Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο εξωτικό Διδυμότειχο... :-) Εντάξει, θέλω να ελπίζω ότι θα την δώσουν, αλλά ακόμα και αν δεν, τόσο λίγες μέρες πριν την απόλυσή στο λελέ μου... Δυστυχώς πολύ μακριά ακόμη... :-)

ξερω την αισθηση φιλε,περσυ τετοιο καιρο και γω μετρουσα 200 και βαλε,ειναι πολλεςςςς,απλα προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι και περνα οσο πιο ευχαριστα μπορεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι είναι ένα αίσθημα σαν συνδυασμός κλειστοφοβίας και αβεβαιότητας, άστα να πάνε... Δεν βγαίνει και το πρόγραμμα της εξεταστικής για συνεχόμενη άδεια ούτε τον Ιούνιο ούτε τον Σεπτέμβρη, οπότε ή θα είμαι κάθε 4-5 μέρες για 2 μέρες στον δρόμο ή χάνω τα μαθήματα. Θα το συζητήσω και με το 1ο γραφείο τι μπορεί να γίνει. Επίσης κάτι που είδα για τις άδειες:

1. Την ΤΑΠ πρέπει να την πάρεις για κάθε δίμηνο που κλείνει και εντός 1 μήνα από τότε που έκλεισε το δίμηνο. Δηλαδή θα πάρεις 3-4 φορές μέσα στη θητεία από 4 μέρες, ανάλογα αν θα κλείσει το τελευταίο δίμηνο. Δηλαδή ή 12 (αν δεν μετρήσουν καθόλου τους τελευταίους 2 μήνες) ή 16 (αν τα μετρήσουν όλα) ή 14 (αν μετρήσουν τον ένα από τους τελευταίους 2 μήνες) μέρες. Πάντως όλη μαζί δεν παίζει απ ότι κατάλαβα.

2. Την κανονική (15 μέρες) οπωσδήποτε πάνω από τη μισή πρέπει να την έχεις πάρει τουλάχιστον 1 μήνα πριν απολυθείς. Για τον τελευταίο μήνα να έχεις αφήσει 7 μέρες το πολύ δηλαδή.

3. Κανονικά η φοιτητική είναι όσο και η κανονική (15 μέρες) αλλά υπάρχει και διάταξη που λέει "Το σύνολο των παραπάνω αδειών μαζί με την κανονική, την αναρρωτική και την προσωπική άδεια δεν μπορεί να ξεπερνά τις τρεις (3) ημέρες για κάθε μήνα πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν." Και έτσι επειδή δεν μπορεί να είναι πάνω από 27 πάει η ειδική άδεια στις 12.

4. Η αιμοδοσίας νόμιζα ήταν 2 μέρες στάνταρ αλλά δεν υπάρχει οδηγία και είναι στην ευχέρεια του δικά από 1-4 μέρες. Κακό αυτό, προς 1 με βλέπω... :-(

5. Στα καλά τα οδοιπορικά, μέχρι 2 μέρες για κάθε άδεια αν είναι μακρυά (από τη Θράκη για εμένα όλα είναι μακρυά). Δύσκολο το βλέπω να μου δίνουν σε κάθε άδεια 2 μέρες bonus βέβαια, Ίδωμεν...

Θα φτιάξω κανένα excel μου φαίνεται και θα το δώσω στο 1ο γραφείο να είναι υπολογισμένα όλα... :-) Ή να έχουν πολεμοφόδια για το paper toss...

εμεις παντως -αν και χαλαρη μοναδα - πριν παρουμε αδεια απολυσεως μαζεψαμε υπογραφες και γυρισαμε μονο για το χαρτι με πολιτικα. οι 8μηνοι που φευγαν με μεταθεση το ιδιο οπως και οι πιο βυσματιες της σειραςμου που πηρανε απολυσεως πριν το πρωτο γκρουπ πασχα ! επισης τα ΤΑΠ τα αλλαξανε? θυμαμαι ηταν 2 μερες για καθε μηνα που κλεινεις στη παραμεθωρα! :Ρ

2 μέρες το μήνα είναι. 8 μήνες max (πλην βασική κτλ) 16 μέρες. Αλλά αν δεις συζητάγαμε ότι παίζει να φάνε κανένα μήνα-δίμηνο αφού το τελευταίο δίμηνο κλείνει μέρες πριν την απόλυση. Απ ότι κατάλαβα επίσης πρέπει να κλείσεις δίμηνο (δηλαδή 4 μέρες άδεια) και αυτή την άδεια να την πάρεις μέσα σε ένα μήνα από το δίμηνο που έκλεισες. Δεν την μαζεύεις δηλαδή. Στα τυπικά αυτά, τι κάνει η κάθε μονάδα δεν ξέρω, άλλοι βαράνε σκοπιά μια μέρα πριν την απόλυση και σε άλλους πέφτουν οι τιμητικές βροχή...

"6. Διακεκριμένη πράξη θεωρείται επίσης και η υπηρεσία σε Μονάδες ή υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές Θράκης, νήσων Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσου και νήσου Κύπρου, για την χορήγηση τιμητικής άδειας. Η τιμητική αυτή άδεια:
α. Διαρκεί δύο (2) ημέρες για κάθε πλήρη μήνα που πραγματικά υπηρετείται στις περιοχές αυτές και όχι πλασματικά, όπως λ.χ. εγγραφή στη δύναμη Μονάδας χωρίς παρουσίαση σ' αυτήν ή με απόσπαση εκτός των περιοχών αυτών ή με διακοπτόμενη υπηρεσία.
β. Χορηγείται υποχρεωτικά σε περιόδους που δεν έχει διαταχθεί αυξημένη ετοιμότητα ή επαγρύπνηση ή συναφή μέτρα του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού μετά την συμπλήρωση δίμηνης υπηρεσίας στις παραπάνω περιοχές και οπωσδήποτε εντός μηνός από την συμπλήρωση του διμήνου που την δικαιολογεί. Στις περιπτώσεις μεταθέσεων η παραπάνω άδεια που δεν χορηγήθηκε, χορηγείται κατά τις ανωτέρω καταστάσεις ετοιμότητας από τη νέα Μονάδα εντός μηνός από την παρουσίαση σ' αυτή. Ειδικά σε όσους υπηρετούν στη νήσο Κύπρο η προαναφερόμενη τιμητική άδεια μπορεί να χορηγηθεί μετά τον επαναπατρισμό των υπηρετούντων.
γ. Δεν χορηγείται στους υπηρετούντες σε Μονάδες της Θράκης, εφόσον έχουν μόνιμη κατοικία στο Νομό όπου εδρεύει η Μονάδα τους καθώς και σε όσους υπηρετούν σε Μονάδες των νησιών Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσου και νήσου Κύπρου εφόσον κατοικούν μόνιμα στα νησιά που υπηρετούν."

Στα καλά της παραμεθορίου βέβαια το Διδυμότειχο, με ΤΕΙ νοσηλευτικής και μεγάλη των μπατσίνων σχολή, κάτι κινείται... :-)

Α, επίσης όποιος μου πει πως σκατά καθαρίζεται το G3 κερδίζει τυράκι. Μου δώσανε ένα σετ καθαρισμού αλλά δεν μας έχουν δείξει πως καθαρίζει. Δηλαδή απλά το λύνω και αρχίζω να τρίβω τα κομμάτια μέσα έξω με πανί (με πετρέλαιο; ) και μετά βάζω και λίγο λάδι παντού or what;

Ναι είναι ένα αίσθημα σαν συνδυασμός κλειστοφοβίας και αβεβαιότητας, άστα να πάνε... Δεν βγαίνει και το πρόγραμμα της εξεταστικής για συνεχόμενη άδεια ούτε τον Ιούνιο ούτε τον Σεπτέμβρη, οπότε ή θα είμαι κάθε 4-5 μέρες για 2 μέρες στον δρόμο ή χάνω τα μαθήματα. Θα το συζητήσω και με το 1ο γραφείο τι μπορεί να γίνει. Επίσης κάτι που είδα για τις άδειες:

1. Την ΤΑΠ πρέπει να την πάρεις για κάθε δίμηνο που κλείνει και εντός 1 μήνα από τότε που έκλεισε το δίμηνο. Δηλαδή θα πάρεις 3-4 φορές μέσα στη θητεία από 4 μέρες, ανάλογα αν θα κλείσει το τελευταίο δίμηνο. Δηλαδή ή 12 (αν δεν μετρήσουν καθόλου τους τελευταίους 2 μήνες) ή 16 (αν τα μετρήσουν όλα) ή 14 (αν μετρήσουν τον ένα από τους τελευταίους 2 μήνες) μέρες. Πάντως όλη μαζί δεν παίζει απ ότι κατάλαβα.

2. Την κανονική (15 μέρες) οπωσδήποτε πάνω από τη μισή πρέπει να την έχεις πάρει τουλάχιστον 1 μήνα πριν απολυθείς. Για τον τελευταίο μήνα να έχεις αφήσει 7 μέρες το πολύ δηλαδή.

3. Κανονικά η φοιτητική είναι όσο και η κανονική (15 μέρες) αλλά υπάρχει και διάταξη που λέει "Το σύνολο των παραπάνω αδειών μαζί με την κανονική, την αναρρωτική και την προσωπική άδεια δεν μπορεί να ξεπερνά τις τρεις (3) ημέρες για κάθε μήνα πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν." Και έτσι επειδή δεν μπορεί να είναι πάνω από 27 πάει η ειδική άδεια στις 12.

4. Η αιμοδοσίας νόμιζα ήταν 2 μέρες στάνταρ αλλά δεν υπάρχει οδηγία και είναι στην ευχέρεια του δικά από 1-4 μέρες. Κακό αυτό, προς 1 με βλέπω... :-(

5. Στα καλά τα οδοιπορικά, μέχρι 2 μέρες για κάθε άδεια αν είναι μακρυά (από τη Θράκη για εμένα όλα είναι μακρυά). Δύσκολο το βλέπω να μου δίνουν σε κάθε άδεια 2 μέρες bonus βέβαια, Ίδωμεν...

Θα φτιάξω κανένα excel μου φαίνεται και θα το δώσω στο 1ο γραφείο να είναι υπολογισμένα όλα... :-) Ή να έχουν πολεμοφόδια για το paper toss...

και τα οδοιπορικα ειναι στο χερι του δικα παλι,εμας στην λημνο μας εδιναν μια μερα προαναχωρηση,στην ουσια αυτη την μερα την ετρωγα στον δρομο με πλοιο,ο ξαδελφος μου που ηταν στον εβρο του διναν δυο παροτι εμενε θεσσαλονικη και ενοειτε εφτανε πιο γρηγορα απο μενα σπιτι,για αιμοδοσια το πολυ να σου δωσει 2 μερες και αν

Α, επίσης όποιος μου πει πως σκατά καθαρίζεται το G3 κερδίζει τυράκι. Μου δώσανε ένα σετ καθαρισμού αλλά δεν μας έχουν δείξει πως καθαρίζει. Δηλαδή απλά το λύνω και αρχίζω να τρίβω τα κομμάτια μέσα έξω με πανί (με πετρέλαιο; ) και μετά βάζω και λίγο λάδι παντού or what;

το λυνεις ολο,καθαριζεις με κωλοχαρτο καλα μεσα εξω και βαζεις ενα κοματι κωλοχαρτο στον σχοινοβελο,το περνας πολλες φορες μεχρι να βγαινει καθαρο το χαρτι,μετα το λαδωνεις καλα και το περνας 1-2 φορες(την αλλη μερα θα σου βγαλει παλι μαυριλες οποτε μην ανησυχεις)και λαδωνεις καλα τα υπολοιπα μερη μεσα εξω,οχι να σταζει το λαδι και να μην μπορεις να το πιασεις,απλα να φαινεται λαδωμενο,αμα σε κανουν ελεγχο κοιτανε την καννη και το θαλαμη (αν θυμαμαι καλα) ειναι το μερος εκει που μπαινει ο γεμιστηρας στο τελος της καννης,εκει που κουμπωνει η σφαιρα,θελει καλο καθαρισμα εκει μιας και ειναι λιγο δυσκολο σημειο πανω κατω αυτα,αργοτερα θα καταλαβεις και μονος τι κανεις

για πετρελαιο πρωτη φορα ακουω,αλλα μην κανεις την μαλκια και καθαριζει με μωρομαντιλο,μπορει να ειναι λιγο πιο γρηγορο το καθαρισμα αλλα αφηνει υγρασια στο οπλο

Δηλαδή που να κάνατε και 589 ημέρες μέσα. Ψαρακες :)

Αποστολή από το Galaxy S 3 με τη χρήση Insomnia App

Ήσουν εσύ ρε θυρίο;

Μήνυση δεν τους έκανες;

Ναι ρε ψάρι εγω υπηρετησα 589 . Κότες ειστε πλέον.

229 ρε.

ΒΑΡΕΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Παιδια εχω χασει το χαρτι που πηρα.οταν εκανα την αναβολη...τι κανω?

Την #$%^&μησα?

Οχι...Απλα οταν ειναι να την κοψεις, θα πας στα ΚΕΠ η στην στρατολογια της περιοχη σου και θα πεις θελω να κοψω την αναβολη μου.

Αν ηταν λογω σπουδω θα σου ζητησουν αντιγραφο του πτυχιου...

<p>Ναι λογω σπουδων ητανε...</p>

<p>Ουφ...ευχαριστω για την βοηθεια...</p>

<p>Επειδη ειμαι κλασιμπας με τα οπλα,να δηλωσω οτι φοβαμαι την οπλοφορια?</p>

Ρε δεν ντρέπεσαι και μόνο που το γράφεις αυτό ;

Τι φοβάσαι δηλαδή ; αν γίνει πόλεμος εσυ θα μείνεις πισω να πλέκεις ;

Αυτο το ''Αν γινει πολεμος...''το 'χω ακουσει χιλιαδες φορες,ας γινει πρωτα και βλεπουμε

Αυτο το ''Αν γινει πολεμος...''το 'χω ακουσει χιλιαδες φορες,ας γινει πρωτα και βλεπουμε
Α ρε νιάτα . Κοιτα να μάθεις στο παιδί σου τέτοια πράγματα. Καλύτερα να μην λες πουθενά ότι εισαι Έλληνας μας ντροπιαζεις. Εκτός και αν έχεις αλλο πρόβλημα κινητικό κτλ. Τότε πας για i5 .Αλλα αν εισαι υγιής και φοβάσαι είναι ξεφτίλα .Αποστολή από το Galaxy S 3 με τη χρήση Insomnia App

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...