brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Και η στρατονομία δεν πρέπει να τουφεκίσει τους λιποτάχτες; Όσο για μένα εσύ θα κινδυνεύεις γιατί εγώ θα μαι από πίσω σου τότε αξιωματικέ... (Θα κάνω ανάσχεση πυρών όλμου σε διαβάσεις και στόχους) Υ.Γ. Ξέρεις και τις διαστάσεις μου δλδ; Είσαι και μέντιουμ; Τι σχεση εχει η στρατονομια με την κατοχη της Ελλαδος; Μεγαλε δεν θα εισαι πισω μου! Δεν βαζουν τωρα πια φανταρους στα ΟΥΚ αρα δεν κινδυνεύω απο σενα! Υ.Γ. Εικασίες εκανα στο μεγεθος, ελπίζω να σου ειναι βολικό
aris1986 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Τι σχεση εχει η στρατονομια με την κατοχη της Ελλαδος; Μεγαλε δεν θα εισαι πισω μου! Δεν βαζουν τωρα πια φανταρους στα ΟΥΚ αρα δεν κινδυνεύω απο σενα! Υ.Γ. Εικασίες εκανα στο μεγεθος, ελπίζω να σου ειναι βολικό Xαχαχα το χεις το πεζικό gtp ετσι; Πες τα στον καραφλο αλά bruce willis λογαχο που χα να σε τεντώσει! Τι να κάνουμε οι όλμοι πάνε πάντα πίσω και βοηθάνε τους μπροστά. Αεροπορία πάλι για μένα οτι δεν "πετάει" το θεωρώ πίσω από ενα γραφείο να παραγγέλνει φραπέδες απο βυσματο-φαντάρους. Τι να πω ίσως είμαι προκατειλημμένος όπως και σύ!
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Xαχαχα το χεις το πεζικό gtp ετσι; Πες τα στον καραφλο αλά bruce willis λογαχο που χα να σε τεντώσει! Τι να κάνουμε οι όλμοι πάνε πάντα πίσω και βοηθάνε τους μπροστά. Αεροπορία πάλι για μένα οτι δεν "πετάει" το θεωρώ πίσω από ενα γραφείο να παραγγέλνει φραπέδες απο βυσματο-φαντάρους. Τι να πω ίσως είμαι προκατειλημμένος όπως και σύ! Αρχικα αλλο το πεζικο και αλλο ο στρατος ξηρας. ΝΑΙ ο στρατος ξηρας ειναι γτπ. Τι δουλεια εχει ο λοχαγος με εμενα; Εγω Ναυτικο ειμαι! Οσον αφορα την αεροπορια κανεις λαθος. Οι της ΣΤΥΑ και πολλοι μηχανικοι ειναι στο εδαφος αλλα χωρις αυτους ουτε χαρταετος δεν πεταει. Οι φανταροι ομως της αεροποριας σε περιοδο πολεμου θα μετατεθουν ολοι στον ξηρας μιας και δεν εχουν ουτε μηχανικες/τεχνικες γνωσεις, ουτε πτητικές αρα ειναι "αχρηστοι" στην αεροπορια. Εγω προκατειλημμένος σε στρατιωτικά θεματα δεν νομιζω.
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 μπα, γιατί ποτε έφυγε το 90% των κληρωτών για το εξωτερικό; Ποιος είπε οτι εσεις θα πολεμήσετε; Οπως και πιο παλια ειμαι σιγουρος οτι το 90% θα την κανει για το εξωτερικο και θα μεινουμε εμεις κι εμεις.
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 μπα, γιατί ποτε έφυγε το 90% των κληρωτών για το εξωτερικό; Πριν μπει και η Ελλαδα στον πολεμο οταν αρχισε να γινεται ντορος για την εισοδο της Ελλαδας οι περισσότεροι την εκαναν.
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 πλακα κάνεις έτσι; στον Β'ππ οι εφεδροι εβγαλαν το φίδι απο την τρύπα. (ο στρατος τότε αποτελειτο κυρίως απο εφεδρους)
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 πλακα κάνεις έτσι; στον Β'ππ οι εφεδροι εβγαλαν το φίδι απο την τρύπα. (ο στρατος τότε αποτελειτο κυρίως απο εφεδρους) Ποιος σου ειπε οτι μιλαω για τον Β\ΠΠ;
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 για ποτε λες; Βαλκανικους και Α'ππ. Τοτε που ο Βασ. Κων/νος ελεγε να μην εμπλακει η Ελλαδα ενω ο Βενιζελος το αντιθετο. Τοτε οι περισσοτεροι (αυτοι που ειχαν οικογενειες κυριως) εφυγαν και τελικα μπηκαμε αποδυναμωμενοι απο την αρχη στον πολεμο. Απλα η τυχη ηταν μαζι μας. Υ.Γ. Τοτε οι υπαξιωματικοί θεωρουνταν Εφεδροι Λοχιες, οποτε το "εφεδροι" σκετο που λες, δεν μου λεει κατι.
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 lol, κανα πιο προσφατο παραδειγμα δεν έχεις;
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 lol, κανα πιο προσφατο παραδειγμα δεν έχεις; Κυπριακό;
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 στην Κύπρο ποσοι ήταν μονιμοι και πόσοι εφεδροι; μια ματια στους νεκρους και αγνοούμενους να ρίξεις να δεις ότι για κάθε 10 έφεδρους είναι και ένας μονιμάς
LongTom Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Βαλκανικους και Α'ππ. Τοτε που ο Βασ. Κων/νος ελεγε να μην εμπλακει η Ελλαδα ενω ο Βενιζελος το αντιθετο. Τοτε οι περισσοτεροι (αυτοι που ειχαν οικογενειες κυριως) εφυγαν και τελικα μπηκαμε αποδυναμωμενοι απο την αρχη στον πολεμο. Απλα η τυχη ηταν μαζι μας. Υ.Γ. Τοτε οι υπαξιωματικοί θεωρουνταν Εφεδροι Λοχιες, οποτε το "εφεδροι" σκετο που λες, δεν μου λεει κατι. Αυτό δεν παίζει με την καμία.Πόσο μάλλον για τον Β' Βαλκανικό. Οι κληρωτοί ήταν η κύρια δύναμη και φαινόμενα λιποταξίας δεν εμφανίστηκαν(ιδίως στο 90% που αυθαίρετα πέταξες). Η κατάσταση με τον Βενιζέλο-Βασιλιά ήταν το θέμα(το 1909 και στις αρχές του Α'ΠΠ μέχρι το 1917) και όχι η λούφα των κληρωτών. Εάν έφευγαν κάποιοι θα ήταν οι πλούσιοι,που βέβαια είχαν τα μέσα και να λουφάξουν στο στράτευμα εάν χρειαζόταν(όπως έγινε και με πολλούς). Από εκεί και πέρα εάν θέλεις να βρεις κάποιους που ετοίμασαν βαλίτσες με την πρώτη δες στους φίλτατους αξιωματικούς που το 1996 είχαν γεμίσει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης(και πολλών άλλων πόλεων βεβαίως).
brickman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 στην Κύπρο ποσοι ήταν μονιμοι και πόσοι εφεδροι; μια ματια στους νεκρους και αγνοούμενους να ρίξεις να δεις ότι για κάθε 10 έφεδρους είναι και ένας μονιμάς Ναι αλλα αναλογίσου και την εκπαιδευση των μονιμων που δεν ειχαν οι εφεδροι. Και εκτος αυτου εαν θυμαμαι καλα φανταροι μόνο της Κυπρου πηγαιναν. Απο την Ελλαδα μονο οι μονιμοι πηγαιναν ενω οι φανταροι οχι. Αυτό δεν παίζει με την καμία.Πόσο μάλλον για τον Β' Βαλκανικό. Οι κληρωτοί ήταν η κύρια δύναμη και φαινόμενα λιποταξίας δεν εμφανίστηκαν(ιδίως στο 90% που αυθαίρετα πέταξες). Η κατάσταση με τον Βενιζέλο-Βασιλιά ήταν το θέμα(το 1909 και στις αρχές του Α'ΠΠ μέχρι το 1917) και όχι η λούφα των κληρωτών. Εάν έφευγαν κάποιοι θα ήταν οι πλούσιοι,που βέβαια είχαν τα μέσα και να λουφάξουν στο στράτευμα εάν χρειαζόταν(όπως έγινε και με πολλούς). Από εκεί και πέρα εάν θέλεις να βρεις κάποιους που ετοίμασαν βαλίτσες με την πρώτη δες στους φίλτατους αξιωματικούς που το 1996 είχαν γεμίσει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης(και πολλών άλλων πόλεων βεβαίως). Αρχικα δεν μιλαω για λιποταξια. Εαν εχεις αλλαξει υπηκοότητα (που τοτε ολοι ξερουμε ποσο γελοιωδώς ευκολα γινοταν) δεν θεωρείσαι λιποτακτης. Θεωρησα αυτονοητο οτι ο αριθμος που ειπα ειναι προιον φαντασιας μιας και δεν μπορω να θυμάμαι το ακριβες νουμερο αλλα πιστεψτε με ηταν ΠΟΛΥ μεγαλο. Και το οτι εφυγαν δεν σημαινει οτι εμειναν εκει περα μεχρι το τελος της ζωης τους. Πηγαινες, αλλαζες υπηκοοτητα (ή εμενες μεχρι το τελος του πολεμου), γυρναγες ως τουριστας και δεν σε ζηταγε ο στρατος. Οσο για το 96' που λες μιας και ηταν το ετος της καταταξης μου απο το Ναυτικο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αποχώρησε ισα-ισα που αρνηθηκαν κιολας να βγουν στην σύνταξη καποιοι συνταξιούχοι. Για τον ξηρας ή/και την αεροπορια δεν γνωριζω.
LongTom Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Αρχικα δεν μιλαω για λιποταξια. Εαν εχεις αλλαξει υπηκοότητα (που τοτε ολοι ξερουμε ποσο γελοιωδώς ευκολα γινοταν) δεν θεωρείσαι λιποτακτης. Θεωρησα αυτονοητο οτι ο αριθμος που ειπα ειναι προιον φαντασιας μιας και δεν μπορω να θυμάμαι το ακριβες νουμερο αλλα πιστεψτε με ηταν ΠΟΛΥ μεγαλο. Και το οτι εφυγαν δεν σημαινει οτι εμειναν εκει περα μεχρι το τελος της ζωης τους. Πηγαινες, αλλαζες υπηκοοτητα (ή εμενες μεχρι το τελος του πολεμου), γυρναγες ως τουριστας και δεν σε ζηταγε ο στρατος. Οσο για το 96' που λες μιας και ηταν το ετος της καταταξης μου απο το Ναυτικο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αποχώρησε ισα-ισα που αρνηθηκαν κιολας να βγουν στην σύνταξη καποιοι συνταξιούχοι. Για τον ξηρας ή/και την αεροπορια δεν γνωριζω. Όταν λες την έκαναν τι να νομίσει κάποιος; Επειδή εκτός από τα βιβλία είχα και παππού που πολέμησε στον Β' Βαλκανικό(βοηθητικός λόγω μικρής ηλικίας) και στον Α'ΠΠ,ξέρω ότι αυτά δεν ισχύουν με την καμία. Τουλάχιστον ότι αφορά το θέμα αλλαγής εθνικότητας.Το αντίθετο συνέβαινε με τους Έλληνες της Τουρκίας να κατατάσσονται εθελοντές στον Ελληνικό στρατό(ή λιποτακτούσαν από τον Τουρκικό). Που το βρήκες πάντως αυτό ακόμη απορώ. Ήξερα ότι ο στρατός είχε ανακατατάξεις λόγω κινημάτων,αλλά πουθενά δεν έχω διαβάσει να φεύγουν μαζικά για εξωτερικό(που ήταν και το πλέον δύσκολο τότε για την πλειοψηφία του λαουτζίκου) ή να αρνούνται την κατάταξη(κάτι που δεν γίνεται ούτε σήμερα μαζικά). Για το θέμα του '96 ρώτα τους Αλεξανδρουπολίτες μόνο. Δεν θα αναφερθώ καν στις μαρτυρίες των ίδιων των αξιωματικών για το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις