Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανένα νέο απολυθέντα από κει έχουμε? Να ακούσουμε καμιά εμπειρία. Σκέφτομαι πως απ το να βρεθώ σε κανα χωριουδάκι στη παραμεθόριο ίσως Κύπρο να αξίζει περισσότερο.   

Δημοσ.

στο χαϊδάρι δεν έχει ΜΕ; είχα ακούσει ότι οι στρατιώτες εκεί δεν έκαναν φρουρές, αναφορές και άλλες τέτοιες ανωριμότητες, φαΐ, σκοπια, ξάπλα :P

Δημοσ.

Κανένα νέο απολυθέντα από κει έχουμε? Να ακούσουμε καμιά εμπειρία. Σκέφτομαι πως απ το να βρεθώ σε κανα χωριουδάκι στη παραμεθόριο ίσως Κύπρο να αξίζει περισσότερο.   

Πήγαινε Κύπρο.

Εγώ το μετάνιωσα που δεν πήγα.

Με στείλανε σε ένα χωριό με γκατζόλους πάνω στον Εβρο και κανεις δεν ειχε όρεξη οσο σκληρός και να το παίζε*...(Δίκας, στελέχη,Εποπ κτλπ)

Θα σε τεντώσουν άσχημα θα λες τι μαλάκας ειμαι που δεν διαλεξα την Ελλαδα αλλα ολα στο μυαλο ειναι... Θα συνηθίσεις...

Θα περάσεις καλύτερα Κύπρο απο Εβρο-Νησια.

*Οι αξιωματικοι βαζουν βυσμα γιατι ειναι διπλασιος ο μισθος εκει.

Δημοσ.

2011 απολύθηκα εγώ. Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι, όπως τα περιγράφουν και οι παλιότεροι είναι.

Στα συν:

- Σε πάει πουλμαν Λευκωσία σε κάθε έξοδο (και σε φέρνει πίσω), φίλοι μου νησιά του αιγαίου πλήρωναν 20ρικα στους ταρίφες.

- Μισθός, 250ε και άλλα 50 περίπου επιπλέον αν γίνεις δεκανεας στην πορεία (διαλέγουν άτομα, στην τύχη νομίζω).

- Βγαίνεις έξοδο σε πρωτεύουσα κράτους. Με ότι συνεπάγεται αυτό (μεγάλη πόλη, πολλά μαγαζιά, πολυς κόσμος κλπ). Πιστεύω πως θεωρείται θετικό από τους περισσότερους.

- Καλές εγκαταστάσεις. Σε σχέση με αυτά που είδα στον επαναπατρισμό (Αθήνα), μιλάμε για υπερλουξ ξενοδοχεία :P (στο 1ο Μ/Κ ταγμα ήμουν).

- Το γνωστό μια-μια. Δεν ισχύει πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές γίνεται.

- Άδεια 5 μέρες πριν πας Κύπρο, και άλλες 10 όταν επαναπατριστείς. Επιπλέον στις προβλεπόμενες άδειες που έχει κάθε φαντάρος.

Στα συν και πλην ταυτόχρονα:

- Καθαρές τουαλέτες. Αυτό είναι συν. Κάθε πρωι, θα καθαρίζεις τα πάντα στην εντέλεια, τουλέτες, νιπτίρες, μπάνια. Αρνητικό, αλλά χωρίς αυτή την ταλαιπωρία παύει το συν των καθαρών τουαλετών.

- Στην ελδυκ μετράει πολύ ο θεσμός του "παλιού". Ο παλιός θα αράζει μέχρι την αναφορά, και εσύ σαν νέος θα καθαρίζεις τουαλέτες, λόχο, αυλή, το θάλαμο (ναι, δεν είναι όλοι υπεύθυνοι για τον θάλαμό τους, μόνο..... οι νέοι!). Το ίδιο ισχύει και για τις άοπλες υπηρεσίες (μαγειρία, λάτζα, καθαριότητες σε κψμ), μόνο οι νέοι. Το θετικό σε αυτό, μόλις φύγει η προηγούμενη εσσο, οι ρόλοι αντιστρέφονται, πλέον αράζεις εσύ :P

- Αρκετή εκπαίδευση. Βολές, συναγερμοί, σκηνάκια κ.α. Αυτό μετράει σαν συν αν θέλεις να νιώσεις ότι έκανες στρατό, στα πλην αν απλά θέλεις να περάσεις μια βαρετή θητεία :P

Στα πλην:

- Πρέπει να είσαι πάντα προβλεπόμενος. Θάλαμος καθαρός, γυαλισμένος, ξυρισμένος, ο φοριαμός σου τακτοποιημένος με την προβλεπόμενη σειρά (όπως δείχνει το διάγραμμα του λόχου). Μπορείς πολύ εύκολα να φας κράτηση για μικροπαραπτώματα.

- Τα ίδια ισχύουν και στις υπηρεσίες. Σαν νέος ειδικά, δεν τολμάς να πας με κινητό στη σκοπιά, γιατί θα σε "δώσει" ο παλιός. Αλλά και σαν παλιός, αν σε πιάσει αξιωματικός με κινητό (ή mp3 κλπ) στη σκοπιά, έχεις άμεσα 10Φ στο τσεπάκι σου.

- Ο παλιός είναι εξουσία, όπως είπα και πριν. Αν πας σε κάποιον κόντρα, μπορεί να σε "χώνει" μέχρι να επαναπατριστεί.

στο χαϊδάρι δεν έχει ΜΕ; είχα ακούσει ότι οι στρατιώτες εκεί δεν έκαναν φρουρές, αναφορές και άλλες τέτοιες ανωριμότητες, φαΐ, σκοπια, ξάπλα :P

Ναι, στον επαναπατρισμό μου από ελδυκ σε ΜΕ στο Χαιδάρι με είχαν στείλει, έτσι είναι. Αλλά είναι και κάπως λογικό, στην κύπρο φυλάγαμε πολύ και βαρυ οπλισμό, στην ΜΕ (η δικιά μας είχε απλά ένα φυλάκιο στις υπηρεσίες) φυλάγαμε την tv του κψμ :P

Δημοσ.

Oλα αυτα που είπε ο τολις

αλλα θυμήσου ένα τελευταίο.

Oι πρώτοι 8 μήνες είναι δύσκολοι!

περπατώ στο δάσος και ακούω Αννα Βίση, αν είχα τις μέρες σου θα χα αυτοκτονήσει.

Περπατώ στο δάσος και ακούω ερπύστριες, λες το καλοκαίρι να γαμ... τουρίστριες;

Δημοσ.

Και άλλο ένα αρνητικό, αν γίνει κάτι τα αεροπλάνα από Τουρκία φτάνουν πιο γρήγορα...

Εμένα στον επαναπατρισμό με στείλανε Σ.Σ.Ε. Μια βδομάδα κάθισα στο στρατόπεδο - μια φορά κοιμήθηκα μέσα με απώλειες κάτι καντήλες στο χέρι. Στην υπηρεσία που έκανα σα δεύτερος θαλαμοφύλακας πρόσεχα μια πόρτα μην πάει κανένας και τη σπάσει. Η απόλυτη τρέλα. Δε νομίζω να άντεχα περισσότερο εκεί μέσα. Στρατόπεδο τελείως άλλης φιλοσοφίας σε σχέση με Κύπρο και τίγκα στα βύσματα και στους γιωτάδες.

Φίλε, αν δεν είσαι βύσμα ή γιωτάς, τράβα κάτω, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Και μόνο που δε θα επιβαρύνεις τους δικούς σου με έξοδα είναι σημαντικό. Και όταν βγαίνεις έξοδο, έχεις και τα τυχερά σου...

Δημοσ.

Προσέξτε όμως

Αρκετοί γύρισαν   παντρεμένοι από Κύπρο

Mια χαρά. "Πριόνια" είναι οι Κύπριες.

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα για αυτό με τις Κύπριες οι απόψεις διίστανται, άλλοι κάνουν λόγο για πριόνια όπως ο Άρης από πάνω, άλλοι ότι είναι φόλες με ψηλά τον αμανέ και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο.

Ούτε για τους Κύπριους ξέρω τι ισχύει, αν θα έχεις φασαρίες δηλαδή.

Δημοσ.

Προσέξτε όμως

Αρκετοί γύρισαν   παντρεμένοι από Κύπρο

Και κάποιοι γύρισαν πίσω παντρεμένοι, αλλά όχι με Κύπριες, αλλά με ξανθιές από πρώην ανατολικό μπλοκ!

Δημοσ.

αμα ξερει καποιος.

αμα μετα την εκπαιδευση που ειναι οι μεταθεσεις βγει οτι παω εβρο (για παραδειγμα) και παρω αναβολη 6μηνη για ψυχολογικους λογους οταν θα καναπαω θα χρειαστει να κανω τι2 3 εβδομαδες παλι απο το ΚΕΝ ή θα παω κατευθειαν στη μοναδα? δηλαδη ο χρονος που υπηρετεις στο στρατοπεδο μεχρι να παρεις την αναβολη μετραει?

Δημοσ.

αμα ξερει καποιος.

αμα μετα την εκπαιδευση που ειναι οι μεταθεσεις βγει οτι παω εβρο (για παραδειγμα) και παρω αναβολη 6μηνη για ψυχολογικους λογους οταν θα καναπαω θα χρειαστει να κανω τι2 3 εβδομαδες παλι απο το ΚΕΝ ή θα παω κατευθειαν στη μοναδα? δηλαδη ο χρονος που υπηρετεις στο στρατοπεδο μεχρι να παρεις την αναβολη μετραει?

Ξαναπαρουσιάζεσαι στο ΚΕΝ, αλλά κάνεις υπηρεσίες κανονικά, μέχρι να σου βγει η μετάθεση. Ο χρόνος μετράει κανονικά!

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδη κανεις αλλους 8 μηνες αφου παρουσιαστεις ξανα στο ΚΕΝ? καθεσαι 3 εβδομαδες στο ΚΕΝ ως ορκισμενος φανταρος?

σκεφτομαι να παρω 6μηνη αναβολη αμα δεν κατσει παραμεθοριο εντος αττικης με βυσμα και λεω αμα αξιζει να κανω τωρα τη βασικη εκπαιδευση και αμα με στειλουν εβρο να παρω την αναβολη για ψυχολογικους ωστε τον νοεμβριο που θα ξαναμπω να συνεχισω τους υπολοιπους 8 μηνες.

γινεται αυτο το πραγμα ετσι?

Δημοσ.

Kαλα δεν βγηκανε ακόμα οι μεταθέσεις;

Άμα έχεις ορκιστεί, με το που ξαναμπεις θα πας το πολύ-πολύ σε ενα στρατόπεδο για 2 μέρες και θα σε στείλουν στη μονάδα.

Ή μπορεί να πας κατευθείαν με κατάσταση επιβίβασης όπου σου βγει η μεταθεση.

Δεν θα πιασει το βύσμα σου δλδ και θα πάρεις αναβολή;

Θα σου παει η ζωη πίσω.

Βέβαια στον Εβρο εξαρτάται που άλλα θα πάθεις ψυχολογικά έτσι και αλλιώς.

Δεν πειράζει η ζωή δεν είναι ψυχολογικά-free ούτως ή άλλως. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...