Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε δεν ειμαι και οφθαλμιατρος :lol:

Απλα ειχαμε εναν στο κεντρο, που παρουσιαστηκε μαζι μας, και απολυθηκε την επομενη μερα λογο μυωπιας 8+. Ουτε ο ιδιος δεν το πιστευε.. Και μας ελεγε πως σκεφτοταν να κανει laser θεραπεια πριν τον στρατο... Τυχερος που το τελικα δεν το κανε.

Μια μερα στρατο, ενα πρωι στον οφθαλμιατρο και μετα εχεις και απολυτηριο στρατου και 20/20 οραση :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

290 σειρά πρόσφατη εμπειρία.

Πρίν μπώ μέσα είχα την άποψη: Πάω για την πατρίδα!Πάω να πιάσω όπλο! κτλ...

Το αποτέλεσμα όταν βγήκα:

Πηγαίνουμε φαντάροι για να δουλεύουμε εμείς και να δουλεύουν πολύ λιγότερο οι επ.οπ. λοχίες σμηνίες και όλοι οι υπολοιποι κοπρίτες του ελληνικού δημοσίου.

Ο στρατός θα έπρεπε να ήταν βασική εκπαίδευση ολικού περιεχομένου. Οπλα-σχηνάκια κτλ κ μετά σπιτια σας.

Συν τοις αλλοις μας κρατάνε μέσα για να βγαίνουμε πιο αργά στην αγορά εργασίας και να είναι μειωμένο το % ανεργίας.

Σειρα 247

Β' ΜΚ Νάουσα

Ειδικότητα ΚΕΒΟΠ - Μιλανεζος

Μεγάλο Πεύκο - ΛΥΒ

Απόσπαση - ΚΕΟΑΧ

Συμπέρασμα..: Όλα τα λεφτά.

Εγώ πχ έχω αστιγματισμό 2,75 και 3,25 που είναι αρκετά μεγάλος και αν θυμάμαι καλά χωρίς γυαλιά είμαι στα 5/10 όραση :P

Mαλλον Ι2 σε κοβω...Απο Ι1 εως και Ι4 δεν φαινεται πουθενα στο απολυτηριο...και εισαι κοπμλε.Λεει οτι εκπληρωσες κανονικα τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις..μονο σε σωματα ασφαλειας δεν μπορεις να μπεις νομιζω...

Ε δεν ειμαι και οφθαλμιατρος :lol:

Απλα ειχαμε εναν στο κεντρο, που παρουσιαστηκε μαζι μας, και απολυθηκε την επομενη μερα λογο μυωπιας 8+. Ουτε ο ιδιος δεν το πιστευε.. Και μας ελεγε πως σκεφτοταν να κανει laser θεραπεια πριν τον στρατο... Τυχερος που το τελικα δεν το κανε.

Μια μερα στρατο, ενα πρωι στον οφθαλμιατρο και μετα εχεις και απολυτηριο στρατου και 20/20 οραση :-)

Ακομα δεν μπορω να καταλαβω..αν παρει καποιος απαλλαγη (Ι5),το απολυτηριο γραφει οτι εκπληρωσε τις στρατιωτικες του υποχρεωσεις ή οτι απαλλαχθηκε απο αυτες..?:whistle:Και αν το δευτερο τοτε δεν εχει επιπτωσεις αργοτερα..?Μλκια εκανα και πηγα δηλαδη..?:-D:-D

Mαλλον Ι2 σε κοβω...

Δεν νομιζω.. Ηταν πολλοι με γυαλια και ανεβαζμενη μυωπια/αστιγματισμο και κανονικοτατοι Ι1

Ακομα δεν μπορω να καταλαβω..αν παρει καποιος απαλλαγη (Ι5),το απολυτηριο γραφει οτι εκπληρωσε τις στρατιωτικες του υποχρεωσεις ή οτι απαλλαχθηκε απο αυτες..?:whistle:

Αποτι ξερω, αν ειναι Ι5 παθολογικο δεν γραφει οτι απαλλαζεσαι/απαλλαχτηκες...

Αποτι ξερω, αν ειναι Ι5 παθολογικο δεν γραφει οτι απαλλαζεσαι/απαλλαχτηκες...

Αραγε πως μπορουμε να μαθουμε στα σιγουρα..?Μεγαλη απορια ...Θα παρω το πρωτο γραφειο να μου πουν!:lol::lol:

---------- Προσθήκη στις 04:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:28 ----------

Μόλις διάβασα το ΦΕΚ και λέει για αστιγματισμό/μυωπία απο 4,5 και πάνω Ι2

άρα @@:P

Αα γιαυτο με εβγαλαν και μενα Ι2...λολ

---------- Προσθήκη στις 04:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:29 ----------

Αν και "γιωτα γιωτα, ζωη και κοτα", μια χαρα περνας και σαν I1 σκοπανθρωπος...

Ε ντααξ...Ενοπλος...?σκοπετακι,περιπολακι,σημαιουλα,ταε...Αοπλος...?Θαλαμοdog,αγγαρεια,και γραψοδουλειες..!:lol:

Ανακρίβειες διαβάζω. Θες πάνω από 7-9 βαθμούς διαθλαστική ανωμαλία για να βγεις Ι3 (άοπλο πάντα το οφθαλμολογικό) και από 9-18 για Ι4. Για να πάρεις Ι5 πρέπει να έχεις πάνω από 18 ΚΑΙ ΣΤΑ 2 μάτια.

Με λίγα λόγια δε την σκαπουλάρεις από τον ΕΣ αν δεν είσαι τυφλός. Αν έχεις μόνο ένα μάτι και το άλλο έχει 17 μυωπία υπηρετείς Ι4 (για μόνο μυωπία όχι άλλες ανωμαλίες ή προβλήματα). Σημειώνω ότι έχει σημασία και η οπτική οξύτητα.

Για αστιγματισμό ισχύει πάνω από 5 βαθμούς Ι4.

Και όποιος το αμφισβητεί ΦΕΚ τεύχος 109 σελ. 1687.

Σε περίπτωση Ι5 το απολυτήριο γράφει ότι απαλλάχτηκες νόμιμα από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δεν παίρνεις όμως σε όλες τις παθήσεις απολυτήριο κατευθείαν, στο δίνουν μετά από αναβολές.

Πρώην Ι4 Οφθ :P

Ε

Καλά σας παραμύθιασε ο τύπος!

Τι περίμενες να σου πει? Εχω βύσμα γιατρό στον Ε.Σ και το έβαλα για να μου δώσει Ι5? Γιατί μάλλον αυτό έγινε :P

Εγω πήγα χτες εκοψα την αναβολή και σκεφτόμουν μήπως πάω Εποπ γιατι οι φιλοι μου που βγαίνουν ειναι ξενερωμένοι ασχημα και δεν ξέρουν τι να κάνουν απο θέμα δουλειάς.Ειναι και δύσκολα τα πράγματα παιδια σήμερα...

Ειμαι σε πολλες σκεψεις τον τελευταιο καιρό.

Εγω πήγα χτες εκοψα την αναβολή και σκεφτόμουν μήπως πάω Εποπ γιατι οι φιλοι μου που βγαίνουν ειναι ξενερωμένοι ασχημα και δεν ξέρουν τι να κάνουν απο θέμα δουλειάς.Ειναι και δύσκολα τα πράγματα παιδια σήμερα...

Ειμαι σε πολλες σκεψεις τον τελευταιο καιρό.

Θυμαμαι ενα τραγουδάκι που έλεγε "κάποιοι φορέσανε στολή/ για κείνους ντρέπομαι πολύ"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...