Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την στιγμή που πληρώνεις φόρους, μέσω των οποίων λειτουργεί και ο στρατός μεταξύ άλλων, δεν είσαι υποχρεωμένος να υπηρετήσεις.

Συγνώμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Τα στρατόπεδα στην Ελλάδα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς στρατιώτες. Άλλο στέλεχος, άλλο στρατιώτης, άλλο έφεδρος.

Πολλά υπολειτουργούν. Δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να το βλέπουν τόσο χύμα το θέμα.

1 μήνα σωστής βασικής εκπαίδευσης, και μετά στο καλό. Αυτή θα έπρεπε να είναι η θητεία στην Ελλάδα. Να σου μετά πως θα εξοικονομούσαν χρήματα.

Όχι, γιατί η εκπαίδευση είναι ένα σκέλος της θητείας, η επάνδρωση και συντήρηση στρατοπέδων είναι το δεύτερο.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παρε το πουλι τωρα

http://www.youtube.com/watch?v=Mxl8ojoIfFA

Η “τρόϊκα” προκαλεί και αρνείται να δεχτεί τα “ισοδύναμα μέτρα” που πρότεινε το ΥΕΘΑ και περικοπές που προβλέπουν περικοπές σε δόσεις εξοπλισμών.

http://www.onalert.g...=2&art_id=16801

οταν το ειχε πει ο βερυκιος αυτο το πραγμα εδω και μηνες κανεις δε τον ακουγε.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Τα στρατόπεδα στην Ελλάδα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς στρατιώτες. Άλλο στέλεχος, άλλο στρατιώτης, άλλο έφεδρος.

Πολλά υπολειτουργούν. Δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να το βλέπουν τόσο χύμα το θέμα.

Όχι, γιατί η εκπαίδευση είναι ένα σκέλος της θητείας, η επάνδρωση και συντήρηση στρατοπέδων είναι το δεύτερο.

Ο στρατός είναι μία δημόσια υπηρεσία. Όπως είναι και η πυροσβεστική, η αστυνομία, η εφορία και τα δημόσια νοσοκομεία. Όλα αυτά λειτουργούν μέσω των φόρων. Είναι δουλειά του κράτους να χρησιμοποιήσει τους φόρους για να λειτουργούν. Αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς φαντάρους ας δώσουν μισθούς και κίνητρα για να πάνε επαγγελματίες φαντάροι. Αν δεν έχουν χρήματα για επαγγελματίες, κρίμα, εγώ πάντως τους φόρους μου τους πλήρωσα.

• Like 1
Δημοσ.

το φυλλο πορειας που κοβουν τι ειναι ακριβως? δηλαδη τι κοβουν?

Φυλο πορειας ειναι περιπου η καλυψη των εξοδων μιας μετακινησης ενος στρατιωτικου προς τον τοπο καταγωγης του η καπου αλλου απο την υπηρεσια.

Ουσιαστικα τερμα τα τα τζαμπα αεροπλανα και για στελςχη και για φανταρους.

Δημοσ.

Εεετσι.

ΑΙΜΑ.

Δεν θελει και πολυ δουλεια.

1. Κλεινουν ολες οι αχρηστες χωριο-βλαχο-μοναδες

2. Οι εποπ να παιρνουν το μισθο που τους αξιζει (max 200 ευρω / μηνα.)

Problem solved.

• Like 1
Δημοσ.

αχαχαχαχ αντε καιρο ειχα να δω να βγαινει κομπλεξ(που ειναι τα παλια καλα ΙΥ vs ΔΥ) :D σε μια φαση ξεχασα οτι ειχαμε κ κριση με την αγαπη που επικρατουσε

Δημοσ.

Δεν ενδιαφέρει τον έλληνα νέο η επάνδρωση και η συντήρηση στρατοπέδων για ρουσφετολογικούς κυρίως λόγους, πίστεψε με. Αν δεν υπήρχε το συμφέρον των τοπικών οικονομιών στη μέση, ο καρκινώδης αυτός θεσμός θα είχε αλλάξει εδώ και χρόνια.

H θητεία θα έπρεπε να είναι ένας, δύο το πολύ, μήνες σωστής και καθημερινής βασικής εκπαίδευσης για όλους τους ικανούς έλληνες πολίτες, χωρίς πολλά-πολλά, και μετά ο καθένας σπίτι του.

Λές και σε περίπτωση πολέμου, όλοι αυτοί με τις 9μηνες και 12μηνες θητείες θα ξέρουν να κρατήσουν όπλο και να "υπερασπιστούν" την πατρίδα. Πώς θα το κάνουν αυτό όταν στον στρατό τους μάθαιναν τα εντελώς αντίθετα πράγματα απο αυτά που πρέπει, δηλαδή την ρεμούλα, το γλείψιμο, και την λούφα;

• Like 3
Δημοσ.

Θεωρεις οτι οι εποπ, αξιζουν / δικαιολογουν τα λεφτα που παιρνουν ?

Σίγουρα δεν δικαιολογούυν την αμοιβή τους. Το θέμα είναι ότι οι περικοπές είναι ένα υφεσιακό μέτρο. Δεν κόβουν απο εκεί για να τα ρίξουν π.χ. στη παιδεια, στις υποδομές, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην παροχή κινήτρων στον ιδιωτικό τομέα για προσλήψεις κτλ. Κόβουν για να τα δώσουν στους τοκογλύφους. Έμμεσα λοιπόν θα επηρεαστείς και εσύ και εγώ αρνητικά απο αυτές τις περικοπές. Απο την άλλη θα έχεις την "ηθική ικανοποίηση" ότι όλοι αμοίβονται τα ίδια ψίχουλα...οκ, μόνο που αυτό δεν γεμίζει το στομάχι.

Δημοσ.

Σου ηρθε το χαρτι?

Εγω σημερα πηγα και δεν μου εχει ερθει τιποτα ακομα...

Πήγαινε στο http://www.stratologia.gr/ και πάτα κάτω αριστερά, εκεί που λέει "πληροφορίες για την κατάταξή μου". Βάλε τα στοιχεία σου και αν είναι να μπεις με την επόμενη ΕΣΣΟ λογικά θα το γράφει...

Το επίσημο χαρτί πάντως θα αργήσει ακόμα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...