Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μπορείς να μου δειξεις κάπου γραμμένο το παραπάνω; Κάτι τέτοια έλεγαν και σε εμας κάτι καραβανάδες, αλλά ήταν σεσημασμένοι ψευτες...

Όντως ισχύει. Απολύθηκα Δεκέμβρη (με το 24μηνη θητεία τότε) και τον Ιανουάριο που είχα πάει για κάτι χαρτιά στο Δημαρχείο, μου έλεγε ακόμα Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γενικά, δεν πειράζει να κάνετε λίγο κράτη μέχρι να βγάλετε όλες τις μαλακίες φωτογραφίες σας παραέξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λεγανε οτι απο την μερα της απολυσης και 6 μηνες μετα, αμα κανεις κατι πας στρατοδικειο.

Μαλλον για να εμποδισουν το ξυλο που ετρωγαν ή προσπαθουσαν καποιοι να ριξουν σε στελέχη!

Του στυλ θα σε περιμενω εξω στη πυλη να σχολασεις κτλπ!

• Like 1

Παντα το ειχα απορια... :P

Πες οτι εχεις παρει το χαρτι, και προχωρας χαρωπα χαρωπα προς την πυλη να φυγεις.

Αν συναντησεις κανα χαζο-βλαχο-στελεχος και τον αρχισεις εκεινη την ωρα στα βρισιδια :lol:  τι γινεται ?

Παντα το ειχα απορια... :P

Πες οτι εχεις παρει το χαρτι, και προχωρας χαρωπα χαρωπα προς την πυλη να φυγεις.

Αν συναντησεις κανα χαζο-βλαχο-στελεχος και τον αρχισεις εκεινη την ωρα στα βρισιδια :lol:  τι γινεται ?

Όσο είσαι μέσα στο στρατόπεδο, θα φας πουλάκι. :P

Ξέρω (εντάξει, απ' όσα μου 'πανε μέσα :P) ότι τότε με τα τρία απολυτήρια, πέρναγες κάποια στάδια ετοιμότητας όσον αφορά την υπηρεσία και εξηγούμαι:

α) Ροζ: Ίσχυε για κάποιο διάστημα (ένα χρόνο αν δεν κάνω λάθος) και ήσουν στρατιώτης με αναστολή θητείας.

β) Πράσινο: Ίσχυε με του που έληγε η ισχύς του ροζ και ήσουν πολίτης δεύτερης επιστράτευσης. Ίσχυε για αρκετά μεγαλύτερο διάστημα απο το ροζ.

γ) Λευκό: Ίσχυε απο την λήξη της ισχύος του πράσινου και μέχρι το θάνατό σου. Πλέον ήσουν απόστρατος.

Συμπληρωματικό link: http://www.army.gr/default.php?pname=sub_Epistrateusi_PrasinoEFP&la=1

ροζ δεν υπάρχει πλέον φαινεται και στο link που δίνεις, δεν αναφερεται. Μάλλον ισχυε παλιά και "ξέχασαν" να πουν στους στρατιώτες ότι πλεον δεν υπάρχει ;)

• Like 1

δηλαδη μπορει να σου παρει πισω το απολυοχαρτο και να σε στειλει στρατοδικειο ?

Μπορει να σου κανει κατι αφου εισαι νομιμα πολιτης ?

Καλά αν τρώγανε όλοι όσοι έπρεπε ξύλο μετά τη θητεία, ο στρατός θα αποτελούταν τώρα μόνο απο γυναίκες! :P

Πέρα απο την πλάκα, το ότι δεν έφαγε κανείς ξύλο τελικά (πλύν ελαχίστων εξαιρέσεων...) είναι μόνο και μόνο επειδή "ποιός τους γαμάει μωρέ τώρα... δεν πα' να γαμηθούν!!!;;" Κανείς δεν είχε την όρεξη να ασχοληθεί μαζί τους πια... :lol: B)

Το απολυόχαρτο δεν στο παίρνει αλλά σε τραβάει κανονικότατα Στρατοδικείο.

Αν το βρω θα το παραθέσω.

Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να διευκρινήσω ότι κι εγώ έτσι έχω ακούσει και ότι δεν το έχω δει γραμμένο.

Πάντως το θέμα είναι να γίνει συζήτηση και να βγει κάτι.

Άσε που προσωπικά δεν το αποκλείω να ισχύει.

εισαι για 70 μερες επιστρατος και απλα μπορει να σε καλεσουν αν γινει πολεμος οποτε πρεπει να ξερουν πού μενεις 

σου κλανουν τα @@ , απλα αυτες τις βρωμες  τις βγαζουν οι καραβαναδες για να μη φανε ξυλο απο κανενα που επηξαν 

Το απολυόχαρτο δεν στο παίρνει αλλά σε τραβάει κανονικότατα Στρατοδικείο.

μουφα , δεν υπαρχουν αυτα.. 

δεν κάνω πλάκα, εμείς μπαίναμε ότι ώρα να 'ναι στη μέρα της απόλυσης, ξέρω άτομα που ήρθαν και πήραν το χαρτί μια μέρα μετά...

:P :P :P

εγω πηγα κατα τις 12 και ενας αλλος δεν ειχε ερθει καν ακομα :lol:

Πλάκα κάνει ο ThReSh.

δεν κανει , απλα ηταν στο απολυτο στρατοπεδο 

Δεν ξέρω, σε εμάς δεν έπαιζαν αυτά.

Εξάλλου είχαμε πολύ τρέξιμο μέχρι να μαζέψουμε όλες τις υπογραφές και να ξεχρεώσουμε ό,τι μας είχε χρεωθεί.

Μάλιστα, έπρεπε να είμαστε ξυρισμένοι και να βάλουμε πάλι παραλλαγή για να χαιρετίσουμε το διοικητή.

εγω πηγα με γενειαδα 17 ημερων (οση ηταν η αδεια ), σαγιοναρα και βερμουδα 

και περασα να χαιρετησω και τον σχη μου στο ποστο μου και τον τχη μου διοικητη λοχου 

ευτυχως δεν ειχαμε πολλες υπογραφες εκει , στη μεταθεση μου οργωνα ολη τη ταξιαρχια για να την κανω 

αυτο ναι, οσο εισαι μεσα στο στρατοπεδο μπορει να φας πουλακι 

(βαζουν αρχιφυλακα πυλης και ΑΜ να σε κρατησουν και σε αρχιζουν στις φυλακες ) 

απαξ και φυγεις εξω τελος 

σε εμας δεν εβγαινε καν να χαιρετήσει ο δίκας, ήταν στο γραφειάκι του και χαιρετούσε ιδιωτικά δυο τρεις δικούς του, οι αλλοι να πανε να γαμ...

• Super Moderators

επίσημα σου μάλλον σου κλάνει μια μάντρα...

καταλαβαινεις τη διαδικασια που θα επρεπε να κινησει καποιος για να σε κυνηγησει οσο εισαι επιστρατος 

εδω μια ΕΔΕ καμια φορα πρεπει να κανουν γιατι καποιος τρακαρε ενα βανακι και βαριουνται τη ζωη τους 

τελοσπαντων , εγω ξερω οτι υπαρχει ολη αυτη η "βρωμα" για να μην του στριψει κανενος και μολις παρει το απολυοχαρτο τη στησει σε κανενα και τον κανει ασηκωτο 

μολις βγεις εξω απο το στρατοπεδο εισαι πολιτης , απλα παραμενεις σε εφεδρεια για 2μηνες + αν γινει κανας πολεμος ή καμια ασκηση (στην ασκηση αν δε πας εχεις 1000 ευρω προστιμο και ποινικες ευθυνες μου ελεγε ο αλχιας μου οταν μου εδινε τα χαρτια  ) 

και ειναι λογικο αν γινει πολεμος να καλεσουν εσενα που μολις απολυθηκες και στη συνεχεια τις προηγουμενες ΕΣΣΟ 

Τώρα εμένα που μου είπαν από το 1ο γραφείο ότι πρέπει να έχω φάει ότι άδεια έχω 1 μήνα πριν την απόλυσή, τι σκατά άδεια απολύσεως θα έχω μετά; Ή λένε μαμακίες και δεν μπορούν να με αναγκάσουν να παρω κανονική και ταπ;

Αυτοί είπαν κάθε 2 μήνες να παίρνω ότι άδεια έχω, αλλά επειδή Ιούνιο Σεπτέμβριο θα πάρω 6+6 φοιτητική, νομίζω ότι θα την παλέψω με ελάχιστες απώλειες υποχρεωτικής αδειας μέχρι τότε. Δηλαδή μια 20αρα θα μπορούσα να την κρατήσω για απολύσεως.

So, what the fuck?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...