Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο ελεβετικος στρατός λειτουργεί με εφέδρους σαν το δικό μας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Switzerland

πεζικό και στα 2

εχω δει απορρητα videakia του συστηματος και ειναι κορυφη. καμια σχεση με τη δικη μας εκπαιδευση.....ασε η ελβετια ειναι χρονια μπροστα

http://www.faqs.org/abstracts/Military-and-naval-science/Swiss-Army-expands-laser-simulation-training-Royal-Navys-simulation-training-aims-for-more-than-a-se.html

http://www.army-technology.com/contractors/training/se/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
επίσης επειδή είμαι 8μηνο, αν φύγω από ειδικές δυνάμεις έχοντας υπηρετήσει 2 μήνες σε αυτές (μέχρι να πάρω μπερέ-αναγκαστικά) μετά πάω παραμεθόριο για 2 μήνες και τους 4 τελευταίους τους υπηρετώ στον τόπο διαμονής μου όπως δικαιούμαι (οι 8μηνίτες κάνουν 4 μήνες παραμεθόριο και 4 μήνες τόπο διαμονής μέχρι να απολυθούν, αλλά εγώ μπήκα Πεζοναύτες που είναι στην Αττική όπου και διαμένω) ή με στέλνουν παραμεθόριο μέχρι το τέλος της θητείας ?

Κατσε ρε μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγακι!Επειδη και εγω ως Πεζοναυτης υπηρετησα 3 μοναδες υπαρχουν στους Πεζοναυτες

α)575 Ταγμα Πεζοναυτων Αυλωνα

β)505 Ταγμα Πεζοναυτων Βολος

γ)521 Ταγμα Πεζοναυτων Βολος

Το πιο πιθανο σεναριο ειναι να περασεις τα ΠΕΝ να παρεις τον μπερε και να μεινεις Αυλωνα!Το χειροτερο σεναριο ειναι να περασεις Πεν Αυλωνα και να βρεθεις για το υπολοιπο της θητειας σου στον Βολο!Βόλος-Αθηνα 4 ωριτσες με το λεωφορειο!

Π(ρ)εζοναυτες δεν εχουν παραμεθωριο ρε

Αν αντεχουν τα νευρα σου να υπομενεις τον καθε στρατόκαυλο,να εχεις σχεδον καθε μερα γυμναστικουλα και πολυ συχνα ασκησεις οπως 50αρα πορεια με μπεργκιν,εξαρτηση,οπλο συνολο δηλαδη πανω σου περιπου 30 κιλα εξοπλισμο,αποβασεις,12ημερα σκοινακια(αλλα προβλεπομενα σκοινακια οχι παιρνω τις μπυρες και αραζω),αγηματα,παρελασεις τοτε αξίζει!Το κυριότερο ανταλλαγμα απο όσα υπομένεις ειναι αυτο το αμετάθετο!Και εσυ κατα 90% θα την βγαλεις στον Αυλωνα που ειναι αρκετα πιο χαλαρα σε σχεση με τον Βολο.

Εγω γαμω την καταδικη μου ειχα παρουσιαστει στο 505 το οποιο ηταν κεντρο εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων και μετα στο 521!12 μηνη θητεια στον Βολο

Όρθιος π--στονεο χεχεχεχε(Δεν το λεω κακοπροαιρετα απλα αυτη τη φραση την ακους συνεχως.Σαν νεος πεφτεις απο τον παλιο και τσιμπας τις καμψεις σου αλλα και οταν γινεις παλιουρας ριχνει τα νεουδια να τσιμπανε μερικες)

Επεξ/σία από Dropsreef

Τα ξέρω όλα αυτά ρε συ.

Αν φύγω από τους Πεζοναύτες λέω, π.χ. επικαλεστώ πόνο στα γόνατα κλπ κλπ για να την κάνω από ειδ. δυνάμεις, έχοντας υπηρετήσει ήδη 3 μήνες, μετά θα πάω παραμεθόριο όντας στο Πεζικό ή Πυροβολικό π.χ. ? Ή μπορώ να παραμείνω εντός Αττικής ?

Ρωτάω επειδή τώρα είμαι ήδη Αττική και ο κανονισμός για τους 8μηνίτες λέει πως υπηρετούν 4 μήνες παραμεθώριο και τους τελευταίους 4 μήνες παίρνουν μετάθεση στον τόπο διαμονής.

Υπαρχουν δυο κατηγοριες στους Πεζοναυτες.Η μαλλον υπαρχει ενα κομβικο σημειο.Το να περασεις Πεν και να παρεις τον μπερε.Θα σου εξηγησω τι εννοω

Οσα ατομα δεν την παλευουν με τιποτα ή εχουν οντως ιατρικο πρόβλημα το οποιο το πιστοποιει το Στρατιωτικο Νοσοκομειο(οποιοδηποτε προβλημα που σε αποκλειει απο την κατηγορια Ι1) και ΔΕΝ εχουν περασει ΠΕΝ φευγουν με μεταθεση σε παραμεθοριες περιοχες!Επιβεβαιωμενα πραγματα(εξαιρουνται φυσικα ατομα με βυσμα)

Αν καποιος εχει περασει ΠΕΝ και εχει παρει μπερε και δεν την παλευει οτι και να κανει δεν θα τον διωξουν με τιποτα απο ειδικες δυναμεις.Πεζοναυτης θα τελειωσει που να χτυπαει τον πισινο του κατω!Επισης αν καποιος εχει περασει ΠΕΝ και επικαλεστει ιατρικο πρόβλημα θα πάει για εξετασεις σε Στρατιωτικο Νοσοκομειο!Αν οντως υπαρχει ιατρικο προβλημα θα σε διωξουν για παραμεθοριο!Αν δεν υπαρχει ιατρικο προβλημα παραμενεις στους Πεζοναυτες!

Συμπερασμα:Αν θελεις να φυγεις απο Πεζοναυτες do it ομως πριν παρεις μπερε.Αν παρεις μπερε ζοριζουν αρκετα τα πραγματα και ο μονος τροπος για να φυγεις ειναι με επιβεβαιωμενο ιατρικο προβλημα!(υπαρχει τεραστια διαφορα επικαλουμαι προβλημα και εχω οντως προβλημα).Επισης δεν ειναι νομος οτι πρωτα εισαι παραμεθοριο και μετα στην πολη σου.Μπορει να συμβει και το αντιθετο δηλαδη πρωτα στα μερη σου και μετα παραμεθοριο!Απο τη στιγμη που καποιο διαστημα της θητειας σου το περασες Αυλωνα θα φυγεις για κανεναν Εβρο(ο πιο Must προορισμος για οσους την κοπανανε απο ειδικες δυναμεις) και θα επιστρεψεις τον τελευταιο μηνα αντε βαρια διμηνο

Τα πλεονεκτηματα στις ειδικες δυναμεις ειναι:α)δεν θα υπηρετησεις στην παραμεθοριο β)οι υπηρεσιες ειναι μια χαρα(στο Βολο που ημουν εγω μας πηγαινε στην χειροτερη των περιπτωσεων μια μεσα μια εξω ενω σε περιοχες οπως Εβρο εχω ακουσει και 15 και 20 μερες μεσα) γ)μοριοδοτηση σε σωματα ασφαλειας οπως πυροσβεστικη,λιμενικο,ειδικος φρουρος

Τα μεινεκτηματα α)υπαρχει ακομα η εννοια καψονι,β)αρκετα στελεχη ειναι στα τερματα στρατοκαυλοι,γ)πειθαρχία σε υψηλο βαθμο και σαφης διαχωρισμος μεταξυ παλιου και νεου(μειονεκτημα αν εισαι νεος μεγαλο πλεονεκτημα οταν εισαι σειρα απολυσεως δ)πολλες ασκησεις(αν και εγω προσωπικα δεν το θεωρω μειονεκτημα καθως ο καιρος περναει πιο γρηγορα απο το να βαραω ανελεητο σκοπετο και να ειμαι αγγαρειομαχος σε κανεναν Εβρο)

δηλαδή αν περάσω ΠΕΝ, με μέσο δεν γίνεται να φύγει κάποιος ?

Επίσης οι ασκήσεις είναι στα πλεονεκτήματα και για μένα, παρ' ότι δεν είμαι στρατόκαυλος - ίσα ίσα, πολύ αριστερότερα :P

δηλαδή αν περάσω ΠΕΝ, με μέσο δεν γίνεται να φύγει κάποιος?

Εχω ακουσει τοσα ατομα εκει μεσα να λενε εχω βυσμα και θα την κοπανησω(επειδη δεν την παλευαν),ομως ελαχιστοι ηταν αυτοι που καταφεραν να "γλυτωσουν"!Συμφωνα παντως με οσα εχω δει εγω ο ιδιος και οχι ραδιο αρβυλες αν εχεις πολυ δυνατο βυσμα ναι θα φυγεις/θα σε διωξουν!Καποιες φορες ομως διαρκει τοσο πολυ αυτη η διαδικασια που φτανεις να λες δεν μαμιεται 2 μηνες εμειναν θα μεινω εδω(που ο παλιος στις ειδικες δυναμεις καλως η κακως "εχει δυναμη και λογο")

Δεν ξέρω γιατί αλλα όλοι οι αξιωματικοί είναι κλασμένοι τρελα, προφανώς κάτι έγινε και δώσαν σε κάνα παλικάρι αποζημίωση και ξήλωσαν μερικούς. Βαρέθηκα να ακούω να λένε ποιος έχει πρόβλημα υγείας να το πει. Κάθε μέρα λέμε. Έχω κάτι λάμες στο πόδι από το 2003 μια χαρά αθλητής είμαι κτλ, και μέσα σε 5 δευτερόλεπτα στον ορθοπεδικό στον 424 με βγάλαν I4, lol! Χαλάστηκα λίγο στην αρχή αλλα τώρα βλέπω ήταν δώρο θεού...η βλακεία που παίζει εκεί μέσα είναι ειλικρινά εξωγήινη χωρίς μαλακίες...άσε που είμαστε από τις μικρότερες σειρές. Από τα 350 άτομα παρουσιάστηκαν 150 και οι 25 φύγαν με αναβολές...585 Αργός Βαρέα Όπλα my ass. Θέλουν να το κάνουν και 14μηνώ τα ζώα...

η ειδικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο στην θητεία σου.

Αντιθετα, η ειδικοτητα παιζει μεγαλο ρολο στη θητεια σου. Αν πχ. γινεις οδηγος ειναι πολυ καλυτερα απο απλος οπλιτης. Στο Ναυτικο αν εισαι πχ. σηματωρος περνας πολυ καλυτερα απ οτι αν ησουν μηχανικος ή αρμενιστης. Αν εισαι στρατονομος τοτε δεν κανεις αγγαρειες κλπ.

Πανω απ ολα βεβαια ειναι να σου κανουν μια καλή μεταθεση. Αν πας σε μοναδα-παραδεισο τοτε δεν εχει σημασια η ειδικοτητα, παραθερισμο θα κανεις:-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o στρατονόμος δεν είναι ειδικότητα. είναι διαφορετικό σώμα η κάτι τέτοιο τεσπα

τώρα αν είσαι πχ πεζικό , είτε είσαι οδηγός , είτε αποθηκάριος ,είτε γραφέας , το ίδιο πράγμα είναι , τις ίδιες αγγαρείες θα κάνεις , τα ίδια σκοπέτα θα κάνεις . Τώρα αν έχεις βύσμα και γίνεις οδηγός του διοικητή , ή μπεις σε κανα γραφείο , αυτο ειναι θέμα βύσματος.H' έστω και χωρίς βύσμα άντε να κάτσει σε κανα δύο επειδή θα χρειάζονται έναν οδηγό η έναν στο γραφείο . Εκτος και αν εσύ νομίζεις πως όποιος εχει ειδικότητα οδηγος θα του δώσουν και από μία καναδέζα ή γραφέας από ένα γραφείο

εγώ πχ εκεί που είμουν , κάποιοι είχαν ειδικότητα οδηγοί , κάποιοι χειριστές κλάρκ , κάποιοι αποθηκάριοι , κάποιοι γραφέας. Ε σορρυ αλλά δεν είδα πουθενα διαφορά στο τι κάναμε εκει μέσα ανάλογα την ειδικότητα.Ολοι αγγαρειομάχοι και σκοπετάνθρωποι ήμασταν

Επεξ/σία από guido

Eγω ημουν Ναυτικο και σε βεβαιωνω οτι ο ναυτονομος ειναι ειδικοτητα. Δεν ειναι διαφορετικο σωμα, οποιοσδηποτε ναυτης μπορει να γινει. Προφανως τα ιδια θα ισχυουν και για τη στρατονομια και για την αερονομια. Οι ναυτονομοι ΔΕΝ κανουν αγγαρειες.

Αν εισαι στο καραβι υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του μηχανικου/αρμενιστη και των τσατσοειδικοτητων. Η μεγαλη πλειοψηφια ειναι μηχανικοι/αρμενιστες και τραβανε τα πανδεινα...:-)

Για τους οδηγους ξερω οτι περνανε καλα σε ολα τα σωματα, εξαλλου θες μεγαλο βυσμα για να γινεις οδηγος. Γνωστη τσατσοειδικοτητα:-)

δεν ξέρω απο ναυτικό , αλλά στρατό ξηράς οι μισοί έχουν ειδικότητα οδηγοί. Αντε να πάρει αμάξι στα χέρια του 1 στους 100 . Και ναι αν το πάρει θα περάσει καλά.

Η στρατονομία δεν ήταν ειδικότητα στον ξηρας αλλά σωμα. Πήγαινες με μετάταξη μετά την ορκομοσία και ξαναπέρναγες κάτι σαν κέντρο . Δεν είσουν δηλ στρατιώτης πεζικού με ειδικότητα στρατονόμος , αλλά στρατιώτης στρατονομίας .

Ok, εγω απο Ναυτικο ξερω και μόνο γιαυτο μιλαω :-)

Οσο αφορα τους ναυτονομους, και αυτοι πηγαιναν σε κατι σαν σχολειο αλλα δεν εχει σημασια, ολες οι ειδικοτητες κανουν εκπαιδευση. Ο στρατονομος δεν παυει να ειναι κι αυτος φανταρος που κανει τη θητεια του. Οι στρατονομοι ασφαλως δεν καθαριζουν τουαλετες ουτε πατατες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλά εννοείτε δεν κάνουν αγγαρείες

απλά λέω πως είναι σώμα όπως πχ το να είσαι σώμα Υλικού Πολέμου ή Εφοδιασμού Μεταφορών και όχι ειδικότητα

Επεξ/σία από guido

τώρα αν είσαι πχ πεζικό , είτε είσαι οδηγός , είτε αποθηκάριος ,είτε γραφέας , το ίδιο πράγμα είναι , τις ίδιες αγγαρείες θα κάνεις , τα ίδια σκοπέτα θα κάνεις .

Εκει που ημουν οι οδηγοι δεν κανανε υπηρεσιες αλλες εκτος απο το να οδηγουν. Οποτε εισαι λαθος.

Και μαλιστα τωρα στο τελος το μονο που κανανε ηταν να ερχονται καθε μερα το απογευμα για 1 ωρα και να φερνουν το φαγητο. Μπορει να γινοταν καθε μερα αυτο, αλλά σιγα την υπηρεσια. 1.5 ωρα την ημερα και αυτο ηταν! Ζαχαρη την περνουσαν.

Σωμα ή ειδικοτητα τι σημασια εχει? το θεμα ειναι πως αν εχεις μεσο και γινεις τετοιος θα περνας καλα! :-)

Ναυτικο και εσυ ε? Και εγω τετοιος ημουν και περασα θαυμασια(τι τραγικο να το λεω ε? Ακου θαυμασια επειδη πηγα στρατο και εχασα 1 χρονο απο τη ζωη μου.:cry: Αλλά επειδη ολα ειναι σχετικα το θαυμασια συνοδευεται απο το "θαυμασια σε σχεση με τους αλλους που ακουω εδω και εκει" γιατι σε σχεση με το ολο εξω=μη υποχρεωτικη στρατευση, χάλια ημουν.).

Και επιτελους ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ!!!!ban.gifban.gifban.gif 12μηνο ημουν και ακομα και 1-3 με τις 3 off, να σε πηγαινει μεσο ορο σε ολη την θητεια, σου βγαινει το λαδι. Ξεχνας να απολυθεις. Βαρεθηκα αλλα ευτυχως ολα τελειωσαν. Θα ηθελα να πω ενα ΑΝΤΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙΤΕ!(?:X) αλλά τελοςπαντων.

Καλη υπομονη σε ολους οσους πανε τωρα. Πατοψαρα υπομονη.:mrgreen:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...