Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τότε μην περιμένεις και σε σένα να σου δείξει ο στρατιωτικός.

Δυστυχώς μέσα πρέπει να το παίζεις κυρία για να φύγεις αθόρυβα.

Και απαιτεί ο στρατιωτικό σεβασμό μόνο και μόνο λόγο του βαθμού, αυτό είναι ξεφτίλα.

Σε σέβομαι, να με σέβεσαι, και το αντίστροφο, αυτό έπρεπε να ισχύει.

Όσο για το αν ο γαϊδαρος πετάει, ναι δυστυχώς έτσι πρέπει να παίζονται οι ρόλοι εκεί μέσα,

σου λέει ο άλλος μια μπαρούφα και εσύ λες οκ απλά για να μη γίνει τίποτα.

Τέλος, λες "Η ζωή του στρατιωτικού είναι ο στρατός" , έτσι μπαίνει σε αυτά τα πλαίσια και

θρέφει τον εαυτό του με εξουσίες και νοοτροπίες άσχημες (και για τον εαυτό του αλλα και για το σύνολο).

Για τα άλλα που είπα έχεις να σχολιάσεις κάτι;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Δυστυχώς μέσα πρέπει να το παίζεις κυρία για να φύγεις αθόρυβα.

2) Και απαιτεί ο στρατιωτικό σεβασμό μόνο και μόνο λόγο του βαθμού, αυτό είναι ξεφτίλα.

3) Σε σέβομαι, να με σέβεσαι, και το αντίστροφο, αυτό έπρεπε να ισχύει.

4) Όσο για το αν ο γαϊδαρος πετάει, ναι δυστυχώς έτσι πρέπει να παίζονται οι ρόλοι εκεί μέσα,

σου λέει ο άλλος μια μπαρούφα και εσύ λες οκ απλά για να μη γίνει τίποτα.

5) Τέλος, λες "Η ζωή του στρατιωτικού είναι ο στρατός" , έτσι μπαίνει σε αυτά τα πλαίσια και

θρέφει τον εαυτό του με εξουσίες και νοοτροπίες άσχημες (και για τον εαυτό του αλλα και για το σύνολο).

6) Για τα άλλα που είπα έχεις να σχολιάσεις κάτι;

1) Καλώς ή κακώς έτσι είναι....

2) Κάτσε λίγο, κάτι μπέρδεψες. Μέσα στο στρατόπεδο δεν απαιτεί σεβασμό. Στον επιβάλλει και δεν έχεις άλλη επιλογή. Έξω από το στρατόπεδο όμως όπου είσαστε ίσοι και δεν μπορεί να σε διατάξει, τον σεβασμό δεν τον απαιτεί λόγω του βαθμού του (μιας και δεν ισχύει έξω από το στρατόπεδο) αλλά λόγω του ότι είναι κι αυτός άνθρωπος.

3) Σύμφωνοι, εσύ όμως στο προηγούμενό σου ποστ είπες ότι δεν πρόκειται να σεβαστείς ποτέ σου στρατιωτικό.

4) Καλώς ή κακώς έτσι είναι....

5) Συμφωνώ ότι δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά αυτό είναι που μας ξεχωρίζει ουσιαστικά από τους πολίτες: η εξουσία και η νοοτροπία.

6) Τα υπόλοιπα που λες έχουν να κάνουν με τις πολιτικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι διαφορετικές στον καθένα μας, αυτό όμως του ισχύει για όλους μας είναι ότι είμαστε εθνιστές (όχι εθνικιστές αλλά εθνιστές) κάτι το οποίο για εμένα είναι ένα χαρακτηριστικό που εάν λείπει από έναν στρατιωτικό, τότε δεν είναι στρατιωτικός.

Δημοσ.

α) Που να δεις τι μας κάνουν στις στρατιωτικές σχολές....

β) Το αυτό. Χαμηλό προφίλ και είσαι μια χαρά.

Στους Εύζωνες δεν ήταν οι 40 μέρες μέσα .... 

Ανά δυο ημέρες ήσουν στο σπίτι σου... Άντε να σε πήγαινε και 5 μέσα  σερί ....

Αλλά τι να το κάνεις όταν δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου και να ορίσεις το κορμί σου, όταν έχεις κολλήσει να κοιτάς στο υπερπέραν χωρίς να κλείνεις τα μάτια , όταν το μόνο που θα κάνεις είναι να κοιμηθείς ... 

Στους Εύζωνες επικρατεί !

1) Ψυχολογικός πόλεμος διαρκώς !

2) Μεγάλη κούραση , τόση που λες πέφτω ... αλλά δεν πέφτεις !

3) Διοικούσα και διοικούμενη ΕΣΣΟ .. Κάτι παρόμοιο με εσάς ... 

4) Πολύ εκπαίδευση στα όρια της παράνοιας ... 

5) Πίεση και κακές συνθήκες στο στρατόπεδο για να ΘΕΣ να πας και να μείνεις κόκκαλο στην υπηρεσία σου ώστε να πεις "τουλάχιστον εδώ δεν με πειράζει κανείς" 

Και ας έχει 70C το καλοκαίρι και εσύ να φοράς  2 στρατιωτικές και 2 ευζονικές κάλτες σε κάθε πόδι, δυο φανέλες διπλό πουκάμισο, κολλάν , μποξεράκι, σόβρακο, το γιλέκο, σπαστάκια, τσαρούχια, φάριο, επιδιδυμίδες, ζώνη ανασπάστου, σπαστάκια , ζώνη φουστανέλας, φύλλα φουστανέλας , ζώνη φυσιγγιοθήκης  και όλα αυτά μέσα στον ήλιο για 4-8 ώρες την ημέρα ....   

Ας χρειάζεται να ξυρίζεσαι κόντρα πριν από κάθε υπηρεσία και ας χρειάζεται να γυαλίζεις με μπράσσο τα κουμπιά πριν από κάθε υπηρεσία, ας χρειάζεται να γυαλίζεις τσαρούχια, να  ισιώνεις φύλλα, να γυαλίζεις τσαρούχια  και να χτενίζεις το φάριο λες και είναι ουρά αλόγου ..... και να το κουρεύεις ...

Δημοσ.

Στους Εύζωνες δεν ήταν οι 40 μέρες μέσα .... 

Ανά δυο ημέρες ήσουν στο σπίτι σου... Άντε να σε πήγαινε και 5 μέσα  σερί ....

Αλλά τι να το κάνεις όταν δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου, όταν έχεις κολλήσει να κοιτάς στο υπερπέραν χωρίς να κλείνεις τα μάτια , όταν το μόνο που θα κάνεις είναι να κοιμηθείς ... 

Στους Εύζωνες επικρατεί !

1) Ψυχολογικός πόλεμος διαρκώς !

2) Μεγάλη κούραση , τόση που λες πέφτω ... αλλά δεν πέφτεις !

3) Διοικούσα και διοικούμενη ΕΣΣΟ .. Κάτι παρόμοιο με εσάς ... 

4) Πολύ εκπαίδευση στα όρια της παράνοιας ... 

Ναι, μόνο που εγώ μίλαγα για στρατιωτικές σχολές και όχι για ΕΣΣΟ.

Δημοσ.

1) Καλώς ή κακώς έτσι είναι....

2) Κάτσε λίγο, κάτι μπέρδεψες. Μέσα στο στρατόπεδο δεν απαιτεί σεβασμό. Στον επιβάλλει και δεν έχεις άλλη επιλογή. Έξω από το στρατόπεδο όμως όπου είσαστε ίσοι και δεν μπορεί να σε διατάξει, τον σεβασμό δεν τον απαιτεί λόγω του βαθμού του (μιας και δεν ισχύει έξω από το στρατόπεδο) αλλά λόγω του ότι είναι κι αυτός άνθρωπος.

3) Σύμφωνοι, εσύ όμως στο προηγούμενό σου ποστ είπες ότι δεν πρόκειται να σεβαστείς ποτέ σου στρατιωτικό.

4) Καλώς ή κακώς έτσι είναι....

5) Συμφωνώ ότι δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά αυτό είναι που μας ξεχωρίζει ουσιαστικά από τους πολίτες: η εξουσία και η νοοτροπία.

6) Τα υπόλοιπα που λες έχουν να κάνουν με τις πολιτικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι διαφορετικές στον καθένα μας, αυτό όμως του ισχύει για όλους μας είναι ότι είμαστε εθνιστές (όχι εθνικιστές αλλά εθνιστές) κάτι το οποίο για εμένα είναι ένα χαρακτηριστικό που εάν λείπει από έναν στρατιωτικό, τότε δεν είναι στρατιωτικός.

1 & 4) Εσύ άποψη δεν έχεις; Το "καλώς ή κακώς" δε μου λέει κάτι... Για εμένα κακώς συμβαίνουν όλα αυτά... Για εσένα;

2) Απαιτεί σεβασμό απο απλούς πολίτες που τους καλεί το κράτος να κάνουν την αγγαρεία της θητείας και να χάσουν,

γιατί πραγματικά χάνουμε, 9 μήνες απο τη ζωή τους, που στοιχίζει σε σπουδές και εργασία.

Ας παίξει ο καθένας το ρόλο του στο στρατό αλλα ας είμαστε άνθρωποι πάνω απ'όλα.

3) Εννοούσα έξω, άνθρωπο που θα ζητάει το σεβασμό απλά επειδή έχει κάποια ραμμένα αστέρια κλπ πάνω σε μια στολή

δε μπορώ να τον σεβαστώ.

5) Η νοοτροπία ίσως θα έπρεπε εν μέρει, η εξουσία για κανένα λόγο, γιατί διαβάλλει απίστευτα τον άνθρωπο και φαίνεται σε όλες τις πτυχές τις ζωής του.

6) Δεν είναι πολιτική πεποίθηση όλα τα σκάνδαλα που έχουν βγει, πραγματικά γεγονότα είναι που δεν είναι απλά δημοσιεύματα,

τα έχουν δει άπειροι να συμβαίνουν. Αυτά δε μπορείς να τα σχολιάσεις;

Δημοσ.

Ναι, μόνο που εγώ μίλαγα για στρατιωτικές σχολές και όχι για ΕΣΣΟ.

Οι σχολές είναι για επαγγελματίες οι οποίοι χτίζουν καριέρα ! Πληρώνονται και το επέλεξαν οι ίδιοι .... 

Οι στρατιώτες όμως πάνε σαν πρόβατα και δίνουν την ζωή τους να την διαχειριστεί η πατρίδα όπως εκείνη επιθυμεί και με βάση το σκεπτικό που χτίστηκε η έννοια του στρατού !!!  

Δεν φταίνε σε κάτι να κάνουν τα  καπρίτσια και να ακολουθούν στην ψυχολογική ανισορροπία ορισμένων αξιωματικών ...  που ξεφεύγει πολύ από τις υποχρεώσεις τους !

Δυστυχώς είναι αναγκασμένοι να το επωμιστούν και αυτό ! "Επ` ωμού αρμ"...... λοιπόν και εδώ .... για αυτούς ....

Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τα δυο αυτά πράγματα μεταξύ τους ... 

Δημοσ.

1 & 4) Εσύ άποψη δεν έχεις; Το "καλώς ή κακώς" δε μου λέει κάτι... Για εμένα κακώς συμβαίνουν όλα αυτά... Για εσένα;

2) Απαιτεί σεβασμό απο απλούς πολίτες που τους καλεί το κράτος να κάνουν την αγγαρεία της θητείας και να χάσουν,

γιατί πραγματικά χάνουμε, 9 μήνες απο τη ζωή τους, που στοιχίζει σε σπουδές και εργασία.

Ας παίξει ο καθένας το ρόλο του στο στρατό αλλα ας είμαστε άνθρωποι πάνω απ'όλα.

3) Εννοούσα έξω, άνθρωπο που θα ζητάει το σεβασμό απλά επειδή έχει κάποια ραμμένα αστέρια κλπ πάνω σε μια στολή

δε μπορώ να τον σεβαστώ.

5) Η νοοτροπία ίσως θα έπρεπε εν μέρει, η εξουσία για κανένα λόγο, γιατί διαβάλλει απίστευτα τον άνθρωπο και φαίνεται σε όλες τις πτυχές τις ζωής του.

6) Δεν είναι πολιτική πεποίθηση όλα τα σκάνδαλα που έχουν βγει, πραγματικά γεγονότα είναι που δεν είναι απλά δημοσιεύματα,

τα έχουν δει άπειροι να συμβαίνουν. Αυτά δε μπορείς να τα σχολιάσεις;

1) & 4) Αυτά (που εσύ τα πέρασες μόνο 9 μήνες) εγώ τα πέρασα 4 χρόνια στην ΣΝΔ και άλλους 6 μήνες στα ΟΥΚ και ακόμα και τώρα -μετά από 13 χρόνια υπηρεσίας- συνεχίζω να τα περνάω (αλλά σε μικρότερο βαθμό). Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό, μιας και εάν μου πει κάτι αντισυνταγματικό τον έχω καταγγείλει στο Ναυτοδικείο. Κατά τα άλλα ας μου λέει ότι θέλει, χέστηκα.

2) Το πόσο χρόνο χάνουν κτλ ας το αφήσουμε. Στο στρατόπεδο μέσα δεν απαιτούν σεβασμό. Τους τον δείχνεις εσύ ο ίδιος θέλοντας και μη. Όπως είπα και πριν μέσα στο στρατόπεδο ο στρατιωτικός είναι στρατιωτικός. Έξω μπορεί να είναι και ο καλύτερός σου φίλος.

3) Έξω δεν επικαλείται να γαλόνια του όταν ζητάει σεβασμό μιας και δεν έχουν ισχύ στην κοινωνία παρά μόνο στο στρατόπεδο. Επίσης έξω δεν σας ζητάει να του βαράτε προσοχή ούτε να του μιλάτε στον πληθυντικό. Το μόνο που ζητάει είναι έξω από το στρατόπεδο να του συμπεριφέρεστε σαν σε άνθρωπο.

5) Η νοοτροπία μένει, η εξουσία όμως, όσο το επάγγελμά σου είναι ο στρατός παραμένει κι αυτή, ακόμα κι εάν δεν την ασκείς.

6) Κάτσε μισό λεπτό γιατί τώρα κάνεις κατηγορίες. Πιστεύω έχεις σοβαρές αποδείξεις γι' αυτά που λες, ε; Θέλω να μου τις παραθέσεις. Να σου υπενθυμίσω όμως: άλλο ο εθνιστής και άλλο ο εθνικιστής.

Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τα δυο αυτά πράγματα μεταξύ τους ... 

Σαφώς και δεν συγκρίνονται μεταξύ τους! Ούτε στο 1/1000 δεν κάνετε εσείς τις αγγαρείες που τραβάγαμε εμείς. Καλά, για καψώνια κλπ ούτε λόγος! Την στρατιωτική εκπαίδευση δεν την βάζω μέσα μιας και εσείς ουσιαστικά δεν είχατε τέτοια εκπαίδευση. Όπως είπες κι εσύ, δεν συγκρίνονται αυτά τα δύο.

Δημοσ.

Σα τις γκόμενες με τις τσάντες κάνετε ε. Μόνο οι ίδιες το βρίσκουν άξιο λόγου και μόνο μεταξύ τους το προσέχουν.

Δημοσ.

Που ήσουν εάν επιτρέπεται;

Παρουσιαστικά Ν.Β. Κανελοπουλος, εκπαίδευση στο Κ.Ε. Πορος και την υπόλοιπη θητεία Π.Ν.Β.Κυριαμαδιου.(09Δ)

• Like 1
Δημοσ.

Παρουσιαστικά Ν.Β. Κανελοπουλος, εκπαίδευση στο Κ.Ε. Πορος και την υπόλοιπη θητεία Π.Ν.Β.Κυριαμαδιου.(09Δ)

Το 2010 ήμουν για 1 μήνα στο Κ.Ε. Πόρος αλλά εκπαίδευα μόνο ΣΕΑ/Μ. Γενικά, καλά ήσουν!

Δημοσ.

Το 2010 ήμουν για 1 μήνα στο Κ.Ε. Πόρος αλλά εκπαίδευα μόνο ΣΕΑ/Μ. Γενικά, καλά ήσουν!

Ειμουν μάγειρας(ΕΣΧ),στον Πορο ηταν πολύ καλά εκτος απο τις 2-3 τελευταίες μέρες που ειχαν έρθει για την ορκωμοσία  και οι ναύτες που έκαναν εκπαίδευση στον Κανελλόπουλο και μας βγήκε  το λαδι,7 μάγειρες μαγείρευαν για 1200 άτομα!

Την ημέρα της ορκωμοσίας τη στολη του ναυτη την φόρεσα μεσα στην κουζίνα!

• Like 1
Δημοσ.

Ειμουν μάγειρας(ΕΣΧ),στον Πορο ηταν πολύ καλά εκτος απο τις 2-3 τελευταίες μέρες που ειχαν έρθει για την ορκωμοσία  και οι ναύτες που έκαναν εκπαίδευση στον Κανελλόπουλο και μας βγήκε  το λαδι,7 μάγειρες μαγείρευαν για 1200 άτομα!

Την ημέρα της ορκωμοσίας τη στολη του ναυτη την φόρεσα μεσα στην κουζίνα!

Χεχε. Θυμάμαι εκείνες τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ κατσαρόλες που έβαζαν τις φακές και τις φασολάδες. Σαν κολυμπήθρα ένα πράγμα!

Δημοσ.

Αυτή η εντύπωση που έχουν όλοι οι στρατιωτικοί οτι δεν είναι απλοί πολίτες...

Απλός πολίτης με σαρδέλες είσαι, δεν είσαι ένα ανώτερο είδος επειδή διάλεξες αυτή τη δουλειά.

Και αν το πάμε ανάποδα, κανείς δεν είναι απλός πολίτης...

Δεν ειναι πολιτες κακως ή καλώς. Εχουν και στρατιωτικη ταυτοτητα. Αμα πεσουν σε μπλοκο μπατσων και δεν φορανε ζωνη ενας πολιτης και ενας στρατιωτικος μαντεψε ποιον θα γραψουν.

Μεσα ειναι οσες σαρδελες/αστερια εχει. Εξω ή ειναι ενα τιποτα ή ο superman με πολιτικα ρουχα.

Oλοι πολιτες ειμαστε απλα διαφορετικου κοινωνικου στρωματος και διαφορετικης μεταχειρησης.

(γιος εφοπλιστη  > μεροκαματιαρη)

Εχεις παει στρατο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...