Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τελευταιο πραγμα που θα με ενδιεφερε ειναι να κερδισω τον σεβασμο ενος στρατιωτικου.

Όσο χειρότερος σαν άνθρωπος, τόσο καλύτερος σαν στρατιώτης.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γιατι το πας προσωπικά; σε γνωριζουν καποιοι εδω μέσα και απολογείσαι; Νομίζω ότι μιλάμε γενικοτερα για την νοοτροπία.

Ναι, μάλλον σας μισούν γιατι και αυτοι ήθελαν να γίνουν και αυτοι στρ/κοι και δεν τα καταφεραν.. :-D

γιατι το πας προσωπικά; σε γνωριζουν καποιοι εδω μέσα και απολογείσαι; Νομίζω ότι μιλάμε γενικοτερα για την νοοτροπία.

Δεν χρειάζεται να απολογηθώ για τίποτα. Στην δουλειά μου είμαι από τους καλύτερους και δεν δέχομαι κριτική από απλούς πολίτες.

Ναι, μάλλον σας μισούν γιατι και αυτοι ήθελαν να γίνουν και αυτοι στρ/κοι και δεν τα καταφεραν..  :-D

Μάλλον.... :P

Καλά το πήγαινε αλλά εδώ τα χάλασε. Ο Βασιλικός Στρατός της Αγγλίας (λάθος τον είχε ονομάσει) σήμερα έχει 138,500 Αξιωματικούς μόνο. Βάλτε και υπαξιωματικούς και οπλίτες και δείτε το σύνολο πόσο βγαίνει.

Εδω το μπερδευεις, 138.000 ειναι ολοι οι ενεργεοι, νουμερο που θα μειωθει και αλλο. Επισεις ο Αγγλικος στρατος ειναι και ετοιμοπολεμος, 46.000 στειλανε στο Ιρακ και καμια 10ρια στο Ασταν. Δηλαδη πληρωνει ο Αγγλος αλλα για τα χρηματα που πληρωνει περνει μαχιμι, εστω και ιμπεριαλιστη. Εδω ο στρατος ειναι ανεκπαιδευτος, με υπαξ απο αχρηστους εως βαρια τεμπεληδες, αμα χτυπα ξυλο γινει κατι ο 40ρης υπερβαρος επιλοχιας θα ειναι ειναι βαρυδι για τους φανταρους του. Φυσικα δεν λεω για ολους αλλα ενα 20-30% των υπαξιωματικων δεν θα επρεπε ουτε φανταροι να πηγαιναν, οχι να τους πληρωνουμε και μισθο μονιμα.

Εσυ εισαι ναυτικο, εκει πιστευω τα πραγματα ισως ειναι καλυτερα αλλα στον στρατο επικρατει πολυ μιζερια, η εκφραση απο υπαξ "τα φάνταρα" λεει πολλα για το σεβασμο που δειχνουν για τους εφεδρους συναδελφους τους (γιατι οπλιτες ειναι ολοι, εστω και αν ο λοχιας την εχει δει στρατηγος απεναντι στους εφεδρους).

Το τελευταιο πραγμα που θα με ενδιεφερε ειναι να κερδισω τον σεβασμο ενος στρατιωτικου.

Όσο χειρότερος σαν άνθρωπος, τόσο καλύτερος σαν στρατιώτης.

Eνος πολιτικου, θα ταν το προ-τελευταιο δλδ; :-P

Εδω το μπερδευεις, 138.000 ειναι ολοι οι ενεργεοι, νουμερο που θα μειωθει και αλλο. Επισεις ο Αγγλικος στρατος ειναι και ετοιμοπολεμος, 46.000 στειλανε στο Ιρακ και καμια 10ρια στο Ασταν. Δηλαδη πληρωνει ο Αγγλος αλλα για τα χρηματα που πληρωνει περνει μαχιμι, εστω και ιμπεριαλιστη. Εδω ο στρατος ειναι ανεκπαιδευτος, με υπαξ απο αχρηστους εως βαρια τεμπεληδες, αμα χτυπα ξυλο γινει κατι ο 40ρης υπερβαρος επιλοχιας θα ειναι ειναι βαρυδι για τους φανταρους του. Φυσικα δεν λεω για ολους αλλα ενα 20-30% των υπαξιωματικων δεν θα επρεπε ουτε φανταροι να πηγαιναν, οχι να τους πληρωνουμε και μισθο μονιμα.

Εσυ εισαι ναυτικο, εκει πιστευω τα πραγματα ισως ειναι καλυτερα αλλα στον στρατο επικρατει πολυ μιζερια, η εκφραση απο υπαξ "τα φάνταρα" λεει πολλα για το σεβασμο που δειχνουν για τους εφεδρους συναδελφους τους (γιατι οπλιτες ειναι ολοι, εστω και αν ο λοχιας την εχει δει στρατηγος απεναντι στους εφεδρους).

Ποιός σου είπε ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι μάχιμος; Απλά ως "στρατός" που δεν έχει έχει ανοικτά μέτωπα (όπως η Αγγλία στο Ιράκ) δεν μπορεί να επέμβει κάπου αλλά οι ειδικές μας δυνάμεις είναι που πηγαινοέρχονται συνέχεια σε Ιράκ, Παλαιστίνες, Λιβύες κτλ. Απλά όπως είχε πει και ένα άλλο παιδί σε άλλο τόπικ, ο Έλληνας πολίτης βλέπει μόνο το αρνητικά. Οι στρατιωτικοί μας δεν είναι ανεκπαίδευτοι, κάνεις λάθος. Έχουν μια χαρά εκπαίδευση η οποία πολλές φορές παραείναι σκληρή ακόμα και για τις Ειδικές Δυνάμεις. Επίσης 40αρης Επιλοχίας δεν υπάρχει εκτός κι εάν ήταν ΕΠ.ΟΠ. Τώρα το τι συμβαίνει στον Στρατό Ξηράς δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω. Είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μου και πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει. Το μέρος του στρατού όμως που ανήκω εγώ (Πολεμικό Ναυτικό) φροντίζω, όσο περνάει από το χέρι μου, να βελτιώνεται συνεχώς.

Παιδιά,δεν ξέρω τι παίζει στο Παιζικο αλλα στο Ναυτικό εγω πέρασα μια χαρα, ίσως ήταν η τελευταία  ξεγνοιαστη περίοδος της ζωης μου!

• Like 1

brickoman, εσυ πας στις λεσχες κ στα κααυ; πως σου φαινεται όταν φαντάροι κάνουν τους σερβιτορους; αυτη ειναι η υποχρεωση τους προς την πατρίδα;

brickoman, εσυ πας στις λεσχες κ στα κααυ; πως σου φαινεται όταν φαντάροι κάνουν τους σερβιτορους; αυτη ειναι η υποχρεωση τους προς την πατρίδα;

Το γυρνάς πάλι στα της θητείας. Ουκ ολίγες φορές έχω πει ότι η θητεία γίνεται με λάθος τρόπο. Δεν έχω όρεξη να τα ξαναλέω, εάν όμως δεις λίγες σελίδες πίσω, θα δεις τις απόψεις μου αλλά και τις προτάσεις.

Παιδιά,δεν ξέρω τι παίζει στο Παιζικο αλλα στο Ναυτικό εγω πέρασα μια χαρα, ίσως ήταν η τελευταία  ξεγνοιαστη περίοδος της ζωης μου!

Που ήσουν εάν επιτρέπεται;

Η θητεία θα πρέπει να αυξηθεί !!! Ναι να αυξηθεί για να γίνει η ζωή των στρατιωτών στα στρατόπεδα ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ !!! 

Δεν μπορεί να είσαι 40 ημέρες διαρκώς σε υπηρεσία ! Δεν μπορεί να τρέχεις για 2 και 3 άτομα ...

Όπως και να το κάνουμε ΔΕΝ ζούμε σε μια χώρα σαν το Βέλγιο που έχει σωστούς γείτονες ... ώστε να πεις κάνω την εκπαίδευσή μου και πηγαίνω σπίτι μου ....

Υπηρέτησα για 1 έτος !!

Αρχικά Σύνταγμα πεζικού στην κόρινθο !

Μετά στο πιο ΜΑΥΡΟ μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού στην Λήμνο (290) !! Μαύρο εκείνη την περίοδο λόγω διοικητή και ΕΠΟΠ ! 500 ΕΠΟΠ ήταν μέσα ....

Μετατέθηκα γρήγορα γρήγορα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στον Λόχο Ευζώνων όπου ως Εύζων πέρασα ίσως μια από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες θητείες που υπάρχουν ! Και σε συνθήκες εκπαίδευσης και σε καθημερινότητα...

Ναι τσολιάς στον άγνωστο στρατιώτη με 287 ώρες υπηρεσίας ....

Μπορεί να πόνεσα, μπορεί να εξαντλήθηκα αλλά δεν το μετανιώνω ! Η ηθική ικανοποίηση για το ότι ξεπερνάς τα εμπόδια και επιβιώνεις μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση σε ανορθώνει ψυχικά και σε σοβαρεύει !

Στον στρατό γενικά πρέπει !

1) Να είσαι ένα όνομα στον κατάλογο = Να μην δίνεις αφορμή για κανένα σχόλιο !

2) Να είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου !

3) Να μην χώνεις τους άλλους !

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με αυτά τα τρια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ακόμα και αν σε στείλουν στο χειρότερο τάγμα !  :-D

• Like 1

α) Δεν μπορεί να είσαι 40 ημέρες διαρκώς σε υπηρεσία ! Δεν μπορεί να τρέχεις για 2 και 3 άτομα ...

β) Στον στρατό γενικά πρέπει !

1) Να είσαι ένα όνομα στον κατάλογο = Να μην δίνεις αφορμή για κανένα σχόλιο !

2) Να είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου !

3) Να μην χώνεις τους άλλους !

α) Που να δεις τι μας κάνουν στις στρατιωτικές σχολές....

β) Το αυτό. Χαμηλό προφίλ και είσαι μια χαρά.

Δεν χρειάζεται να απολογηθώ για τίποτα. Στην δουλειά μου είμαι από τους καλύτερους και δεν δέχομαι κριτική από απλούς πολίτες.

Αυτή η εντύπωση που έχουν όλοι οι στρατιωτικοί οτι δεν είναι απλοί πολίτες...

Απλός πολίτης με σαρδέλες είσαι, δεν είσαι ένα ανώτερο είδος επειδή διάλεξες αυτή τη δουλειά.

Και αν το πάμε ανάποδα, κανείς δεν είναι απλός πολίτης...

Σεβασμό σε άνθρωπο με γαλόνια κλπ δε θα δείξω ποτέ απλά επειδή έχει γαλόνια...

Όλοι ίσοι είμαστε και καλό θα ήταν να το πάρουν χαμπάρι μερικοί.

Επειδή μέσα σε ένα στρατόπεδο έχετε κάποιοι αξιώσεις δε σημαίνει πως αυτές σας ακολουθούν και έξω.

Τον σεβασμό τον κερδίζεις με τις πράξεις και τη συμπεριφορά, εγώ αυτό έμαθα και αυτό ξέρω.

Τους περισσότερους αν όχι όλους τους στρατιωτικούς ο απλός πολίτης τους έχει συνήθως στο φτύσιμο

γιατί οι περισσότεροι είναι στρατό***λοι, αρκετοί χουντικοί (ή παρόμοιας ιδεολογίας) και νομίζουν πως η ζωή

είναι ο στρατός και πρέπει να κινείται στα πλαίσια αυτού.

Επίσης γιατί στρατιωτικοί κάνουν τόσες κομπίνες με τρόφιμα, καύσιμα κλπ μέσα στο στρατό για να τα παίρνουν σπιτάκι τους

και όλα αυτά εις βάρος του κράτους και των απλών φαντάρων!

Αυτό που εμένα δε μου αρέσει επίσης καθόλου και μου φαίνεται απίστευτα ειρωνικό είναι πως οι περισσότεροι

στρατιωτικοί παρουσιάζονται ως πατριώτες (στα όρια του εθνικισμού) και με επιθυμίες και πρόθεση να

επεκτείνουν την Ελλάδα κλπ κλπ αλλα όλοι ξέρουμε πως αυτοί, όπως όλοι, είναι και είμαστε υποχείρια μιας

χείριστης κυβέρνησης οπότε οτι δήθεν βλέψεις και να έχουν δε προκείται να πραγματοποιηθούν ποτέ...

Και να είχαν δύναμη οι στρατιωτικοί δυστυχώς στο μόνο πράγμα που θα φτάναμε θα ήταν μια χούντα

ή κάτι πολύ παρόμοιο γιατί η ορθολογική σκέψη απουσιάζει!

• Like 2

Το γυρνάς πάλι στα της θητείας. Ουκ ολίγες φορές έχω πει ότι η θητεία γίνεται με λάθος τρόπο. Δεν έχω όρεξη να τα ξαναλέω, εάν όμως δεις λίγες σελίδες πίσω, θα δεις τις απόψεις μου αλλά και τις προτάσεις.

προσωπικά σε ρωτάω αν πας, μπορεί να εχεις αντιθετη αποψη πχ. αλλά να αράζεις στα κααυ και να παραγγέλνεις παγωμένες μπύρες απο τους φαντάρους ;)

Όλοι ίσοι είμαστε και καλό θα ήταν να το πάρουν χαμπάρι μερικοί.

Επειδή μέσα σε ένα στρατόπεδο έχετε κάποιοι αξιώσεις δε σημαίνει πως αυτές σας ακολουθούν και έξω.

Τον σεβασμό τον κερδίζεις με τις πράξεις και τη συμπεριφορά, εγώ αυτό έμαθα και αυτό ξέρω.

Ίσοι είμαστε όλοι έξω. Μέσα στο στρατόπεδο υπάρχει η ιεραρχία του βαθμού. Επίσης μέσα στο στρατόπεδο ο ανώτερός σου ΕΙΝΑΙ ανώτερός σου. Εάν σου πει "Ο γάιδαρος πετάει" εσύ πρέπει να πεις "Ναι κύριε!". Εννοείται βέβαια πως όλα αυτά γίνονται μέσα στο στρατόπεδο. Έξω μπορείς να του λες επί ώρες ότι ο γάιδαρος δεν πετάει, αλλά μέσα είναι ανώτερός σου. Η ζωή του στρατιωτικού είναι ο στρατός. 

Αυτή η εντύπωση που έχουν όλοι οι στρατιωτικοί οτι δεν είναι απλοί πολίτες...

Απλός πολίτης με σαρδέλες είσαι, δεν είσαι ένα ανώτερο είδος επειδή διάλεξες αυτή τη δουλειά.

Και αν το πάμε ανάποδα, κανείς δεν είναι απλός πολίτης...

Δεν με κατάλαβες. Όταν είσαι 4 χρόνια κλεισμένος σε στρατιωτική σχολή, εννοείται ότι παραμένεις πολίτης, αλλά η νοοτροπία σου έχει αλλάξει. Τώρα πια είσαι στρατιωτικός. Δεν γίνεται στην δουλειά σου να συμπεριφέρεσαι όπως στους φίλους σου όταν έχετε πάει έξω για κάνα ποτό. Δεν είπαμε ότι είμαστε ανώτερο είδος ή κάτι τέτοιο, απλά έχουμε την νοοτροπία των στρατιωτικών και όχι των πολιτών. Απλά επειδή η φύση της δουλειάς μας είναι ολίγον τι διαφορετική από τις υπόλοιπες, μας ακολουθεί αυτή η νοοτροπία δυστυχώς και στο σπίτι μας. Όπως είχα πει στην γυναίκα μου πριν με παντρευτεί, πρώτα είμαι στρατιωτικός και μετά όλα τα υπόλοιπα.

προσωπικά σε ρωτάω αν πας, μπορεί να εχεις αντιθετη αποψη πχ. αλλά να αράζεις στα κααυ και να παραγγέλνεις παγωμένες μπύρες απο τους φαντάρους ;)

Να σου πω την αλήθεια μου, ποτέ δεν έχω πάει ούτε σε λέσχες, ούτε σε κααυ.

Τότε μην περιμένεις και σε σένα να σου δείξει ο στρατιωτικός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...