Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΟΧΙ κατηγορηματικό από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του ΥΕΘΑ να επανέλθουν οι καταστάσεις επιβίβασης για δωρεάν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού στις τρεις όπως ίσχυε.

Η άρνηση του οικονομικού επιτελείου συνεχίστηκε και μετά από την σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε πει όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις για το “κόψιμο” ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Η απόφασή του υπογράφτηκε αλλά το υπουργείο Οικονομικών που έπρεπε να βάλει την τελική υπογραφή λέει όχι. Αιτία το κόστος που υπολόγισε σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.onalert.gr/stories/katastaseis-epivivasis-oikonomikon-yetha-panagiotopoulos

Δημοσ.

Παιδιά στα Κέντρα και στις Μονάδες τι κατάσταση επικρατεί στο θέμα του πλυσίματος των ρούχων; Το έχω απορία αυτό για όταν τελικά πάω. Δηλαδή έχει πλυντήρια που βάζεις τα ρούχα σου και πλένεις, έχει μαγαζιά κοντά στο στρατόπεδο που το κάνουν με το αζημίωτο, έχει μπουγάδα στο χέρι με πράσινο σαπούνι ή έχει πλυντήριο της μαμάς όταν πάρεις άδεια και σε έχει φάει η μούχλα και η ιδρωτίλα μέχρι τότε;

Δημοσ.

Όλα όσα ανέφερες παίζουν, ανάλογα με το πού είσαι και τι θες να κάνεις.

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να μην βγάλω καντήλες από τη βρώμα. :) Που θα είμαι δεν ξέρω, στην χειρότερη στο χέρι δηλαδή και μετά άπλωμα, που; Ρωτάω γιατί σαν φοιτητής χρειάστηκε να κάτσω ξενοδοχείο για κανένα μήνα και έπλενα τα πάντα στο χέρι στον νιπτήρα και μετά τα άπλωνα πάνω σε κάτι καρέκλες μέχρι να στεγνώσουν. Για εμένα αυτό ήταν ήδη κατάντια, και τώρα θέλουν να μου πάρουν και τις καρέκλες ... :)

Δημοσ.

Στο Πεύκο υπήρχε πλυντήριο με κέρματα, το οποίο βέβαια δε χρησιμοποιούσε κανείς (στην αναφορά μοίρας είχε ρωτήσει ο δικοικητής πόσοι το είχαν χρησιμοποιήσει και είχε σηκώσει ένας το χέρι του, ανάμεσα σε 1000+ άτομα :Ρ).

Στη μονάδα υπήρχαν σκοινιά στα οποία άπλωνες τα ρούχα σου τα οποία έπλενες μόνος σου, αλλά και πλυντήριο απ' όπου τα έπαιρνες στεγνά.

Μην το βλέπεις έτσι πάντως, στο στρατό «δικαιολογούνται» πολλά, οπότε κάτι τέτοιο δε θεωρείται κατάντια.

Εξάλλου σοβαρό πρόβλημα υπάρχει το καλοκαίρι. Μια λύση είναι να έχεις πολλές φανέλες, εσώρουχα και κάλτσες. Οι παραλλαγές δε σ' απασχολούν ιδιαίτερα, έτσι κι αλλιώς θα έχεις σίγουρα τρεις διαφορετικές.

Δημοσ.

ΟΧΙ κατηγορηματικό από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του ΥΕΘΑ να επανέλθουν οι καταστάσεις επιβίβασης για δωρεάν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού στις τρεις όπως ίσχυε.

Η άρνηση του οικονομικού επιτελείου συνεχίστηκε και μετά από την σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε πει όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις για το “κόψιμο” ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Η απόφασή του υπογράφτηκε αλλά το υπουργείο Οικονομικών που έπρεπε να βάλει την τελική υπογραφή λέει όχι. Αιτία το κόστος που υπολόγισε σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.onalert.g...panagiotopoulos

Ετσι ρεε! Σωστε την Ελλαδα μας.

Ας πήξει ο φανταρος αν δεν μπορει να γυρίσει πίσω σπιτι του!

Πειτε τωρα και οι παλιότεροι: "Σιγα τα Ωα, εχω πηγα φιλε μου στρατο για 2 χρονια κτλπ, τι θα πάθετε;"

Δημοσ.

εμενα ο πατερας μου οταν του το ειπα μου ειπε σιγα εγω εκανα 2 χρονια και πηγα σπιτι μου μετα απο 1 χρονο και δεν επαθα τιποτα :P

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου επιτρέπεται στο εν ενεργεία Πολιτικό Προσωπικό (Μόνιμο και Συμβασιούχων Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου) και στα μέλη των οικογενειών τους, η σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καταβολή μόνον του αντιτίμου του συσσιτίου, χωρίς την υποχρέωση πάγιας συνδρομής.

Το δικαίωμα αυτό ισχύει και για τα παιδιά των υπαλλήλων που φοιτούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των γονέων τους.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

http://www.onalert.g...ko-yetha-lesxes

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη, η πρώτη διακλαδική τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του ΣΞ και Δ΄ ΕΣΣΟ του ΠΝ και της ΠΑ.

Συνολικά ορκίστηκαν 1489 νεοσύλλεκτοι εκ των οποίων, 507 οπλίτες του ΣΞ, 457 ναύτες του ΠΝ και 525 σμηνίτες της ΠΑ.

http://www.onalert.g...kladiki-tripoli

Δημοσ.

Γελαει ο κοσμος με το ποσο χρησιμοσ ειναι ο στρατος.Σε 25μερες γιναμε εξπερ στο γοπινγκ,στις τουαλετες,ταμαγειρια,το σφουγγαρισμα,το γυαλισμα αρβυλων και το στρωσιμο κρεβατιου.Καναμε και παραγγελματα(προσοχη,επ ωμου,παρουσιαστε κτλ),καναμε σε 2 ωρες τα βασικα μερη του οπλου,λυση αρμολογηση και θεση βολης(ναι ολα αυτα 250 ατομα τα "εμαθαν" σε 2 ωρες απο μια 21χρονη λοχια).Ετσι γινεσαι αντρας,ετσι σκληραγωγησε...Ευτυχως οι λοχιες ηταν ολοι νεαροι με καλο επιπεδο αλλα κ εμφανη διαθεση να λουφαρουν.Σαφως και ο μισθος τους ειναι δυσαναλογος με αυτα που προσφερουν(;;;) αλλα ειναι αλλο ζητημα αυτο....

Μας ταιζαν 25χρ ανθρωπους πρωινο 2φετες ψωμι κ ενα μαρμελαδακι...επι 25 μερες αυτο.Α!Ειχε και βραστο αυγο 2-3 φορες,ειχε και μια φορα μερεντα(ο θεος να την κανει).Αλλα πως θα πουλησει σφολιατες ο τοπικος φαρμακοποιος(1.10€ η σφολιατα η οποια ηταν παρελθον σε 3 μπουκιες)???ΚΨΜ με τιμες απο αλλες εποχες(κρουασαν μερος πολυσυσκευασιας προς 0.60€,1.35 τα πουρακια καπρισ,ενω το παρτυ γινοταν με τους καφεδες που εφτιαχναν...1ευρο ο φραπε επειδη εχει και καλα διπλασια δοση καφε).Απο ατομο-βυσματαρα μεσα στο ΚΨΜεμαθα πως σκοπημως δεν φερνουν επαρκη αριθμο απο μπαγκετες(εφερνε ανα 3μερες 600 για 850 ατομα) για να πουλουνται τα σφολιατοειδη.

Συμπερασμα:η βασικη εκπαιδευση μπορει να γινεται σε 2 βδομαδες και οχι σε 25μερες.Αλλα να γινεται εκπαιδευση κ οχι 3 λαλουν και 2 χορευουν...

ΥΓ:Ειμαι τυχερος που εκανα και βολη κια μαλιτσα με φουλ την γεμιστηρα των 10 φυσιγγιων...Αλλοι εριξαν 5-6 φυσιγγια...Και μετα μας ψαχναν επειδη "ελειπαν"180καλυκες..Τα συμπερασματα δικα σας...

ΥΓ2:Ορκομοσια με τζοκει(η αλλιως πηλικιο ασκησεων)...Τους μπερεδες τους εφαγε η κριση...Καλοριφερ φυσικα δεν ανοιξε ποτε...Ζεστο νερο για μπανιο μονο αν ησουν τυχερος και εβρισκες μπανιο τις ωρες που λειτουργουσε το μποιλερ...Κουβερτες απο το 1953,στρωματα ποντικοφαγωμενα...

ΥΓ3:Φανταζομαι τι μιζες και διαφθορα υπαρχει στους τριτους που εμπλεκονται με το στρατοπεδο(καθαριστρια ρουχων,φωτογραφος,εξωτερικοι προμηθευτες σνακ κτλ)

Δημοσ.

Εγώ είχα πλύνει 4 μπλουζάκια και τα άπλωσα στο μπαλκόνι της κουζίνας (πίσω μεριά φάση). Περίπου 3μιση δευτερόλεπτα μετά εξαφανίστηκαν...

• Like 3
Δημοσ.

Στο κέντρο πέφτει πολύ ζούλα.

Όπως είπε ο φίλος από πάνω εάν αφήσεις κάτι για λίγο σε κοινή θέα,πιθανότατα δεν θα το ξαναδείς για αυτό προσοχή με τα απλώματα.

Εδώ κάλτσες μου είχαν φάει που ήταν και άπλυτες,εσένα που θα είναι και πλυμένα φαντάσου.

Στο κέντρο εγώ δεν είχα πλύνει τίποτα,ήταν και Παρανέστι που δεν είχε πλυντήριο(δεν ξέρω εάν υπήρχε και δεν δούλευε απλά),στο χωριό δεν ήξερα ούτε έμαθα κάποιον να έχει πάει σε πλυντήριο.

Το μόνο που είχα πλύνει πάρα πολύ καλά ήταν το κράνος,στο νεροχύτη της τουαλέτας.

Έτσι είχα πάρει πολλές αλλαξιές και στην πρώτη άδεια όλα μαζί πλυντήριο.

Στην μονάδα φυσικά αλλάζουν τα πράγματα.Ανάλογα που πας μπορεί να έχει πλυντήριο ή κάποιο στην πόλη με κέρματα.

Δημοσ.

Ρε κλείδωμα τα άρβυλα στη ζούλα στο "πλέγμα" του κρεβατιού, τραγικές καταστάσεις.. Στο τέλος, όντας μάγειρας τα δεύτερα άρβυλα μου έμειναν και τα πήρε ο μπρο για δουλειά :P

Δημοσ.

Ο Ματέο Παντζόπουλος ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση στην Τρίπολη, ορκίστηκε χθες, πήρε άδεια δέκα ημερών (όπως και όλοι οι νεοσύλλεκτοι), για να περάσει με τους δικούς του ανθρώπους και μετά θα πάρει μετάθεση για την Αθήνα.

Συνολικά, πρόκειται να θητεύσει στο στρατό για σαράντα πέντε ημέρες, επειδή έχει περάσει το ηλικιακό όριο των 35 ετών.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YD5ghB2hyro

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...