Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενική κλίμακα

αν είσαι παιδάκι (~18) ή αν έχεις παιδικό μυαλό, είναι διακοπές

αν έχεις ήδη δουλειά, σοβαρή σχέση, σοβαρές υποχρεώσεις, μόνο διακοπές δεν είναι

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά δεν είναι και τόσο τραγική η κατάσταση. Και γω πριν μπω είχα ακούσει διάφορα. Βέβαια, είναι και τι θα σου τύχει. Αλλά αν μπεις με ψυχολογία του στυλ πω πω είναι χάσιμο χρόνου, και δεν είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλω, και τι μου λέει ο κάθε παπάρας καραβανάς.. και ... και ... και ... την έκατσες τη βάρκα. Θέμα ψυχολογίας είναι όλα.

Τίποτα δεν είναι.

Και αν δεν έχεις βύσμα τρέχα Κύπρο. Λόγω σπουδών λογικά θα σε πάνε γραφέα στο Σύνταγμα. Το πρωί δε θα σε πιάνει τίποτα στο λόχο. Αν είσαι και λίγο τυχερός θα είσαι και το βράδυ γραφέας υπηρεσίας - οπότε και πάλι χαλαρός. Θα είναι λίγο δύσκολα στην αρχή, γιατί είναι αρκετά τυπικά τα πράγματα. Αλλά δεν είναι κάτι που δεν παλεύεται.

Μια συνήθεια να μπεις στο πρόγραμμα... Και σα μεγαλύτερος, εμένα δε μου κάνανε βλακείες. Είχα διαφορετική αντιμετώπιση τόσο από τους αξιωματικούς όσο και από τους άλλους στρατιώτες, χωρίς ποτέ να κάνω παράπονα και να το ζητήσω εγώ!

Δημοσ.

Καλά δεν είναι και τόσο τραγική η κατάσταση. Και γω πριν μπω είχα ακούσει διάφορα. Βέβαια, είναι και τι θα σου τύχει. Αλλά αν μπεις με ψυχολογία του στυλ πω πω είναι χάσιμο χρόνου, και δεν είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλω, και τι μου λέει ο κάθε παπάρας καραβανάς.. και ... και ... και ... την έκατσες τη βάρκα.

Μα, έτσι δεν είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Καλώς ή κακώς αποφασίζεις να πας για χ ψ λόγους. Παίζεις με τους κανόνες του παιχνιδιού για να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

Ναι, κάποιος πρέπει να παίρνει αποφάσεις όταν είσαι σε μια ομάδα ανθρώπων. Στο ΚΕΝ θυμάμαι οι αξιωματικοί ήταν αυστηροί και γενικά υπήρχε σεβασμός απένατι τους. Σε 10 λεπτά παίρναμε αναφορά. Μετά μας αλλάζουν λόχο επειδή είχαμε μείνει παραμένοντες και ο υπεύθυνος λοχαγός δεν ασχολιόταν. Ε, κάθε φορά για την αναφορά χρειαζόμασταν πολύ περισσότερο χρόνο, γιατί πάντα υπάρχουν μαλακισμένα που δεν καταλαβαίνουν. 

Ναι, πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα, αλλιώς εσύ μετά θα διαμαρτύρεσαι πως είναι βρώμικα.

Πολλά πράγματα έχουν το λόγο τους που γίνονται. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια τελείως ανομοιογενής ομάδα ανθρώπων που πρέπει να συμβιώσει. Αν δεν υπήρχε πρόγραμμα και πειθαρχία, αυτό θα ήταν αδύνατον!

Η παπαριά είναι με τα βύσματα. Αλλά αυτό δεν το ζούμε κάθε μέρα; Στο δημόσιο δεν απολύεται κανένας, ενώ εσύ ο παπάρας στον ιδιωτικό τομέα κάτσε δούλευε, αν είσαι τυχερός, σα σκλαβάκι με λιγότερα χρήματα και τράβα "προσοχή" σε κάθε παπάρα που είναι από πάνω σου.

Δημοσ.

Κοίτα, και στις φυλακές παίζει να υπάρχουν κάποιοι που δεν τα βλέπουν τόσο τραγικά τα πράγματα. Δε μου λέει κάτι αυτό.

Μη γελιόμαστε, ο στρατός είναι μια μορφή φυλακής. Από μια άποψη έχει πολλά κοινά με τη φυλακή. άλλο που υπάρχουν κάποιοι λίγοι που καταφέρνουν να πηδάνε μάντρες.

Άσε που για να κλειστεί κάποιος στη φυλακή έχει διαπράξει αδίκημα, οπότε και από αυτή την άποψη θα έπρεπε να το εμπεδώσει πιο γρήγορα. Για πήγαινε ρώτα τους.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, και στις φυλακές παίζει να υπάρχουν κάποιοι που δεν τα βλέπουν τόσο τραγικά τα πράγματα. Δε μου λέει κάτι αυτό.

Μη γελιόμαστε, ο στρατός είναι μια μορφή φυλακής. Από μια άποψη έχει πολλά κοινά με τη φυλακή. άλλο που υπάρχουν κάποιοι λίγοι που καταφέρνουν να πηδάνε μάντρες.

Άσε που για να κλειστεί κάποιος στη φυλακή έχει διαπράξει αδίκημα, οπότε και από αυτή την άποψη θα έπρεπε να το εμπεδώσει πιο γρήγορα. Για πήγαινε ρώτα τους.

Αν προσέξεις άρχισα με τη φράση - καλώς ή κακώς αποφασίζεις να πας.

Αν το βλέπεις έτσι, απλά δεν πας. Ψυχολογικοί λόγοι και τέλος. Μην τυραννάς τον εαυτό σου...

Δημοσ.

Εγώ απλά λέω ότι το βλέπω πιο σφαιρικά.

Εσύ λες ξεκάθαρα στον άλλον να προετοιμαστεί να προσποιηθεί, να παίξει θέατρο. Δεν έχεις άδικο βέβαια, όντως αυτό χρειάζεται για να περάσεις χωρίς θέματα απ' το θέατρο του παραλόγου που λέγεται ελληνικός στρατός.

Αυτό, και να έχεις βύσμα εννοείται.

Και δεν είναι ότι το βλέπω έτσι, έτσι είναι.

Δημοσ.

Είτε ήσουν στην αρχαία Σπάρτη είτε στις μακεδονικές φάλαγγες είτε ο μεγαλύτερος βυσματίας σε στρατόπεδο στην Αθήνα, στρατός και λογική δε συνδιάζονται.

Αλλά, όταν πας δεν έχει νόημα να το σκέφτεσαι συνέχεια.

Μόνο κακό στον εαυτό σου κάνεις. 

Δημοσ.

Και σε μερικά χρόνια όλοι μας θα γίνουμε χωματάκι - βοηθάει σε τίποτα να το σκέφτεσαι αυτό; 

Και σε κάποια άλλα η γη θα καταστραφεί, ο ήλιος θα γινει λευκός νάνος και ... και ... και ...

Δημοσ.

Νταξ τώρα το ψοφάς, άμα είναι έτσι να σε βρίσω, να σε χτυπήσω, να σε κλέψω, αφού κάποτε θα γίνεις χωματάκι και η γη θα καταστραφεί.

Δημοσ.

τελικα πηρα 1 χρονο αναβολη

οτι να ναι ρε @@ μου.

για 3 μηνες πηγαινα, 6μηνο μου λεει θα σου δωσω ο γιατρος και στο χαρτι εγραψε 1 χρονο.

γιατι ολοι οι βλακες γιατροι μαζευτηκαν στο στρατο?

τωρα θα δω αμα μπορεσω να κανω καμια κομπινα με τη στρατολογια για να παρω τριμηνο. μπλεξαμε με τους @@

Δημοσ.

Με την παραπάνω υπερβολή θέλω να δείξω, πως από τη στιγμή που αποφασίζεις να πας στο στρατό, δεν έχει νόημα να το σκέφτεσαι. Ναι, είναι κάτι παράλογο. Αλλά δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το πέρασε. Και αν μπεις με τέτοιου είδους ψυχολογία, δεν κερδίζεις σε τίποτα. Απλά παίζεις με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Και σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά. Και αξιωματικούς σωστούς θα συναντήσεις και άλλους στρατιώτες που θα γίνεις φιλαράκι μαζί τους και εμπειρίες που δε θα είχες ποτέ την ευκαρία να ζήσεις.

Έχει πλάκα να ρίχνεις με το G3 ... ειδικά με τη διόπτρα νυχτός. Να μπαίνεις σε ΤΟΜΠ και να σε φέρνει βόλτες. Να ρίχνεις με το MG3 και το αντιαεροπορικό. Να ρίχνεις χειροβομβίδες. Να μαθαίνεις δυο-τρεις τακτικές εμπλοκής. 

Κρατάς ό,τι θετικό υπάρχει και προχωράς...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...