Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει, μάλλον κοροϊδευόμαστε.

Δε γίνεται να συγκρίνουμε την εκπαίδευση (που πολλοί τη γουστάρουν) με την πραγματική μάχη όπου κινδυνεύει η ζωή σου.

Ο καλύτερος να 'σαι στα χαρτιά, όταν μείνεις εσύ κι ο Χάρος θα το βάλεις στα πόδια. Λίγοι είναι αυτοί που θα το παλέψουν και θα θυσιαστούν.

Αν θες να πιστεύεις ότι θα πετυχαίνεις κεφάλια Τουρκαλάδων, είναι δικαίωμά σου. Κι εγώ όταν έβλεπα το The Karate Kid όταν ήμουν 10 ετών φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάνω την κίνηση του πελαργού.

Αφού παραδέχεσαι ότι ο ΕΣ στερείται σοβαρού οπλισμού, όταν θα 'ρθει η ώρα τι θα γίνει; Θα πέσουν απ' τον ουρανό κιβώτια με καινούρια Μ4;

Eγώ πάλι θα έλεγα ότι δε διαβάζεις τι γράφω. Αφιερώνεις πιο πολύ χρόνο να σκεφτείς την επόμενη εξυπνάδα/ατάκα που θα πεις για να μαζέψεις thanks από κάποια παιδιά, παρά να συζητήσεις.

Το ότι δεν υπάρχει οπλισμός είναι αποτέλεσμα περικοπών. Κάθε στρατόπεδο έχει αποθήκη οπλισμού με όπλα σε αξιοπρεπή κατάσταση για όλο το στρατόπεδο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Δεν είναι ο κανόνας φυσικά. Τα όπλα των εφέδρων είναι για όλες τις χρήσεις και σε συνδυασμό με τη μικρή θητεία, δεν αξίζει το ρίσκο αλλοίωσης οπλισμού σε καλύτερη κατάσταση αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση ή σχέδιο για ανανέωσή του.

Να χαίρεσαι που έκανες βολές γιατί σε άλλα στρατόπεδα δεν κάνουν καν για λόγους οικονομίας.

Στα υπόλοιπα που λες, τα καλύπτει η πρώτη μου πρόταση.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δέχομαι αυτό που λες ότι υπάρχει "stock" οπλισμού σε μερικά στρατόπεδα.

Για πες μου όμως, όταν κυρηχτεί ο πόλεμος, πότε θα προλάβουμε να τα ρυθμίσουμε με βολές μηδενισμού;

Λες ότι όταν εκπαιδευόσουν ήσουν έτοιμος, σου λέω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η θεωρία από την πράξη απέχει απόσταση ίση με το άπειρο κι εσύ μου λες ότι σκέφτομαι τις επόμενες εξυπνάδες που θα πετάξω.

Εγώ έχω το «σθένος» να παραδεχτώ ότι εκείνη την ώρα το πιθανότερο είναι να έχω πέσει σε κανα όρυγμα με τα γόνατα στο κεφάλι κλαίγοντας, όπως ο παπάρας στο Saving Private Ryan, εσύ λες ότι παίζει να είσαι έτοιμος να σκοτώσεις.

Δημοσ.

Δεν διοικεί ο στρατός τη χώρα. Αναζήτησε ευθύνες σε πρόσωπα, κυβερνήσεις.

Στρατός είναι η διαφύλαξη της εδαφικής κυριαρχίας και αντίδραση όταν χρειαστεί.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Είστε κάποια άτομα τόσο πολύ της παγκοσμιοποίησης που δε θέλετε προστασία συνόρων ή θεωρείτε τόσο ασήμαντη την Τουρκία παρότι συνεχίζει να διεκδικεί και έχει προκλητική παρουσία στο Αιγαίο?

Εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του κράτους μας ετοιμάζουν να γκριζάρουν κι άλλες περιοχές τύπου ΙΜΙΑ. Εκεί τι κάνεις? κάθεσαι και κοιτάς? Την ΑΟΖ (πετρελαια , αέρια) σου που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του όλος ο λαός, πως την υπερασπίζεσαι, με τα ψάρια? Ή μήπως νομίζετε ότι βάζεις φύλακες - security άλλα κράτη?

Στο Ιόνιο γίνονται επεισόδια μέχρι και με την Αλβανία προς χάριν της ΑΟΖ. Ποιόν? την Αλβανία που εξοπλιστικά είναι χειρότερη αλλά διεκδικεί εκμεταλλευόμενη τις υπάρχουσες αδυναμίες (κι όχι μόνο).

Ο καθένας πλέον κάνει παραβιάσεις και ελέω του απαρχαιωμένου/χαλασμένου οπλισμού η Εθνική μας άμυνα δε μπορεί να αντιδράσει καλά-καλά.

Αυτό τον στρατό θέλετε?

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία ετοιμάζονται πυρηνικές βάσεις κοντά στα Ελληνικά σύνορα, αγορά αεροπλανοφόρου πλοίου για το Αιγαίο (!!!!), εκτόξευση δορυφόρου... αυτά για εσάς δεν είναι μήνυμα. Δε λέω θα γίνει πόλεμος. Ασκείται όμως πίεση σε διάφορους τομείς όπως αυτούς που ανέφερα πιο πάνω (ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες) και φυσικά ΟΥΔΕ μία υποστήριξη από την Ε.Ε. Εξάλλου Τουρκία και Γερμανία έχουν αδελφές σχέσεις.

Έπειτα ο οπλίτης έχει σημαντική παρουσία. Το πιο απλό, στις παραμεθόριες περιοχές είναι φύλακας συνόρων. Δεν περιορίζεται εκεί όμως. Σε πολλά στρατόπεδα έχουν ρόλο στελεχών κι ότι συνεπάγεται αυτό. Το ότι κάποια άτομα είχαν μαύρη θητεία, δεν είναι κανόνας. Ούτε εγώ είχα την καλύτερη θητεία αλλά εκπαιδεύτηκα κι ανά πάσα στιγμή μπορούσα να φανώ χρήσιμος.

Οι αναμνήσεις είναι κάτι προσωπικό. Το τι μνήμες ανακαλεί κάποιος εξαρτάται από ψυχολογικούς παράγοντες, και δεν είναι θετικές για όλους

Ε ναι ενώ τόσο καιρό φοβούνται το αξιόμαχο των φοβερών και τρομερών εφέδρων μας και φοβούνται να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Τη στρατιωτική θητεία περιμένουν να καταργηθεί πως και πώς και μετά αφού έχει εξαλειφθεί η φοβερή απειλή των εφέδρων μας θα εισβάλλουν στη χώρα και θα βιάσουν τις μάνες και τις αδερφές μας.

Όσο για την εδαφική κυριαρχία μάλλον κάνεις πλάκα έτσι; Η Τουρκία τόσα χρόνια τον Ελληνικό στρατό φοβάται και δεν μπουκάρει...όπως φοβήθηκε στη Κύπρο.

Δημοσ.

όχι. εγώ είπα ότι τότε που εκπαιδεύτηκα ήμουν έτοιμος να χειριστώ οπλισμό.Δεν εκπαιδεύτηκα να σκοτώνω και δε μπορώ να σου απαντήσω σε μία τέτοια υπόθεση περί εισβολής.

Παρόμοια προβλήματα έχουν όλα τα στρατόπεδα στον κόσμο. Κανένα δε λειτουργεί τέλεια. Και οι Τούρκοι έχει αποδειχτεί ότι είναι καφενεία όσον αφορά την πράξη (πχ στη Συρία). Ο ίδιος ο αρχηγός τους έκανε δηλώσεις και το παραδέχθηκε εμμέσως.

Πρακτικά όμως, απ'το τίποτα που υπονοήθηκε ΧΙΛΙΕΣ φορές στρατός με στραβά όπλα και εφέδρους στρατιώτες.

Εάν δεις παραπάνω, δε γράφω πουθενά ότι ο ΕΣ λειτουργεί τέλεια. Σα να μη φτάνει αυτό, το έργο του γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο με τις περικοπές. Θεωρώ τραγικά ατυχές να θέλει η ΕΕ να τις μηδενίσεις (τις ήδη προβληματικές) κι εμείς να το επικροτούμε. Γι'αυτό έθεσα και θέμα εθνικής συνείδησης στα πρώτα μου πόστς.

Ε ναι ενώ τόσο καιρό φοβούνται το αξιόμαχο των φοβερών και τρομερών εφέδρων μας και φοβούνται να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Τη στρατιωτική θητεία περιμένουν να καταργηθεί πως και πώς και μετά αφού έχει εξαλειφθεί η φοβερή απειλή των εφέδρων μας θα εισβάλλουν στη χώρα και θα βιάσουν τις μάνες και τις αδερφές μας.

Όσο για την εδαφική κυριαρχία μάλλον κάνεις πλάκα έτσι; Η Τουρκία τόσα χρόνια τον Ελληνικό στρατό φοβάται και δεν μπουκάρει...όπως φοβήθηκε στη Κύπρο.

Φίλε μου η απαξίωση δεν είναι λυση. Τέσπα, δε θέλω να επαναλαμβάνομαι.

Δημοσ.

Λες ότι δεν εκπαιδεύτηκες να σκοτώνεις.

Για πες μου, στον πόλεμο τι γίνεται, αγώνας για το ποιος χειρίζεται καλύτερα τον οπλισμό;

Δημοσ.

Όμως σε μία περίοδο που γίνονται περικοπές παντού ~στο στρατό~ και με το προσωπικό να είναι λιγότερο από ποτέ, επιβάλλεται να μην καταργηθεί η θητεία. Ίσα - ίσα που η λογική λέει, έπρεπε να αυξηθεί και οι στρατιώτες να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες-ανώτερες αρμοδιότητες επιπέδου στελεχών.

α)Επιβαλεται??Γιατι επιβαλεται?Με τι επιχειρηματα?

β)Ποια λογικη λεει οτι επρεπε να αυξηθει ο αριθμος των στρατιωτων?

Εμενα ξερεις τι λεει η δικια μου η λογικη?Οτι επιβαλεται και πρεπει να καταργηθει αυτη η μ@λ@κι@ που λεγεται

ελληνικος στρατος και τα λεφτα που κατασπαταλονται να επενδυθουν σε καλυτερα σχολεια,καλυτερα νοσοκομεια,καλυτερη μορφωση,συσσιτια,οικους ευγυριας και τα σχετικα.ΕΚΕΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ,ο πολεμος που δεν θα γινει

ποτε μας μαρανε?

Θες να μου παρεχεις επιχειρηματα στηριζοντας την αποψη σου?

Γιατι εχω την εντυπωση πως αμα γινει ενα Poll σε αυτο το φορουμ,για καθε 1 που θα λεει να συνεχισει να υπαρχει στρατος,50 θα λενε να καταργηθει.

Δημοσ.

Λες ότι δεν εκπαιδεύτηκες να σκοτώνεις.

Για πες μου, στον πόλεμο τι γίνεται, αγώνας για το ποιος χειρίζεται καλύτερα τον οπλισμό;

Όχι. Σου λέω απλά ότι το να απαντήσω τώρα εκ του ασφαλούς δε γίνεται. Πάντως, εάν κινδυνεύει η ίδια σου η ζωή , οφείλεις να αντιδράσεις. Προσωπικά, θεωρώ ότι δε θα κάτσω άπραγος. Αλλά αυτό είναι μία εικασία. Όσο άγχος έχει αυτος που επιτίθεται άλλο τόσο έχει ο αμυνόμενος.

α)Επιβαλεται??Γιατι επιβαλεται?Με τι επιχειρηματα?

β)Ποια λογικη λεει οτι επρεπε να αυξηθει ο αριθμος των στρατιωτων?

Εμενα ξερεις τι λεει η δικια μου η λογικη?Οτι επιβαλεται και πρεπει να καταργηθει αυτη η μ@λ@κι@ που λεγεται

ελληνικος στρατος και τα λεφτα που κατασπαταλονται να επενδυθουν σε καλυτερα σχολεια,καλυτερα νοσοκομεια,καλυτερη μορφωση,συσσιτια,οικους ευγυριας και τα σχετικα.ΕΚΕΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ,ο πολεμος που δεν θα γινει

ποτε μας μαρανε?

Θες να μου παρεχεις επιχειρηματα στηριζοντας την αποψη σου?

Γιατι εχω την εντυπωση πως αμα γινει ενα Poll σε αυτο το φορουμ,για καθε 1 που θα λεει να συνεχισει να υπαρχει στρατος,50 θα λενε να καταργηθει.

α.) Επιβάλλεται γιατί το ορίζει ο νόμος. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική. To δικό μου πρέπει το είπα βασιζόμενος σε αυτό.

Συμβαίνει σε πάρα πολλά κράτη του κόσμου. Δεν είμαστε οι μόνοι . Πάντως, υπάρχει τρόπος να μην την κάνεις εάν έχεις τόσο έντονες ενστάσεις.

β.) Η λογική είναι η εξής απλή. Εφόσον μία χώρα δεν έχει επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της σε θέματα άμυνας, στελεχώνεται από εφέδρους. Η μεγαλύτερη θητεία σημαίνει καλύτερη εκπαίδευση. Με το πέρασμα του καιρού, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται και ειδικεύονται αρτιότερα.

Μη νομίζεις όμως ότι γίνεται κάθε μέρα εκπαίδευση και γυμνάσια. Αυτά είναι ένας μύθος. Πρακτικά σημαίνει ότι ο έφεδρος έχει χρεωθεί ένα ή περισσότερα οχήματα, ανάλογα την ειδικότητά του, τα οποία πρέπει να συντηρεί (βάζει μπρος, κινεί κτλ). Επίσης, μπορεί να σημαίνει γραφειοκρατική δουλειά κοκ.

Εγώ δε διαφωνώ ότι πρέπει να γίνει επένδυση στους τομείς που αναφέρεις αλλά είμαστε σε ένα κράτος που καταρρέει και πρέπει να συμβούν πολλά για να ορθώσουμε ξανά ανάστημα σαν έθνος. Δεν είναι ο στρατός το πρόβλημα, μακάρι να ήταν αυτός. Ίσα- ίσα που πρέπει να διατηρηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο λόγω γειτόνων.

Δε διαφωνώ ότι οι περισσότεροι θα καταψηφίσουν τον στρατό.

Το πρόβλημα με τα παιδιά που δεν έχουν πάει στρατό είναι ότι αρχικά παλεύουν με φαντάσματα σκέψεων για το τι θα αντιμετωπίσουν. Αργότερα έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα που ουδέ μία σχέση είχε με τις ιστορίες που ακούγανε.

Ο κανόνας λέει πάντως πως όσο πιο μικρός πας, τόσο το καλύτερο.

Δημοσ.

Επίσης, κι εγώ βολές με αληθινά πυρά και βλήματα άρματος εκπαιδεύτηκα στο Λιτόχωρο με καλές επιδόσεις και τιμητική γι'αυτό.

23 ή 26?

εγω ημουν 26

Δημοσ.

Οχι. Αν παμε με βαση τα ελληνικα δεδομενα, γινεται αγωνας για το ποιος θα κοψει γρηγοροτερα την πατατα ή ποιος θα καθαρισει καλυτερα τουαλετες.

Κατ έμε παντελως αχρηστη η υποχρεωτικη θητεια. Εχασα 1 χρονο δουλειας για να υπακουω αχρηστους βλαχο-εποπ :mad: :eek: :eek: :eek:

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι λάθος ο στρατός και η θητεία.

Λάθος είναι ο τρόπος που γίνονται όλα αυτά στον δικό μας στρατό.

Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η κρίση θα βοηθήσει να "ισιώσει" ο στρατός μας.

Έχει όλα τα στραβά της κοινωνίας μας, έχει γίνει σαν την χειρότερη δημόσια υπηρεσία.

Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να μην είναι υποχρεωτική η θητεία.

Δημοσ.

Συμβαίνει σε πάρα πολλά κράτη του κόσμου. Δεν είμαστε οι μόνοι . Πάντως, υπάρχει τρόπος να μην την κάνεις εάν έχεις τόσο έντονες ενστάσεις.

Θα ήθελα να μου αναφέρεις μερικά κράτη και επιπλέον πως μπορώ να μην την κάνω γιατί έχω και εγώ τέτοιες ενστάσεις.

Δημοσ.

Ας μην έχουμε καθόλου λοιπόν! Εξαιρετική λύση. Χρειάζεται και λίγο Ελληνική συνείδηση...

Φίδιασμα, πάντα ευννοεείται αυτός με το καλύτερο μέσον, αποφυγή ευθυνών από τους ανώτερους, εκμετάλλευση των νεώτερων. Δεν μπορώ να διαφωνήσω άλλο μαζί σου. Όντως ο στρατός διδάσκει γνήσια ελληνική συνείδηση!

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και η μέση λύση. Ας κρατήσουν τον στρατό αλλά ας μας δίνουν έστω 2-3 κατοστάρικα, να μην αισθάνεσαι εντελώς ρεμάλι, και κανονικά ένσημα και προϋπηρεσία από την πρώτη μέρα της απόλυσης (όχι απλά με αναγνώριση ως συντάξιμα) και ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αφού θα πάμε που θα πάμε υποχρεωτικά, τουλάχιστον να υπάρχει μια ελάχιστη αίσθηση ανταπόδοσης. Έτσι όπως είναι τώρα υπάρχει μια μέγιστη αίσθηση τιμωρίας για το έγκλημα να γεννηθείς άνδρας αρτιμελής.

• Like 7
Δημοσ.

Δεν είναι λάθος ο στρατός και η θητεία.

Λάθος είναι ο τρόπος που γίνονται όλα αυτά στον δικό μας στρατό.

Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η κρίση θα βοηθήσει να "ισιώσει" ο στρατός μας.

Έχει όλα τα στραβά της κοινωνίας μας, έχει γίνει σαν την χειρότερη δημόσια υπηρεσία.

Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να μην είναι υποχρεωτική η θητεία.

πως ακριβώς θα βοηθήσει η κρίση να φτιάξει ο στρατός; Απο αυτα που διαβάζω, κάνουν περικοπές στο φαγητό και τις καταστάσεις επιβίβασης των φαντάρων, τα κψμ πουλάνε πιο ακριβά απ'ότι έξω εκμεταλλευόμενοι το μονοπώλιο και οι καραβανάδες τώρα που τους έκοψαν λεφτά δεν δουλευουν ούτε καν για τα προσχήματα.

Ουτε κεν εκλεισαν, ανοιξαν κι'αλλα, η νέα δομή, κτλ ειναι κοροιδίες, και μάλιστα στα περιφημα ισοδύναμα μέτρα προτειναν την αυξηση της θητείας...

δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να πιστευεις ότι θα φτιάξει ο στρατός λόγω της κρίσης;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...