Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκοψα αναβολη τον Ιουλιο για να μπω Νοεμβρη.Μου ειπαν απο τον Στρατολωγικο Γραφειο οτι θα ρθει χαρτι τεος Οκτωμβρη.Στο ιντερνετ ομως που βαζω τα στοιχεια μου λεει: Δεν έχετε προγραμματιστεί για κατάταξη με την ΕΣΣΟ που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

Να ανησυχω μηπως δεν μ χουν κοψει την αναβολη?

Μην βιάζεσαι είναι νωρίς ακόμα. Δεν έχουν προλάβει να συμπληρώσουν τις λίστες.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μαλακίες,Ι2 βγαίνεις και κάνεις κανονικά και σκοπιές και βολές και απ όλα.

μόνο αν το πεις, αν δεν το πεις μένεις Ι1...

Δημοσ.

Καλημερίζω τους insomniacs!

Τον Νοέμβριο παρουσιάζομαι στο Παλάσκα για να κάνω την θητεία μου στο πολεμικό ναυτικό.

Έχω κάνει έρευνα σε φόρουμς ψάχνοντας για απαντήσεις σε ερωτήματα όπως "Τι να πάρω μαζί μου", "Τι παίζει με τα κινητά", "Είναι υποχρεωτικό στο ναυικό να πάω ξυρισμένος" κλπ αλλά μπορώ να πω ότι έχω βρει ποικίλες απαντήσεις, η μία διαφορετική από την άλλη.

Αν υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει τη θητεία του πρόσφατα ας γράψει εδώ να μας διαφωτίσει.

Επίσης αν άλλοι συμφορουμίτες προετοιμάζονται να παρουσιαστούν το Νοέμβριο γράψτε εδώ μπας και κάνουμε κανένα Navy Insomniac Gathering.

Δημοσ.

Καλημερίζω τους insomniacs!

Τον Νοέμβριο παρουσιάζομαι στο Παλάσκα για να κάνω την θητεία μου στο πολεμικό ναυτικό.

Έχω κάνει έρευνα σε φόρουμς ψάχνοντας για απαντήσεις σε ερωτήματα όπως "Τι να πάρω μαζί μου", "Τι παίζει με τα κινητά", "Είναι υποχρεωτικό στο ναυικό να πάω ξυρισμένος" κλπ αλλά μπορώ να πω ότι έχω βρει ποικίλες απαντήσεις, η μία διαφορετική από την άλλη.

Ο γιος μου πηγε πριν 3 χρονια και απο αυτα που καταλαβα:

•Τι "παίζει" με τα κινητά?

Με τα κινητα ολα καλα. Αρχικως, για να περασεις απο τον πρωταρχικο και μοναδικο ελεγχο, τα κρυβεις για σιγουρια(οχι οτι εαν δεν το κάνεις χανεις το κινητο σου, οχι καμια σχεση απλως κινητα με καμερα(μπορει και χωρις καμερα) απαγορευονται τυπικα αλλά και παλι δεν στα παιρνουν, αλλά για σιγουρια βαλτα σε μια καλτσα) σε μια καλτσα ή καπου αλλου σε ενα ρουχο μεσα στην βαλιτσα που θα παρεις και απο εκει και επειτα επιτρεπεται να το χρησιμοποιεις ελευθερα. Και μου εχει πει οτι οταν τους ηρθε ενας ναυαρχος μια μερα, ενας ναυτης μιλουσε μπροστα του στο κινητο και μολις τον καταλαβε το εκλεισε, αλλά δεν του εγινε ουτε καν επιπληξη ή κατι τετοιο(ουτε καν κολλεγιο δεν μπορει πλεον να χαρακτηριστει το ναυτικο! :eek: στις μερες μου θα ειχε φαει 40 μερες φυλακιση και θα ειχε καταλαβει που βρισκεται :mad: --οχι βεβαια οτι ο στρατος ειναι χρησιμος και δικαιος αλλά εφοσον πας πρεπει να τηρουνται ορισμενες αξιες και προσχηματα.)!!

Επισης το προβλημα με τα κινητα ειναι που θα τα φορτιζεις διοτι οι πριζες ειναι ελαχιστες, οποτε αν παρεις ενα "Τ" ή ενα πολυμπριζο θα ηταν σπουδαια λυση για να το φορτιζεις οποτε θελεις χωρις να περιμενεις.

•Τι να παρω μαζι μου?

Λιγα πραγματα και ελαφρια! Τα απολυτως απαραιτητα απο ρουχα για τις μερες που θα εισαι εκει(περιπου 15-17) που θα κρινεις εσυ. Ο γιος μου πηρε ολο το σπιτι απο ρουχα, αρκετα βιβλια(που του φανηκαν εντελως αχρηστα) και τελικα ηταν μεγαλο λαθος αφου χρειαστηκε να τα κουβαλαει περα δωθε κατα τις μετακινησεις και ωσπου να τακτοποιηθει. Εσωρουχα παρε πολλα για 15 μερες ισως(ή για 10 εαν ερθουν οι γονεις σου ή οποιοσδηποτες "δικος" σου την 10η συνηθως μερα που αφηνουν εξοδο οποτε θα μπορεις να τους δωσεις τα απλυτα και να σου δωσουν νεα) αν και δινουν και εκει, καλτσες παρε 6-7 ζευγαρια αφου δινουν πολλες και εκει, ενω ρουχα παρε ελαχιστα αφου θα φορας τα του ναυτικου ολη μερα σχεδον. Παρε μια πετσετα για το σωμα αφου δινουν εκει και καλες μαλιστα(εκτός αν εχουν αλλαξει τα πραγματα απο το 2009 λογω κρισης). Επισης παρε 2 ζευγαρια πατους για τις αρβυλες. Παρε και μια κατω φορμα και 3-4 φανελες μη αμανικες που ισως αποδειχτουν χρησιμες. Μην παρεις: σεντονια, κουβερτες, sleeping bags, παντοφλες, παπουτσια ή κανενος ειδους αλλο ρουχισμο εκτός απο αυτον που θα ηθελες να φορεσεις οταν φυγεις τελικως μετα απο 15-17 μερες.

•Είναι υποχρεωτικό στο ναυτικό να πάω ξυρισμένος?

Οχι. Θα πρεπει να ξυριζεσαι ομως καθημερινως στο κεντρο ή εαν εχεις αφησει αρκετα γενια ωστε η εκφραση για εσενα "αυτος εχει αφημενα γενια" να μπορει να θεωρηθει ευκολως αληθης(διοτι εαν ειναι λιγα τα γενια που εχεις αφησει και δεν μπορει να θεωρηθει ευκολως αληθης, τοτε σε αναγκαζουν να ξυριστεις τελειως), να τα περιποιησε καθημερινως.

•Τα κλπ που λες δεν μπορω να ξερω σε τι αναφερεσαι. Αλλά μερικα βασικα:

Παρε ενα σαμπουαν για τα μαλλια και ενα για το σωμα, οδοντοκρεμες και οδοντοβουρτσες και ξυριστικο εξοπλισμο.

Μωρομαντιλα για τα χερια. Θα σου φανουν πολυ πρακτικα.

Εαν εχεις διπλωμα οδηγησης ΜΗΝ το δηλωσεις.

Φαρμακα: Σου κρατανε τα παντα στον πρωταρχικο ελεγχο. ΙΣΩΣ(ειχα δωσει τον γιο μου πολλα κουτια απο διάφορα φαρμακα και του επετρεψαν μόνο 2 χαπακια DEPON να κρατησει!) σου αφησουν 1-2 DEPON/PANADOL κλπ. Οποτε εαν θελεις να εχεις φαρμακα τα κρατας πανω σου οταν μπαινεις.

Χρηματα: Παρε 50-80 ευρω αναλογως τις αναγκες σου για εξτρα φαγητο απο το λεγομενο "ΚΨΜ" καθως και εαν καπνιζεις ή οχι(αν και βεβαια πρεπει να το κοψεις εαν καπνιζεις διοτι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επιβλαβες για την υγεια και αποδεδειγμενα καταστρεφει και εχει καταστρεψει καθως και σκοτωσει, εκατομμυρια ανθρωπους).

• Like 1
Δημοσ.

Ο γιος μου πηγε πριν 3 χρονια και απο αυτα που καταλαβα:

•Τι "παίζει" με τα κινητά?

Με τα κινητα ολα καλα. Αρχικως, για να περασεις απο τον πρωταρχικο και μοναδικο ελεγχο, τα κρυβεις για σιγουρια(οχι οτι εαν δεν το κάνεις χανεις το κινητο σου, οχι καμια σχεση απλως κινητα με καμερα(μπορει και χωρις καμερα) απαγορευονται τυπικα αλλά και παλι δεν στα παιρνουν, αλλά για σιγουρια βαλτα σε μια καλτσα) σε μια καλτσα ή καπου αλλου σε ενα ρουχο μεσα στην βαλιτσα που θα παρεις και απο εκει και επειτα επιτρεπεται να το χρησιμοποιεις ελευθερα. Και μου εχει πει οτι οταν τους ηρθε ενας ναυαρχος μια μερα, ενας ναυτης μιλουσε μπροστα του στο κινητο και μολις τον καταλαβε το εκλεισε, αλλά δεν του εγινε ουτε καν επιπληξη ή κατι τετοιο(ουτε καν κολλεγιο δεν μπορει πλεον να χαρακτηριστει το ναυτικο! :eek: στις μερες μου θα ειχε φαει 40 μερες φυλακιση και θα ειχε καταλαβει που βρισκεται :mad: --οχι βεβαια οτι ο στρατος ειναι χρησιμος και δικαιος αλλά εφοσον πας πρεπει να τηρουνται ορισμενες αξιες και προσχηματα.)!!

Επισης το προβλημα με τα κινητα ειναι που θα τα φορτιζεις διοτι οι πριζες ειναι ελαχιστες, οποτε αν παρεις ενα "Τ" ή ενα πολυμπριζο θα ηταν σπουδαια λυση για να το φορτιζεις οποτε θελεις χωρις να περιμενεις.

•Τι να παρω μαζι μου?

Λιγα πραγματα και ελαφρια! Τα απολυτως απαραιτητα απο ρουχα για τις μερες που θα εισαι εκει(περιπου 15-17) που θα κρινεις εσυ. Ο γιος μου πηρε ολο το σπιτι απο ρουχα, αρκετα βιβλια(που του φανηκαν εντελως αχρηστα) και τελικα ηταν μεγαλο λαθος αφου χρειαστηκε να τα κουβαλαει περα δωθε κατα τις μετακινησεις και ωσπου να τακτοποιηθει. Εσωρουχα παρε πολλα για 15 μερες ισως(ή για 10 εαν ερθουν οι γονεις σου ή οποιοσδηποτες "δικος" σου την 10η συνηθως μερα που αφηνουν εξοδο οποτε θα μπορεις να τους δωσεις τα απλυτα και να σου δωσουν νεα) αν και δινουν και εκει, καλτσες παρε 6-7 ζευγαρια αφου δινουν πολλες και εκει, ενω ρουχα παρε ελαχιστα αφου θα φορας τα του ναυτικου ολη μερα σχεδον. Παρε μια πετσετα για το σωμα αφου δινουν εκει και καλες μαλιστα(εκτός αν εχουν αλλαξει τα πραγματα απο το 2009 λογω κρισης). Επισης παρε 2 ζευγαρια πατους για τις αρβυλες. Παρε και μια κατω φορμα και 3-4 φανελες μη αμανικες που ισως αποδειχτουν χρησιμες. Μην παρεις: σεντονια, κουβερτες, sleeping bags, παντοφλες, παπουτσια ή κανενος ειδους αλλο ρουχισμο εκτός απο αυτον που θα ηθελες να φορεσεις οταν φυγεις τελικως μετα απο 15-17 μερες.

•Είναι υποχρεωτικό στο ναυτικό να πάω ξυρισμένος?

Οχι. Θα πρεπει να ξυριζεσαι ομως καθημερινως στο κεντρο ή εαν εχεις αφησει αρκετα γενια ωστε η εκφραση για εσενα "αυτος εχει αφημενα γενια" να μπορει να θεωρηθει ευκολως αληθης(διοτι εαν ειναι λιγα τα γενια που εχεις αφησει και δεν μπορει να θεωρηθει ευκολως αληθης, τοτε σε αναγκαζουν να ξυριστεις τελειως), να τα περιποιησε καθημερινως.

•Τα κλπ που λες δεν μπορω να ξερω σε τι αναφερεσαι. Αλλά μερικα βασικα:

Παρε ενα σαμπουαν για τα μαλλια και ενα για το σωμα, οδοντοκρεμες και οδοντοβουρτσες και ξυριστικο εξοπλισμο.

Μωρομαντιλα για τα χερια. Θα σου φανουν πολυ πρακτικα.

Εαν εχεις διπλωμα οδηγησης ΜΗΝ το δηλωσεις.

Φαρμακα: Σου κρατανε τα παντα στον πρωταρχικο ελεγχο. ΙΣΩΣ(ειχα δωσει τον γιο μου πολλα κουτια απο διάφορα φαρμακα και του επετρεψαν μόνο 2 χαπακια DEPON να κρατησει!) σου αφησουν 1-2 DEPON/PANADOL κλπ. Οποτε εαν θελεις να εχεις φαρμακα τα κρατας πανω σου οταν μπαινεις.

Χρηματα: Παρε 50-80 ευρω αναλογως τις αναγκες σου για εξτρα φαγητο απο το λεγομενο "ΚΨΜ" καθως και εαν καπνιζεις ή οχι(αν και βεβαια πρεπει να το κοψεις εαν καπνιζεις διοτι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επιβλαβες για την υγεια και αποδεδειγμενα καταστρεφει και εχει καταστρεψει καθως και σκοτωσει, εκατομμυρια ανθρωπους).

έχεις και γιο που πήγε ναυτικό? :P για πιο νέο σε έκοψα :P

Δημοσ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι κόβετε. Από πού κόβετε;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας πω. 80 εκατομμύρια από τα λειτουργικά έξοδα. Τι περιλαμβάνει αυτό το πρώτο πακέτο. Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. Ένα μέτρο το οποίο θα αποδώσει για τα επόμενα χρόνια αλλά και τα για τα επόμενα 50 – 100 χρόνια.

Στη συνέχεια, μειώνεται ο αριθμός των Ανώτατων Αξιωματικών της χώρας, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο μισθολογικό. Μειώνονται τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα κατά 55.

55 στρατόπεδα κλείνουν και δίνονται στο δημόσιο προς αξιοποίηση ή δίνονται στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Σε ότι αφορά τα κέντρα νεοσύλλεκτων. Τα κέντρα νεοσύλλεκτων μειώνονται κατά 12, από 21 που είναι και φτάνουν στον αριθμό των 9.

Επίσης, αποσύρονται πεπαλαιωμένα αεροσκάφη, τα Α7 τύπου κορσέρ, και αποσύρονται και πεπαλαιωμένα πλοία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτά είχανε υπερβολικά έξοδα για τη συντήρησή τους;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λόγω παλαίωσης και να σας πω και κάτι; Όλη αυτή η περικοπή, δεν γίνεται στον αέρα. Αλίμονο, αν στις Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε περικοπές στον αέρα.

Αυτές οι περικοπές εντάσσονται στη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει σχεδιαστεί από ειδικούς στα στρατιωτικά θέματα και φέρει την υπογραφή της φυσικής στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν παίζουμε εδώ.

Πάω τώρα στα υπόλοιπα. Εξοπλιστικά προγράμματα. 104 εκατομμύρια, συμβόλαια αξίας 104 εκατομμυρίων ευρώ, ακυρώνονται. Όλα τα συμβόλαια για τα οποία σας μιλάω, έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες ηγεσίες.

Εμείς επειδή δεν έχουμε χρήματα, δεν πρόκειται να υπογράψουμε κανένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα. 104 λοιπόν εκατομμύρια είναι το αντίστοιχο των συμβολαίων που ακυρώθηκαν και εξοικονόμηση 333 εκατομμυρίων ευρώ από άλλα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών, η οποία προήλθε είτε από hair cat στο τελικό τίμημα, δηλαδή αν ο αντισυμβαλλόμενος ήταν να πάρει 100 ευρώ, του ζητήσαμε και δέχθηκε από τα 100 να πάρει τα 60, είτε από μείωση της ποσότητας των παραγγελιών. Αν έχουν παραγγελθεί 100 τουφέκια, δηλώσαμε ότι θα παραλάβουμε τα 50 και θα πληρώσουμε μόνο τα 50.

Αν τα αθροίσετε, 80 συν 104, συν 333, δίνουν τον αριθμό 517. Είναι καθαρά μέτρα, καθαρές περικοπές. Έχω καλέσει τα κόμματα να έρθουν να τα ελέγξουν".

Δημοσ.

Εκανα δοκιμος στη Ναυτικων Δοκιμων. Εαν ισχυουν τα ιδια με την θητεία τοτε φερνεις κινητο χωρις καμερα, μαζι σου οτι θελεις - δεν ειναι τιποτα υποχρεωτικο, και ξυρισμένος

Δημοσ.

Πολύ περιεκτικός! Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό με το δίπλωμα οδήγησης το έχω ακούσει και αλλού, γιατί να μην το δηλώσω;

εγω που το δηλωσα εγινα οδηγος και περναγα μια χαρα.

εαν εξαιρεσεις μονο το πολυ πρωινο ξυπνημα.

brickman στη σνδ Ειναι υποχρεωτικο το ξυρισμα,στους ναυτες οχι :)

Δημοσ.

Έχω μια απορία.

Εγώ έχω οσφεοποιημένο τον πρώτο ιερό σπόνδυλο (ή ιεροποιημένο τον τελευταίο οσφυικό, δεν το έχω ψάξει) κάτι που φαίνεται στην ακτινογραφία. Δηλαδή οι δύο σπόνδυλοι έχουν γίνει ένας (ή ήταν εκ γενετής). Δεν έχω (προς το παρόν) κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά ορισμένες μέρες ξυπνάω λες και έχω λουμπάγκο και πρέπει να πάρω κανένα Mesulid για να βγάλω τη μέρα. Γενικά όταν σηκώνω οτιδήποτε το κάνω με σωστό τρόπο (κάθισμα και όχι σκύψιμο) για να μην πάρω τη μέση στο χέρι. Επίσης τώρα τελευταία όταν είμαι αρκετή ώρα όρθιος μουδιάζει και καίει ο αριστερός μου μηρός.

Υπάρχει περίπτωση αυτά να με βγάλουν Ι5; Τα συγκεκριμένα είναι το 715, 716, 717 στο pdf με τις παθήσεις Ι5, Ι3-4, Ι2 με τη σειρά. Απλά ρωτάω, αν δικαιούμαι Ι5 να το πάρω αν όχι να πάω να υπηρετήσω. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να το αποφύγω, απλά να ξέρω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Οκ δεν το ηξερα. μα καλα, γινεται στρατος χωρις ξυρισμα;

δεν ήξερες το μίσος που βγάζει ο ΕΣ στο Ναυτικό επειδή μπορούν να αφήνουν περιποιημένο μούσι? :P

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μια απορία.

Εγώ έχω οσφεοποιημένο τον πρώτο ιερό σπόνδυλο (ή ιεροποιημένο τον τελευταίο οσφυικό, δεν το έχω ψάξει) κάτι που φαίνεται στην ακτινογραφία. Δηλαδή οι δύο σπόνδυλοι έχουν γίνει ένας (ή ήταν εκ γενετής). Δεν έχω (προς το παρόν) κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά ορισμένες μέρες ξυπνάω λες και έχω λουμπάγκο και πρέπει να πάρω κανένα Mesulid για να βγάλω τη μέρα. Γενικά όταν σηκώνω οτιδήποτε το κάνω με σωστό τρόπο (κάθισμα και όχι σκύψιμο) για να μην πάρω τη μέση στο χέρι. Επίσης τώρα τελευταία όταν είμαι αρκετή ώρα όρθιος μουδιάζει και καίει ο αριστερός μου μηρός.

Υπάρχει περίπτωση αυτά να με βγάλουν Ι5; Τα συγκεκριμένα είναι το 715, 716, 717 στο pdf με τις παθήσεις Ι5, Ι3-4, Ι2 με τη σειρά. Απλά ρωτάω, αν δικαιούμαι Ι5 να το πάρω αν όχι να πάω να υπηρετήσω. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να το αποφύγω, απλά να ξέρω.

Φιλε μου ολα μπορεις να τα κανεις.Το ζητημα ειναι τι κονε εχεις και ποσα φραγκα διατιθεσαι να σπρωξεις εκει που πρεπει για να βγει το I5.Aμα δεν εχεις κονε βαρβατο,ξεχνα το.Φιλος μου απεφυγε τον στρατο,για να καταλαβεις,επειδη εχει θυροειδη.Ολα(ειδικα στον στρατο) ειναι θεμα κονε.

Για να ξερεις,για να παρεις Ι5,θα πρεπει να εχεις προβλημα εκ γενετης,το οποιο σε καθιστα ανικανο να προσφερεις στην πατριδα και δεν παιρνει χειρουργικης επεμβασης.

Αποψη μου?Αμα δεν καταφερεις το Ι5,βγες ενα Ι4 με ελευθερος αρσης βαρους,ορθοστασιας και τα σχετικα και τραβα κανε την θητεια σου οπως την εχουμε κανει ολοι.Απλα δεν θα κανεις τιποτα και οποιος σου λεει βλακιες θα τον γραφεις εκει που δεν πιανει μελανι.Καλυτερα να σε πουνε γιωτα,παρα να παρεις την μεση σου στο χερι και να τρεχεις για ολη σου την ζωη μετα.

btw αυτο το ''Επίσης τώρα τελευταία όταν είμαι αρκετή ώρα όρθιος μουδιάζει και καίει ο αριστερός μου μηρός.'' ευχομαι πραγματικα να μην ειναι ισχυαλγια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...