brickoman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπον φιλε brickoman να ξερεις οτι σεβομαι το επαγγελμα σου και οτι εχεις περασει για να φτασεις εκει που εισαι.Αλλα το να λες οτι "Πραγματικά, ούτε εγώ έχω όρεξη για τρολλάρισμα, αλλά σε παρακαλώ εξήγησέ μου τι εννοείς. Για να αυτοκτονήσει ένα άτομο πάει να πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα (ψυχολογικό, πνευματικό κτλ), άρα δεν του φταίει κάποιος άλλος εάν αυτοκτονήσει. Τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό μου." ειναι τουλαχιστον αστειο.Τι κανετε δηλαδη οταν παρουσιαζεται καποιος?Μοιραζεται οπλα σαν καραμελες αυτο κανετε.Εννοειται ο χ η ψ που αυτοκτονει εχει ψυχολογικο αλλα και εννοειται οτι καποιος θα επρεπε να τα εχει δει αυτα. Τωρα για τη θητεια δεν θα πω τιποτα ολη η ελλαδα ξερει οτι υπαρχει ακομα για να υπαρχουν χωρια που αλλιως θα ειχαν σβησει απο το χαρτη και για λογους στατιστικων.Αν περιμενεις απο τους ελληνες φανταρους(ΠΑΝΤΕΛΩς ανεκπαιδευτοι και χωρισ διαθεση να μαθουν)να μας σωσουν σητω που καηκαμε Μα αυτό δεν είπα και πριν; Είπα ότι έπρεπε να είχαν βγει Ι-5 ΟΛΟΙ όσοι δεν κάνουν για στρατό χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα το τι κάνουν οι και καλά ψυχολόγοι δεν είναι αρμοδιότητά μου να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα δεν το υποστηρίζω. Για τα στρατόπεδα είμαι υπέρ στο να υπάρχουν στο κάθε κουτσοχώρι και στο κάθε ξερονήσι διότι ποτέ δεν ξέρεις εάν θα τα χρειαστούμε. Χίλιες φορές να ήταν όλη η Ελλάδα γεμάτη στρατόπεδα και με 2-3 άτομα στο καθένα απλά και μόνο για συντήρηση. Αυτό εσείς τώρα μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει καλύτερα ας τα έχουμε εκεί κι ας μην τα χρειαστούμε. Όσο για την θητεία, λίγο-πολύ τα έχω ξαναπεί. Το όλο σκεπτικό γίνεται με λάθος τρόπο. Δεν γίνεται η στρατιωτική τους εκπαίδευση να είναι το καθάρισμα της τουαλέτας. Τώρα επειδή το να τα ξαναλέμε δεν έχει νόημα, αποχωρώ για σήμερα από την συζήτηση, μιας και σε μιάμιση ώρα έχω βραδινή υπηρεσία. Have a nice βράδυ! 1
RedPanda Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μετά από αρκετά χρόνια είδα ένα παλιό φίλο από το Λύκειο που είχαμε περάσει μαζί Ευελπίδων αλλά εγώ δεν πήγα ποτέ. Αυτός ξυρισμένος με κοντά μαλλιά του λέω αν ήμουν στο στρατό δεν θα μπορούσα να ακούω μουσική πια. Φυσικά και θα μπορούσες μου λέει. Τότε μόλις μπαίνει το βαρύ ρίφ κάνω ένα απότομο head bang μπροστά. Αν δεν σε χτυπήσει το τσουλούφι στο μάτι δεν το ευχαριστιέσαι του λέω.
tool1983 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δηλαδη αμα κανεις φαλακρα αλλαζεις κ μουσικη;
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Για τα στρατόπεδα είμαι υπέρ στο να υπάρχουν στο κάθε κουτσοχώρι και στο κάθε ξερονήσι διότι ποτέ δεν ξέρεις εάν θα τα χρειαστούμε. Χίλιες φορές να ήταν όλη η Ελλάδα γεμάτη στρατόπεδα και με 2-3 άτομα στο καθένα απλά και μόνο για συντήρηση καμμία σχέση, σύμφωνα με μελέτες του ΓΕΣ η γεωγραφική κατανομή των στρατοπέδων ειναι α. μειωμένης αποτελεσματικότητας β. υπερβολίκά δαπανηρά γ. με αποκλιση απο τους σύγχρονους αμυντικους προσανατολισμούς. και παραμένουν ανοιχτά μονο για να εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα. η γνώμη μου ειναι ότι η θητεία πρέπει να ειναι εθελοντική αλλά με κίνητρα, αποζημίωση και σοβαρή επιλογή των στρατιωτών. Αξιολόγιση των μόνιμων όσοι δεν γουστάρουν να πάνε σπίτια τους και νέα δομή με μικρό, ευελικτο και αποτελεσματικό στρατό. 1
sabotaz1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μα αυτό δεν είπα και πριν; Είπα ότι έπρεπε να είχαν βγει Ι-5 ΟΛΟΙ όσοι δεν κάνουν για στρατό χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα το τι κάνουν οι και καλά ψυχολόγοι δεν είναι αρμοδιότητά μου να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα δεν το υποστηρίζω. Για τα στρατόπεδα είμαι υπέρ στο να υπάρχουν στο κάθε κουτσοχώρι και στο κάθε ξερονήσι διότι ποτέ δεν ξέρεις εάν θα τα χρειαστούμε. Χίλιες φορές να ήταν όλη η Ελλάδα γεμάτη στρατόπεδα και με 2-3 άτομα στο καθένα απλά και μόνο για συντήρηση. Αυτό εσείς τώρα μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει καλύτερα ας τα έχουμε εκεί κι ας μην τα χρειαστούμε. Όσο για την θητεία, λίγο-πολύ τα έχω ξαναπεί. Το όλο σκεπτικό γίνεται με λάθος τρόπο. Δεν γίνεται η στρατιωτική τους εκπαίδευση να είναι το καθάρισμα της τουαλέτας. Τώρα επειδή το να τα ξαναλέμε δεν έχει νόημα, αποχωρώ για σήμερα από την συζήτηση, μιας και σε μιάμιση ώρα έχω βραδινή υπηρεσία. Have a nice βράδυ! Μακαρι ολοι οι στατιωτικοι που συναντησα στη θητεια μου να ηταν σαν και εσενα.Να σε εχει ο θεος καλα.Διαφωνω μονο στο μακαρι να ηταν η ελλαδα γεματη με στρατοπεδα τον 2-3 ατομων.πιστευω οτι λιγα και φορτωμενα με κοσμο ειναι καλυτερα και επειδη μπορει να ξερεις κατι παραπανω το βουλωνω.καλη υπηρεσια 1
linuslost Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Και σε αυτό έχεις δίκιο. Απλά όποιοι φαντάροι έχουν ειδικότητα τεχνικού/μηχανικού είναι καταδικασμένοι να μην την ασκήσουν μιας και οι μισοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι πλήρως εκπαιδευμένοι σε αυτούς τους τομείς και πολλοί έχουν και μεταπτυχιακά. Κατά τα άλλα για εμένα αφού η θητεία δεν πρόκειται να ξαναγίνει 2 χρόνια, θα έπρεπε όλοι να πάνε για 6 μήνες στις Ειδικές Δυνάμεις έτσι ώστε να αποκτήσουν ισοδύναμη εκπαίδευση με τους υπόλοιπους στρατιωτικούς. Αλλιώς 3 μήνες στρατιωτική εκπαίδευση και για την υπόλοιπη ζωή τους μια βδομάδα κάθε 6μηνο για "συντήρηση ικανοτήτων", όπως μας έλεγε και ένας καθηγητής μας. Nαι, το πετυχες!!! Μηπως να περνανε και ανα βδομαδα για συντηρηση δυναμεων? Λες και δεν εχουν αλλες δουλειες απο το να σηκωνονται και να φευγουν ανα 6μηνο.
FarCry Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Στο stratologia.gr μου βγαζει το εξης: ''Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2013 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος) πλην όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία και το κέντρο υποχρέωσης κατάταξης.'' Ποτε θα οριστικοποιηθει η ημερομηνια και το που παρουσιαζομαι? Θα το κανουν 1-2 βδομαδες πριν? οταν βγει η κληση για το μαρτιο. ακομα δεν εχει βγει. βγαινει 1 μηνα πριν παρουσιαστεις. και ξεκιναει απο δευτερα. οποτε ακομα δεν εχει βγει. περιμενε. μαλλον θα παει για μετα τις 15 μαρτιου εγω σωθηκα κανονικα και θα δηλωσω οπλοφοβια με τοσες αυτοκτονιες που διαβαζω οποτε σιγουρα θα βγω γιωτα αοπλο. τρελο κουτι μου ηρθε και αυτη η αυτοκτονια ασε το G3 και πιασε μου ενα Ι4
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι λίγο κάπως να είσαι γιώτα χωρίς να είσαι στην ουσία;
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 και θα δηλωσω οπλοφοβια με τοσες αυτοκτονιες που διαβαζω οποτε σιγουρα θα βγω γιωτα αοπλο. τρελο κουτι μου ηρθε και αυτη η αυτοκτονια ασε το G3 και πιασε μου ενα Ι4 Δεν είναι λίγο κάπως να είσαι γιώτα χωρίς να είσαι στην ουσία; Ι4, χωρίς να εισαι, είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να βγεις. Ι3 ψυχολογικό (άοπλο), είναι εύκολο, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ή δεν είσαι, το να μην γουστάρεις απλά να κρατάς όπλο σε καθιστά άοπλο (Ι3), είναι δικαίωμα σου. Τώρα για το αν αξίζει, νομίζω εξαρτάται από τη μονάδα, την τοποθεσία κλπ. Από το να λιώνω όλη μέρα στα μαγειρία, ίσως και να προτιμούσα να κάνω το 2ωρό μου και μετά χαλαρά.
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ το λέω και από την άποψη γοήτρου. Νταξ κοροϊδία είναι η θητεία, αλλά μου φαίνεται κάπως να λες ότι είσαι γιωτάς και να χαίρεσαι. Μην πας καθόλου στην τελική.
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ το λέω και από την άποψη γοήτρου. Νταξ κοροϊδία είναι η θητεία, αλλά μου φαίνεται κάπως να λες ότι είσαι γιωτάς και να χαίρεσαι. Μην πας καθόλου στην τελική. Όταν είναι επιλογή σου, γιατί όχι; Να ντρέπεται επειδή διαφωνεί με την χρήση του όπλου; Από την άλλη, αν το δικαιούται κάποιος, να ντρέπεται για τα προβλήματα υγείας του; Το να μην πας καθόλου, δεν είναι βιώσιμο option στην Ελλάδα. Ναι, το I5 ίσως είναι εύκολο να βγει πια, αλλά δεδομένου ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να επανεξεταστούν πολλές περιπτώσεις και να επιβληθούν γερά πρόστιμα, προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα (όπως και δεν έκανα). Χωρίς να θεωρώ λάθος την επιλογή κάποιων να το επιλέξουν.
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 1. Όταν είναι επιλογή σου, γιατί όχι; Να ντρέπεται επειδή διαφωνεί με την χρήση του όπλου; 2. Από την άλλη, αν το δικαιούται κάποιος, να ντρέπεται για τα προβλήματα υγείας του; 3. Το να μην πας καθόλου, δεν είναι βιώσιμο option στην Ελλάδα. Ναι, το I5 ίσως είναι εύκολο να βγει πια, αλλά δεδομένου ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να επανεξεταστούν πολλές περιπτώσεις και να επιβληθούν γερά πρόστιμα, προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα (όπως και δεν έκανα). Χωρίς να θεωρώ λάθος την επιλογή κάποιων να το επιλέξουν. 1. Σε τέτοιες περιπτώσεις κολλάει το να μην πάει καθόλου που λέω. 2. Φυσικά και όχι. Εγώ αναφέρομαι σε εκείνους που ενώ είναι για Ι1, «εκμαιεύουν» άλλη κατηγορία. 3. Δε νομίζω ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ το λέω και από την άποψη γοήτρου. lol όμως...
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Έλα ρε, αφού διευκρινίζω ότι είναι καραγκιοζιλίκι η θητεία. Απλά για τον εαυτό του ο καθένας πώς το βλέπει. Κι εγώ π.χ. πήγα Ειδικές Δυνάμεις μόνο για την πάρτη μου, όχι για το στρατό, ούτε τη χώρα, ούτε τους Τούρκους, ούτε τίποτ' άλλο.
leonidas_fs Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 lol όμως... Τι lol ρε φίλε, αν δεν μπορεί κάποιος να παει εναν στρατό της πλακάς ( όπως εχει καταντήσει), αυτό είναι πρόβλημα! Έλεος μάθανε όλοι το γιώτα και στην πρώτη δυσκολία βγαίνουν γιωτάδες. Και πίστεψε με είναι ντροπή να είσαι γιωτάς χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις