brickman Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 ήσουν στη σχολή ναυτικών δοκίμων ή φαντάρος σαν αντίστοιχο ΥΕΑ? Στη σχολή.
JohnnyDragon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα, επειδή μέσω τηλεφώνων που έχω κάνει δεν έχω βγάλει καμία άκρη, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς από εδώ πως μπορεί να αλλάξει το παρακάτω αποτέλεσμα. Συγγενικό μου πρόσωπο το κάλεσαν από την επιτροπή απαλλαγών του στρατού να περάσει επιτροπή λόγω βαρηκοΐας. Το παιδί πήγε θέλοντας να ζητήσει να υπηρετήσει κανονικά ή όσους μήνες του πουν βάση νόμου. Εκεί χωρίς δεύτερη κουβέντα του δώσανε Ι5 και τον διώξανε. Τους ξαναείπε πως θέλει να υπηρετήσει και του είπανε πως "δεν υπάρχει περιθώριο". Κάλεσα σήμερα προσπαθώντας να μιλήσω με κάποιον που θα ξέρει να μου πει τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά ή δεν το σήκωνε κανείς, ή το σήκωναν άτομα που δεν ξέρανε και στο "περιμένετε" έκλεινε η γραμμή... Υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει αυτή η απόφαση? Αν ναι γνωρίζει κάποιος που πρέπει να απευθυνθεί το παιδί προκειμένου να αρχίσει αυτή την διαδικασία? Μπορεί να ακούγετε "ηλίθιο" για πολλούς αλλά όταν έχεις ήδη ένα πρόβλημα (μικρό ή μεγάλο) το να νιώθεις και απόρριψη πονάει με τρόπο που δεν μπορούμε να το καταλάβουμε εμείς. Ευχαριστώ
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε μου δεν μπορω να σου απαντησω , απλα να σου πω οτι οι βαθμιδες I (γιωτα) υπαρχουν για συγκεκριμενους λογους και αυτοι δεν ειναι επουδενι να απορριψουν καποιον ετσι για να του την σπασουν. Πολλες παθησεις , ειναι επικινδυνες να υπαρχουν σε εναν στρατευσιμο απο την αποψη οτι λογω της σωματικης ασκησης/κακουχιων ισως αποβουν μοιραιες ή χειροτερεψουν. Για να σου δωσω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα , θυμαμαι εναν στρατευσιμο οταν ημουν στον στρατο που ειχε 15+ βαθμους μυωπιας. Αυτος ηταν 100% σιγουρο Ι5 και αυτο γιατι σε τετοιους βαθμους μυωπιας οποιοδηποτε βαρος αν σηκωνε (προφανως απο ενα σημειο και πανω , οχι να σηκωσει ενα στυλο/τετραδιο/σακουλα) , υπηρχε κινδυνος αποκολλησης του αμφιβληστροειδους. Το ξερε και αυτος και οι στρατιωτικοι και εννοειται οτι δεν παιρνανε την ευθυνη να τον αφησουν να υπηρετησει. Δεν ειναι θεμα απορριψης , αλλα προστασιας του "πασχοντος".
UncleBens Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 τι είναι ο στρατός? Εμπειρία αναψυχής? πρέπει να πάμε στρατό που λέμε για την εμπειρία? ο στρατός έχει σκοπό την διαφύλαξη του έθνους που σημαίνει ότι στην δύσκολη στιγμή θα πρέπει να ρισκάρει μεταξύ ζωής και θανάτου για να εκτελέσει την αποστολή του... που για να την εκτέλεση θα πρέπει να καταλαβαίνει τις διαταγές... 1 δευτερόλεπτο να αργήσει ένας οπλίτης να καταλάβει τι πρέπει να κάνει μπορεί να κρίνει την ζωή του και τον θάνατο του... την επιτυχία η την αποτυχία μιας αποστολής. το να τον βάλουμε τον συγγενή σου στο στρατό απλά για να μην στεναχωριέται μου ακούγεται άστοχο και προσβλητικό για τον στρατό. 2
JohnnyDragon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 το να τον βάλουμε τον συγγενή σου στο στρατό απλά για να μην στεναχωριέται μου ακούγεται άστοχο και προσβλητικό για τον στρατό. Καλά ηρέμισε δεν προσβάλαμε και τα όπλα τα ιερά...ενώ με εκατοντάδες βύσματα-μόνιμους γραφειάδες-καθημερινούς εξοδούχους δεν προσβάλετε το στραύτευμα ε? Εννοείτε πως θα ήταν άοπλος αν πήγαινε, το γνωρίζω αυτό. Αλλά το να απασχολείτε σε γραφείο ένας που μπορεί να κρατήσει όπλο αντί για κάποιον που δεν κρατάει, αυτό δεν είναι άστοχο και προσβλητικό για τον στρατό? 1
apd453 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε ts, έλεος ναούμε. Μας βγήκαν τα μάτια.
Chrisxxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι θελει να παει στρατο; Να καθεται σκοπια 2-4 και να φυλάει τα χόρτα; Αν ηθελε Ι1 για να παει καμια πυροσβεστικη ή κατι τετοιο έχει καλως, αν και πιθανοτατα λογω του προβλήματος του θα κοβόταν και απο εκει, διαφορετικά γιατι να παει; Ετσι κι αλλιως δεν θα σταθει εμπόδιο στο να βρει δουλεια ή οτιδηποτε αλλο το αν εχει παει στρατό ή εχει παρει απαλλαγη. Ο στρατός του εδωσε την ευκαιρία να μην χασει 9 μηνες από τη ζωη του, ας κοιταξει να το εκμεταλλευτεί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Αλλά το να απασχολείτε σε γραφείο ένας που μπορεί να κρατήσει όπλο αντί για κάποιον που δεν κρατάει, αυτό δεν είναι άστοχο και προσβλητικό για τον στρατό? κι από υπηρεσίες? προφανώς κρίνουν ότι ούτε για θαλαμοdog θα πρέπει να μπαίνει...
JohnnyDragon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 κι από υπηρεσίες? προφανώς κρίνουν ότι ούτε για θαλαμοdog θα πρέπει να μπαίνει... Βαρήκοος είναι, όχι ανάπηρος Τελικά κανόνισα να πάρω ρεπό αύριο και έτσι θα πάω το πρωί απο το 401 να ψάξω απο κοντά αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση αυτή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 κι αν δεν πάρει χαμπάρι κάτι λόγω της βαρηκοΐας? ποιους νομίζεις ότι θα τρέξουνε? τους γιατρούς...
lary7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι θελει να παει στρατο; Να καθεται σκοπια 2-4 και να φυλάει τα χόρτα; Αν ηθελε Ι1 για να παει καμια πυροσβεστικη ή κατι τετοιο έχει καλως, αν και πιθανοτατα λογω του προβλήματος του θα κοβόταν και απο εκει, διαφορετικά γιατι να παει; Ετσι κι αλλιως δεν θα σταθει εμπόδιο στο να βρει δουλεια ή οτιδηποτε αλλο το αν εχει παει στρατό ή εχει παρει απαλλαγη. Ο στρατός του εδωσε την ευκαιρία να μην χασει 9 μηνες από τη ζωη του, ας κοιταξει να το εκμεταλλευτεί. Συναντησα και εγω παντως στο στρατω που ηταν για Ι5 PLUS αλλα υπηρετουσαν για ιδιοτελη σκοπους. Στο κεντρο ατομο με σοβαρα ψυχολογικα (για δεσιμο και ψιλοεπικυνδυνος) εβαλε θεους και δαιμονες για να υπηρετησει και να ειναι και Ι1 , μαλλον ο πατερας του σαν αστυνομος ηθελε να τον χωσει σαν ειδικο φρουρο. Μαλιστα πηρε και οπλο μεχρι που του ειπε ο λοχαγος " αυτο που σου εδωσαν δεν ειναι καλο, δωστο πισω και θα σου δωσω ενα πολυ καλυτερο..." και του το πηρε. Στα υεα ατομο κουτσο κυριολεκτικα, προβλημα στο ποδι μονιμο, βυσμα ο πατερας τον εστειλε να παρει μορια για να τον βαλει στην πυροσβεστικη. 4 μηνες στην σχολη, μαυρο υποδημα φορεσε μονο στην ορκωμοσια. Πομακος στην ξανθη με πολυ χαμηλο IQ, σχεδον με διανοητικη καθυστερηση. υπηρετουσε γιατι εκει θεωρουν ντροπη να μην υπηρετησουν τα αγορια...
Str Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 τι είναι ο στρατός? Εμπειρία αναψυχής? πρέπει να πάμε στρατό που λέμε για την εμπειρία? ο στρατός έχει σκοπό την διαφύλαξη του έθνους που σημαίνει ότι στην δύσκολη στιγμή θα πρέπει να ρισκάρει μεταξύ ζωής και θανάτου για να εκτελέσει την αποστολή του... που για να την εκτέλεση θα πρέπει να καταλαβαίνει τις διαταγές... 1 δευτερόλεπτο να αργήσει ένας οπλίτης να καταλάβει τι πρέπει να κάνει μπορεί να κρίνει την ζωή του και τον θάνατο του... την επιτυχία η την αποτυχία μιας αποστολής. το να τον βάλουμε τον συγγενή σου στο στρατό απλά για να μην στεναχωριέται μου ακούγεται άστοχο και προσβλητικό για τον στρατό. μόλις πέρασε ο τζον ράμπο και σε ζητούσε... ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τον ΕΣ, παρουσιάζεται Νοέμβριο και έχει ψαρώσει... και για να μην παρεξηγούμαστε, σε περίπτωση πολέμου μόνο το έθνος δε διαφυλάττουμε... ίσως την εφημερίδα έθνος και τους ιδιοκτήτες της αλλά και πάλι δεν ξέρω... μιλάς λες και δεν έχεις πάει στρατό... 2
REDODIN7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Βαρήκοος είναι, όχι ανάπηρος Τελικά κανόνισα να πάρω ρεπό αύριο και έτσι θα πάω το πρωί απο το 401 να ψάξω απο κοντά αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση αυτή. Για μένα καλύτερα να μην πάει είναι πολύ πιθανόν εκεί να βρεθεί κάποιος μλκς και να κοροϊδεύει το πρόβλημα του με αποτέλεσμα να του "μαμησει" εντελώς τη ψυχολογία. 1
status Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Για μένα καλύτερα να μην πάει είναι πολύ πιθανόν εκεί να βρεθεί κάποιος μλκς και να κοροϊδεύει το πρόβλημα του με αποτέλεσμα να του "μαμησει" εντελώς τη ψυχολογία. Δεν νομίζω να ακούσει και πολλά...;ρ Ότι κακεντρεχές σχόλιο μπορείς να ακούσεις μέσα, έξω παίζει να το ακούσεις και έξω.. (και μιλάμε για βαρήκοο έτσι..xD)
headbanger Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 μόλις πέρασε ο τζον ράμπο και σε ζητούσε... ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τον ΕΣ, παρουσιάζεται Νοέμβριο και έχει ψαρώσει... και για να μην παρεξηγούμαστε, σε περίπτωση πολέμου μόνο το έθνος δε διαφυλάττουμε... ίσως την εφημερίδα έθνος και τους ιδιοκτήτες της αλλά και πάλι δεν ξέρω... μιλάς λες και δεν έχεις πάει στρατό... Αδελφός, ανάλογα που υπηρέτησες.... υπάρχουν μονάδες και μονάδες. Δεν είναι όλα ένα τσουβάλι... Πες το και στα παιδιά που πήγαν στην 35ΜΚ , Κύπρο αυτά. Στου καταδρομείς της Δράμας. Στις ΜΑΚ - λίγο παλαιότερα που πέρνανε πιο πολλούς στρατεύσιμους - κτλπ. τα 2/3 συμφωνώ, είναι αίσχος. Υπάρχουν και λαμπρά παραδείγματα θέλω να πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις