Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πως ακριβώς θα βοηθήσει η κρίση να φτιάξει ο στρατός; Απο αυτα που διαβάζω, κάνουν περικοπές στο φαγητό και τις καταστάσεις επιβίβασης των φαντάρων, τα κψμ πουλάνε πιο ακριβά απ'ότι έξω εκμεταλλευόμενοι το μονοπώλιο και οι καραβανάδες τώρα που τους έκοψαν λεφτά δεν δουλευουν ούτε καν για τα προσχήματα.

Ουτε κεν εκλεισαν, ανοιξαν κι'αλλα, η νέα δομή, κτλ ειναι κοροιδίες, και μάλιστα στα περιφημα ισοδύναμα μέτρα προτειναν την αυξηση της θητείας...

δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να πιστευεις ότι θα φτιάξει ο στρατός λόγω της κρίσης;

Πιστεύω ότι επιτέλους θα κλείσουν τα περιττά στρατόπεδα,θα κόψουν κάμποσους στρατηγούς και περιττούς σχηματισμούς,γενικά από την έλλειψη χρημάτων θα τους πιάσει το φιλότιμο και θα αρχίσουν πλέον να σκέφτονται σαν λογικοί άνθρωποι.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια μάλλον σαν όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται αυτό.

Άνοιξαν κι'άλλα κεν; Όλοι περιμένουν να κλείσουν τα ποιό πολλά.

Είπα ότι είμαι ασιόδοξος , οχι ότι σίγουρα θα γίνει.

Δημοσ.

της καλαμάτας άνοιξε πάλι. πως θα αρχίσουν να σκεφτονται σοβαρά ξαφνικά; Εχουμε την ίδια δομή δυναμεων απο το '50, το να ανοιγοκλεινουν στρατοπεδα ειναι απλα ανακάτεμα της ίδιας τράπουλας.

Δημοσ.

Παρατηρώ ότι περισσότερο ομιλητικοί σε θέματα στρατού (όχι μόνο εδώ, σχεδόν παντού) είναι άτομα που δεν έχουν πάει. Το κλασσικό επιχείρημα είναι το χάσιμο χρόνου, οι ιδεολογίες κτλ

Γι'αυτό και είχα αναφέρει καλό θα ήταν να μιλάνε για στρατό αυτοί που έχουν πάει. Ειδάλλως κυριαρχεί η καταστροφολογία.

Επίσης, είναι τραγικό να ακούω ότι κάποια παιδιά αγχώνονται στο γεγονός ότι θα δέχονται διαταγές από κάποιον καραβλάχο, ότι θα κάνουν υπηρεσίες που δεν τους αρέσουν. Μα και στην κοινωνία μας το ίδιο δε συμβαίνει? Πας σε μία δουλειά που δε γουστάρεις, δέχεσαι εντολές από κάποιον ανόητο κι όλα αυτά για να έχεις ένα σταθερό εισόδημα. Από τη στιγμή που είναι αναγκαστική η θητεία, αποδεχτείτε το και κάντε το. Υπάρχουν πολύ τραγικότερα. Εξάλλου 9-μήνες είναι ...τι να πουν οι παλιές σειρές με 24μηνα+

Καταλαβαίνω απόλυτα τα παιδιά που αφήνουν δουλειές πίσω κι εγώ το ίδιο έκανα αλλά δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου.

Θα ήθελα να μου αναφέρεις μερικά κράτη και επιπλέον πως μπορώ να μην την κάνω γιατί έχω και εγώ τέτοιες ενστάσεις.

Δες εδώ το κείμενο της Wikipedia. Aπ'ότι βλέπεις είναι αρκετές και μάλιστα πολλές εξ'αυτών απ'τις λεγόμενες πολιτισμένες. Το αναφέρω αυτό γιατί ορισμένοι το θεωρούν έλλειψη πολιτισμού την θητεία.

Για να μην κάνεις, υπάρχει αυτό. Αλλιώς μεγαλώνεις αρκετά και την εξαγοράζεις έναντι κάποιου ποσού.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

καλά κάτσε να μην είχα πάρει την κατ'εξαίρεση μετάθεση και θα έβλεπες μόνο posts με γκρίνια :P

Δημοσ.

Δες εδώ το κείμενο της Wikipedia. Aπ'ότι βλέπεις είναι αρκετές και μάλιστα πολλές εξ'αυτών απ'τις λεγόμενες πολιτισμένες. Το αναφέρω αυτό γιατί ορισμένοι το θεωρούν έλλειψη πολιτισμού την θητεία.

Πόσες "πολλές" είναι σε σχέση με τις υπόλοιπες που δεν έχουν; Αυστρία, Δανία, Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία. Μήπως είναι η μειοψηφία;

Για να μην κάνεις, υπάρχει αυτό. Αλλιώς μεγαλώνεις αρκετά και την εξαγοράζεις έναντι κάποιου ποσού.

Αυτό δεν είναι απαλλαγή θητείας. Είναι "εναλλακτική" θητεία και για κάποιο λόγο που δεν μου είναι σαφής είναι αρκετά περισσότερη.

Πως θα μεγαλώσω και θα την εξαγοράσω; Οι ανυπότακτοι πλέον πληρώνουν 6.000 ευρώ (που δεν ξέρω που πηγαίνει το ποσό) και θα εκρεμμεί ένταλμα σύλληψης.

Δημοσ.
Παρατηρώ ότι περισσότερο ομιλητικοί σε θέματα στρατού (όχι μόνο εδώ, σχεδόν παντού) είναι άτομα που δεν έχουν πάει. Το κλασσικό επιχείρημα είναι το χάσιμο χρόνου, οι ιδεολογίες κτλ

και αυτοι που εχουν υπηρετήσει το ίδιο λένε.

Τελος πάντων ειναι τελειως άκυρο να συγκρίνουμε χώρες με βάση αν εχουν υποχρεωτική θητεία ή όχι χωρίς να κοιτάμε τις επιμέρους διαφορές. πχ. Ελβετία, Δανία, οι έφεδροι πληρωνονται κανονικά σαν μόνιμοι και με την απολυση τους περνουν και αποζημίωση κάμποσους μήνες, πολλοί με τα χρήματα του στρατού αγοράζουν το πρώτο τους αυτοκίνητο, στη Ρωσία όσοι σπουδάζουν σε πανεπιστήμια δεν υποχρεούνται να υπηρετήσουν, σε πολλές χώρες οι παντρεμένοι, ή με παιδιά απαλλάσονται, κτλ.

Δημοσ.

Όσοι λένε ότι η θητεία υπάρχει για να διαφυλάττει την εδαφική ακεραιότητα είναι είτε εντελώς αφελείς η έχουν συμφέροντα.

Η στρατιωτική θητεία είναι θεμελιώδης λίθος του ρουσφτελογικού συστήματος που ζήσαμε τόσα χρόνια. Υπάρχει για τους εξής λόγους:

1) Να δικαιολογείται η προμήθεια υπέρογκων δαπανών, με βάση πλασματικό αριθμό στρατεύματος. Άλλο να ξοδεύεις Χ λεφτά για 100.000 στρατιώτες, άλλο για 20.000. Οι δαπάνες αυτές αφορούν είτε μιζοεξοπλισμούς που πηγαίνουν στους μεγαλοκαρχαρίες, είτε στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων μέσω της στήριξης τοπικών μικροεπιχειρηματιών.

2) Οικονομική στήριξη των τοπικών κοινωνιών, σουβλατζίδικων, κολάδικων, μπουρδέλων κτλ πάλι φυσικά για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων προσφέροντας ένα πλασματικό μοντέλο ανάπτυξης στη περιοχή.

3) Συντήρηση της εξάρτησης και χειραγώγησης των Ελλήνων απο τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς. Αλλιώς "μέσο, "βύσμα" η όπως αλλιώς λέγεται.

Οτιδήποτε άλλο είναι απλά παραμύθια

Για να έλθουμε όμως και στη σημερινή πραγματικότητα. Υποτίθεται ότι η στρατηγική εξόδου απο τη κρίση θα γίνει μέσω της υποτίμησης του κόστους εργασίας καθιστώντας την ποιό ανταγωνιστική. Ένας νέος κάτω των 25 είναι ανταγωνιστικός λόγω του μειωμένου μισθού που παίρνει. Δεν είναι όμως ανταγωνιστικός γιατί πιθανότατα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Επίσης το κόστος λειτουργίας της θητείας μάντεψε απο που πληρώνεται...ναι απο τους φόρους και τις εισφορές. Πράγμα που σημαίνει ότι η θητεία έμμεσα αυξάνει και με άλλο τρόπο το εργασιακό κόστος

Αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να συμβαδίσει λοιπόν με την ύπαρξη στρατιωτικής θητείας.

• Like 2
Δημοσ.

Απολύομαι τη Τετάρτη. Χάσιμο χρόνου και τίποτα άλλο. Μακάρι να καταργηθεί γιατί δεν έχει νόημα όλο αυτό. Ειδικά οι αξιωματικοί και ειδικά τα μεγάλα αστέρια ζούνε σε μια ουτοπία. Το όλο θέμα είναι το φαίνεσθαι και ουσιαστικά μεταξύ τους κοροιδεύονται. Πληρώνουμε ανθρώπους τόσα λεφτά για να κοιτάνε αν είναι κλαδεμένο το δέντρο και τέτοιες ηλιθιότητες...τι να λέμε. Τις προάλλες μου κάνανε και τελετή που τους δίνανε κάτι ξίφη και τέτοιες βλακείες. Είναι αλλού οι άνθρωποι δεν πατάνε.

• Like 2
Δημοσ.

Απολύομαι τη Τετάρτη. Χάσιμο χρόνου και τίποτα άλλο. Μακάρι να καταργηθεί γιατί δεν έχει νόημα όλο αυτό. Ειδικά οι αξιωματικοί και ειδικά τα μεγάλα αστέρια ζούνε σε μια ουτοπία. Το όλο θέμα είναι το φαίνεσθαι και ουσιαστικά μεταξύ τους κοροιδεύονται. Πληρώνουμε ανθρώπους τόσα λεφτά για να κοιτάνε αν είναι κλαδεμένο το δέντρο και τέτοιες ηλιθιότητες...τι να λέμε. Τις προάλλες μου κάνανε και τελετή που τους δίνανε κάτι ξίφη και τέτοιες βλακείες. Είναι αλλού οι άνθρωποι δεν πατάνε.

http://www.youtube.com/watch?v=sdSrNtM2nf8

• Like 3
Δημοσ.

266 σειρά...

ΚΕΤΘ,Αλεξανδρούπολη(μακριά απο μένα πλεον) και μετα 11 σχεδόν μήνες στην 80 ΕΑΡΜΕΘ στη Κώ.

2 φορές βολές αρμάτων στην Ξάνθη,αξέχαστη εμπειρία.

Ομως πήγα στρατό οχι για την πατρίδα,αλλα για τις αγγαρειες.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Πλησιάζει η ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου, γρήγορα τρέξτε όλοι να κόψετε τις αναβολές σας! Μα καλά, σε ποιούς νομίζουν οτι απευθύνονται; Σε κάθε σειρά το ίδιο παραμύθι βγαίνει απο την κατάψυξη:

http://www.newsnow.gr/article/294059/simantikes-allages-sti-stratiotiki-thiteia-11-mines-kai-ypoxreotika-meta-to-lykeio.html

Δημοσ.

Πλησιάζει η ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου, γρήγορα τρέξτε όλοι να κόψετε τις αναβολές σας! Μα καλά, σε ποιούς νομίζουν οτι απευθύνονται; Σε κάθε σειρά το ίδιο παραμύθι βγαίνει απο την κατάψυξη:

http://www.newsnow.g...-to-lykeio.html

oh+no...not+this+shit+again+_dd44d95a00d5b5232babcaebb1be8f2f.jpg

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με την στράτευση στα 18. Θα καταργήσει αδικίες που υπάρχουν με τις αναβολές.

Και δεν το λέω επειδή θέλω να περάσουν οι άλλοι ότι πέρασα εγώ κτλ αλλά από την στιγμή που η στράτευση είναι υποχρέωση, είναι για όλους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...