Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Mojo ο αδερφός σου τώρα τι κάνει στην σσας;;;;;;

Έχει αποφοιτήσει και είναι Ιατρός στην Πολεμική Αεροπορία (Υποσμηναγός στον βαθμό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενταξει μερικοι ειναι στραβοξυλα, αλλα δε νομιζω οτι ειναι ο κανονας 

συνηθως ολοι σου λενε κανα καλο λογο 

εμενα μου ειπε 

"και οποτε θες να ξαναρθεις  εισαι ευπροσδεκτος" 

"μπαα του λεω , δε θελω να ξαναπατησω σε στρατοπεδο" :lol:

Δοξα τον θεο,εγω δεν επεσα σε τετοια ατομα,και οι λοχαγοι μου ηταν λοχαγαρες και ο δικας στην δευτερη μοναδα που ειμουν οπου και απολυθηκα ηταν ολα τα λεφτα,ηρεμος ανθρωπος,σωστος και νοιαζονταν για τους φανταρους του και γενικα την μοναδα του,αλλοι φιλοι και γνωστοι πεσαν στα εντελως αντιθετα

Εξαρταται απο που απολύεσαι φανταζομαι.

Αν απολυθεις απο κανα βυσματική μοναδα δεν τον ενδιαφερει ποιος εισαι και τι κανεις.

Μην σου πω βαρος θα του ησουν, γιατι θα σε ειχε υπερ-χρεωμενο.

Εμας μας εκανε τραπεζι και μας μιλησε.

Ειχαν φτιαξει φαγητα που δεν ηξερα (αλλα φανταζομουν) οτι ηταν κρυμμενα στις αποθήκες.

Πόσα χρόνια έχει που αποφοίτησε

Πως κατατάχθηκε

Πως πήρε ειδικότητα

Πως είναι ο μισθός

;;;

Αυτά αν μπορεις μου να απαντησεις :)

Έχει κάπου στα 7 χρόνια που έχει αποφοιτήσει και η σχολή του ήταν 6 χρόνια. Για την ειδικότητα δεν γνωρίζω. Για τους μισθούς δες τον παρακάτω πίνακα:

VASIKOS1.png

Όπως μπορείς να καταλάβεις παίρνει 910€. Μισθοί ξεφτίλας.

Τι εννοείς πως κατατάχθηκε; Με τον γνωστό τρόπο: Πανελλαδικές και ΠΚΕ.

Άλλοι που δουλεύουν και δεν τα βλέπουν ποτέ αυτά τα χρήματα τι να πουν δηλαδή;

Καλά εντάξει, έχεις δίκιο εννοείται, δεν λέω. Απλά θεωρώ ξεφτίλα (υπ)αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων με τόσα που έχει περάσει για να έχει αυτήν την θέση, να παίρνει τέτοιους μισθούς. Και στο κάτω-κάτω, οι υπόλοιποι που λες ότι δουλεύουν και δεν παίρνουν αυτούς τους μισθούς, έχουν την επιλογή να αλλάξουν δουλειά ή να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Τέλος θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή συγκρίνεις τους μισθούς των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ με αυτούς των μπάρμαν του συνοικιακού μπαρ. Ουδεμία σχέση δεν έχουν αυτά τα δύο επαγγέλματα μεταξύ τους και με τίποτα δεν συγκρίνεται η "εκπαίδευση" του μπάρμαν από αυτήν των (υπ)αξιωματικών μας. Και αυτά δεν τα λέω επειδή έχω αδελφό στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά επειδή πραγματικά τα πιστεύω.

Έχετε δίκιο να γκρινιάζετε για τον μισθό της παρασιτικής, μη αξιολογούμενης, "δουλειάς" που επιλέξατε.

Στο φινάλε οι μπάρμαν ακούνε και τις μαλακίες μας. Τις δικές σας, γιατί να τις ακούμε εμείς;

• Like 1

Έχετε δίκιο να γκρινιάζετε για τον μισθό της παρασιτικής, μη αξιολογούμενης, "δουλειάς" που επιλέξατε.

Στο φινάλε οι μπάρμαν ακούνε και τις μαλακίες μας. Τις δικές σας, γιατί να τις ακούμε εμείς;

Και ο μπάρμαν δέχτηκε (επέλεξε) την "δουλειά" αυτήν, άρα γιατί να γκρινιάζει αυτός για τον μισθό του; Επίσης μην ξεχνάς ότι εγώ, εσύ, ο μπάρμαν και όλοι οι λοιποί μπορούμε όποτε θέλουμε να παραιτηθούμε και να αλλάξουμε δουλειά. Εκείνοι δεν μπορούν. Τέλος, όλοι μας είχαμε τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στο μηχανογραφικό μας, άρα είχαμε τις ίδιες δυνατότητες με αυτούς να είμαστε κι εμείς τώρα στις θέσεις τους (αλλά ήμασταν μαλάκες -βάζω και τον εαυτό μου μέσα- και καταλήξαμε να δουλεύουμε όπου να'ναι).

Έτσι είναι - έπρεπε όλοι να γίνουμε στρατός. Got you! facepalm.png (ασυμπίεστο)

Δεν έπρεπε. Εννοείται πως δεν έπρεπε. Απλά λέω ότι είχαμε την επιλογή στο μηχανογραφικό μας.

Ξέρεις τι γίνεται;

Μεγαλώνετε σε τίποτα στρατόκαυλες οικογένειες (με αδέρφια και πατεράδες στο χακί) και επειδή δεν έρχεστε ποτέ σε επαφή με κανονικούς ανθρώπους (σε προλαβαίνω, ΝΑΙ, εννοείται ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι κανονικοί άνθρωποι) νομίζετε ότι όλοι είχαν τον καημό να μπουν σε ένα σύστημα δομημένου χαφιεδισμού και να αρπάξουν την κρατική αγελάδα από τα βυζιά.

Ο στρατιωτικός επέλεξε την καριέρα του, αντιμετώπισε ΜΗΔΕΝ ανεργία και είναι τόσο κάφρος που έχει μούτρα και μιλάει αντί να κρυφτεί στην αργόμισθη και καταπιεστική τρύπα του.

Όλοι οι υπόλοιποι, σπούδασαν με έξοδά τους και αντιμετωπίζουν μια ελεύθερη - "ξεσαλωμένη" - αγορά εργασίας και ένα κράτος που ταξικά δεν είναι με το μέρος τους.

Είσαι σε θέση να καταλάβεις την ΧΟΝΤΡΗ γραμμή που χωρίζει τις δύο καταστάσεις;

• Like 3

Έτσι. Και σε εμάς δεξίωση κανονικότατη. Βέβαια μπορεί να φταίει ότι εμείς τότε ήμασταν Αστεράτοι (Έφεδροι Ανθυπολοχαγοί, είχαμε πάρει τον τίτλο) αλλά γενικά και από όσο θυμάμαι έκαναν σε όλες τις ΕΣΣΟ.

Όχι, δεν είχε να κάνει ο βαθμός αν αναλογιστείς ότι ήμουν οπλίτης και ο ανώτερος της σειράς μου, έφεδρος λοχίας.

• Like 1

Όλοι οι υπόλοιποι, σπούδασαν με έξοδά τους

Στα από επάνω δεν δίνω σημασία μιας και από ότι φαίνεται δεν έχεις ιδέα. Θα επικεντρωθώ σε αυτό. Εσύ στην σχολή σου (παίρνοντας ως δεδομένο ότι πήγες σε δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι σε ιδιωτικό) πλήρωσες τίποτα; Θα σου απαντήσω εγώ: ΌΧΙ. Τώρα όσον αφορά την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, το αναγνωρίζω ότι αποτελεί ένα τεράστιο "συν", αλλά όπως είπα και πιο πριν, εάν ήθελες κι εσύ άμεση επαγγελματική αποκατάσταση (και είχες την δυνατότητα για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση) τότε δεν σε κράταγε τίποτα από το να μπεις σε μία στρατιωτική σχολή. Το να μην ενταχθείς όμως σε μία τέτοια σχολή ήταν επιλογή σου ακριβώς όπως ήταν επιλογή των τώρα στρατιωτικών να μπουν σε τέτοιες σχολές και να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...