Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεταξύ άλλων η πρόταση του ΥΕΘΑ προβλέπει:

• Κατάργηση χρονοεπιδόματος
  • Κατάργηση ή στη καλύτερη περίπτωση δραστική μείωση οδοιπορικών. Η δεύτερη λύση αν υπάρξουν αντιδράσεις
  • Κατάργηση των “παγωμένων” έτσι κι αλλιώς μισθολογικών προαγωγών
  • Κατάργηση των πλασματικών χρόνων

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17324

Όλο και χειροτερεύει! Και η μείωση του 12% ανοιχτή ,λένε από το επιτελείο του Στουρνάρα,ίσως ακόμη και αναδρομικά.

Όπως διαδίδουν οι του οικονομικού επιτελείου που μάλλον δεν τα γνωρίζουν και πολύ καλά “δεν αποκλείεται μάλιστα το μέτρο να «πιάσει» ακόμη και τους μάχιμους! Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. 
«Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν φέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει “μάχιμοι”; Είναι ικανοί να συζητάνε ακόμη και τη περικοπή στα επιδόματα επικινδυνότητας,δηλαδή στο πτητικό και στα επιδόματα που λαμβάνουν τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ;

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17347

Δημοσ.

καποιο ΤΙΡ και γενικα τι πρεπει να παρουμε μαζι μας κτλ ξερει καποιος να μας πει?

Κοίτα, επειδή μέχρι να ορκιστείς δεν πρόκειται να βγεις έξω, μην πάρεις πολλά από τα ρούχα σου. Πάρε πολλά εσώρουχα, κυρίως φανελάκια και κάλτσες στρατιωτικές γιατί με τον ιδρώτα που θα ρίχνεις θα χρειάζεται να αλλάζεις 2-3 φορές την ημέρα. Επίσης, πήγαινε και αγόρασε φανελάκια παραλλαγής, γιατί θα τα φοράς κάθε μέρα και ο στρατός σου δίνει μόνο 3.

Απαραίτητο αξεσουάρ είναι οι πάτοι σιλικόνης για τις αρβύλες. Μπορεί να είναι λίγο ακριβοί, αλλά χωρίς αυτούς τα πόδια σου θα βγάλουν κάλους. Πάρε και έναν φακό μικρό να σου βρίσκεται γιατί θα σου χρειαστεί για τα θαλαμοφυλίκια.

Κατά τα άλλα, μην ξεχάσεις τα είδη υγιεινής σου. Σαμπουάν, σαπούνι, αφρό ξυρίσματος, ένα καλό και ενυδατικό after shave γιατί από το πολύ ξύρισμα το πρόσωπό σου θα γίνει σαν τον κώλο της μαϊμούς, καλά ξυραφάκια και φυσικά ωτοασπίδες για τον ύπνο. Καλού κακού πάρε και ένα autan γιατί παίζει πολύ κουνούπι στους θαλάμους. Μην ξεχάσεις να πάρεις πετσέτες. Σου δίνει βέβαια ο στρατός, αλλά είναι όπως βγήκαν από το εργοστάσιο, χωρίς να έχουν πληθεί και είναι επικίνδυνες. Την πρώτη φορά που έκανα μπάνιο και χρησιμοποίησα πετσέτα του στρατού, γέμισα σπυριά.

Για σεντόνια, sleeping bag και τέτοια δεν μπορώ να σε συμβουλέψω, γιατί στο κέντρο που παρουσιάστηκα εγώ απαγορεύονταν. Σε άλλα όμως που παρουσίαστηκαν φίλοι μου, τα επέτρεπαν.

Υ.Γ.: Μην ξεχάσεις να πάρεις πολλά πακέτα μωρομάντηλα.

Δημοσ.
Υ.Γ.: Μην ξεχάσεις να πάρεις πολλά πακέτα μωρομάντηλα.

+1

ΠΟΛΛΑ ομως, θα εκπλαγείς με το πόσες χρήσεις έχουν :)

επίσης 1-2 ρολά υγείας, μή θεωρείς δεδομένο ότι θα έχει το κψμ. Ένα μικρό νυχοκόπτη (αν και υπάρχει πιθανότητα να σου τον κρατήσουν στην είσοδο, να ξέρεις), και αν μπεις τώρα στα κοντά κανένα αντηλιακό δεν είναι κακή ιδέα. Εγώ πήγα χειμώνα με απίσυετο κρύο και πάγους και δεν κάναμε καθόλου ασκήσεις έξω, αλλά αν βγαίνετε συχνά και έχει ντάλα σε χρόνο dt θα καείς και θα κάνεις "μαύρισμα φαντάρου" if you know what I mean. Επίσης, σπρέι για πόδια και ταλκ. Με λίγη σχολαστικότητα με κάλτσες και αρβύλες, παίζει και να ήμουν ο μόνος που δεν σκότωνα αρκούδα όταν έβγαζα τις αρβύλες.

Τώρα για κανένα mp3/κινητό της πλάκας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναφέρω, αλλά όχι τίποτε γιαλιστερό γιατί δεν θα πάρεις χαμπάρι πότε θα εξαφανιστεί. Πάρε και κανένα ταυ (πολύπριζο) όλοι λένε "έλα μωρέ κάποιος θα βρεθεί να φέρει" και στο τέλος καταλήγουν να κάνουν τη μια πρίζα του θαλάμου παρτούζα 15 άτομα για τα κινητά τους.

Και φυσικά, λουκέτα. Πολλά λουκέτα. Μην ξεχάσεις ένα μικρό, που να χωράει από τις τρύπες των κορδονιών της αρβύλας για να τις δένεις μεταξύ τους. Τις πρώτες 2-3 μέρες που είναι ακόμη καινούριες οι αρβύλες, αρκετοί ψάχνονται να αντικαταστήσουν αυτές που βλακωδώς πήραν λάθος νούμερο, ή ήταν ελαττωματικές και τους άνοιξε ο πάτος και δεν τους δίνουν άλλες (ναι, είναι στόκοι, λες και ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να χαλάσει σωστό παπούτσι σε 2 μέρες). Καθώς είναι όλες καινούριες, δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις ποιός π@@στης σου τις καβάτζωσε. Τα λουκέτα ανοίγουν για πλάκα, απλά όποιος είναι να αρπάξει πάει πρώτα στις χύμα. Και στην τελική, ακριβώς επειδή θα είναι ολες καινούριες, δεν θα μπορείς ούτε εσύ να τις ξεχωρίσεις μέχρι να "σπάσουν" πάνω στα πόδια σου. Και μια που το θυμήθηκα, πάρε κι ένα σετ κορδόνια. Όσες φορές μου κόπηκαν, σε ΚΑΝΕΝΑ κψμ δεν υπήρχαν να πάρω. Τα 9μηνα έπαιρναν 1 ζευγάρι αρβύλες, οπότε δεν είχαμε ανταλλακτικά, και απλά δεν γίνεται να ξημερώσει η μέρα σου χωρίς να φοράς αρβύλες.

Δημοσ.

Εμείς πέρσι τον Σεπτέμβρη είχαμε έξοδο πριν την ορκομωσία.

Και στη Κύπρο παίρνουν 8μηνους

Δημοσ.

Φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Και ο ξάδερφος μου που απολύθηκε τον Ιούλιο, όταν είχε μπει είχανε πάρει αρκετές εξόδους μέχρι την ορκωμοσία. Επίσης δεν έκατσε στο κέντρο ούτε 2 εβδομάδες, ορκίστηκε στις 10 μέρες και πήρε μετάθεση 2 μέρες μετά την ορκωμοσία. Μάλλον οι συμβουλές εμάς των "παλιών" είναι πλέον εκτός χρόνου.

• Super Moderators
Δημοσ.

2 μέρες μετά την ορκωμοσία? μήπως εννοείς μετά την άδεια της ορκομωσίας?

Δημοσ.

Όχι! Πήρε φύλλο πορείας με τη μετάθεση και "μέσα" ήταν και οι μέρες της άδειας ορκωμοσίας! Μου έπεσαν τα μαλλιά όταν το άκουσα και θυμήθηκα ότι εγώ είχα κάτσει 1 μήνα στο κέντρο και 1,5 μήνα πάλι σε κέντρο για ειδικότητα...

Δημοσ.

καποιο ΤΙΡ και γενικα τι πρεπει να παρουμε μαζι μας κτλ ξερει καποιος να μας πει?

Tσόντες

• Like 1
Δημοσ.
Πως θα τα κουβαλήσει όλα αυτά που του λέτε να παρει;Σε ξενοδοχείο θα πάει;

Οι υπόλοιποι πώς τα κουβαλήσαμε; Τα έφερε ο μπάτλερ μας; Είναι απλό, όλα είναι μικροαντικείμενα, και έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρει πολιτικά ρούχα στο σάκο, αυτά είναι που πιάνουν χώρο. Υπάρχει πάντα και η επιλογή να το παίξει κομάντο και να πάει λελέ χωρίς να πάρει τίποτε, αλλά δεν θα το συνιστούσα.

Δημοσ.

Να πάρεις πολιτικά ρούχα γιατι στάνταρ θα έχεις 2 με 3 εξόδους ανάλογα ποσά σ/κ θα είσαι μέσα.Εγω ήμουν μέσα 3 σ/κ και είχα ένα επισκεπτηριο και 2 εξόδους.Α και να πάρεις ότι κινητο θες μαζί σου απλά να το έχεις πάνω σου δεν σε ψάχνει κανείς. Επίσης πάρε ένα ταφακι για τη μπριζα για να μη τσακωνεσαι με κανέναν οταν θες να φορτίσεις.

Δημοσ.

Απαραίτητο αξεσουάρ είναι οι πάτοι σιλικόνης για τις αρβύλες. Μπορεί να είναι λίγο ακριβοί, αλλά χωρίς αυτούς τα πόδια σου θα βγάλουν κάλους.

απο που τους αγοράζουμε ? σε μαγαζιά με αθλητικά παπούτσια θα έχει ?

Δημοσ.

Έχει στα φαρμακεία.

Εγώ δεν έβαλα ποτέ σιλικόνης. Προτιμούσα τους απλούς που κόστιζαν φραγκοδίφραγκα, και έβαζα καινούριους μόλις φθείρονταν. Βέβαια είχα και την τύχη οι αρβύλες να μου κάτσουν καλά και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δημοσ.

Οι σιλικονης ειναι μεγαλη μουφα, σε βαρια χρηση κομματιαζονται ενω σε ελαφρια ειναι αχρηστοι. Σε μαγαζια με στρατιωτικα ειδη εχει κατι της woodland στο 15ευρω, πολυ καλοι και αντεχουν αφου ακομα τους εχω. Παντως αν δεν σε χτυπηση το τσιμεντοαρβυλο στρατο ειναι σαν να μην πηγες.

Οι σιλικονης ειναι μεγαλη μουφα, σε βαρια χρηση κομματιαζονται ενω σε ελαφρια ειναι αχρηστοι. Σε μαγαζια με στρατιωτικα ειδη εχει κατι της woodland στο 15ευρω, πολυ καλοι και αντεχουν αφου ακομα τους εχω. Παντως αν δεν σε χτυπηση το τσιμεντοαρβυλο στρατο ειναι σαν να μην πηγες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...