Ather Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Νομιζεις οτι ο ΓΕΠΣ τα γνωριζει αυτα? Χλωμο. Αυτα που λεω προερχοναι απο συζητησεις: α. Με σειρες μου απο σχεδον ολες τις μοναδες της Ελλαδας. Και οταν λεω σειρες μου, δεν εννοω το Γιωργη, το Μητσο και το Μπαμπη που ημασταν μαζι στο κεντρο, εννοω ΟΛΑ τα παιδια που ηταν στα ΚΕΠΙΚ. Ε οταν σε κατι Λημνους/Χιους/Μυτιληνες/Σαμους τους πηγαινε 20μεσα και στον Προβατωνα, Διδυμοτειχο, Αλεξ/πολη κλπ την ιδια περιοδο τους πηγαινε 1-1, επετρεψε μου να εχω γνωμη. β. Με στρατιωτικους. Το α μπορουσα και το εκανα λογω της θεσης που ειχα (ΚΕΠΙΚ) το β το κανει ο καθενας κατα τη διαρκεια της θητειας του. ΚΕΠΙΚ μονάδας ή σχηματισμού; Για τις συνθήκες του Έβρου ως προς τις εξόδους δεν έχω άποψη, αλλά ο στρατός του Έβρου είναι από μόνος του άλλη κατηγορία λόγω των συνεχών ασκήσεων και της "προβλεψιμότητας". Επίσης πρέπει να δεις πόση απόδοση έχει η κάθε κλάση, ανάλογα με την εποχή καθώς οι μεταθέσεις για τα παιδιά από Βόρεια Ελλάδα πήγαιναν με την αντίθετη σειρά (ευνοϊκή-δυσμενής). Αν λοιπόν οι περισσότεροι μπαίνουν τον Αύγουστο τότε ο χειμώνας θα έριχνε πολλά άτομα στα νησιά και λίγα στον έβρο. Φαίνεται πώς κάτι τέτοιο συμβάδιζε με την εμπειρία μου στη Λήμνο, όπου όλοι διαμαρτύρονταν πως το καλοκαίρι ήταν "κατάμαυρο". Όπως και να έχει το σύστημα μεταθέσεων σταμάτητε το οποίο σημαίνει ότι πολλά θα αλλάξουν σχετικά με την επάνδρωση. Σημείωση: Στα ΚΕΠΙΚ σχηματισμού πάντως δεν υπήρχε καμία επαφή καθώς θεωρούνταν θέση πολύ καλή (και ήταν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ΚΕΠΙΚ μονάδας ή σχηματισμού; Για τις συνθήκες του Έβρου ως προς τις εξόδους δεν έχω άποψη, αλλά ο στρατός του Έβρου είναι από μόνος του άλλη κατηγορία λόγω των συνεχών ασκήσεων και της "προβλεψιμότητας". Επίσης πρέπει να δεις πόση απόδοση έχει η κάθε κλάση, ανάλογα με την εποχή καθώς οι μεταθέσεις για τα παιδιά από Βόρεια Ελλάδα πήγαιναν με την αντίθετη σειρά (ευνοϊκή-δυσμενής). Αν λοιπόν οι περισσότεροι μπαίνουν τον Αύγουστο τότε ο χειμώνας θα έριχνε πολλά άτομα στα νησιά και λίγα στον έβρο. Φαίνεται πώς κάτι τέτοιο συμβάδιζε με την εμπειρία μου στη Λήμνο, όπου όλοι διαμαρτύρονταν πως το καλοκαίρι ήταν "κατάμαυρο". Όπως και να έχει το σύστημα μεταθέσεων σταμάτητε το οποίο σημαίνει ότι πολλά θα αλλάξουν σχετικά με την επάνδρωση. Σημείωση: Στα ΚΕΠΙΚ σχηματισμού πάντως δεν υπήρχε καμία επαφή καθώς θεωρούνταν θέση πολύ καλή (και ήταν). Μιλαω για ΚΕΠΙΚ ταξιαρχιας οπου διατηρουσα επαφες με ολες τα αλλα ΚΕΠΙΚ ηθελα/δεν ηθελα. Αυτο στη παραμεθωριο. Διοτι στη 2η μεταθεση εκανα σε ΚΕΠΙΚ πολυ μεγαλυτερου σχηματισμου... Αυτα που μαθαινα δεν ηταν πληροφοριες περι πως παει η υπηρεσια τους ΚΕΠΙΚαριους, αλλα τη καθε μοναδα Διαβιβασεων. Ημουν σειρα Αυγουστου και το πηξιμο που φαγαμε στα νησια, ο Εβρος δεν το εφαγε. Μιλαω ομως για μοναδες Διαβιβασεων σε καθε περιπτωση διοτι με Διαβιβαστες σειρες μου συνομιλουσα και μου λεγαν τα περι επανδρωσης κλπ. Το προβλεπε ειναι θεμα διοικητη κυριως και διαφερει απο μοναδα σε μοναδα. Υπαρχουν και στον Εβρο υποθετω, μοναδες χημεια. Τελος οι ασκησεις οσο υπηρετησα εγω, επειδη τις επαιρνα αμεσως χαμπαρι και παλι λογω θεσης στη 2η μεταθεση (τρελο πρηξιμο οποτε ειχε ασκηση), νομιζω πως δεν διαφερουν αναμεσα στις μοναδες νησιων και Εβρου, εκτος αν μου διαφευγει κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PeterHeppner Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 «θα πάω στο στρατό και μετά θα γελάω με το πόσο ψεύτικες είναι όλες οι πολεμικές ταινίες που έβλεπα» αλλά έγινε ακριβός το αντίθετο…. Δεν είμαστε σε καιρό πολέμου, δεν θα μας στείλουν στο Afghanistan, δεν θα δούμε τον κόσμο… αρχίζω να σχηματίζω την εντύπωση πως το ελληνικό φανταριλίκη είναι το ψεύτικο. Δεν θα χαλάσω τα δυνατά μου πόδια για να κάνω κάτι ουσιαστικό βάζοντας την στρατιωτική μου εκπαίδευση σε χρήση αλλά επειδή το έκαναν και οι προηγούμενοι. Ο αμερικάνος εκπαιδεύεται επειδή πιστεύει πως αν φέρει δημοκρατία σε μια περιοχή βοηθάει την χώρα του, Ο Ισραηλινός δέχεται ρουκέτες κάθε τόσο στα σύνορα του, ο Φιλανδός έχει επιλογή για community service, o Γερμανός πληρώνεται για τη θητεία του. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο, καμία επιλογή, καμία ουσιαστική παρότρυνση. Έψαχνα για 3 ώρες πώς να γίνω enlisted στον αμερικάνικο στρατό, πώς να βγάλω green card κτλ. –Αυτό είναι το ουσιαστικό? θα με ρωτήσεις. Τουλάχιστον τότε θα ξέρω πως θα εκπαιδευτώ για να λειτουργώ σε μια εμπόλεμη περιοχή, αυτό κάνουν οι στρατιώτες, όχι μια εννεάμηνη εξάσκηση στην ματαιότητα και την αντιπαραγωγικότητα. Δεν θέλω να χάσω μήνες από την ζωή μου πηγαίνοντας σε μια γ(*&$#@ κατασκήνωση για μεγάλους –Ξέρεις ο πράσινος μπερές είναι μεγάλη τιμή. Θα πρέπει δηλαδή να νοιώθω τιμή επειδή έκανα ολίγη από ΤΕΦΑΑ και οικιακά ? Είμαι πολύ απογοητευμένος Τι από αυτά να πω στο ψυχολόγο ? τίποτα… ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:35 ---------- Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερα πράγματα στη θητεία είναι εθιμοτυπικά. Στο πραγματικό κόσμο, που ο στρατός δεν είναι απλά μέρος ενός ιδιόμορφου κοινωνικού πρωτοκόλλου, τα πάντα τείνουν να είναι κάπως πιο λειτουργικά: εμάς, δεν μας δίνουν καν σοβαρές μπότες για όνομα του θεού, ακόμα και οι αναρχικοί στα εξάρχια δεν φοράν πια την ελληνική αρβύλα, δεν μας υπολογίζουν στο ελάχιστο... Είμαι τόσο απογοητευμένος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 @PeterHeppner περιμενες να πας στρατο για να υπηρετησεις και να διαφυλαξεις την ασφαλεια και ελευθερια της χωρας..?:lol::lol: Δεν καταλαβες οτι ο στρατος ειναι μια επιχειρηση..?Τουλαχιστον εχει και ενα καλο...μαζευει ολα τα βληματα και τα κανει επαγγελματιες καθαριζοντας την κοινωνια κατα καποιο τροπο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Critter Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Ορκιστήκαμε λοιπον και πάμε για τη συνέχεια. Αναφέρω : Τρίπολη 11ο Σύνταγμα πεζικού = κολλέγιο. Απιστευτο φαγητό, όμορφο στρατόπεδο, πολλά καλά παιδιά στο θάλαμο με μέσο όρο ηλικίας τα 24 και γενικότερα οι αξιωματικοί ειναι καλοί. Βέβαια απο λόχο σε λόχο υπάρχει μια διαφορά και ευτυχώς που είχα ψάξει στο νετ και ήξερα οτι ο 2ος είναι ο καλύτερος. Έτσι όταν μας βάζανε στους λόχους είπα στην ανθιπασπιστίνα οτι έχω κάτι φιλαράκια στο δεύτερο και με έβαλε εκεί. Περιμένουμε την μετάθεση τώρα να επιστρέψουμε καμμια Αθήνα να απολυθούμε..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Περιμένουμε την μετάθεση τώρα να επιστρέψουμε καμμια Αθήνα να απολυθούμε..... Δικαιουσαι κατ'εξαιρεση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δικαιουσαι κατ'εξαιρεση? Οι 8κταμηνοι της 308 σειρας και μετα περνουν μεταθεση...οι 9 μηνοι αμεταθετοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skywritergr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Ορκιστήκαμε λοιπον και πάμε για τη συνέχεια. Αναφέρω : Τρίπολη 11ο Σύνταγμα πεζικού = κολλέγιο. Απιστευτο φαγητό, όμορφο στρατόπεδο, πολλά καλά παιδιά στο θάλαμο με μέσο όρο ηλικίας τα 24 και γενικότερα οι αξιωματικοί ειναι καλοί. Τα ίδια αναφέρω και απο ΚΕΥΠ Λαμίας. Καλή συνέχεια σε όλες τις σειρές!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Critter Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δικαιουσαι κατ'εξαιρεση? Όχι και κάνω 9μηνο. Προεδρικη Φρουρά γαρ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ε οταν σε κατι Λημνους/Χιους/Μυτιληνες/Σαμους τους πηγαινε 20μεσα και στον Προβατωνα, Διδυμοτειχο, Αλεξ/πολη κλπ την ιδια περιοδο τους πηγαινε 1-1, επετρεψε μου να εχω γνωμη. Δεν εννουσα διακοπες με την εννοια οτι θα σε αραχτος σε καποια παραλια για την διαρκεια της θητειας σου. Ο στρατος δεν ειναι μονο θεμα υπηρεσιας... Το θεμα ειναι πως περνας οταν εισαι μεσα. Και οταν στον εβρο περνας δυσκολα [εννοειται ολα ειναι θεμα μοναδας/διοικητη] και δεν βγαινεις εξω (5 μηνες ειχα μολις 3 εξοδοχαρτα περα απο την βδομαδα προσαρμογης) και στα νησια ειναι αραχτοι και λαιτ, καταλαβαινεις που το πηγαινα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Όχι και κάνω 9μηνο. Προεδρικη Φρουρά γαρ... Οταν παλιωσεις λιγο ετοιμασου για μεγαλες ξαπλες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dismemberer Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τα ίδια αναφέρω και απο ΚΕΥΠ Λαμίας. Καλή συνέχεια σε όλες τις σειρές!! Νομιζω εχει γινει γενικα κολλεγιο ο στρατος πλεον.. Αναφερω ακριβως τα ιδια με τα παιδια για ΚΕΜΧ Ναυπλιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Critter Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Οταν παλιωσεις λιγο ετοιμασου για μεγαλες ξαπλες! Storm τα ξέρω. Έχει περάσει και ο αδελφός απο κει και ξέρω ακριβως τι θα συναντήσω τις πρώτες μέρες απο ψαρώματα και εκπαιδευση. Η εκπαιδευση ειναι 40 ημέρες και έχεις κάθε μέρα έξοδο (το απογευμα βέβαια) και απο εκει και περα σε παει 1-1 ή 2 έξω 1 μέσα. Όταν παλιώσεις σε πάει και 4-1. Η υπηρεσια ειναι 4 ώρες (1 ώρα ανα 6ωρο) όπου στην ακινησια είσαι 35 λεπτά (τα υπόλοιπα 25 είναι η διαδρομή πήγαινε έλα). Μια χαρά λοιπον μιας και μένεις Αθήνα και παίρνεις και λευκό απολυτήριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Storm τα ξέρω. Έχει περάσει και ο αδελφός απο κει και ξέρω ακριβως τι θα συναντήσω τις πρώτες μέρες απο ψαρώματα και εκπαιδευση.Η εκπαιδευση ειναι 40 ημέρες και έχεις κάθε μέρα έξοδο (το απογευμα βέβαια) και απο εκει και περα σε παει 1-1 ή 2 έξω 1 μέσα. Όταν παλιώσεις σε πάει και 4-1. Η υπηρεσια ειναι 4 ώρες (1 ώρα ανα 6ωρο) όπου στην ακινησια είσαι 35 λεπτά (τα υπόλοιπα 25 είναι η διαδρομή πήγαινε έλα). Μια χαρά λοιπον μιας και μένεις Αθήνα και παίρνεις και λευκό απολυτήριο. αυτο βεβαια με την προυποθεση οτι σου αρεσουν οι παρελασεις, ασκησεις ακριβειας, κτλ. εγω παντως εστω και με τις λιγες που αναγκαστηκα να κανω μου φανηκαν εντελως ματαια και ανουσια, καθως και ο τροπος που σου ζητανε να τα κανεις ακομα και ορεξη να εχεις, ξενερωνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Critter Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 αυτο βεβαια με την προυποθεση οτι σου αρεσουν οι παρελασεις, ασκησεις ακριβειας, κτλ. εγω παντως εστω και με τις λιγες που αναγκαστηκα να κανω μου φανηκαν εντελως ματαια και ανουσια, καθως και ο τροπος που σου ζητανε να τα κανεις ακομα και ορεξη να εχεις, ξενερωνεις. στο στρατο τιποτα δεν μου αρεσει οπως και στον περισσοτερο κοσμο.θα εχω για 40 μερες μαντραχαλαδες να γκαριζουν αλλα θα κερδισω πολλα απο την παραμονη μου στην αθηνα.πηγαινω προετοιμασμενος ψυχολογικα για τα των πρωτων ημερων.ειμαι πληρως ενημερωμενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις