Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μας είπαν από το σχολείο να πάμε στο ΚΕΠ η σε στρατολογικό γραφείο να δηλώσουμε σε τι σώμα θέλουμε να υπηρετούμε 
Εγώ λοιπόν έχω γεννηθεί στην Κύπρο
Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει?
Δηλαδή αν μπορώ να μην πάω ή να πάω εκεί
Δεν λέω πως δεν θέλω,θέλω αλλά θέλω να ξέρω τι υπάρχει σε γενικές γραμμές
Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :-D

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περιοδευον είναι φιλε.κι ιεμας το ιδιο μας ειπαν να παμε στο κεπ.τωρα τι παίζει παραπάνω ας μας διαφωτισει καποιος πιο έμπειρος.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Μας είπαν από το σχολείο να πάμε στο ΚΕΠ η σε στρατολογικό γραφείο να δηλώσουμε σε τι σώμα θέλουμε να υπηρετούμε 

Εγώ λοιπόν έχω γεννηθεί στην Κύπρο

Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει?

Δηλαδή αν μπορώ να μην πάω ή να πάω εκεί

Δεν λέω πως δεν θέλω,θέλω αλλά θέλω να ξέρω τι υπάρχει σε γενικές γραμμές

Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :-D

εχεις γεννηθει κυπρο και πρεπει να υπηρετησεις κυπρο ή ελλαδα? εχω την εντυπωση οτι πρεπει να υπηρετησεις κυπρο

αν πρεπει να υπηρετησεις κυπρο και εισαι μονιμος κατοικος ελλαδος τοτε μετα τα 24 κανεις 3 μηνες κυπρο και τελος

Καλησπέρα.

Ονομάζομαι Λουκάς κατάγομαι απο κύπρο αλλα εχω μεγαλωσει και κατοικω μονιμα ελλάδα.

Εχω και την κυπριακη και την ελληνικη υπηκοοτητα.

Η αναβολη μου ληγει τελος του χρονου και στην στρατολογια μου ειπαν οτι μπορω να υπηρετησω κυπρο 3 μηνες και να εξαγορασω τους υπολοιπους μηνες εδω.

Οι καταταξεις εκει γινονται Ιουλιο και Ιανουαριο.

http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=1&t=8384

αν και εδω λεει 26 αλλα το ρωτας αυτο

http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/Embassy_Athens.nsf/DMLarmy_gr/DMLarmy_gr?OpenDocument

Δημοσ.

Περιοδευον είναι φιλε.κι ιεμας το ιδιο μας ειπαν να παμε στο κεπ.τωρα τι παίζει παραπάνω ας μας διαφωτισει καποιος πιο έμπειρος.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

Τπτ δεν παιζει απλα πρεπει να πας να δηλωσεις τα στοιχεια σου,ναυτικο και αεροπορια μην δηλωσεις καν,οδευουν και τα δυο σε φουλ επαγγελματικο στρατο και μονο τα βυσματα μπαινουν γιατι ειναι ζωαρα,τωρα αμα δηλωσεις ειδικες δυναμεις,θα σου ερθει το χαρτι γιαυτο,αμα δηλωσεις πεζικο,παλι μπορει να σου ερθει για ειδικες δυναμεις,αμα εχεις τελειωσει λυκειο θα σου ερθει στανταρ ενδειξη για ΥΕΑ(Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος) επισης μπορει να σου ερθει για ΕΛΔΥΚ(Κυπρο)αλλα και ακομα πεζικο να σου ερθει κατα την διαρκεια που θα εισαι στο κεντρο θα σου ερθουν απο παντου για να δηλωσεις αν θες να πας καπου

εχεις γεννηθει κυπρο και πρεπει να υπηρετησεις κυπρο ή ελλαδα? εχω την εντυπωση οτι πρεπει να υπηρετησεις κυπρο

αν πρεπει να υπηρετησεις κυπρο και εισαι μονιμος κατοικος ελλαδος τοτε μετα τα 24 κανεις 3 μηνες κυπρο και τελος

αν και εδω λεει 26 αλλα το ρωτας αυτο

http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/Embassy_Athens.nsf/DMLarmy_gr/DMLarmy_gr?OpenDocument

Αποτι την στιγμη που μενει Ελλαδα και ειναι μονιμος κατοικος και λογικα ηρθε απο μικρος Ελλαδα θα υπηρετησει κανονικα νομιζω

Δημοσ.

Αποτι την στιγμη που μενει Ελλαδα και ειναι μονιμος κατοικος και λογικα ηρθε απο μικρος Ελλαδα θα υπηρετησει κανονικα νομιζω

οπως λεει και εδω παει στην κυπρο 26 ετων κανει 3 μηνες και τους υπολοιπους της ελλαδος για να συμπληρωσει το 9μηνο τους εξαγοραζει

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=2549&PN=1

Αρθρο 56

Αναγνώριση χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας σε Ένοπλες Δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1. Ο χρόνος κατά τον οποίο Έλληνες υπηρέτησαν οποτεδήποτε ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται προς κάλυψη της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης και των τυχόν πρόσθετων στρατιωτικών υποχρεώσεων που υπέχουν.

2. Ο αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να υπερβαίνει τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση και τις τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις, που υπέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

3. Όσοι δεν καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις ανωτέρω υποχρεώσεις μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο αυτών, μετά προηγούμενη αναγνώριση τριών (3) τουλάχιστον μηνών ένοπλης υπηρεσίας σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διατάξεις του άρθρου 43 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται και στην προκειμένη περίπτωση.

4. Όσοι διατελούν ή διετέλεσαν οποτεδήποτε σε ανυποταξία από την ημερομηνία αναγνώρισης της ένοπλης υπηρεσίας τους στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι. Το αξιόποινο της ανυποταξίας τους εξαλείφεται με παραγραφή και αίρονται όλες οι σχετικές συνέπειες. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου.

5. Στις διατάξεις του άρθρου αυτού υπάγονται και όσοι έχουν υπηρετήσει ενόπλως σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

6. Όσοι διατελούν σε λιποταξία υπάγονται ομοίως στις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου αυτού μετά τη διακοπή της, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.

7. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία υπαγωγής, η προθεσμία εξαγοράς, καθώς και κάθε λεπτομέρεια, αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομίας και Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται το χρηματικό ποσό για την εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης.

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3421_05.htm

Δημοσ.

ξέρει κανείς πως ειναι η κατάσταση στο κετχ(κέντρο εκπαίδευσης τεχνικού) Πάτρας?

Δημοσ.

ξέρει κανείς πως ειναι η κατάσταση στο κετχ(κέντρο εκπαίδευσης τεχνικού) Πάτρας?

Κάποιοι λένε αραλίκι, και κάποιοι άλλοι λένε κράτα χαμηλό προφίλ και μπορεί να μην τα περάσεις και τόσο άσχημα.

Δημοσ.

τρολαρεις?

Δημοσ.

Eίμαστε 3 παιδιά και είναι ο μόνος γιος.Και μικρότερος σε ηλικία.Δικαιούται μειωμένη;Αυτός λέει όχι αλλά εγώ θυμάμαι από γνωστό μου ότι έκανε 8μηνο.

Δημοσ.

Eίμαστε 3 παιδιά και είναι ο μόνος γιος.Και μικρότερος σε ηλικία.Δικαιούται μειωμένη;Αυτός λέει όχι αλλά εγώ θυμάμαι από γνωστό μου ότι έκανε 8μηνο.

o μονος ή ο μεγαλυτερος αδερφος απο 3 ζωντα αδερφια

Δημοσ.

Κάποιοι λένε αραλίκι, και κάποιοι άλλοι λένε κράτα χαμηλό προφίλ και μπορεί να μην τα περάσεις και τόσο άσχημα.

και εγω εχω ακούσει πολλά αλλα δεν ισχιεί απαραίτητα ότι ίσχυε πέρσι , γιαυτό είπα να μάθω τι γίνεται αυτή την στιγμή.

τρολαρεις?

μιλάς με γρίφους γέροντα

• Like 2
Δημοσ.

Α έχει σχέση η ηλικία;Είμαστε η μεγάλη αδερφή μετά εγώ και μετά αυτός ο μικρότερος.

ναι. σε 2 ή περισσοτερους αδερφους (αγορια) μονο ο μεγαλυτερος την παιρνει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...