είναι πραγματικά ένα τεράστιο μειονέκτημα της θητείας.

Τέλος θέλω να σε προτρέψω να δεις την συνέντευξη του πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Ζιαζιά όπου λέει για την θητεία.

μου δειχνεις μια φωτο πριν απο 70 χρόνια, αμα ειναι να πάρουμε και τους αρχαιους Ελληνες, δεν ειναι λογική αυτή, ο πολεμος δεν γίνεται με πλέον ούτε με σπαθιά ούτε με τα Μ1. Πουθενά δεν κάνει ο φαντάρος εκπαιδευση, στις ειδ. δεν ειναι τιποτα παραπάνω παρα ορντινατζα των εποπ.

“...Όπως μας ενημέρωσαν μέλη οικογενειών συναδέλφων και από αναρτήσεις διαφόρων τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης , ήδη παρελήφθη το έγγραφο κατάργησης της 15ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην Καστοριά, καθώς επίσης και για τη διάλυση Μονάδων στην περιοχή (15 Τάγμα Υποστηρίξεως, 15 Λόχος Διαβιβάσεων, Στρατιωτική Μουσική, κλπ), με ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών την 29η Νοεμβρίου 2013. Επίσης από ότι φαίνεται οριστικοποιήθηκε η διάλυση Μονάδων στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας αλλά και της Κοζάνης (πλέον της διαλύσεως του Α΄ ΣΣ και της 2ης ΤΑΞΥΠ).

http://www.onalert.gr/stories/kleisimo-monadon-oi-endiaferomoenoi-to-mathainoun-panta-teleytaioi

απο τη νεα χρονια θα εχουμε νεα στρατιωτικη οργανωση με λιγοτερες μοναδες!

Και έστω ότι "γκριζαριζονται" κάποιες περιοχές τι ακριβώς θα αλλάξει στην ζωή ενός απλού πολίτη;

Είδαμε δε πόσο αποτρεπτικά λειτούργησε ο στρατός για τον σκοπό που επικαλείσαι μιας και τίποτα δεν είναι αμφισβητούμενο :lol:. Στην πρώτη πεντάδα στους εξοπλισμούς αναλογικά του ΑΕΠ στις χώρες του ΝΑΤΟ, στα έξι ναυτικά μίλια η υφαλοκρηπίδα με σύνορα ελβετικό τυρί. Τέτοια προσφορά.....ούτε στις εκπτώσεις δεν βρίσκεις!!!

Κύπρος 74. Δεν είναι και τόσο μακρινός ο καιρός...

Ενας αοπλος ι3 η ενας ι4 τι ακριβως θα προσφερει αφου ουτε οπλο εχει ουτε σε "ποστο" τον βαζουν ?

Θαλαμοφύλακας - καθαριστής - σε κανά γραφείο...

• Like 1

Κύπρος 74. Δεν είναι και τόσο μακρινός ο καιρός...

Θαλαμοφύλακας - καθαριστής - σε κανά γραφείο...

Και σε καιρό πόλεμου που θα βοηθήσει αυτό ?

σε καιρό πολέμου και οι άοπλοι θα πάρουν όπλο

Γιατί για να ξεφορτωθούν την σαβούρα :P

Πέρα από την πλακα ένας άοπλος που το στέλνεις να πολεμήσει είναι στην ουσία πρόβατο επί σφαγή 

Γιατί για να ξεφορτωθούν την σαβούρα :P

Πέρα από την πλακα ένας άοπλος που το στέλνεις να πολεμήσει είναι στην ουσία πρόβατο επί σφαγή 

ότι λέει ο phanispal, αλλά εκείνη τη στιγμή πίστεψε με δε θα κάτσουν να το συζητήσουν 

επίσης μάλλον το πιο πιθανό είναι να τους στείλουν και πρώτη γραμμή για να περιορίσουν το φαινόμενο του friendly fire που θα παίξει πολύ εκείνη την ώρα

πάντως πολλοί εκείνη τη στιγμή θα θυμηθούν την εκπαίδευση τους από το call of duty, cs, κτλ.. που είναι μάλλον πιο χρήσιμη από τη κανονική εκπαίδευση

εγώ με βάση τα παιχνίδια ήξερα περίπου τι κάνει το όπλο και πώς περίπου σημαδεύεις :lol: και το παράξενο είναι ότι ήμουν και σχετικά εύστοχος :P όχι φοβερά βέβαια , αλλά ένα 6/21 στα 400m στις 10 σφαίρες το κατάφερα 

το μυστικό είναι να μη δίνεις καμιά σημασία στις foolproof οδηγίες τους, ειδικά στο να κολλάς το όπλο στον ώμο σου 

Σε σταθερούς στόχους όλοι καλοί είναι, κι εγώ κάτω από 8 στα 10 δεν έπεσα.

Σε κινούμενους είναι που θα γελάσει ο κόσμος έτσι και χρειαστεί. Μιλάμε για 0 στα 100.

[...]ένα 6/21 στα 400m στις 10 σφαίρες το κατάφερα 

το μυστικό είναι να μη δίνεις καμιά σημασία στις foolproof οδηγίες τους, ειδικά στο να κολλάς το όπλο στον ώμο σου 

Καλησπέρα :)

Τί εννοείς 6/21, είχατε κάποιο σύστημα βαθμολόγισης της βολής;

Επίσης, τί εννοείς "να μην κολλάς το κοντάκι στον ώμο";

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...