Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Eιναι πραγματικα εκπληκτικο το ποσοι ''χαζουληδες'' υπαρχουν εκει εξω που συνδεουν τον (καλως νοουμενο) πατριωτισμο και ελληνισμο με την αρνηση καποιου να μαζευει γοπες και να κανει την δουλεια που ανθρωποι πληρωνονται για να κανουν(υποτιθεται).

Πραγματικα με εκπλησετε,συνεχιστε ετσι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν δεν θέλει να κάνει θητεία τότε πολύ απλά να πάρει αναβολή και να πάει σε άλλη χώρα μέχρι τα 40 του.

γιαυτο εβαλε τα 6000 ευρω προστιμο. να τα τσακωσει απο καπου. οχι φιλε μου δε θα τους πληρωσουμε κιολας

Καλή εμπειρία είναι αλλά πραγματικό χάσιμο χρόνου και αχρείαστο στη σημερινή εποχή. Δεδομένου του μεγέθους της χώρας μας και της οικονμικής μας κατάστασης θα έπρεπε να έχουμε έναν αυστηρά επαγγελματικό, μικρό και ευέλικτο στρατό.

Που ειναι το πρωτο στρατοπεδο Χαιδαριου;

Το Καραϊσκάκη Α ή άλλο; Αν είναι αυτό, είναι ακριβώς πριν το Αττικό Νοσοκομείο (και ελάχιστα μέτρα δίπλα το Καραϊσκάκη Β).

Για διαπραγματευτική νίκη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε ο φανερά ταλαιπωρημένος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς («κλείσαμε 40 ώρες άυπνοι, μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι»)

παιζουν και χειροτερα απο αυτο στο στρατο? :P

Όχι δεν είναι πρότυπα πειθαρχίας αλλά εάν σε δουν με στολή αξιωματικού και παράσημα θα σου δείξουν σεβασμό.

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, γιατί να δείξω σεβασμό σε έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά που διάλεξε και πληρώνεται στην ώρα του (το πόσα παίρνει ούτε το ξέρω ούτε με απασχολεί αν του κόβουν μισθούς κλπ, σε όλους τα ίδια κάνουν);

Δεν ψάχνω να αποδείξω τίποτα, απλά το μόνο που θέλω και επιδιώκω είναι να δείχνουν στο επάγγελμά μου τον ίδιο σεβασμό που δείχνω και εγώ στο δικό του.

Πφφφ! :P

Στους άλλους ο στρατός όντως κάνει κάτι μιας και έχουν εμπόλεμες ζώνες. Σε εμάς όμως αυτοί που κάνουν πολλά και εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια, είναι οι Ειδικές Δυνάμεις. Δεν πάνε πολλές μέρες από τότε που επέστρεψαν οι ΕΤΑ μας από την Παλαιστίνη. Επίσης κάθε βδομάδα οι ΕΕΔ συμμετάσχουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες μονάδες άλλων χωρών.

Στείλε μου πμ. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ήμουν κι εγώ εκεί εάν εννοούμε την ίδια "μαύρη μοίρα".

Συγγνώμη κιόλας, αλλά όταν εσύ (& ο κάθε στρατιωτικός) θεωρείτε λογικό το να παρατάει ο καθένας τη δουλειά του και τις υποχρεώσεις του για 6-9-12 μήνες, αρχίδια σεβασμό του δείχνετε.

• Like 1

1) Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, γιατί να δείξω σεβασμό σε έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά που διάλεξε και πληρώνεται στην ώρα του (το πόσα παίρνει ούτε το ξέρω ούτε με απασχολεί αν του κόβουν μισθούς κλπ, σε όλους τα ίδια κάνουν);

2) Συγγνώμη κιόλας, αλλά όταν εσύ (& ο κάθε στρατιωτικός) θεωρείτε λογικό το να παρατάει ο καθένας τη δουλειά του και τις υποχρεώσεις του για 6-9-12 μήνες, αρχίδια σεβασμό του δείχνετε.

1) Δηλαδή θέλεις να πεις ότι όποιος πληρώνεται στην ώρα του δεν είναι άξιος σεβασμού; Αλλά για να σου απαντήσω, θα δείξεις σεβασμό σε στρατιωτικό επειδή είναι ανώτερός σου και επειδή έχει εξουσία. Το ότι δείχνεις σεβασμό σε κάποιον ανώτερό σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον συμπαθείς αναγκαστικά. Κι εγώ δείχνω στους ανωτέρους μου που πολλές φορές αντιπαθώ. Δεν τους αποκαλώ όμως στρατόκαυλους. Εκτός αυτού όπως έλεγε και ο τύπος από το avatar μου, χαιρετάς τον βαθμό, όχι τον άνθρωπο.

2) Αρχικά έχω πει πολλές φορές την άποψή μου για θητεία οπότε το να κάνεις τέτοιο σχόλιο για εμένα ήταν πολύ άσχημο εκ μέρους σου. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα και μακάρι να δείχνατε εσείς σε εμάς τον μισό σεβασμό από αυτόν που δείχνω εγώ στους κληρωτούς. Το ότι είμαι κατά της θητείας (τουλάχιστον σε αυτήν την μορφή της) το γνωρίζεις. Εκτός αυτού όμως ακριβώς για να μην παρατάει ο άλλος δουλειές και υποχρεώσεις υπάρχει κάτι που λέγεται αναβολή. Κατ' εμέ θα έπρεπε ακριβώς μετά το Λύκειο, να πηγαίνετε για θητεία ώστε μετά να μην διακόψει τίποτα την καριέρα σας.

ενα ενδιαφερον αρθρο για τον ΕΣ, σχετικά με την σχεση ποσοτητας/ποιοτητας

Το σύνολο του προσωπικού δε θα αριθμεί πάνω από 60.000 σε αντίθεση με τις 100.000 που είναι σήμερα και η πλειοψηφία των ενστόλων θα απασχολείται σε μάχιμες θέσεις και όχι σε γραφεία, λέσχες αξιωματικών, καυ, φρουραρχεία κτλ. Χαρακτηριστικά ο Αγγλικός Στρατός με ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ του Αφγανιστάν και της Λιβύης το 2015 θα αριθμεί μόλις 83000 το 2015.  

http://defencegreece.wordpress.com/2012/07/28/ελλάδα-και-στρατιωτική-θητεία-αναγκα/

Χαρακτηριστικά ο Αγγλικός Στρατός με ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ του Αφγανιστάν και της Λιβύης το 2015 θα αριθμεί μόλις 83000 το 2015.

Καλά το πήγαινε αλλά εδώ τα χάλασε. Ο Βασιλικός Στρατός της Αγγλίας (λάθος τον είχε ονομάσει) σήμερα έχει 138,500 Αξιωματικούς μόνο. Βάλτε και υπαξιωματικούς και οπλίτες και δείτε το σύνολο πόσο βγαίνει.

1) Δηλαδή θέλεις να πεις ότι όποιος πληρώνεται στην ώρα του δεν είναι άξιος σεβασμού; Αλλά για να σου απαντήσω, θα δείξεις σεβασμό σε στρατιωτικό επειδή είναι ανώτερός σου και επειδή έχει εξουσία. Το ότι δείχνεις σεβασμό σε κάποιον ανώτερό σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον συμπαθείς αναγκαστικά. Κι εγώ δείχνω στους ανωτέρους μου που πολλές φορές αντιπαθώ. Δεν τους αποκαλώ όμως στρατόκαυλους. Εκτός αυτού όπως έλεγε και ο τύπος από το avatar μου, χαιρετάς τον βαθμό, όχι τον άνθρωπο.

2) Αρχικά έχω πει πολλές φορές την άποψή μου για θητεία οπότε το να κάνεις τέτοιο σχόλιο για εμένα ήταν πολύ άσχημο εκ μέρους σου. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα και μακάρι να δείχνατε εσείς σε εμάς τον μισό σεβασμό από αυτόν που δείχνω εγώ στους κληρωτούς. Το ότι είμαι κατά της θητείας (τουλάχιστον σε αυτήν την μορφή της) το γνωρίζεις. Εκτός αυτού όμως ακριβώς για να μην παρατάει ο άλλος δουλειές και υποχρεώσεις υπάρχει κάτι που λέγεται αναβολή. Κατ' εμέ θα έπρεπε ακριβώς μετά το Λύκειο, να πηγαίνετε για θητεία ώστε μετά να μην διακόψει τίποτα την καριέρα σας.

1) Διαφωνώ με το "ανώτερος" και "κατώτερος" ως ιδέα, εκεί σκαλώνω. Δεν είπα οτι δεν είναι άξιος σεβασμού επειδή πληρώνεται στην ώρα του αλλά δεν είδα κανέναν να βαράει προσοχές στον πατέρα μου, για παράδειγμα, κι ας κάνει ίσως και πιο δύσκολη δουλειά απ το 95% των καραβανάδων.

2) Το πήρες πολύ προσωπικά το θέμα και ίσως και να φταίω εγώ, αλλά δεν είχα αυτό το σκοπό. Το θέμα είναι ότι όπως στο πρόσωπο του υπαλλήλου βλέπεις την εταιρία, στο πρόσωπο του στρατιωτικού-ΔΥ βλέπεις τον στρατό.

Αυτό το "κάτι που λέγεται αναβολή" είναι ημίμετρο. 

1) Διαφωνώ με το "ανώτερος" και "κατώτερος" ως ιδέα, εκεί σκαλώνω. Δεν είπα οτι δεν είναι άξιος σεβασμού επειδή πληρώνεται στην ώρα του αλλά δεν είδα κανέναν να βαράει προσοχές στον πατέρα μου, για παράδειγμα, κι ας κάνει ίσως και πιο δύσκολη δουλειά απ το 95% των καραβανάδων.

2) Το πήρες πολύ προσωπικά το θέμα και ίσως και να φταίω εγώ, αλλά δεν είχα αυτό το σκοπό. Το θέμα είναι ότι όπως στο πρόσωπο του υπαλλήλου βλέπεις την εταιρία, στο πρόσωπο του στρατιωτικού-ΔΥ βλέπεις τον στρατό.

Αυτό το "κάτι που λέγεται αναβολή" είναι ημίμετρο. 

1) Δυστυχώς έτσι είναι ο στρατός. Αυστηρή ιεραρχία. Κι εμένα δεν μου αρέσει να βαράω προσοχές σε υποναυάρχους που είναι στην θέση τους από βύσμα, αλλά το κάνω. Εάν ο πατέρας σου ήταν στρατιωτικός, οποιοσδήποτε από κάτω θα του βάραγε προσοχή. Κι εμένα που είμαι εδώ και κάτι χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις και έχω πάει σε εμπόλεμες ζώνες, είδα πόσο πολύ με εκτιμάτε κάποιοι ακόμα και από αυτό εδώ το φόρουμ (δεν λέω για εσένα αλλά εάν πας λίγες σελίδες πίσω θα καταλάβεις τι παίζεται).

2) Οκ σύμφωνοι. Κι εγώ από την πλευρά μου κάνω ότι καλύτερο μπορώ προκειμένου να "φτιάξω" το πρόσωπο του στρατού στους απλούς πολίτες και αυτό φαίνεται στα παράσημα, στις πουλάδες και στα γαλόνια μου. Αλλά όλα αυτά είναι ένας παραπάνω λόγος ώστε όταν βγαίνω έξω να περνάνε άλλοι από το τραπέζι μου και να αισχρολογούν.

Αφού σου λεει χαιρετάς τον βαθμο. Έλα παιδιά.

Μπορεί ένας στρατηγός να είναι ο ορισμός του μαλάκα, την προσοχή όμως θα την βαρέσω ακριβώς επειδή είναι στρατηγός. Αυτό λέει ο κανονισμός, αυτό πρέπει να κάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...