Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εσύ στην σχολή σου (παίρνοντας ως δεδομένο ότι πήγες σε δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι σε ιδιωτικό) πλήρωσες τίποτα; Θα σου απαντήσω εγώ: ΌΧΙ. 

Φαγητό, νερό, ρεύμα, έξοδα κίνησης.

Απλά πράγματα που σε στρατιωτική και αστυνομική σχολή δεν υπάρχουν. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρεις τι γίνεται;

Μεγαλώνετε σε τίποτα στρατόκαυλες οικογένειες (με αδέρφια και πατεράδες στο χακί) και επειδή δεν έρχεστε ποτέ σε επαφή με κανονικούς ανθρώπους (σε προλαβαίνω, ΝΑΙ, εννοείται ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι κανονικοί άνθρωποι) νομίζετε ότι όλοι είχαν τον καημό να μπουν σε ένα σύστημα δομημένου χαφιεδισμού και να αρπάξουν την κρατική αγελάδα από τα βυζιά.

Ο στρατιωτικός επέλεξε την καριέρα του, αντιμετώπισε ΜΗΔΕΝ ανεργία και είναι τόσο κάφρος που έχει μούτρα και μιλάει αντί να κρυφτεί στην αργόμισθη και καταπιεστική τρύπα του.

Όλοι οι υπόλοιποι, σπούδασαν με έξοδά τους και αντιμετωπίζουν μια ελεύθερη - "ξεσαλωμένη" - αγορά εργασίας και ένα κράτος που ταξικά δεν είναι με το μέρος τους.

Είσαι σε θέση να καταλάβεις την ΧΟΝΤΡΗ γραμμή που χωρίζει τις δύο καταστάσεις;

Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό φίλε μου...

Μπορεί εν καιρό ειρήνης να είναι πιο "αραχτοί" σε σχέση με τους έξω όπως λες, αλλά 1ον σε θερμό επεισόδιο, αυτοί θα τρέξουν που σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα (βλ. Ήμια). 2ον ό,τι και να λέμε, ο στρατός είναι σώμα ασφαλείας. Προβλέπεται να κοστίζει περισσότερο.

Το ζήτημα λοιπόν, δεν είναι το γιατί παίρνουν αυτοί τόσα παραπάνω, αλλά γιατί και οι υπόλοιποι δεν παίρνουν αντίστοιχα ποσά για τη δουλειά τους (βλ. εκπαιδευτικούς).

Είναι δηλαδή, θέμα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων. Γιατί δηλαδή ξοδεύονται κάθε χρόνο ένας σκασμός χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα μειώνονται τα αντίστοιχα κονδύλια που αφορούν την παιδεία, την υγεία κλπ... (μπορώ να αναπτύξω περισσότερο την άποψή μου, αλλά θα μπω σε χωράφια της πολιτικής...)

• Like 1

Φαγητό, νερό, ρεύμα, έξοδα κίνησης.

Απλά πράγματα που σε στρατιωτική και αστυνομική σχολή δεν υπάρχουν.

Λάθος κάνεις. Τα έξοδα της εκάστοτε στρατιωτικής σχολής (που αφορούν εννοείται τους Δοκίμους) αφαιρούνται από τους μετέπειτα μισθούς των αποφοίτων αυτής της σχολής. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα, εάν θέλεις να παρατήσεις στην μέση μία στρατιωτική σχολή πρέπει να πληρώσεις κάτι χιλιάρικα.

Μπορεί εν καιρό ειρήνης να είναι πιο "αραχτοί" σε σχέση με τους έξω όπως λες, αλλά 1ον σε θερμό επεισόδιο, αυτοί θα τρέξουν που σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα (βλ. Ήμια). 2ον ό,τι και να λέμε, ο στρατός είναι σώμα ασφαλείας. Προβλέπεται να κοστίζει περισσότερο.

Το ζήτημα λοιπόν, δεν είναι το γιατί παίρνουν αυτοί τόσα παραπάνω, αλλά γιατί και οι υπόλοιποι δεν παίρνουν αντίστοιχα ποσά για τη δουλειά τους (βλ. εκπαιδευτικούς).

Είναι δηλαδή, θέμα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων. Γιατί δηλαδή ξοδεύονται κάθε χρόνο ένας σκασμός χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα μειώνονται τα αντίστοιχα κονδύλια που αφορούν την παιδεία, την υγεία κλπ... (μπορώ να αναπτύξω περισσότερο την άποψή μου, αλλά θα μπώ σε χωράφια της πολιτικής...)

έχω ακούσει κάτι ωραίες ιστορίες απο το επεισόδιο στα Ημια. Για κάτι αξιωματικούς που είχαν βάλει τα κλάματα , αλλα λογικά αυτά είναι ψέματα απο κακόβουλους ανθρώπους .

εγω πιστεύω πως αν χρειαστεί μόνο αυτοί που πληρωνόντουσαν και ειναι η δουλειά τους δεν θα πάνε .

έχω ακούσει κάτι ωραίες ιστορίες απο το επεισόδιο στα Ημια. Για κάτι αξιωματικούς που είχαν βάλει τα κλάματα , αλλα λογικά αυτά είναι ψέματα απο κακόβουλους ανθρώπους .

εγω πιστεύω πως αν χρειαστεί μόνο αυτοί που πληρωνόντουσαν και ειναι η δουλειά τους δεν θα πάνε .

Καλά εντάξει. Ο στρατός φταίει που ορισμένοι είναι παπάτζες!

Έχω παραδείγματα στελεχών όπου υπηρέτησα, που τρέχοντας θα πήγαινα μαζί τους στον πόλεμο. Υπήρχαν όμως κι άλλοι... Παναγία μου ( :P )

edit:

Και για οπλίτες, το ίδιο ισχύει! Κάτι Ο.Υ.Κάδες, που ήταν "γαμάω και δέρνω" και στις ασκήσεις παίρνανε τον πούλο απο αυτόν του κυλικείου!! (Μιλάμε σε πορείες, κάθε τόσο είχαμε αποκοπές! Στις ασκήσεις εφόδου, να πηγαίνει ο αποπροσανατολισμός τους σύννεφο!)

Είναι δηλαδή, θέμα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων. Γιατί δηλαδή ξοδεύονται κάθε χρόνο ένας σκασμός χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα μειώνονται τα αντίστοιχα κονδύλια που αφορούν την παιδεία, την υγεία κλπ... (μπορώ να αναπτύξω περισσότερο την άποψή μου, αλλά θα μπω σε χωράφια της πολιτικής...)

Ααα εσείς θα πάτε στο θερμό επεισόδιο; Τα άμισθα φανταράκια φεύγουν Ελβετία when the shit hits tha fan?

Στην τελευταία σου παράγραφο δεν διαφωνώ, αλλά την -κοινή σε όλους τους στρατιωτικούς στον κόσμο- καραμέλα για θερμά επεισόδια και κορώνες και γράμματα, νομίζω άδικα την πιπιλάνε τόσα χρόνια. Όσοι 80χρονοι πείθονται με τέτοια επιχειρήματα, έχουν ήδη πεισθεί...

Το ότι δύο-τρεις έβαλαν τα κλάματα είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ΟΛΩΝ των αξιωματικών μας; Και μπορείς να μου επιβεβαιώσεις ότι αυτοί οι 2-3 ήταν από Στρατιωτικές Σχολές και όχι από ΕΜΘ;

Ααα εσείς θα πάτε στο θερμό επεισόδιο; Τα άμισθα φανταράκια φεύγουν Ελβετία when the shit hits tha fan?

Εμένα πάντως που το 96' ήμουν ήδη Έφεδρος Ανθυπολοχαγός δεν με κάλεσαν. Έστειλαν τα στελέχη μόνο.

Λάθος κάνεις. Τα έξοδα της εκάστοτε στρατιωτικής σχολής (που αφορούν εννοείται τους Δοκίμους) αφαιρούνται από τους μετέπειτα μισθούς των αποφοίτων αυτής της σχολής. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα, εάν θέλεις να παρατήσεις στην μέση μία στρατιωτική σχολή πρέπει να πληρώσεις κάτι χιλιάρικα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης πληρώνουν κάτι;

Εκτός του ότι δεν πληρώνουν παίρνουν ήδη λεφτά με το που μπουν; 

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης πληρώνουν κάτι;

Εκτός του ότι δεν πληρώνουν παίρνουν ήδη λεφτά με το που μπουν; 

Αυτά που είναι να πληρώσουν κατά την διάρκεια της φοίτησής τους, τους αφαιρούνται από τον μισθό τους μετά. Εάν όμως δεν αποφοιτήσεις από την σχολή και την παρατήσεις, θα πρέπει εκείνη την στιγμή να πληρώσεις κάτι χιλιάρικα. Λεφτά δεν παίρνουν με το που μπουν. Μετά από 7 μήνες στην σχολή παίρνουν το χρηματικό βοήθημα των 113€ το οποίο επίσης αφαιρείται από τον μισθό τους μετά (υποτίθεται ότι τους το δίνουν για τις μεταφορές στις εξόδους τους μιας και δεν έχουν μειωμένα εισιτήρια).

αυτοί           ν

Τέτοιοι πήγανε στα Ήμια! Ούτε δόκιμοι, ούτε 5ετείς, ούτε έφεδροι οπλίτες.

• Like 1

Αυτά που είναι να πληρώσουν κατά την διάρκεια της φοίτησής τους, τους αφαιρούνται από τον μισθό τους μετά. Εάν όμως δεν αποφοιτήσεις από την σχολή και την παρατήσεις, θα πρέπει εκείνη την στιγμή να πληρώσεις κάτι χιλιάρικα. Λεφτά δεν παίρνουν με το που μπουν. Μετά από 7 μήνες στην σχολή παίρνουν το χρηματικό βοήθημα των 113€ το οποίο επίσης αφαιρείται από τον μισθό τους μετά (υποτίθεται ότι τους το δίνουν για τις μεταφορές στις εξόδους τους μιας και δεν έχουν μειωμένα εισιτήρια).

Μετά από 7 μήνες δεν παίρνουν και των προηγούμενων μηνών; 

Μετά από 7 μήνες δεν παίρνουν και των προηγούμενων μηνών; 

Εάν θυμάμαι καλά όχι, θα ρωτήσω τον αδελφό μου για να σου πω στα σίγουρα. Το θέμα είναι ότι ακόμα και εάν παίρνουν και αυτά των προηγούμενων μηνών (που αμφιβάλω, αλλιώς γιατί να μην τους τα έδιναν από την αρχή; ), τους αφαιρούνται και αυτά από τον μισθό.

Τέτοιοι πήγανε στα Ήμια! Ούτε δόκιμοι, ούτε 5ετείς, ούτε έφεδροι οπλίτες.

Αν σε καλύπτει αυτή η απάντηση - τι να πω, μου αρκεί και εμένα...

Αν όταν λέω ότι οι άμισθοι φαντάροι θα κινδυνέψουν εξίσου σε ένα επεισόδιο μου απαντάς περιπτωσιολογικά ότι στα Ήμια έστειλαν εκείνους και όχι τους άλλους, τότε τι να πω, give yourself a tap on your back, νεκροφιλάμε και την λογική και πάμε για ύπνο :)

Αν σε καλύπτει αυτή η απάντηση - τι να πω, μου αρκεί και εμένα...

Αν όταν λέω ότι οι άμισθοι φαντάροι θα κινδυνέψουν εξίσου σε ένα επεισόδιο μου απαντάς περιπτωσιολογικά ότι στα Ήμια έστειλαν εκείνους και όχι τους άλλους, τότε τι να πω, give yourself a tap on your back, νεκροφιλάμε και την λογική και πάμε για ύπνο :)

Δηλαδή στα Ίμια κινδύνεψαν οι φαντάροι ή τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που έστειλαν στην βραχονησίδα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...