Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Exoυν αλλαξει και στο ΣΞ, 12 μηνες δεν κανουν ολοι τωρα?

Οι αθλιες συνθηκες στα πλοια δεν μπορουν να αλλαξουν, οσα χρονια κι αν περασουν.

Αυτο που ακουγεται σημερα ειναι οτι θα καταργηθουν οι φανταροι στο Ναυτικο και την Αεροπορια και θα βαζουν επαγγελματιες(...καμμενους:-D)

12 μηνες κανουν οι ναυτες και οι αεροποροι. 9μηνες ο ΣΞ απο τον Αυγουστο που μας περασε, αλλα τα βυσματα ακομα σκοτονωνται για μια θεση στο ναυτικο κ την αεροπορια (γιατι αραγε θελουν 3 μηνες παραπανω "θητειας")?

Αυτο που εχει αλλαξει απο τοτε ειναι οτι οι ναυτες που θα μπουν σε καραβι ειναι απειροελαχιστοι -για την ακριβεια αναμεσα σε καμια 15ρια ατομα του κυκλου μου ενας πηε σε καραβι και μου περιεγραψε κατασταση μαυριλας του τυπου 15μεσα ζορικες και 15off-. Ισως τοτε που υπηρετησες το ναυτικο να μην ηταν τοσο high class..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πως σε πηγαίνει τώρα εκεί που είσαι?

ΚΕΠΙΚ κάνεις μόνο?

κανεις δεν διαβαζει τα posts μου?:P

Με εστειλε ο δικας στην λεσχη..Παντως περιπου 3.5 μηνες εκανα ΥΕΣΑ μονος μου:fear::fear:

Με εστειλε ο δικας στην λεσχη..Παντως περιπου 3.5 μηνες εκανα ΥΕΣΑ μονος μου:fear::fear:

να κι ενας φανταρος ΣΞ που περναει περιπου οπως οι ναυτες :-D:-D

Α ρε βυσμα τα βολεψες :)

να κι ενας φανταρος ΣΞ που περναει περιπου οπως οι ναυτες :-D:-D

Α ρε βυσμα τα βολεψες :)

κανενα βυσμα.μου το ειχε πει απτην αρχη οτι θα με στειλει εκει καποια στιγμη.

12 μηνες κανουν οι ναυτες και οι αεροποροι. 9μηνες ο ΣΞ απο τον Αυγουστο που μας περασε, αλλα τα βυσματα ακομα σκοτονωνται για μια θεση στο ναυτικο κ την αεροπορια (γιατι αραγε θελουν 3 μηνες παραπανω "θητειας")?

Αν και στο εξηγησα, δεν το καταλαβες... Αυτοι που προσπαθουν να πανε Ναυτικο με το βυσμα, θα πανε σε μια καλη θεση(υπηρεσια ξηρας) και οχι φυσικα σε αντιτορπιλικο ή φρεγατα. Κι εκει θα εχουν εξοδο 2 μεσα-1 εξω, εκτος αν ειναι πολυ τσατσοι, οποτε θα εχουν καθημερινη εξοδο:-D

Ισως τοτε που υπηρετησες το ναυτικο να μην ηταν τοσο high class..
Εξακολουθεις να μιλας αυθαιρετα ενω δεν εχει εμπειρια.

Τι hi και low class? δεν ειναι και πολυ δυσκολο να καταλάβει καποιος οτι οι συνθηκες στο πλοιο, ειδικα εν πλω, ειναι ΑΘΛΙΕΣ.

Φίλε walkerr αυτό που προσπαθεί να σου πει ο midi είναι ότι μέσα σε 15 χρόνια αλλάξαν τα πάντα, το ναυτικό θεωρείται διακοπές και θέλει ισχυρό βύσμα. Κανένας ναύτης (σχεδόν) δεν περνάει αυτά που πέρασες εσύ. Το 95% κάνουν διακοπές. Μην το παίρνεις στραβά, απλά έτσι είναι πλέον, εσύ σίγουρα έκανες χειρότερη θητεία

Λέσχη Αξιωματικών?

Καραβυσματίας!:lol:

Φίλε walkerr αυτό που προσπαθεί να σου πει ο midi είναι ότι μέσα σε 15 χρόνια αλλάξαν τα πάντα, το ναυτικό θεωρείται διακοπές και θέλει ισχυρό βύσμα. Κανένας ναύτης (σχεδόν) δεν περνάει αυτά που πέρασες εσύ. Το 95% κάνουν διακοπές. Μην το παίρνεις στραβά, απλά έτσι είναι πλέον, εσύ σίγουρα έκανες χειρότερη θητεία

Δεν ειναi σωστα αυτα που λες. Δεν το παιρνω στραβα και ηδη ειπα οτι εγω εκανα καλη θητεια γιατι ειχα μεσον(lol). Διακοπες θεωρουν το Ναυτικο οσοι δεν γνωριζουν ή ακουνε φουμαρα. Ακομα και μετα απο 15 ή 50 χρονια, η ζωη στα καραβια παραμενει σκληρη. Δεν μπορεις να κανεις διακοπες στη μουτζουρα... εκτος αν νομιζεις οτι τα καραβια κινουνται απο μονα τους και δεν χρειαζεται τιποτα:rolleyes:

Εξυπακουεται οτι οποιος εχει ισχυρο βυσμα θα περασει καλα σε οποιοδηποτε Οπλο και θα βγαινει εξω και καθε μερα.

Δεν ειναi σωστα αυτα που λες. Δεν το παιρνω στραβα και ηδη ειπα οτι εγω εκανα καλη θητεια γιατι ειχα μεσον(lol). Διακοπες θεωρουν το Ναυτικο οσοι δεν γνωριζουν ή ακουνε φουμαρα. Ακομα και μετα απο 15 ή 50 χρονια, η ζωη στα καραβια παραμενει σκληρη. Δεν μπορεις να κανεις διακοπες στη μουτζουρα... εκτος αν νομιζεις οτι τα καραβια κινουνται απο μονα τους και δεν χρειαζεται τιποτα:rolleyes:

Εξυπακουεται οτι οποιος εχει ισχυρο βυσμα θα περασει καλα σε οποιοδηποτε Οπλο και θα βγαινει εξω και καθε μερα.

Απλά το όλο θέμα είναι ότι πλέον οι φαντάροι δεν πάνε στα καράβια. Είναι είτε στον Πόρο, είτε παλάσκα και γενικά στην στεριά. Τα καράβια είναι στελεχωμένα από μόνιμο προσωπικό. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι γιατροί οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν να πάνε σε καράβι και μερικοί φαντάροι που πάλι μέσω προσωπικής τους επιλογής μπορεί να πάνε.

Το ακουσα οτι στο εξης στο Ναυτικο και στην Αεροπορια θα παιρνουν μονο επαγγελματιες.

Αναρωτιεμαι ποιος θα κανει τις "βρωμικες" δουλειες του καραβιου... θα προσλάβουν φιλιππινεζους?

Το ακουσα οτι στο εξης στο Ναυτικο και στην Αεροπορια θα παιρνουν μονο επαγγελματιες.

Αναρωτιεμαι ποιος θα κανει τις "βρωμικες" δουλειες του καραβιου... θα προσλάβουν φιλιππινεζους?

Η λέξη κλειδί είναι ΕΠ.ΟΠ. Καλύτερα και απο Φιλιππινέζες.

δεν εννοεις να καταλαβεις με τιποτα, μα με τιποτα ομως οτι εν ετει 2009 δεν μπαινουν φανταροι σε καραβια. Στο λεμε στο ξαναλεμε αλλα επιμενεις οτι οι φανταροι μπαινουν σε αντιτορπυλικα και πυραυλακτους και κανονιοφορους. Τα καραβια στελεχωνονται ΜΟΝΟ απο μονιμο προσωπικο ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. Οι φανταροι του ναυτικου υπηρετουν στην ΞΗΡΑ. Και κανουν παραμεθωριο στον Πορο, στη Λαρισα η αν ειναι χωρις βυσμα σε κανα νησι, οπου τους παει 15μεσα-15off.

Το κακο ειναι οτι κατηγορεις εμενα οτι ενω δεν υπηρετησα εκει εχω γνωμη, ενω εσυ που υπηρετησες 15 ετη πριν θεωρεις οτι τα πραγματα ειναι οπως τοτε.

hint: Υπαρχουν 2-3 forums με θεμα το στρατο. Μπορεις εκει να πας στα αντιστοιχα section του ναυτικου και να δεις τις μεταθεσεις που παιζουν στο ναυτικο σημερα, αν επιμενεις να θεωρεις οτι δεν εχω ιδεα αποσα λεω.

hint2 μηπως και σε πεισω: Επειδη υπηρετησα πενταγωνο και ειχε ναυτες πολλους μεσα με τους οποιους μιλουσα καθημερινα σχεδον, θα σου πω το εξης. Οι ναυτες εκει ερχονταν με μεταθεση η με αποσπαση. Τους πηγαινε σταθερα 1 μεσα 3 εξω και ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ κλαιγονταν γιατι λεγανε πως για τα δεδομενα του ναυτικου ειναι ΜΑΥΡΟ. Εν τελει οσοι δεν ειχαν βυσμα εμεναν εκει, οσοι ειχαν το βαζανε και φευγανε.

Σε μια βδομάδα απολύομαι.... μια βδομάδα και 2 μέρες.

Δεν παραπονιέμαι θητεία ζάχαρη πέρασα. Τον περισσότερο καιρό ήμουν έξω.

Από τον χαμένο αυτό χρόνο της ζωής μου ... λιγα πράγματα θα μου μείνουν 5-6 συφανταρια καλα και ξηγημένα παιδιά, και 4-5 μόνιμοι αξκοι-υπαξκοι.

Πύλες σκοπια έκανα (παρότι άοπλος), και δεκάωρο χωρίς αλλαγή έχω κάνει, σκατά καθάριζα, παραθεριστικό κέντρο έβαψα και καθάρισα αποσπασμένος εκεί, μαλάκες αντιμετώπιζα και στο κέντρο και στις μονάδες, από το πρωί μέχρι το βράδυ με φακέλους καταθέσεις και γράψιμο, εξοδούχος στο σπίτι μου δούλευα για τη μονάδα και και και και και και

Δεν παραπονιέμαι.. είπαμε... τον περισσότερο καιρό έξω, ενώ στη μονάδα σχεδόν κανείς δε σου έμπαινε στο ρουθούνι, όλοι στα ίδια κακάκια κολυμπούσαμε, εκτός από κάποια ανάξια λόγου υπερ-βύσματα που κατα διαβολική σύμπτωση όλα μα όλα ήταν και χαζοβιόληδες. Και το μονο που θυμόμουν στο τέλος της ημέρας ήταν οι πλάκες οι κουβέντες οι ψευτοτσακωμοί με τα υπόλοιπα παιδιά και τους μονιμους και η Πετρούλα να λέει τον καιρό στο STAR (υποχρεωτική παρακολούθηση για όλη τη μονάδα).

Το μόνο που μου έκανε βαθιά εντύπωση είναι η παραμύθα του όλου πράγματος. Με μια - δύο φωτεινές εξαιρέσεις όλοι μα όλοι οι μονιμοι δε θα προσλαμβάνονταν έξω ούτε για ημιαπασχόληση, όχι λόγω μόνο ανικανότητας αλλά κυρίως λόγω επικινδυνότητας. Τους έβλεπα να ξύνουν τα @@ρια τους και να κτυπάνε μύγες και έριχνα μούτζες στη μούρη μου για τους φόρους που πληρώνω .

Τέσπα .. τελος καλό όλα καλά....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...