Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω αυριο θα κανω μια προσπαθεια να βγαλω...αν μου πουν στο ΕΣΥ χουκ μουκ...

Θα το αφησω...Γιατι νομιζω και αυτα υποδιαλιαση ειναι...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!!Ο κολλητός μου, 25 χρονών, παρουσιάζεται στις 13 Σεπτεμβριου Αυλώνα. Το θεμα ειναι ότι όταν ήταν μικρός αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγειας (όγκο στο κεφάλι),με εγχειρίσεις κτλ..Τωρα ναι μεν ειναι καλά αλλά παίρνει φάρμακα.Και εχω την απορία, θα τον κρατήσουν στο στρατό???Με την εννοια ότι εχω δει να διώχνουν άλλους και άλλους!!!Οταν πηγε να κοψει την αναβολη, του ειπαν οτι θα παρουσιαστει κανονικα, θα τον εξετάσουν εκει οι γιατροί και θα του πουνε αναλογα..αυτα πανω κατω..

Αν και καθυστερημένα,

Αν θέλει να αποφύγει την κατάταξη και την ταλαιπωρία του να τρέχει μαζί με άλλους διακόσιους φαντάρους στο νοσοκομείο χωρίς συνοδό, ας πάρει ένα τηλέφωνο στο φρουραρχείο Αθηνών (210-7496349 & 210-7496355) μια εβδομάδα (όχι νωρίτερα, όχι αργότερα) πριν παρουσιαστεί για να κλείσει ραντεβού και να πάρει παραπεμπτικό για εξέταση.

Το φρουραρχείο είναι στην Μεσογείων 96, μέσα στο άλσος της Αστυνομίας, 10 λεπτά περπάτημα από το μετρό Κατεχάκη και άλλα 10 περίπου μέσα στο άλσος. Το νοσοκομείο που θα εξεταστεί είναι το 401, ακριβώς απέναντι από το μετρό Κατεχάκη. Την πρώτη μέρα πάει Φρουραρχείο, παίρνει παραπεμπτικό, πάει νοσοκομείο για εξέταση, του γράφουν προτεινόμενη αναβολή, πάει φρουραρχείο να του επικυρώσουν τα χαρτιά και τέλος. Την δεύτερη μέρα (μέσα σε 5 εργάσιμες) κατεβαίνει στο στρατολογικό του γραφείο (ΡΟΥΦ λογικά) και καταθέτει τα χαρτιά που πήρε από φρουραρχείο, υπόθεση το πολύ μισής ώρας. Μετά από καμιά εβδομάδα του έρχεται χαρτί που τον καλεί να παρουσιαστεί στην επιτροπή απαλλαγών (στο 401 και αυτή) εντός ενός μήνα.

Περισσότερα για διαδικασία αναβολής/απαλλαγής εδώ.

Θα το πρότεινα να πάει μέσω φρουραρχείου, δεν θα διανυκτερεύσει στο στρατόπεδο, θα ταλαιπωρηθεί ελάχιστα (ίσως σε ουρά στο νοσοκομείο) αλλά 1) θα μπορεί να πάει με φίλο/κοπέλα/γονέα/συνοδό και 2) αν κλείσει από τους πρώτους ραντεβού θα ξεμπερδέψει από φρουραρχείο/νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τι περνούσαν κάποιοι φαντάροι που πήγαν 414 μέσω κέντρου.

Πριν κάνει οτιδήποτε όμως ας δει στο ΦΕΚ αν υπάρχει πουθενά η πάθηση που είχε, τι I προβλέπει και αν δικαιούται αναβολή/απαλλαγή.

Δημοσ.

Καλά το θέμα με το ιδιωτικό φωτογράφο είχε καταντήσει αηδία οπού πηγαίναμε από πίσω μας έπαιρνε ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν επιτρέπουν κινητά με φωτογραφική για να μην χάσουν προμήθεια + τον τύπο που πούλαγε το βιβλίο επιβίωσης SAS λες και θα πηγαίναμε για πόλεμο διαρκείας στην έρημο Σαχάρα.

μην πάρετε ένα βιβλίο που πουλάει αυτός, το εγχειρίδιο του φαντάρου δεν θυμάμαι πως σκατά λέγεται... άχρηστο μέχρι αηδίας...

Δημοσ.

μην πάρετε ένα βιβλίο που πουλάει αυτός, το εγχειρίδιο του φαντάρου δεν θυμάμαι πως σκατά λέγεται... άχρηστο μέχρι αηδίας...

ενα βιβλίο που δεν έχει γυμνές γυναίκες δεν είναι χρήσιμο έτσι και αλλιώς :mrgreen:

πάντως προσέξτε γιατι μπορεί να σας κρατήσουν τους υπνόσακους και να σας πουν οτι επιτρέπονται μόνο αυτοί του ΚΨΜ αποτι μου είπαν φίλοι . εγω θα πάρω υπνόσακο αν χρειαστεί μετά την ορκωμοσία πάντως.

Δημοσ.
μπορεί να σας κρατήσουν τους υπνόσακους και να σας πουν οτι επιτρέπονται μόνο αυτοί του ΚΨΜ

Το υπέρτατο νταβατζιλίκι. Απαράδεκτο. Πάντως όσοι ψωνίσετε υπνόσακο από πριν, μην πάρετε κανέναν παρδαλό ροζ με πράσινες βούλες. Κάτι ουδέτερο, χακί, μαύρο, καφέ, παραλλαγή, κλπ.

Δημοσ.

Το υπέρτατο νταβατζιλίκι. Απαράδεκτο.

και είναι και ακριβότεροι απ ότι έχουν έξω. Εγω απλά θα πάρω εναν με την άδεια ορκωμοσίας και αυτό ήταν.

Πάντως όσοι ψωνίσετε υπνόσακο από πριν, μην πάρετε κανέναν παρδαλό ροζ με πράσινες βούλες. Κάτι ουδέτερο, χακί, μαύρο, καφέ, παραλλαγή, κλπ.

κρίμα και έλεγα να πάρω αυτόν

pokemon-sleeping-bag.gif

:lol: :lol: JK

• Like 2
Δημοσ.

Υπνόσακο είχα μόνο στο φυλάκιο και αυτό μέσα στο καταχέιμωνο για extra ζέστη.

Προτιμούσα να κουβαλάω ένα set σεντόνια στο φυλάκιο παρά υπνόσακο. Απείρως πιο βολικό, για εμένα.

Δημοσ.

Σωστός.

Το ίδιο έκανα και εγώ το 1996. Όταν ήρθε η μετάθεση, ζήτησα να κάτσω στο ξερονήσι.

Έκανα τρομερή 'συμπαράσταση' τους νέους των τριών ΕΣΣΟ που πέρασαν από το τάγμα.

Η πλάκα είναι ότι ζήτησα να είμαι στην εκπαίδευση, και όχι αποθήκες, γραφεία, εστιατόρια κλπ μιας και ήταν λουφατζήδικες θέσεις, αλλά εγώ βαρίεμαι την αδράνεια.

Οπότε διασκέδαζα να τους βλέπω όλους να πήζουν, όντας 4-15 χρόνια μεγαλύτεροι μου.

Με κομμένη την ανάσα στα μισά της πορείας, ή εκπαίδευσης μιας και ήταν καπνηστές οι περισσότεροι. :-)

Τα καλά να καθαρίζεις με το στρατό πριν τα 20. Ακόμα και αν ήταν τότε 18 μήνες.

Δημοσ.

Σχετικά με μυωπία τι γίνεται;

Έχω 3.5 πλέον και στα 2 μάτια. Φοράω φακούς, και έχω γυαλιά για το σπίτι, αλλά έχουν μικρότερο βαθμό, 3.25 και 3 γιατί τότε τόσο είχα, απλά δεν τα έχω αλλάξει γιατί τα φοράω μόνο σπίτι.

Παίρνω Ι2; Αυτό με επηρεάζει σε κάτι;

Στο κέντρο να πάω μόνο με γυαλιά; Πειράζει αν θα είναι λίγο μικρότερου βαθμού; Έλεγα να αλλάξω τους φακούς μαζί με το σκελετό κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τώρα δεν το έκανα γιατί φορούσα φακούς και δεν ήθελα να μπω σε έξοδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...