Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω εχω 2 μεγάλες αδερφές , 30+ φευγα και οι 2 .Ειμαι ο μονος γιος στην οικογενια.Δικαιούμε 8μηνο?

φιλε απο οτι ξερω δικαιουσε οκταμηνο και στους 5 μηνες παρεμεθωριου δικαιουσε μεταθεση κοντα στο σπιτι σου...εγω εκανα οκταμηνο διοτι ημουν ο μεγαλυτερος απο τα τρια αδερφια μου και στους 5 μηνες ακριβως πηρα μεταθεση κοντα στο σπιτι μου...

Θηβα-Κουφοβουνο(512ΤΠ)-Γ'ΣΣ Θεσσαλονικη(Λοχος Στρατηγειου)..

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
εγω εχω 2 μεγάλες αδερφές ' date=' 30+ φευγα και οι 2 .Ειμαι ο μονος γιος στην οικογενια.Δικαιούμε 8μηνο?[/quote']

Απο οτι ξερω δικαιουσε 8μηνο γτ θεωρησε προστατης! ρωτα στην στρατολογια καλυτερα...

• Super Moderators
Δημοσ.

εγω εχω 2 μεγάλες αδερφές , 30+ φευγα και οι 2 .Ειμαι ο μονος γιος στην οικογενια.Δικαιούμε 8μηνο?

αν δεν έχουν παντρευτεί παίζει να δικαιούσαι, ρώτα στη στρατολογία για σιγουριά...

Δημοσ.
Παίδια εχω το αδερφακι μου (Σειρα 323) που φευγει για 561 ΜΚΤΠ Προβατώνας (Για τους παλαιούς ήταν στις Φερρες).

Εχουμε καμια πληροφορια? Ειναι λογικά στο ίδιο στρατόπεδο με το 7ο ΤΥΠ...

Σας ευχαριστώ!!

Είναι στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά δεν είναι στο ίδιο...γεωγραφικό πλάτος. Το στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα είναι απίστευτα μεγάλο. Το ΤΥΠ είναι στο Α (αν θυμάμαι καλά) ενώ τα μηχανοκίνητα είναι στο Β. ΔΕΝ το περπατάς εύκολα, είναι ουσιαστικά άλλο μέρος.

Δημοσ.

Παίδια εχω το αδερφακι μου (Σειρα 323) που φευγει για 561 ΜΚΤΠ Προβατώνας (Για τους παλαιούς ήταν στις Φερρες).

Εχουμε καμια πληροφορια? Ειναι λογικά στο ίδιο στρατόπεδο με το 7ο ΤΥΠ...

Σας ευχαριστώ!!

Είναι όντως στο ίδιο στρατόπεδο αλλά είναι πολύ μεγάλο και είναι χωρισμένο σε δύο υποστρατόπεδα, το 561 και το ΤΥΠ δεν είναι στο ίδιο υποστρατόπεδο. Ημουνα πέρσι (317) στον 7 ΛΔΒ. Γενικά είναι καλό στρατόπεδο, δεν είναι μαύρο, σχετικά καινούριο από πλευράς εγκαταστάσεων, χτισμένο κάπου το 2000, αλλά αν θυμάμαι καλά το 561 ΜΚΤΠ στεγάζεται σε λυόμενα, καλά μεν, όχι ερείπια, αλλά προκάτ.

45 λεπτά από αλεξανδρούπολη, πας άνετα σε έξοδο σουκου, αλλά όχι τις καθημερινές. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, δεν γνωρίζω τι υπηρεσίες κάνουν στο 561 κτλ..

Κατά τα άλλα, το χωριό εκεί είναι το Τυχερό με 1-2 καφετέριες, ίντερνετ καφέ, πιτσαρία, κτλ. (Ο Προβατώνας δεν είναι τίποτα, 2 σουβλατζίδικα που κάνουν ντελίβερυ και στο στρατόπεδο, πιάτσα ταξί, και η στάση του κτελ για να φύγεις!)

Λόγω πολλών φαντάρων, (είπαμε είναι μεγάλο στρατόπεδο) ΣΠΕΝ θα κάνει εκεί, δεν τους πάνε σε άλλο μέρος..

Δεν μου ρχεται κάτι άλλο, καλή θητεία πες του!

Δημοσ.

β. Οκτάμηνης διάρκειας στον Στρατό Ξηράς - Εννεάμηνης διάρκειας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία:

(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.

(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος αδελφός από τρία ζώντα αδέλφια.

(3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.

(4) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.

(5) Ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου.

2. Οι στρατεύσιμοι μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, εφόσον με τη μεταφορά τους δεν απομένει υποχρέωση παραπέρα εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και τυχόν πρόσθετης.

3. Όσοι διατελούν σε ανυποταξία, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου μετά τη διακοπή της ανυποταξίας και εφόσον με τη μεταφορά τους δεν απομένει υποχρέωση παραπέρα εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και τυχόν πρόσθετης απολύονται. Οι λιποτάκτες υπάγονται στις ίδιες διατάξεις μετά τη διακοπή της λιποταξίας τους.

4. Η μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης δεν ανακαλείται, αν μετά την υποβολή του αιτήματος εκλείψουν οι σχετικοί λόγοι.

5. Στις περιπτώσεις (1) και (2) της υποπαραγράφου α' της παραγράφου 1 και στις περιπτώσεις (1), (2), (3) και (4) της υποπαραγράφου β' της ίδιας παραγράφου του άρθρου αυτού, αν ο περιγραφόμενος ως δικαιούχος είναι ανίκανος για κάθε εργασία, το δικαίωμα της μεταφοράς μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο ικανό για εργασία αδελφό. Δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση του δικαιώματος μεταφοράς στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν ασκήσει το δικαίωμα αυτό και έχουν ήδη εκπληρώσει μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση.

6. Οι έφεδροι αξιωματικοί, οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οι επίκουροι αξιωματικοί δεν υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου αυτού.

http://www.thiteia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=56

τελικα φαινεται οτι δικαιουσε.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν δεν έχουν παντρευτεί παίζει να δικαιούσαι, ρώτα στη στρατολογία για σιγουριά...

Δεν παιζει ρόλο αν ειναι παντρεμένες ή οχι! :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν παιζει ρόλο αν ειναι παντρεμένες ή οχι! :)

το λογικό θα ήταν μιας και δεν είσαι προστάτης τους αφού έχουν τον άντρα τους πλέον...

Δημοσ.

το λογικό θα ήταν μιας και δεν είσαι προστάτης τους αφού έχουν τον άντρα τους πλέον...

Λες και δεν πηγες στρατο... Τι σχεση εχει η λογικη? :P

Παιζει να ειναι απο την εποχη που εδιναν προικα στις κορες και σου λεει ο νομοθετης ακομα και αν παντρευτηκαν, την ξεζουμισαν την οικογενεια :-D

Δημοσ.

παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ευχαριστημένο τον ακουσα, σπεν οντως εκει θα κανει. δεν ξερω ειδικοτητα αν θα παει αλλου οπως εγω. τεσπα, 5 φανταροι στο ΛΥΤ ειναι , τι να πω....καλα θα ναι. καλη θητεια σε ολους σας.

302

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...