Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μεγάλο ποσοστό εξ'αυτών είναι και αμόρφωτοι(τυπικά ή ουσιαστικά).

Μαν δε ξέρω τι παίζει στα άλλα όπλα αλλά ΠΑ σου σκάγαν κάτι νομικές,φαρμακευτικές,νοσηλευτικές,οικονομικά κοκ κ δεν ήξερες από που να το μαζέψεις.K μιλάμε τώρα για 2005-2006 που έκανα τη θητεία μου.Οι δε γκόμενες ΕΠΟΠΙΝΕΣ που είχαμε στο ΓΝΑ μην είχαν κ μάστερ φάση.Όλες λέμε,διοικητικές,οικονομικές,νοσηλεύτριες κοκ.

Επίσης είχα λάβει μέρος στις επιλογικές των ψυχομετρικών που περνούσε η σειρά που είχε μπει αρχές του 2006 κ πραγματικά τα ΕΠΟΠΙΑ  με Λύκειο ήταν στάνταρ μόνο τα βύσματα κ ήταν σίγουρα η μειοψηφία.

Φυσικά μιλάμε για ΠΑ κ ως γνωστόν εμείς οι μοδιστρούλες έχουμε άλλο ίματζ κ απηαλ σε σχέση με τα άλλα όπλα.

Δημοσ.

α) Τώρα πια είναι +4 μήνες αλλά δεν νομίζω την σήμερον ημέρα να έχουν καμιά δουλειά πίσω στο σπίτι να τους περιμένει ώστε να έχουν την σκοτούρα να γυρίσουν νωρίτερα.

β) Μπορείς να μείνεις και εκεί μέσα.

γ) Όσο είσαι ΔΕΑ παίρνεις τα 539€. Μετά την αποφοίτησή σου και την ορκωμοσία σου σε ΕΑνθγος παίρνεις 719€ (και εννοείται ότι με την απόλυσή σου κρατάς τον βαθμό σου) . Εγώ τα 719€ που έπαιρνα ως ΕΑνθγος τα έδινα όλα για ενοίκιο, φαΐ κτλ (τους δύο πρώτους μήνες, μετά έμενα μέσα στο στρατόπεδο).

α)Οι ΔΕΑ κανουν +πεντε μηνες παραπανω απο την απλη θητεια. Ακριβως 5 μηνες , ουτε μερα παραπανω-παρακατω.

β)Οι δεα οπως και ολα τα στελεχη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μενουν μεσα στην μοναδα (και παλιοτερα και να τρωνε). Αν μενει καποιος το κανει με ανοχη του διοικητη, αλλα δεν προβλεπεται με τιποτα, εκτος απο τις μερες υπηρεσιας ή το φυλακιο οπου εκει ειναι συνεχομενες οι μερες υπηρεσιας.

γ)Δεα ορκιζεσαι τον τελευταιο μηνα οποτε ζητημα ειναι να παρεις τα πολλα πανω απο 1 μηνα, συνηθως μετρανε για 20 μερες.

Πριν 4 χρονια επερνα σαν ΔΕΑ στην ξανθη 705Ε το μηνα + δωρα+σκοινακια κτλ και ελεγα σιγα , ενα χαρτζιλικι ειναι. Τωρα που ειναι 50% πανω απο τον βασικο μισθο αρχισα να το βλεπω διαφορετικα.

Παντως ενας δεα με το μισθο την βγαζει ανετα, αρκει να κανει μαζεμενη ζωη και να βρει ενα λογικο ενοικιο. Για καποιο που δεν εχει μια και ειναι ανεργος ειναι καλη επιλογη, πιστευω θα παρει τα πανω του ο θεσμος μετα την καταντια του τα προηγουμενα χρονια.

Δημοσ.

α)Οι ΔΕΑ κανουν +πεντε μηνες παραπανω απο την απλη θητεια. Ακριβως 5 μηνες , ουτε μερα παραπανω-παρακατω.

β)Οι δεα οπως και ολα τα στελεχη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μενουν μεσα στην μοναδα (και παλιοτερα και να τρωνε). Αν μενει καποιος το κανει με ανοχη του διοικητη, αλλα δεν προβλεπεται με τιποτα, εκτος απο τις μερες υπηρεσιας ή το φυλακιο οπου εκει ειναι συνεχομενες οι μερες υπηρεσιας.

γ)Δεα ορκιζεσαι τον τελευταιο μηνα οποτε ζητημα ειναι να παρεις τα πολλα πανω απο 1 μηνα, συνηθως μετρανε για 20 μερες.

Πριν 4 χρονια επερνα σαν ΔΕΑ στην ξανθη 705Ε το μηνα + δωρα+σκοινακια κτλ και ελεγα σιγα , ενα χαρτζιλικι ειναι. Τωρα που ειναι 50% πανω απο τον βασικο μισθο αρχισα να το βλεπω διαφορετικα.

Παντως ενας δεα με το μισθο την βγαζει ανετα, αρκει να κανει μαζεμενη ζωη και να βρει ενα λογικο ενοικιο. Για καποιο που δεν εχει μια και ειναι ανεργος ειναι καλη επιλογη, πιστευω θα παρει τα πανω του ο θεσμος μετα την καταντια του τα προηγουμενα χρονια.

α) Ακόμα και τώρα με το 9μηνο είναι 5 μήνες; Οκ δεν το ήξερα.

β) Κι εγώ αυτό νόμιζα αλλά μου είπε ο δ/της ότι μπορούσα να κάνω αίτηση στο ΓΕΣ και αφού έκανα έμενα κανονικά στους στρατώνες. Επίσης ξέρω από οικογενειακό μου πρόσωπο ότι στελέχη (Υποσμηναγός ήταν για την ακρίβεια) μπορούν να μένουν στους στρατώνες.

γ) Ναι.

Εγώ εκεί που ήμουν (Τρίπολη) τα έδινα σχεδόν όλα για νοίκι και φαΐ/ηλεκτρισμό/νερό/κτλ. 

Δημοσ.

Παιδιά είμαι υποψήφιος για σσας και θα την άποψη ενός φοιτητή για τη σχολή αυτή που συνδιάζεται με ακαδημαική εκπαίδευση.!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Δημοσ.

Παιδιά είμαι υποψήφιος για σσας και θα την άποψη ενός φοιτητή για τη σχολή αυτή που συνδιάζεται με ακαδημαική εκπαίδευση.!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

ΣΣΑΣ ποιο τμήμα από όλα; Πάντως μου λέει ο αδελφός μου ότι εκεί στην ΣΣΑΣ μόνο στρατιωτική εκπαίδευση δεν κάνουν. Χαλαρά λέει. Οτιδήποτε άλλο θέλεις, πες μου να τον ρωτήσω, αν και μπορεί να αργήσω να σου απαντήσω λίγο μιας και έχει συνήθως κλειστό το κινητό του.

• Like 1
Δημοσ.

α) Τώρα πια είναι +4 μήνες αλλά δεν νομίζω την σήμερον ημέρα να έχουν καμιά δουλειά πίσω στο σπίτι να τους περιμένει ώστε να έχουν την σκοτούρα να γυρίσουν νωρίτερα.

β) Μπορείς να μείνεις και εκεί μέσα.

γ) Όσο είσαι ΔΕΑ παίρνεις τα 539€. Μετά την αποφοίτησή σου και την ορκωμοσία σου σε ΕΑνθγος παίρνεις 719€ (και εννοείται ότι με την απόλυσή σου κρατάς τον βαθμό σου) . Εγώ τα 719€ που έπαιρνα ως ΕΑνθγος τα έδινα όλα για ενοίκιο, φαΐ κτλ (τους δύο πρώτους μήνες, μετά έμενα μέσα στο στρατόπεδο).

Ώπα κάτσε λίγο γιατί τα μπέρδεψες! ΥΕΑ είναι (σχεδόν) όλοι οι φαντάροι. ΌΤΑΝ και εάν περάσεις τις ΠΚΕ ονομάζεσαι ΔΕΑ και με την αποφοίτησή σου από το σχολείο ονομάζεσαι Δόκιμος ΕΑνθγος. Ύστερα υπηρετείς ως ΕΑνθγος. Όσο για το τελευταίο, μήπως δεν ήξεραν ότι μπορούσαν να μείνουν και μέσα;

ΔΕΑ σημενει Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος,και μετα απο 4 μηνες που τελειωνεις την εκπαιδευση και σε στελνουν σε μοναδα υπηρετεις ως ΔΕΑ,τα σηματα στον γιακα σου ειναι και στις δυο πλευρες το οπλοσημο του σωματος που ανηκες,Εφεδρος ανθυπολοχαγος γινεσαι στο τελος του τελευταιου σου μηνα παιρνεις το αστερι,αυτο το ξερουν και οι πετρες

Δημοσ.

ΔΕΑ σημαινει Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος,και μετα απο 4 μηνες που τελειωνεις την εκπαιδευση και σε στελνουν σε μοναδα υπηρετεις ως ΔΕΑ,τα σηματα στον γιακα σου ειναι και στις δυο πλευρες το οπλοσημο του σωματος που ανηκες,Εφεδρος ανθυπολοχαγος γινεσαι τον τελευταιο μηνα

Εμμμμ, ναι. Επίσης δεν λέγονται σήματα αλλά διακριτικά fyi.

Δημοσ.

ΣΣΑΣ ποιο τμήμα από όλα; Πάντως μου λέει ο αδελφός μου ότι εκεί στην ΣΣΑΣ μόνο στρατιωτική εκπαίδευση δεν κάνουν. Χαλαρά λέει. Οτιδήποτε άλλο θέλεις, πες μου να τον ρωτήσω, αν και μπορεί να αργήσω να σου απαντήσω λίγο μιας και έχει συνήθως κλειστό το κινητό του.

Και πως ειναι χαλαρα εφοσον εχει κλειστο το κινητο του?

Δημοσ.

Και πως ειναι χαλαρα εφοσον εχει κλειστο το κινητο του?

Αυτά μου τα έλεγε παλιά ρε όπου ακόμα φοιτούσε στην σχολή!

Δημοσ.

Εμμμμ, ναι. Επίσης δεν λέγονται σήματα αλλά διακριτικά fyi.

δεν πα να λεγονται και παπαρουνες,αφου καταλαβες

Δημοσ.

δεν πα να λεγονται και παπαρουνες,αφου καταλαβες

Εσύ κατάλαβες ότι στο προηγούμενό σου post έγραψες ακριβώς ό,τι είχα γράψει κι εγώ στην τελευταία παράγραφο; Συνεννόηση μπουζούκι.

Δημοσ.

Για Ιατρική στοχεύω,συγκεκριμένα θέλω να μάθω για τη μεταβολή απο τη μαθητική στην στρατιωτική ζωή,υποχρεώσεις,δικαιώματα.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.!!!

Δημοσ.

Για Ιατρική στοχεύω,συγκεκριμένα θέλω να μάθω για τη μεταβολή απο τη μαθητική στην στρατιωτική ζωή,υποχρεώσεις,δικαιώματα.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.!!!

Να πας. Σιγουρη δουλεια και θα χεις και το δικαιωμα οσο εισαι στο δημοσιο να εχεις και δικο σου ιατρειο εκτος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...