Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμενα μου ηρθε κανονικα χαρτι σπιτι κανα 2 βδομαδες πριν την ημερα που θα εμπαινα. Αλλα καλα κανετε και πατε, για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:10 ----------

Ηρθε η ωρα να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα:

Θελω να παω στρατο τον Φλεβαρη, την αναβολη μου ποτε πρεπει να την κοψω?

Γιατι καποιος μου ειχε πει μεχρι 3 μηνες πριν(Νοεμβρη δηλαδη) αλλα δεν ηταν σιγουρος.

Κατι αλλο: Γενικως ακουω απο δω κι απο κει οτι αν εισαι αποφοιτος σχολης(ιδιαιτερα Πληροφορικης) εχεις πιθανοτητες να γλιτωσεις μερικες αγγαρειες κλπ και να κανεις δουλεια γραφειου. Εμενα μου εχουν μεινει 2 μαθηματα και θα τελειωσω τον Φλεβαρη, πραγμα που σημαινει πως θα ορκιστω τον απριλη.Χωρις πτυχιο στα χερια μου τι παιζει?

Επισης αδεια για ορκομωσια σχολης σου δινουν? :P

Αναβολη θα πας να κοψεις πριν μπει η προηγουμενη ΕΣΣΟ απο αυτην που θες να μπεις εσυ, δηλαδη αυτη του Νοεμβρη. Σωστα σου ειπαν 3 μηνες πριν.

Οσο για το αλλο που ρωτας. Οταν πας να κοψεις αναβολη θα γραψεις οτι εισαι τελειοφοιτος της ταδε σχολης Πληροφορικης + οτι αλλη γραμματικη γνωση εχεις (γλωσσες, extra πιστοποιησεις κλπ). Ετσι αυξανονται σοβαρα οι πιθανοτητες να μπεις σε τιποτα Διαβιβασεις, αλλα κυριως να γλυτωσεις πεζικο/τεθωρακισμενα/πυροβολικο. Αν παλι μπεις πεζικο πχ, επειδη ενδεχομενως θα ξεχωριζεις σαν τη μυγα μες στο γαλα ως πληροφορικαριος, παιζει να παρεις καποιο καλο ποστ, χωρις να σημαινει οτι θα γλυτωνεις αγγαρειες/υπηρεσιες κλπ. Απλα εκει που ο αλλος θα πλενει το πρωι καναδεζες ή θα παλευει με τα ταψια και τα λαδια στη λατζα, εσυ θα εισαι σε γραφειο (και μαλλον θα πηζεις). Ολα αυτα φυσικα ειναι πιθανα, οχι και σιγουρα ομως. Ειναι γεγονος ομως οτι τους μορφωμενους τους βαζουν σε πιο υπευθυνα ποστα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως με 5 χρόνια σπουδές σε τμήμα πληροφορικής και 1 χρόνο μεταπτυχιακό πάω βούρ για μάγειρας/αρτοποιός. Άρα αυτό με τις σπουδές καλύτερα να μην του δίνεις και πολύ βάρος. Δεν υπάρχει λογική.

Δημοσ.
Εγώ πάντως με 5 χρόνια σπουδές σε τμήμα πληροφορικής και 1 χρόνο μεταπτυχιακό πάω βούρ για μάγειρας/αρτοποιός. Άρα αυτό με τις σπουδές καλύτερα να μην του δίνεις και πολύ βάρος. Δεν υπάρχει λογική.

παιζουν μεταταξεις πολλες μετα τον 1ο μηνα βασικης εκπαιδευσης. Δεν ειναι καθολου δεδομενο οτι θα μεινεις μαγειρας, ειδικα αν εχεις τελειωσει σχολη πληροφορικης.

Δημοσ.

Άσχετο αλλα διάβαζα στην πρόσκληση για κατάταξη το εξής κείμενο :

Για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στις παρακάτω κατηγορίες δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη διαδικασία τοποθετήσεων:

α. Οι οπλίτες Ειδικών Δυνάμεων, Πεζοναύτες και της 71 Α/Μ ΤΑΞ (λόγω επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποστολής), Εφοδιασμού - Μεταφορών με ειδικότητα Ρίπτη - Συσκευαστή Αλεξιπτώτων και Υλικών, Πυροβολικού - Τεχνικού με ειδικότητες HAWK και Πυροβολικού με ειδικότητες MLRS (Τεχνικός Βοηθός Παρατηρητή - Χρήστης Η/Υ, Πυροβολητής, Τοπογράφος, Διαβιβαστής, Οδηγός Βαρέως Οχήματος Πυρ/κών), Τεθωρακισμένων με ειδικότητες LEOPARD, Μηχανικού με ειδικότητα Σκαπανέα - Ναρκαλιευτή, Αεροπορίας Στρατού και Στρατονομίας, θα τοποθετούνται στις αντίστοιχες Μονάδες.

Αυτοι λέει οτι είναι εξαιρέσεις που μπορει να πάνε κατευθείαν Αθήνα. Το θέμα ειναι, αυτές τις ειδικότητες πως μπορει να τις πάρει κανείς και δεύτερον πόσο καλές μπορει να είναι; Αν εξαιρέσουμε κανα 2 (π.χ Συσκευαστης αλεξιπτώτων μου ακούγεται ακρως βυσματική) δεν μου φαίνονται και τπτ θέσεις καθισιού.

• Super Moderators
Δημοσ.

H EM Αλεξιπτωτιστών λογικά είναι Ελευσίνα όπου σταθμεύουν τα C-130. Το ζήτημα με αυτή είναι ότι ενδέχεται να εκπαιδεύεσαι για αλεξιπτωτιστής (όταν μας ζήτησαν να δηλώσουμε συμμετοχή, μας έλεγαν ότι υπάρχει μονάδα "συνοδείας" ρίψεων, δεν ξέρω αν ο συσκευαστής ανήκει σε αυτή).

Από τα υπόλοιπα, ο τεχνικός βοηθός παρατηρητή-χρήστης Η/Υ ακούγεται καλό. Τοπογράφος μπορεί να υπηρετήσεις στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (εξαιρετική θέση), Ναρκαλιευτής ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ εκτός κι αν σου αρέσουν οι έντονες καταστάσεις, Αεροπορίας Στρατού καλό είναι, αλλά εξόχως βυσματική θέση με έντονες κόντρες, από ό,τι μάθαινα από γνωστό.

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι και τοσο τραγικες ειδικοτητες οι παραπανω. Τοπογραφος (super duper ολη η θητεια στη Γεωγραφικη Υπηρεσια Στρατου στο κεντρο της Αθηνας με 1μεσα, 4-5εξω), διαβιβαστης, Αεροπορια Στρατου, Στρατονομια, Εφοδιασμου Μεταφορων καθε αλλο παρα ασχημες εδικοτητες ειναι. HAWK-MLRS επισης δεν εχουν μεταθεση σε παραμεθωριο (big deal), αλλα σε Αθηνα/Θεσσαλονικη/Κυμη. Και τουλαχιστον οταν ημουν εγω φανταρος πριν λιγους μηνες, ολες αυτες ηταν ακρως βυσματικες -μονο ετσι τις επαιρνε κανεις-. Σε αυτο που ρωτας υπάρχει παντα η δυνατοτητα των μεταταξεων μεσα στον πρωτο μηνα για τα βυσματα που δεν βολευτηκαν με την πρωτη.

Δημοσ.

HAWK και MLRS είναι μάυρη μαυρίλα πλάκωσε.

Εϊσαι (ενδεχομένως) κοντά στον τόπο σου αλλά τρως εμπλοκούλες μέχρι εμπλοκάρες και κάνεις εκπαίδευση.Ευχαριστώ δε θα πάρω.Προτιμώ 5 μήνες στο Διδυμότειχο με εκπαίδευση και το υπόλοιπο χαλάρα στο ΚΑΑΥ της περιοχής μου :P

Δημοσ.

Τι είναι το MLRS; Και τα κατα δεύτερον όπως διατυπώνεται φαίνεται οτι η γεωγραφική υπηρεσία ειναι ειδικότητα MLRS που όλοι λενε οτι είναι ζωη και κότα. Ο Finn λέει οτι είναι μαύρη....τελικα τι είναι;

btw : O Ομιλών υπαρχει μια περίπτωση να μπει σε ένα απο αυτά εξού και οι ερωτήσεις μου αλλα το πιο πιθανό ειναι να πάω σε μια υπηρεσία στη Σάμο (δεν ξέρω ακομα πως και τι) που θα είμαι σε ένα γραφείο με πολιτικά. Το τι θα κάνω επίσης ιδέα δεν έχω.

Βεβαια μπορει στο τέλος να καταλήξω και Έβρο (:-D) γιατί με τα κονέ πολλοί την έχουμε περάσει την ιστορία (βέβαια το καλο ειναι οτι δεν πρόκειται για πολιτκό αλλα για στρατιωτικό κονε).

• Super Moderators
Δημοσ.

To MLRS (Multiple Launch Rocket System) είναι άκρως μάχιμο πυραυλικό σύστημα. Το HAWK είναι σύστημα εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος, επίσης μάχιμο.

Τι σχέση έχουν αυτά με τους Τοπογράφους της Γεωγραφικής Υπηρεσίας;

Τώρα, αν έχεις βύσμα(τα) ικανό (-α) να σε τοποθετήσουν σε τόσες θέσεις, η ΜΟΝΗ περίπτωση να την πατήσεις είναι να μπει κάποιος με πρόσβαση σε όχι και τόσο καλή θέση και να ακυρώσει την τοποθέτηση που όρισε ανώτερος σε καλύτερη θέση (συνήθως οι πιο χαμηλόβαθμοι μπαίνουν τελευταία ώρα για να "κανονίσουν", οι ανώτεροι έχουν περάσει νωρίτερα).

Αυτό για τη Σάμο, αν πας, μπες να μας πεις τι είναι. Μετά (μην σου πω και πριν) από τον Σιτιστή Ωδικών Πτηνών που είχαμε στη Σπάρτη (και τα άτιμα τα παγώνια είναι κακόφωνα, τι "ωδικών", τέλος πάντων) παίζει να είναι ό,τι πιο βυσματικό έχω ακούσει ποτέ.

Δημοσ.
Μετά (μην σου πω και πριν) από τον Σιτιστή Ωδικών Πτηνών που είχαμε στη Σπάρτη (και τα άτιμα τα παγώνια είναι κακόφωνα, τι "ωδικών", τέλος πάντων) παίζει να είναι ό,τι πιο βυσματικό έχω ακούσει ποτέ.

Έχουμε και τέτοια στην Σπάρτη? ΕΕΕΕ ρε στο καλύτερο σώμα μπήκα!! χαχα!! :lol:

Δημοσ.
Τι είναι το MLRS; Και τα κατα δεύτερον όπως διατυπώνεται φαίνεται οτι η γεωγραφική υπηρεσία ειναι ειδικότητα MLRS που όλοι λενε οτι είναι ζωη και κότα. Ο Finn λέει οτι είναι μαύρη....τελικα τι είναι;

btw : O Ομιλών υπαρχει μια περίπτωση να μπει σε ένα απο αυτά εξού και οι ερωτήσεις μου αλλα το πιο πιθανό ειναι να πάω σε μια υπηρεσία στη Σάμο (δεν ξέρω ακομα πως και τι) που θα είμαι σε ένα γραφείο με πολιτικά. Το τι θα κάνω επίσης ιδέα δεν έχω.

Βεβαια μπορει στο τέλος να καταλήξω και Έβρο (:-D) γιατί με τα κονέ πολλοί την έχουμε περάσει την ιστορία (βέβαια το καλο ειναι οτι δεν πρόκειται για πολιτκό αλλα για στρατιωτικό κονε).

Επειδη σαμο υπηρετησα και ειχα ποστο χαρη στο οποιο γνωριζω αρκετα πραγματα, νομιζω οτι η μονη θεση στο νησι που ειναι με πολιτικα ειναι λεσχη αξιωματικων. Οκ καλα ειναι αν πας εκει. Παιζουν αδειες πολλες, παιζει 1μεσα-5εξω (τι να το κανεις χειμωνα στη Σαμο αλλα οκ) και γλυτωνεις και ασκησεις. Μια χαρα. Αλλη θεση με πολιτικα στο νησι, δεν εχει υποπεσει στην αντιληψη μου...

Απο κει κ περα ναι οι MLRS και οι HAWK ειναι μαυρες μοναδες, ΑΛΛΑ ειναι στην πολη σου.

@Finn: Δεν υπαρχει 5μηνο στα ΚΑΑΥ. Η θητεια πλεον ειναι αμεταθετη. Οπου πας παραμεθωριο, εκει μενεις.

Αρα να γτ πολλοι προτιμουν HAWK ας πουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...