Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προτείνω να σκοτώσουμε τον υπόλοιπο πλανήτη και να καταργηθεί η θητεία...

και πώς θα ζησει η επαρχια ?  :shock: 

νομιζεις οτι ακομα και σε αυτη τη περιπτωση θα τη καταργουσαν :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο stratologia.gr μου βγαζει το εξης:

''Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2013 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος) πλην όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία και το κέντρο υποχρέωσης κατάταξης.''

Ποτε θα οριστικοποιηθει η ημερομηνια και το που παρουσιαζομαι? Θα το κανουν 1-2 βδομαδες πριν?

• Super Moderators

Στο stratologia.gr μου βγαζει το εξης:

''Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2013 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος) πλην όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία και το κέντρο υποχρέωσης κατάταξης.''

Ποτε θα οριστικοποιηθει η ημερομηνια και το που παρουσιαζομαι? Θα το κανουν 1-2 βδομαδες πριν?

στη χειρότερη ναι...

Ναι, μόνο που για να έχουμε ΜΟΝΟ επαγγελματικό στρατό (χωρίς θητείες κτλ) θα έπρεπε το 75% (τουλάχιστον) των ανδρών που κατοικούν στην Ελλάδα να ήταν στρατιωτικοί. Δεν γίνεται χώρα 12 εκ. κατοίκων να έχει μόνο 100.000 στρατιωτικούς/στρατιώτες/οπλίτες. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της υποχρεωτικής θητείας.

το πρόβλημα δεν ειναι ποσοτικο αλλά ποιοτικό, και τώρα που ειναι πολλοί αν βγάλεις αυτους που δουλεύουν με τον καφέ και τα πόδια στο τραπεζάκι, αυτους που παλευουν με τις σφραγίδες, και τους γαλονάτους με τον προσωπικό οδηγό, καφετζή και υπασπιστή δεν μενουν και πολλοί που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε καιρο πολέμου, αντε να ειναι 5.000, παραπάνω με τίποτα.

το πρόβλημα δεν ειναι ποσοτικο αλλά ποιοτικό, και τώρα που ειναι πολλοί αν βγάλεις αυτους που δουλεύουν με τον καφέ και τα πόδια στο τραπεζάκι, αυτους που παλευουν με τις σφραγίδες, και τους γαλονάτους με τον προσωπικό οδηγό, καφετζή και υπασπιστή δεν μενουν και πολλοί που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε καιρο πολέμου, αντε να ειναι 5.000, παραπάνω με τίποτα.

Ναι, μόνο που αυτός με το καφεδάκι, ο άλλος στο γραφείο, οι γαλονάτοι κτλ έχουν τελειώσει στρατιωτική σχολή και έχουν χρόνια στρατιωτικής εκπαίδευσης. Μην τους κρίνεις από τα πόστα τους, αλλά από αυτό που κουβαλάνε από πίσω τους.

ok, πόσοι απο αυτους που τελειώσαν τη σχολή έχουν να πιάσουν όπλο απο τότε;

Κανένας. Για να προαχθείς σε υψηλότερο βαθμό πρέπει αναγκαστικά να περάσεις και κάποια Σχολή Πολέμου. Ειδικά κάτι Συνταγματάρχες είναι πολύ ικανότεροι και από τους των Ειδικών Δυνάμεων. Μην τους γελάς επειδή το πόστο τους είναι σε γραφείο.

...τώρα για το πόσο αξιοπιστα ειναι αυτα τα σχολεία ειναι άλλο θέμα, ίσως ορισμένοι που κάθονται στα γραφειακια να ειναι όντως μαχιμοι αλλά το σύστημα ειναι τόσο αντιπαραγωγικό που καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο ενος ανθρώπου σε εντελώς ανουσιες διαδικασίες.

• Like 1

...τώρα για το πόσο αξιοπιστα ειναι αυτα τα σχολεία ειναι άλλο θέμα, ίσως ορισμένοι που κάθονται στα γραφειακια να ειναι όντως μαχιμοι αλλά το σύστημα ειναι τόσο αντιπαραγωγικό που καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο ενος ανθρώπου σε εντελώς ανουσιες διαδικασίες.

Ναι, συμφωνώ. Το σύστημα όντως είναι αντιπαραγωγικό, αλλά εν καιρό ειρήνης σε τι μάχιμο πόστο θα βάλεις έναν υψηλόβαθμο; Επίσης να ξέρεις ότι όλοι οι στρατιωτικοί έχουμε περάσει από όλα τα πόστα. Μάχιμα, εκπαιδεύσεως, γραφείου, πρεσβείας κτλ άρα το να είναι όλοι σε μάχιμα λ.χ. είναι πρακτικά αδύνατον.

Τώρα το πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι σχολές δεν μπορώ να στο πω μιας και εγώ τις πέρναγα έτσι άνετα ενώ συμμαθητές μου έχουν ακόμα τον βαθμό του Σημαιοφόρου.

κάπου είχα διαβάσει ότι ο ελληνικός στρατός έχει τους περισσότερους ανωτατους αξκους αναλογικά στο συνολο του απο οποιονδήποτε στρατο στον κόσμο, μεχρι πριν λίγα χρόνια διοικητής του ιστορικού αρχείου στρατού, μια υπηρεσία λίγων ατόμων στην πλάκα, ήταν αντιστράτηγος. Δεν ξέρω, ίσως δεν θα έπρεπε να γίνονται τόσοι πολλοί γαλονάδες...

Όσο για τα σχολεία, απ'ότι άκουγα για σχολεία λοχαγών στις εξετάσεις που έδιναν έπαιρναν στικάκι με τις λύσεις του διαγωνίσματος...

κάπου είχα διαβάσει ότι ο ελληνικός στρατός έχει τους περισσότερους ανωτατους αξκους αναλογικά στο συνολο του απο οποιονδήποτε στρατο στον κόσμο, μεχρι πριν λίγα χρόνια διοικητής του ιστορικού αρχείου στρατού, μια υπηρεσία λίγων ατόμων στην πλάκα, ήταν αντιστράτηγος. Δεν ξέρω, ίσως δεν θα έπρεπε να γίνονται τόσοι πολλοί γαλονάδες...

Όσο για τα σχολεία, απ'ότι άκουγα για σχολεία λοχαγών στις εξετάσεις που έδιναν έπαιρναν στικάκι με τις λύσεις του διαγωνίσματος...

Ανώτερους μπορεί, ανώτατους με την καμία. Εκτός κι εάν είχαν υπηρετήσει όλοι στην Κύπρο και πήραν τιμητικούς τίτλους. Επίσης λογικό είναι οι Αρχηγοί να είναι αντιστράτηγοι/αντιναύαρχοι/αντιπτέραρχοι αφού πλέον δεν προάγεται κανείς σε στρατηγό/ναύαρχο/πτέραρχο. Όσο για τα σχολεία και το στικάκι που λες δεν γνωρίζω να σου πω. Πάντως όταν εγώ έδωσα πέρυσι για Υποπλοίαρχος (αντίστοιχος Λοχαγός του Ναυτικού) μας είχαν βάλει να συγκρίνουμε στρατηγικές των Βαλκανικών Πολέμων και να υπολογίσουμε απώλειες με βάση τις κινήσεις που θα κάναμε εμείς. Σε αυτό όσα στικάκια και να μας έδιναν δεν παίζει να έπεφταν μέσα "οι λύσεις".

Λοιπον φιλε brickoman να ξερεις οτι σεβομαι το επαγγελμα σου και οτι εχεις περασει για να φτασεις εκει που εισαι.Αλλα το να λες οτι "Πραγματικά, ούτε εγώ έχω όρεξη για τρολλάρισμα, αλλά σε παρακαλώ εξήγησέ μου τι εννοείς. Για να αυτοκτονήσει ένα άτομο πάει να πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα (ψυχολογικό, πνευματικό κτλ), άρα δεν του φταίει κάποιος άλλος εάν αυτοκτονήσει. Τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό μου." ειναι τουλαχιστον αστειο.Τι κανετε δηλαδη οταν παρουσιαζεται καποιος?Μοιραζεται οπλα σαν καραμελες αυτο κανετε.Εννοειται ο χ η ψ που αυτοκτονει εχει ψυχολογικο αλλα και εννοειται οτι καποιος θα επρεπε να τα εχει δει αυτα.

Τωρα για τη θητεια δεν θα πω τιποτα ολη η ελλαδα ξερει οτι υπαρχει ακομα για να υπαρχουν χωρια που αλλιως θα ειχαν σβησει απο το χαρτη και για λογους στατιστικων.Αν περιμενεις απο τους ελληνες φανταρους(ΠΑΝΤΕΛΩς ανεκπαιδευτοι και χωρισ διαθεση να μαθουν)να μας σωσουν σητω που καηκαμε

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...