Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eυχαριστώ. Ξέρεις αν γίνεται να ζητήσεις να κοιμάσε στο στρατόπεδο και όχι να νοικιάζεις?

Παλια απαγορευονταν, δεν ξερω αμα υπαρχει περιπτωση ο διοικητης να επιτρεψει κατι τετοιο αλλα γενικα απαγορευεται. Οπως και απαγορευεται να τρως μεσα αμα δεν εχεις υπηρεσια αλλα εκει ειναι ποιο χαλαρα, αμα εχεις καλες σχεσεις με μαγειρα στα καλα φαγητα τρως, ψιλοκρυφα βεβαια.

Δημοσ.

Eυχαριστώ. Ξέρεις αν γίνεται να ζητήσεις να κοιμάσε στο στρατόπεδο και όχι να νοικιάζεις?

φιλος μου βυσματιας το εκανε αυτο. τωρα γενικα ειχα ακουσει οταν υπηρετουσα οτι μπορεις να κοιμηθεις μεσα αλλα απαρνεισαι το επιδομα παραμεθοριου.. παντως ο φιλος μου κοιμοταν στο θαλαμο των στελεχων [με τους εποπ ]

Δημοσ.

Εγω δεν θα το εκανα στην θεση σου..

Μεσα στο στρατοπεδο υπαρχει προγραμμα ..

Δεν θα μπορεις να μπαινοβγαινεις οποτε θελεις.. Μετα της 11:00 βαρια βαρια θα πρεπει να εισαι μεσα ή να μεινεις εξω και να μπεις με το εργετηριο..

Εχεις περιορισμους..

Βρες κανενα σπιτακι μαζι με αλλους 2 και ολα κομπλε...

Δημοσ.

Παναγια μου... Θα "αυτοκτονησεις" αμα μείνεις και μέσα.

Απαλευτα θα ειναι.

Μην κοιτας που δεν ξέρεις ούτε ως απλός φαντάρος, αφού δεν έχεις πάει.

Μη σου πω ουτε και δοκιμος δεν θα θες να γίνεις.

Πιάσε σπίτι και ας εχει μια καρεκλα ενα κρεβατι μια βρυση μια μπανιερα και ενα τασάκι. Θα αισθάνεσαι βασιλειας.

Μακρυά απο Θαλάμους!

• Like 2
Δημοσ.

Nαι μόνο που αυτό είναι παμπάλαιο. Η θητεία είναι 12 μήνες και το μισθολόγιο έχει μειωθεί, γι αυτό ρωτάω πόσο είναι πλέον.

14 ειναι

Δημοσ.

Πρεπει να εχει παει κοντα στα 530 + το επιδομα παραμεθωριου, αμα υπαρχει. Περνεις και κατι εξτραδακια, 13Ε για υπηρεσια κυριακη, εγω ειχα παρει 100+ για τα 5ημερα σκοινακια ενω τοτε υπηρχαν και κατι ψιλα για υπολοιπα ετους. Ουσιαστικα ο μισθος ειναι το 60% του μισθου ανθυπολοχαγου, δυστυχως κοπηκαν τα δωρα χριστουγεννων -πασχα που τοτε ηταν καλο εξτραδακι σαν προνομιο του δημοσιου.

πρόσφατη εμπειρία (σειρά 319..) ο μισθός ειναι 522 το επίδομα παραμεθορίου αμα το δεις σφύρα μου, μου  το χρωστανε απο τον Δεκέμβριο.... τα 13€ για κυριακες δεν υπαρχουν πια ουτε δωρα. αν την βγαζεις με 522 καλα ειναι. το να μενεις μεσα στο στρατοπεδο ειναι καθαρα θεμα διοικητη αν και δεν αξιζει να μενεις μεσα. το να τρως μεσα ειναι σαφος πιο ευκολο και πιο κατανοητο λογο των περικοπων απο τους ανωτερους οποτε δυσκολα να σου πων οχι.

Δημοσ.

ενταξει σημερα εμαθα οτι δεν θα παω και σπεν επειδη ειμαι αοπλος. πιο γαματα δε γινεται! :-D

τρελες διακοπες στο 401 :-D

Ναι γιατί εγώ που ήμουν ένοπλος νομίζεις πήγα σπεν; Φαντασματακι χαμένο κάπου στο δρόμο για το σταγιερ

Από ότι θυμάμαι ένας Δεα μου είχε πει ότι αν πληρώνεις 8 ευρώ το μήνα κοιμάσαι μέσα

Δημοσ.

Ναι γιατί εγώ που ήμουν ένοπλος νομίζεις πήγα σπεν; Φαντασματακι χαμένο κάπου στο δρόμο για το σταγιερ

Πως την γλίτωσες;

Ονομαστικές αναφορές δεν είχατε;

Δημοσ.

Πως την γλίτωσες;

Πριν πάμε ναι. 

Για να γλυτώσεις τα πάντα στο στρατό μία είναι η λύση απλή και δοκιμασμένη και από τότε που την εφάρμοσα ησύχασα. Μετά την πρωινή αναφορά πας για χέσιμο. Ετσι απλά.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν πάμε ναι. 

Για να γλυτώσεις τα πάντα στο στρατό μία είναι η λύση απλή και δοκιμασμένη και από τότε που την εφάρμοσα ησύχασα. Μετά την πρωινή αναφορά πας για χέσιμο. Ετσι απλά.

ισχιεί ..αλλα και να το παίξεις τρελός/χαζός πιάνει , σε γλυτώνει απο πολλά..

εγώ κάθε φορά στάμπαρα τον ποιο στρατόκαυλο και βαρεμένο και πήγαινα και του έκανα μια μικρή παράσταση και μετά είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Και στις δύο μονάδες που πήγα με μετάθεση μετά το κέντρο έπιασε. 

Δηλαδή έβγαζα knock out αυτόν που θα μου δημιουργούσε πρόβλημα κάνοντας τον να νομίζει οτι είμαι παλαβό και δεν με ενοχλούσε 

θυμάμαι ενα ΑΥΔΜ να τους έχει βγάλει όλους μες τη βροχή και να ουρλιάζει σαν ψυχάκιας (ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΩ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ!!!!!!!!!!!!) 

και να τους βάζει να τρέχουν πάνω κάτω με όπλο/κρανος/εξάρτηση μες τη βροχή (εγώ δεν είχα φρουρά εκείνο το πρωί) 

μετά απο λίγο να σκάω δίπλα του και να ανάβω τσιγάρο (στεκόταν στα σκαλοπάτια της μοίρας και οι άλλοι απο κάτω) 

δαγκωνόταν , ήθελε να μου πατήσει μπουνιές (ηταν και λίγο ψυχάκιας εδω που τα λέμε) αλλα δεν μου μίλαγε .

με λίγα λόγια του είχα πει οτι έβλεπα φαντάσματα στις τουαλέτες και άκουγα φωνές απο την αποθήκη (με πλήρη περιγραφή) και οτι ένιωσα να με δαγκώνει κάτι μεσα στον υπνόσακο . 

αξέχαστες στιγμές  :lol:  :lol:  :lol: 

• Like 3
Δημοσ.

Πως την γλίτωσες;

ούτε εγώ πάταγα σπεν, αλλά είχα το πλεονέκτημα ότι το οργάνωνε η επιλαρχία  μου οπότε οι εκπαιδευτές ήταν "δικοί" μας και κάναμε τα δικά μας :P

είχαν ένα ολόκληρο στρατόπεδο να χώσουν και τόσους φιλοξενούμενους από άλλες μονάδες για να πάνε, εμάς τι να μας κάνουν;  :rolleyes: δε φαινόταν η απουσία 

επίσης επειδή είχε πάει να γίνει φάση με τις ονομαστικές αναφορές (έσκαγαν κάτι πατόψαρα που επέμεναν να πάμε σπεν :mad:  ) τραμπουκίσαμε τον επιλοχά να εξαφανίσει τη λίστα των ατόμων που δεν είχαν περάσει σπεν, δεν ήξεραν ποιος είναι τι  κι εμείς απλά καλού κακού εξαφανιζόμασταν όταν άρχιζε το παιδομάζωμα

αλλά όπως είπα είχα την τύχη πάνω σε αυτό το θέμα ότι γινόταν στην ταξιαρχία μου και το οργάνωνε το συγκεκριμένο η μονάδα μου (πήγαινε κυκλικά στις μονάδες του στρδου το ποιος θα οργάνωνε) 

αν ήμουν φιλοξενούμενος σε άλλο στρατόπεδο για σπεν  ή το είχε άλλη μονάδα θα έτρωγα κανονικά το πακέτο όπως το έφαγαν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι από μένα, γιατί οι άλλες μονάδες ζητούσαν λίστες  

βέβαια κάτι χαμαλίκια του στυλ να στήνουμε βολές , να γεμίζουμε γεμιστήρες ή να φτίαχνω καφέδες σε καναδέζα και να τους πουλάω σε σπενάδες δε τις γλιτώσαμε , αλλά τουλάχιστον γλίτωσα πορείες , πυρ και κίνηση και φυσικά να κάθομαι ώρες στο ψωλόκρυο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...