Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλό είναι το κέντρο , μικρό και μαζεμένο

Απλά θα μάθεις πιο πολλά από ότι εμείς στα μεγάλα (Θήβα / Αυλώνα ) , όπως το να λυνεις όπλο :P

Το φαγητό ειναι καλό από ότι μου έλεγαν

Sent from my Galaxy Nexus using Insomnia

Δημοσ.

Πράγματι, είχαν έρθει πυροβολικάριοι από κοντινό τάγμα σε εμάς (πεζικό) για σχολείο μαχητή και δεν ήξεραν απολύτως τίποτε εκτός από φάκελο-υποφάκελο. Φυσικά στους δικούς μας καραβανάδες στα @@ τους από πού ήρθε ο άλλος και αν του τα έδειξε ποτέ κανείς. Γλίτωσα πολύ κόσμο από καμπάνες όταν τους έμαθα λύσιμο-δέσιμο και καθαρισμό. Κι εμείς λεχρίτες βέβαια, αλλά μπροστά σε εκείνους ήμασταν κομμάντο.

Δημοσ.

Εγώ ουτε βολή δεν έριξα στο κέντρο

Ούτε κρεβάτι ήξερα να φτιάχνω

Οσο για το όπλο , με βοηθούσαν οι μηχανικαριοι και όσοι είχαν πάει για μάγειρες (γιατί και αυτούς τους έτρεχαν κάπως )

Sent from my Galaxy Nexus using Insomnia

Δημοσ.

το μεσολογγι εχει τη φημη του κακου κεντρου , οσοι περασαν απο κει δε μου ελεγαν και τα καλυτερα λογια

λεφτα δε χρειαζεσαι και τοοοσα πολλα , απλα καλο ειναι για δικη σου ευκολια να εχεις απειρα κερματα

τα μεγαλα χαρτονομισματα (δηλαδη 20ευρα+ ) στο στρατο=δεν εχω λεφτα :P

Δημοσ.

12/11 μπαινω μεσολογγι... πως ειναι τα πραγματα εκει? επισης καποιες συμβουλες τι πραγματα να παρω και ποσα λεφτα??

Ακόμα υπάρχει το κέντρο νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι; Είχαν πει ότι θα το κλείσουν.

Φίλε είναι μια χαρά στρατόπεδο. Έχει σχετικά καινούριες εγκαταστάσεις και είναι πολύ μικρό. Για να καταλάβεις, είναι 3 λεπτά περπάτημα από την μία άκρη ως την άλλη. Το μόνο μειονέκτημά του ήταν ότι ήταν χτίσμένο δίπλα σε βάλτους και είχε άπειρα κουνούπια, αλλά αφού μπαίνεις Δεκέμβριο, δεν σε ενοχλεί αυτό. Κατά τα άλλα, το Μεσολόγγι σαν πόλη δεν λέει και πολλά. Υπάρχει μόνο ένας πεζόδρομός με συνολικά 5-10 καφετέριες και αυτό είναι όλο. Η απόσταση από το στρατόπεδο ως το κέντρο της πόλης περπατιέται άνετα. Είναι 10-15 λεπτά δρόμος. Το μόνο κακό είναι όταν θα πηγαίνετε για βολή. Το πεδίο βολής είναι περίπου 4 χιλιόμετρα μακρυά και εμάς μας πήγαιναν με πορεία. Αλλά είχε πολλά κιόσκια και καθόμασταν αρκετά. Φίλε μην μασάς, είναι πολύ καλό κέντρο.

Δημοσ.

12/11 Ναυπλιο μηχανικο...Ειναι καλα στο μηχανικο?Για το κεντρο δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα...

Καλο κεντρο αλλα ειναι λιγο παλιες οι εγκαταστασεις του. Εχει 3 λοχους, ο καλυτερος θα ελεγα ειναι ο 2ος γιατι ειναι ποιο μακρυά απο το διοικητηριο, εχει μεγαλη αυλη και κρυβεσαι ποιο ευκολα αλλα οι αλλοι 2 ειναι ποιο κοντα στο κψμ. Τουαλετες κυριως εξωτερικες, το ιδιο και τα μπανια οποτε ετοιμασου για κρυο στο χεσιμο.Αν πας για οδηγος θα σε βαλουν στον πετρινο λοχο που ειναι ποιο αυστηρα. Η πολη ειναι πολυ ομορφη (αν και εγω δεν την ειδα) και θα περασεις καλα στις εξοδους.

Γενικα εισαι τυχερος που πας μηχανικο, ειναι μακραν το οπλο με τους ποιο εξυπνους ανθρωπους, τοσο σε φανταρους οσο και σε αξιωματικους.

Δημοσ.

Γενικα εισαι τυχερος που πας μηχανικο, ειναι μακραν το οπλο με τους ποιο εξυπνους ανθρωπους, τοσο σε φανταρους οσο και σε αξιωματικους.

απο τη μικρη επαφη που ειχα με το μηχανικο (και την αρκετα μεγαλυτερη που ειχα με τα αλλα 2), πιστευω οτι το υγειονομικο και το υλικου πολεμου εχουν πιο υψηλο επιπεδο :P

σιγουρα ομως ειναι καλυτερο απο ΠΖ, ΤΘ και ΠΒ που ειναι "παλικαρια" ειδικα τα στελεχη

ΥΓ επισης καλοι ειναι και οι ΔΒ

Δημοσ.

επειδη δεν το καταλαβα... απο εσας το εμαθα οτι ειμαι μηχανικο.....(ειστε σιγουροι οτι ειναι γτ για το ναυπλιο ειδα οτι ειναι) :-( αυτο τι σημαινει? και τι εχει να κανει με το κεντρο που θα παω μετα??

Δημοσ.

επειδη δεν το καταλαβα... απο εσας το εμαθα οτι ειμαι μηχανικο..... :-( αυτο τι σημαινει? και τι εχει να κανει με το κεντρο που θα παω μετα??

εσυ μεσολογγι εισαι μαλλον πεζικο (δε ξερω αν εχουν κατι αλλο εκει) , ο αλλος που μπαινει στο ναυπλιο ειναι μηχανικο (μονο μηχανικο εχει εκει σιγουρα)

επισης το τι εισαι στο κεντρο ενδεχεται να αλλαξει (να αλλαξεις σωμα) και το πού θα πας μετα δεν ειναι καθολου στανταρ.. δεν εχει παντα ιδιαιτερη σχεση με το κεντρο

αλλωστε και πεζικο αλλα και μηχανικο εχει παντου

αν εισαι πεζικο παντως.. περαστικα.. ειναι το χειροτερο

Δημοσ.

εσυ μεσολογγι εισαι μαλλον πεζικο (δε ξερω αν εχουν κατι αλλο εκει) , ο αλλος που μπαινει στο ναυπλιο ειναι μηχανικο (μονο μηχανικο εχει εκει σιγουρα)

επισης το τι εισαι στο κεντρο ενδεχεται να αλλαξει (να αλλαξεις σωμα) και το πού θα πας μετα δεν ειναι καθολου στανταρ.. δεν εχει παντα ιδιαιτερη σχεση με το κεντρο

αλλωστε και πεζικο αλλα και μηχανικο εχει παντου

αν εισαι πεζικο παντως.. περαστικα.. ειναι το χειροτερο

ναι καταλαβα λαθος.... :-D

αρα σκουρα τα πραγματα.... καταλαβα τι επιπεδο ανθρωπων θα βρω εκει.... ολοι οι καυ****νοι με το στρατο....

τεσπα 3 εβδομαδες ειναι θα περασουν..... μπορω να δηλωσω οδηγος? ειναι καλυτερα?

και για 3 εβδομαδες ποσα ψηλα να παρω? δεν μπορω να κουβαλαω και πολλα θα περπαταω και θα ακουγεται σα να εχω κλεψει εκκλησια,.... χαχαχαχ

Δημοσ.

δε δηλωνεις οδηγος, αν τους τη βαρεσει εκεινων θα σου πουν να γινεις (με τελειως τυχαια κριτηρια..)

οδηγος βεβαια εχει και αλλο ενα μηνα εκπαιδευση , αρα θα κανεις ενα μηνα κεντρο , ενα μηνα οδηγος και ενα μηνα σπεν

αν δε κανει σπεν η μοναδα που θα παρεις τη πρωτη μεταθεση (ή αλλιως τοποθετηση) θα κοβεις ολη την ωρα βολτες..

οι πεζικαριοι ειναι γενικα οι πιο κ@υλωμενοι και βαρεμενοι καραβαναδες με το λιγοτερο δυνατο μυαλο

ειναι βεβαια και αναλογα τη περιπτωση..

σε μια ταξιαρχια που ημουν παντως , περνουσαν αρκετα χειροτερα μας και ηταν πολυ πιο τεντα (εγω εκει ημουν σε τεθωρακισμενους) και εμεις δεν ειχαμε και τα πιο σπιρτα..

μονο σε μοναδα υλικου πολεμου ειδα αρκετα πολιτισμενα στελεχη και αξιωματικους , οι υπολοιποι ηταν απαλευτοι

(του υγειονομικου δε τους πιανω , γιατι μια μοναδα υγειονομικου δεν ειναι κανονικο στρατοπεδο.. )

Δημοσ.

ναι καταλαβα λαθος.... :-D

αρα σκουρα τα πραγματα.... καταλαβα τι επιπεδο ανθρωπων θα βρω εκει.... ολοι οι καυ****νοι με το στρατο....

τεσπα 3 εβδομαδες ειναι θα περασουν..... μπορω να δηλωσω οδηγος? ειναι καλυτερα?

και για 3 εβδομαδες ποσα ψηλα να παρω? δεν μπορω να κουβαλαω και πολλα θα περπαταω και θα ακουγεται σα να εχω κλεψει εκκλησια,.... χαχαχαχ

Απο την δικια μου εμπειρια η οδηγοι ειναι καλη φαση(μηχανικο). Αναλαμβανουν μια καναδεζα και κανουν κινησεις, συνηθως μεταξυ μοναδων ή πανε στην πολη. Ουσιαστικα περναει το πρωινο σου γρηγορα γιατι εχεις κατι να κανεις χωρις να σε πρηζουν. Βεβαια εχεις ευθυνη του οχηματος και του προσωπικου που κουβαλας και μπορει να μπλεξεις αμα κανεις μαλακια. Συνηθως στον ενα μηνα εκπαιδευσης ειναι λιγο ποιο σφιχτα γιατι σε αναλαμβανουν καραβαναδες και σε ζαλιζουν.

Για τα ψιλα, παρε 20-30Ε σε κερματα και αφηνε τα στον σακο κλειδωμενα και χωρις να προκαλουν. Απο εκει θα βγαζεις καθε μερα και θα περνεις, συν ενα 20ευρω κρυμμενο μπας και χρειαστει πουθενα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...