Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

για ποιο λογο ειναι ντροπη να εισαι γιωτας χωρις προβλημα? ποιος καθοριζει το αν εχω προβλημα.?

εγω αν μπορουσα να βγω Ι θα το εβγαζα και δεν θα με ενοιαζε. Οπως επισης δεν θα ντρεπομουν να βαλω βυσμα και να το πω. και για 

αυτο δεν κραζω οσους βαζουν βυσμα. (τουλαχιστον οσους βαζουν και δεν στο παιζουν και ιστορια )

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελα ρε παιδιά τι λέτε τώρα;;; Είναι δυνατόν;;;

Ο στρατός είναι τεράστιο σχολείο! Μην λέτε χαζομάρες!!

Αυτό που λέγαν οτι ο στρατός σε κάνει άντρα, είναι μεγάλη αλήθεια!

Δημοσ.

Δηλαδη στο 90% των χωρων του κοσμου που δεν υπαρχει υποχρεωτικη καταταξη ειναι ολοι αδερφες?

Δεν λέω αυτό...Και σίγουρα αν ήταν εθελοντική η θητεία, δεν θα πήγαινα ούτε εγω.

Οπως επίσης όταν ήμουν φαντάρος, τα ίδια έλεγα ( χάνεις τον χρόνο σου και τέτοια) αλλα τώρα που έχει 4 χρόνια που απολύθηκα, καταλαβα οτι δεν ήταν και τόσο χάλια!

Εγω συμβουλεύω να πάει ο κόσμος στρατό. Θα μάθει πολλά εκει μέσα ( κυρίως για την ζωη)

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι lol ρε φίλε, αν δεν μπορεί κάποιος να παει εναν στρατό της πλακάς ( όπως εχει καταντήσει), αυτό είναι πρόβλημα!

Έλεος μάθανε όλοι το γιώτα και στην πρώτη δυσκολία βγαίνουν γιωτάδες.

Και πίστεψε με είναι ντροπή  να είσαι γιωτάς χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα.

είναι ντροπή να πηγαίνει κάποιος σε ένα στρατό της πλάκας θες να πεις, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το φαίνεσθαι κι όχι το είναι...

αν είσαι 18αρης μπορεί, για πιο πάνω είναι μεγάλη παπαριά που γελάνε κι οι πέτρες...

Εγω συμβουλεύω να πάει ο κόσμος στρατό. Θα μάθει πολλά εκει μέσα ( κυρίως για την ζωη)

ναι, πως να φιδιάζει αποτελεσματικά, πως να βυσματώνεται κτλπ κτλπ...

Δημοσ.

Aμα εισαι γιωτας και εξω θα σαι και στον στρατο.

Βασικα αμα η μανα σου (σε εχει για γιωτά*) και φοβαται να κρατησεις οπλο και να πας καπου στα συνορα ή οπουδηποτε να φυλαξεις εναν τοιχο, τοτε ναι κοιτας και συ να το αποφυγεις.

Ο στρατος σε κανει "ανθρωπο" σε 3 περιπτωσεις:

-Να φωναζεις, να χεις σθενος. Μην εισαι λουλης, δλδ να φωναζεις στη μαμα για το φαγητο που σου φτιαξε, αλλα να μην μπορεις να φωναξεις σε εναν ενστολο οταν λες το ονομα σου.

-Αμα εισαι βρωμυλος και εισαι 18-22 σε μαθενουν να κανεις μπανακι, γιατι σε πετανε με τις κλωτσιες μεσα στα ντους (απορω πως ζουσανε πιο πριν στην κοινωνια εξω)

-Να μαθεις να στρωνεις κρεββατι και να τακτοποιεις τα πραγματα σου. (Σημαντικο και αυτο)

*Απο το σπιτι ξεκινάνε αυτα

Δημοσ.

καμμία σχέση, σύμφωνα με μελέτες του ΓΕΣ η γεωγραφική κατανομή των στρατοπέδων ειναι

α. μειωμένης αποτελεσματικότητας

β. υπερβολίκά δαπανηρά

γ. με αποκλιση απο τους σύγχρονους αμυντικους προσανατολισμούς. 

και παραμένουν ανοιχτά μονο για να εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα. 

η γνώμη μου ειναι ότι η θητεία πρέπει να ειναι εθελοντική αλλά με κίνητρα, αποζημίωση και σοβαρή επιλογή των στρατιωτών.  Αξιολόγιση των μόνιμων όσοι δεν γουστάρουν να πάνε σπίτια τους και νέα δομή με μικρό, ευελικτο και αποτελεσματικό στρατό.

Εντάξει, εγώ δεν έχω κάνει καμία έρευνα για να στηρίξω τις απόψεις μου, απλά μιλάω με βάση όσα μας έχει δείξει η ιστορία μας.

Nαι, το πετυχες!!! Μηπως να περνανε και ανα βδομαδα για συντηρηση δυναμεων? Λες και δεν εχουν αλλες δουλειες απο το να σηκωνονται και να φευγουν ανα 6μηνο.

Μια βδομάδα το εξάμηνο με εντολή από τα Επιτελεία για ειδική παραχώρηση άδειας. Πού είναι το κακό;

Δεν είναι λίγο κάπως να είσαι γιώτα χωρίς να είσαι στην ουσία;

Γι αυτό και υπάρχουν και βαθμίδες Ι-1 Ι-2 Ι-3 Ι-4 και Ι-5.

Δημοσ.

Τι lol ρε φίλε, αν δεν μπορεί κάποιος να παει εναν στρατό της πλακάς ( όπως εχει καταντήσει), αυτό είναι πρόβλημα!

Έλεος μάθανε όλοι το γιώτα και στην πρώτη δυσκολία βγαίνουν γιωτάδες.

Και πίστεψε με είναι ντροπή  να είσαι γιωτάς χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Δεν μπορώ πάντως να σκεφτώ ούτε ένα πρόβλημα. Σκεπτόμενος βέβαια το να μην θέλει κάποιος να πάει στρατό. Άμα δεν μπορεί για σοβαρούς λόγους, έτσι κι αλλιώς παίρνει απαλλαγή μόνιμα.

Ελα ρε παιδιά τι λέτε τώρα;;; Είναι δυνατόν;;;

Ο στρατός είναι τεράστιο σχολείο! Μην λέτε χαζομάρες!!

Πριν πας στρατό δεν ήσουν άντρας; :shock:

Απορώ πάντως τι διδάσκει ο στρατός και είναι τόσο μεγάλο σχολείο.

Aμα εισαι γιωτας και εξω θα σαι και στον στρατο.

Ωραία γενίκευση, έχεις κι άλλες;

@phanispal: Όπως λες πχ εσύ ότι πήγες ειδικές δυνάμεις για εσένα, έτσι κάποιος μπορεί να πάρει Ι για τον εαυτό του. Δεν νομίζω ότι νοιάζονται όλοι για την κοινή γνώμη, και καλά κάνουν πιστεύω.

Δημοσ.

Πριν πας στρατό δεν ήσουν άντρας; :shock:

Απορώ πάντως τι διδάσκει ο στρατός και είναι τόσο μεγάλο σχολείο.

Άλλο το αγόρι, άλλο ο άντρας. Επίσης αμφιβάλω εάν πριν τον στρατό πολλοί ήξεραν να στρώνουν το κρεβάτι τους (μιλάω πάντα με βάση αυτά που έχουν δει τα ίδια μου τα ματάκια).

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά τόσο χρήσιμο skill έπρεπε να το διδάσκουν στο Harvard και σε PhD μάλιστα, μαζί με το γόπιng...

απολύεσαι, έμαθες να στρώνεις κρεβάτι και λες achievement unlocked! να σαι τόσο περήφανος που να το βάζεις στο βιογραφικό και να το λες στα εγγόνια σου...

Δημοσ.

καλά τόσο χρήσιμο skill έπρεπε να το διδάσκουν στο Harvard και σε PhD μάλιστα, μαζί με το γοπιng...

Για αυτούς που στα 30 τους δεν μένουν με την μαμά και τον μπαμπά, είναι όντως χρήσιμο skill.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο το αγόρι, άλλο ο άντρας. Επίσης αμφιβάλω εάν πριν τον στρατό πολλοί ήξεραν να στρώνουν το κρεβάτι τους (μιλάω πάντα με βάση αυτά που έχουν δει τα ίδια μου τα ματάκια).

Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Άλλοι έχουν κάνει φοιτητές μακριά από το σπίτι τους, και έχουν ζήσει μόνοι (και στον στρατό δεν έχεις το άγχος να τα καταφέρεις με νοικια λογαριασμούς, και άλλες ανάγκες. Τρως, χέζεις, κοιμάσαι, και κάνεις σκοπιά). Το κρεβάτι είναι ατυχές παράδειγμα. Εγώ μπορεί το κρεβάτι μου να θέλω να το στρώνω με τις γωνίες απ'το πλάι και το ΕΣ να κοιτάει τα ντουβάρια. Είμαι κακός στρατιώτης, αλλά κάνω στρώσιμο μούρλια :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Για αυτούς που στα 30 τους δεν μένουν με την μαμά και τον μπαμπά, είναι όντως χρήσιμο skill.

ναι επειδή το κρεβάτι αν δεν είναι τέντα θα καταστραφεί...

είναι να αναρωτιέσαι πως επιβιώνουν άλλοι άνθρωποι στο εξωτερικό που δεν έχουν υποχρεωτική θητεία...

Δημοσ.

ναι επειδή το κρεβάτι αν δεν είναι τέντα θα καταστραφεί...

Ναι. :P

Εγώ μπορεί το κρεβάτι μου να θέλω να το στρώνω με τις γωνίες απ'το πλάι και το ΕΣ να κοιτάει τα ντουβάρια. Είμαι κακός στρατιώτης, αλλά κάνω στρώσιμο μούρλια :P

Και εκεί έρχεται το άλλο μάθημα του Στρατού που λέγεται "Πειθαρχία και αυστηρή Ιεραρχία". Εάν ο ανώτερος σου πει ότι το θέλει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, εσύ πρέπει να το κάνεις έτσι.

Γενικά, μακάρι στην κοινωνία μας σήμερα να υπήρχε τουλάχιστον το 1/1000 της πειθαρχίας του Στρατού.

είναι να αναρωτιέσαι πως επιβιώνουν άλλοι άνθρωποι στο εξωτερικό που δεν έχουν υποχρεωτική θητεία...

Εκεί η κοινωνία τους είναι έτσι όπου δεν χρειάζεται ο άλλος να πάει στρατό για να μάθει τα περί πειθαρχίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...