Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νταξ λογικό να μην ισχύει, γιατί ειλικρινά δε θα έπεφτα απ' τα σύννεφα αν κάποιοι ωθούσαν κάποιους άλλους ν' αυτοκτονήσουν ώστε να την κάνουν μια ώρα αρχύτερα.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για πλακα μπορει και να γινει (και τελικα να γινει οντως , δεν ειναι και σπανιο να αυτοκτονησει καποιος που τον πειραζουν.. )  , ομως το συνηθες ειναι αν εχεις κανα ζουρλο στη μοναδα να τον προσεχεις 

εμεις οτι τρελα ειχαμε τα προσεχαμε συνεχεια, ενα βραδυ που ειχαμε χασει ενα οργωσαμε το στρδο μεχρι να το βρουμε :lol:

ευτυχως απλα ειχε παει καπου ερημα να μιλησει στο κινητο του 

και στη σκοπια ομως θελει προσοχη

επισης καμια φορα γινονται παιχνιδια με οπλα.. κι εκει θελει επισης προσοχη 

ομως μην κοροιδευομαστε, αν καποιος ειναι αποφασισμενος για κατι τετοιο δε μπορεις να κανεις και πολλα για να τον σταματησεις 

Δημοσ.

Αν το πάρουμε έτσι, κάθε χρονιά θα έφευγαν όλοι οι κληρωτοί από τις Ειδικές Δυνάμεις! :P

απο τι μικρη επαφη που ειχα με ΕΔ , θα ελεγα οτι η ψυχολογια και οι αντοχες ειναι πολυ διαφορετικες 

επισης ο στρατος για αυτους ειναι μια ευκαρια να αποδειξουν κατι (σε ποιον και τι μπορει να διαφερει, αλλα υπαρχει ενα κινητρο)

για τον απλο φανταρο ομως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα και το ολο θεμα μπορει να φανταζει βουνο και κολαση 

αν εχεις φερει και αλλα προβληματα μαζι σου το πραγμα μπορει να γινει επικινδυνο 

δυστυχως το μεγαλο προβλημα κατα την αποψη μου ειναι οτι δε γινονται οι σωστοι ψυχιατρικοι ελεγχοι και σε στελεχη (γιατι εχω δει πολλους που ειναι για ιδρυμα και απο 414, δηλαδη ειχαν φαει φρικες στο παρελθον, συνεχιζαν ομως να φερουν οπλο, γιατι ειμαστε στο δημοσιο ) και στρ 

Δημοσ.

απο τι μικρη επαφη που ειχα με ΕΔ , θα ελεγα οτι η ψυχολογια και οι αντοχες ειναι πολυ διαφορετικες 

επισης ο στρατος για αυτους ειναι μια ευκαρια να αποδειξουν κατι (σε ποιον και τι μπορει να διαφερει, αλλα υπαρχει ενα κινητρο)

για τον απλο φανταρο ομως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα και το πραγμα μπορει να φανταζει βουνο και κολαση 

αν εχεις φερει και αλλα προβληματα μαζι σου το πραγμα μπορει να γινει επικινδυνο 

δυστυχως το μεγαλο προβλημα κατα την αποψη μου ειναι οτι δε γινονται οι σωστοι ψυχιατρικοι ελεγχοι και σε στελεχη (γιατι εχω δει πολλους που ειναι για ιδρυμα και απο 414, δηλαδη ειχαν φαει φρικες στο παρελθον, συνεχιζαν ομως να φερουν οπλο) και στρ 

Συμφωνώ αν και εγώ μιλάω για τους απλούς φαντάρους ειδικών δυνάμεων.

Δημοσ.

β) Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσω τίποτα. Εάν κάποιος είναι αρκετά μαλάκας για να αυτοκτονήσει δεν του φταίει κανείς άλλος παρά μόνο το μυαλό του.

Χωρις να εχω καμια διαθεση για τρολλαρισμα ...μεγαλη μαλακία αυτο που ειπες φιλαράκι!!!!Κριμα...

(Μην απαντησεις με κατι εξυπνο που θα με βουλωσει....θεωρησε πως το εχεις κανει.....απλα ξανασκεψου τι εγραψες!!)

Δημοσ.

Χωρις να εχω καμια διαθεση για τρολλαρισμα ...μεγαλη μαλακία αυτο που ειπες φιλαράκι!!!!Κριμα...

(Μην απαντησεις με κατι εξυπνο που θα με βουλωσει....θεωρησε πως το εχεις κανει.....απλα ξανασκεψου τι εγραψες!!)

Πραγματικά, ούτε εγώ έχω όρεξη για τρολλάρισμα, αλλά σε παρακαλώ εξήγησέ μου τι εννοείς. Για να αυτοκτονήσει ένα άτομο πάει να πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα (ψυχολογικό, πνευματικό κτλ), άρα δεν του φταίει κάποιος άλλος εάν αυτοκτονήσει. Τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό μου.

Δημοσ.

Συμφωνώ αν και εγώ μιλάω για τους απλούς φαντάρους ειδικών δυνάμεων.

κι εγω συμφωνω , αλλα τονιζω τη διαφορα 

αν βαλεις τον ειδικοδυναμιτη να φυλαει 4-5 μερες σερι στους μειον 10 μπορει και να γουσταρει, οταν το εκανα εγω ΕΚΛΑΙΓΑ :P

δε νομιζω ποτε να εφτανα σε σημειο να αυτοκτονουσα , ομως αν ειχα πεσει σε πραγματικα ζορια μια αναβολη μπορει και να τη χτυπαγα 

και ακομα και αυτα που εμενα μου φανηκαν "βατα" σε αλλους δε φανηκαν και τελικα εφυγαν 

υπηρχαν ομως και πολλα ατομα που καλο θα ηταν να μην ειχαν μπει ποτε στο στρατο και φυσικα καλο θα ηταν να μην ειχαν καν οπλο 

• Like 1
Δημοσ.

κι εγω συμφωνω , αλλα τονιζω τη διαφορα 

αν βαλεις τον ειδικοδυναμιτη να φυλαει 4-5 μερες σερι στους μειον 10 μπορει και να γουσταρει, οταν το εκανα εγω ΕΚΛΑΙΓΑ :P

δε νομιζω ποτε να εφτανα σε σημειο να αυτοκτονουσα , ομως αν ειχα πεσει σε πραγματικα ζορια μια αναβολη μπορει και να τη χτυπαγα 

και ακομα και αυτα που εμενα μου φανηκαν "βατα" σε αλλους δε φανηκαν και τελικα εφυγαν 

Ε, πιστεύω αυτό που λες και η σκληρότερη εκπαίδευση είναι που ξεχωρίζει τις Ειδικές Δυνάμεις από τον υπόλοιπο στρατό. :P

Δημοσ.

παντως σε αντιθεση με το τι ισχυει(βασει νομου) δεν κανουν ολοι για το στρατο 

δυστυχως λογω συνθηκων ειναι υποχρεωτικη η θητεια (και πρεπει να ειναι), ομως δεν κανουν ολοι για το στρατο 

το σωστο θα ηταν να ειχαμε πληρως επαγγελματικο (και σωστα επαγγελματικο ) στρατο και οχι κορμια με οπλα που καθονται και φυλανε ετοιμορροπες καλυβες με αρχαιο εξοπλισμο και χανουν το χρονο τους, δυστυχως ομως τα πραγματα ειναι αυτα που ειναι και φυσικα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα 

• Like 1
Δημοσ.

παντως σε αντιθεση με το τι ισχυει(βασει νομου) δεν κανουν ολοι για το στρατο 

δυστυχως λογω συνθηκων ειναι υποχρεωτικη η θητεια (και πρεπει να ειναι), ομως δεν κανουν ολοι για το στρατο 

το σωστο θα ηταν να ειχαμε πληρως επαγγελματικο (και σωστα επαγγελματικο ) στρατο και οχι κορμια με οπλα που καθονται και φυλανε ετοιμορροπες καλυβες με αρχαιο εξοπλισμο και χανουν το χρονο τους, δυστυχως ομως τα πραγματα ειναι αυτα που ειναι και φυσικα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα 

Ναι, μόνο που για να έχουμε ΜΟΝΟ επαγγελματικό στρατό (χωρίς θητείες κτλ) θα έπρεπε το 75% (τουλάχιστον) των ανδρών που κατοικούν στην Ελλάδα να ήταν στρατιωτικοί. Δεν γίνεται χώρα 12 εκ. κατοίκων να έχει μόνο 100.000 στρατιωτικούς/στρατιώτες/οπλίτες. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της υποχρεωτικής θητείας.

Δημοσ.

κοστιζει πολυ δε διαφωνω ,αν και δε ξερω αν οι 100Κ ειναι πραγματικα απαραιτητο νουμερο.. 

ενδεχομενως να μπορουσαμε να εχουμε τους μισους με λιγοτερες μοναδες (και μη μου πεις οτι δεν υπαρχουν αχρηστες μοναδες) και να περνουσαν ολοι οι πολιτες βασικη εκπαιδευση το πολυ κανα 3μηνο και να ειναι εφεδρειες 

εχουμε τοσα στελεχη σε αχρηστα ποστα και δεν εχουμε κοσμο να γεμισουν τα αρματα (τουλαχιστον εκει που ημουν η επιλαρχια δε μπορουσε να τα επανδρωσει ουτε με τους ελαχιστους δυνατους, ακομα και αν εβαζε και τους φανταρους , περιμενε απο τους εφεδρους σε περιπτωση επιστρατευσης..) , ο στρατιωτης δεν εκπαιδευεται για να αναλαβει ρολους ουσιας.. 

χασιμο χρονου κανονικο.. εμενα αυτο ηταν που μου την εδινε περισσοτερο. ειχα μια ειδικοτητα μονο και μονο για να εχω μια ειδικοτητα.. δεν ειχα καμια ουσιαστικη εκπαιδευση πανω στο αντικειμενο και ημουν απλα σκοπανθρωπος , παιδι για τα θεληματα και το μονο χρησιμο που εκανα ποτε ηταν οταν μπηκα σε μια διευθυνση για δουλειες γραφειου 

(οπου και εκει εκανα δουλειες που επρεπε να κανουν τα στελεχη) 

Δημοσ.

κοστιζει πολυ δε διαφωνω ,αν και δε ξερω αν οι 100Κ ειναι πραγματικα απαραιτητο νουμερο.. 

ενδεχομενως να μπορουσαμε να εχουμε τους μισους με λιγοτερες μοναδες (και μη μου πεις οτι δεν υπαρχουν αχρηστες μοναδες) και να περνουσαν ολοι οι πολιτες βασικη εκπαιδευση το πολυ κανα 3μηνο και να ειναι εφεδρειες 

εχουμε τοσα στελεχη σε αχρηστα ποστα και δεν εχουμε κοσμο να γεμισουν τα αρματα (τουλαχιστον εκει που ημουν η επιλαρχια δε μπορουσε να τα επανδρωσει ουτε με τους ελαχιστους δυνατους, ακομα και αν εβαζε και τους φανταρους , περιμενε απο τους εφεδρους σε περιπτωση επιστρατευσης..) , ο στρατιωτης δεν εκπαιδευεται για να αναλαβει ρολους ουσιας.. 

χασιμο χρονου κανονικο.. εμενα αυτο ηταν που μου την εδινε περισσοτερο. ειχα μια ειδικοτητα μονο και μονο για να εχω μια ειδικοτητα.. δεν ειχα καμια ουσιαστικη εκπαιδευση πανω στο αντικειμενο και ημουν απλα σκοπανθρωπος , παιδι για τα θεληματα και το μονο χρησιμο που εκανα ποτε ηταν οταν μπηκα σε μια διευθυνση για δουλειες γραφειου 

(οπου και εκει εκανα δουλειες που επρεπε να κανουν τα στελεχη) 

Και σε αυτό έχεις δίκιο. Απλά όποιοι φαντάροι έχουν ειδικότητα τεχνικού/μηχανικού είναι καταδικασμένοι να μην την ασκήσουν μιας και οι μισοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι πλήρως εκπαιδευμένοι σε αυτούς τους τομείς και πολλοί έχουν και μεταπτυχιακά. Κατά τα άλλα για εμένα αφού η θητεία δεν πρόκειται να ξαναγίνει 2 χρόνια, θα έπρεπε όλοι να πάνε για 6 μήνες στις Ειδικές Δυνάμεις έτσι ώστε να αποκτήσουν ισοδύναμη εκπαίδευση με τους υπόλοιπους στρατιωτικούς. Αλλιώς 3 μήνες στρατιωτική εκπαίδευση και για την υπόλοιπη ζωή τους μια βδομάδα κάθε 6μηνο για "συντήρηση ικανοτήτων", όπως μας έλεγε και ένας καθηγητής μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

προτείνω να σκοτώσουμε τον υπόλοιπο πλανήτη και να καταργηθεί η θητεία...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...