Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποσο θα επερπε να υπηρετουν, ή ποσο υπηρετουν;

Εαν ειναι το πρωτο η απαντηση ειναι καθολου.

και βεβαια θα πρεπει να υπηρετει οποιος θελει ελληνικη υπηκοοτητα και οχι τριμηνα και μαλακιες, κανονικα ολοκληρη τη θητεια

Δημοσ.

Γιατι οι ομογενεις κανουν 3 μηνες και οι Ελληνες και ολοι οι αλλοι ξενοι που περνουν ελληνικη ιθαγενεια πρεπει να κανουν 9 μηνες?

Δημοσ.

Γιατι οι ομογενεις κανουν 3 μηνες και οι Ελληνες και ολοι οι αλλοι ξενοι που περνουν ελληνικη ιθαγενεια πρεπει να κανουν 9 μηνες?

γιατι αυτοι και καλα εζησαν σε δυσκολα καθεστωτα

συνηθως τριμηνο θα κανει ενας τυπος στην ηλικια μου (27-28, συνηθως τοσο ηταν οι 3μηνοι που πετυχα εγω στον ΕΣ) που γεννηθηκε πριν πεσει ο κομμουνισμος και τον εζησε

βεβαια το τι θυμαται απο κεινη απο την εποχη ενα ατομο αυτης της ηλικιας , ειναι ενα ζητημα (εγω δε θυμαμαι και πολλα πριν το '89 παντως) , αλλα απο οτι εχω καταλαβει μαλλον αυτο ειναι το σκεπτικο

οι νεοτεροι κανουν κανουν κανονικη θητεια

Δημοσ.

γιατι αυτοι και καλα εζησαν σε δυσκολα καθεστωτα

συνηθως τριμηνο θα κανει ενας τυπος στην ηλικια μου (27-28, συνηθως τοσο ηταν οι 3μηνοι που πετυχα εγω στον ΕΣ) που γεννηθηκε πριν πεσει ο κομμουνισμος και τον εζησε

βεβαια το τι θυμαται απο κεινη απο την εποχη ενα ατομο αυτης της ηλικιας , ειναι ενα ζητημα (εγω δε θυμαμαι και πολλα πριν το '89 παντως) , αλλα απο οτι εχω καταλαβει μαλλον αυτο ειναι το σκεπτικο

οι νεοτεροι κανουν κανουν κανονικη θητεια

Kαι οι νεοτεροι, οσοι περνουν ιθαγενεια με την διαδικασια του ομογενη, ειτε ειναι 18, ειτε 28 ....3 μηνες!

Δημοσ.

ενα παλικαρακι που ηξερα παντως που ο ενας του γονιος ηταν ομογενης (και ο αλλος αλβανος) θα κανει 9μηνο

αυτος μαλιστα μου ανεφερε και το συγκριμενο "σκεπτικο"

τωρα τι να σου πω.. ειναι που ειναι κοροιδια (για τους παλιοτερους ειδικα) το 9μηνο, το 3μηνο ειναι τελειως ξεφτιλα..

1μηνα κεντρο, 1 μηνα σπεν και ουτε ενα μηνα στη μοναδα..

αν ο αλλος θελει τοσο πολυ την υπηκοοτητα για να εχει τα ιδια δικαιωματα με τους υπολοιπους να κανει ολοκληρη θητεια

ειναι τελειως παραλογο να κανουν κανονικη θητεια αυτοι που δε ζητησαν καν να γινουν ελληνες και να κανει μειωμενη ο αλλος που ζητησε και σε πολλες περιπτωσεις ο κυριος λογος που συμβαινει αυτο ειναι για να κυκλοφορουν νομιμα στην υπολοιπη ευρωπη.. οχι απλα για λογους γραφειοκρατικους που το σεβομαι αφου ζουν και εργαζονται εδω ή πατριωτικους (το οποιο ειναι φανταστικο επιχειρημα.. )

Δημοσ.

αν βγεις και άοπλος ούτε ΣΠΕΝ :P

ΚΑΝΟΝΙΚΑ.. και ο αοπλος παει σπεν

οπως επισης και ο τουφεκιοφορος περναει ενα μηνα σχολειο ΤΦ (γιατι πολλοι θεωρουν οτι ο ΤΦ δεν κανει ειδικοτητα)

μην κρινεις απο τη ταξιαρχια που υπηρετησαμε και οι 2 , οπου αυτα δε τα τηρουσαν και εστελναν μονο τους ενοπλους για σπεν και τελος

στη προηγουμενη μοναδα που ημουν γινονταν τα παραπανω που σου περιγραφω και μαλιστα μας ερχονταν και απο αλλου για σπεν (και αοπλοι)

στο σπεν ο αοπλος απλα καθεται και κοιταει ή ενδεχομενως να κανει και τιποτα βοηθητικο, ομως πρεπει να παει εστω και τυπικα

εμενα που οι μ@λακες απο τη προηγουμενη μοναδα δεν εγραψαν στη καρτελα μου οτι εχω περασει σπεν , παραλιγο να με στειλουν Τριπολη να ξαναπερασω (και τσαμπα η χαρα για τη μεταθεση σπιτι) .. ευτυχως το καλυψαμε , αλλιως θα επρεπε να βγαλω ακρη με τα μπετα τους μαυροσκουφηδες που ημουν πριν..

και τριπολη με νεοσυλλεκτους ,στρατονομους και παρελαση στο 5ο σχεδον μηνα θητειας δε θα παλευοταν και ιδιαιτερα

ενα μαγειρα απο τον εβρο τον εστειλαν σε τετοια φαση (αυτος οντως δεν ειχε περασει γιατι τον ηθελαν στα μαγειρεια), και ειχε φριξει

• Super Moderators
Δημοσ.

στο 1ο ΣΠΕΝ πέρσυ τον Ιούνιο έδιωχναν τους άοπλους, από το 2ο τον Αύγουστο τους κράταγαν...

Δημοσ.

κανονικα ολοι πρεπει να περνουν σπεν , το τι γινοταν σε μας σε πολλα θεματα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο

πχ ειμαστε η μοναδικη μοναδα που εχω ακουσει που δεν ειχαμε πρωινο

και οταν τραβαγες κατι τριπλες (ή 5πλες+ αφου εφυγα εγω) και ο ασπροδοντης ειχε ξεχασει να εφοδιασει το καψα , ηταν ζορι..

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μιλάω μόνο για "100%" επειδή και οι 2 γονείς είναι Έλληνες :P

κανονικα ολοι πρεπει να περνουν σπεν , το τι γινοταν σε μας σε πολλα θεματα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο

λέω, ότι στο 1ο ΣΠΕΝ η Κόρινθος έδιωχνε τους άοπλους, ανεξαρτήτως μονάδας που άνηκαν...

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου μονο 100% ΕΛΛΗΝΕΣ πρεπει να υπηρετουν στον Ελληνικο Στρατο. Οι υπόλοιποι κανουν και για μούτσους εαν θελουν......

καλα βρες πρωτα απο ολα τους "100% ελληνες" και μετα τα λεμε ^_^

θα συμφωνησω κατα τα αλλα με τον thresh , γιατι να τρωμε εμεις το παλουκι ολοκληρο (οποιο και αν ειναι αυτο) και αυτοι να παιρνουν υπηκοοτητα με το 1/3 της θητειας

ειτε να μην τους δινουν καθολου υπηκοοτητα (αυτο βεβαια ειναι αλλο θεμα) , ή αν τους τη δινουν να κανουν κανονικη θητεια.

με τα τωρινα δεδομενα ο ελληνας ειναι ακομα μια φορα ο μ@λακας της υποθεσης

λέω, ότι στο 1ο ΣΠΕΝ η Κόρινθος έδιωχνε τους άοπλους, ανεξαρτήτως μονάδας που άνηκαν...

α ναι? λαθος τους τοτε.. εμεις τους κρατουσαμε μια χαρα για δουλιτσες και θαλαμοφυλικια

Δημοσ.

στην αρχη ελαχιστες, για ενα διαστημα καθολου, προς το τελος ολο και πιο συχνα και αφου εφυγα εγω 3μεσα εκαναν οι παλιοι και οι υπολοιποι 5αρες

επεσε μεγαλη εμπλοκη μολις εφυγε η Δ ΕΣΣΟ, γιατι αλλαζαν τις υπηρεσιες καθε 1η του μηνος, οποτε καταλαβαινεις..

ηξεραν βεβαια τα πιθανα προβληματα που θα υπηρχαν , αλλα δεν εβγαζαν τις επιπλεον ανουσιες υπηρεσιες που ειχαν βαλει απο τοτε που ειχε ερθει παραπανω κοσμος (και σε καποιο σημειο μας πηγαινε και 2 εξω σταθερα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...