Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

minaras ονομα και πραγμα δηλαδη' date=' ε...;

επειδη τυχαίνει να ημουν και εγω στρατό τότε, το επιβεβαιώνω (Ε2)... Και εκει να δειτε πολλα "αντρακια" να κρύβονται στις τουαλέτες και να ψάχνουν τρόπους να κάνουν μαντραπήδα και να φύγουν και να προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις στην αναφορά μοιρας...

Ακομα θυμάμαι την καημένη την εποπ που δε μπορουσε να ανεβασει το δίχτυ παραλλαγης στο άρμα και ήταν έτοιμη να κλαψει μέχρι που ανεβασα το δικο μου δίχτυ και την βοήθησα...

Διερωτώμαι ωστόσο, ποια η χρησιμοτητα της εκει μέσα εκτος του να σιδερώνει τις κουρτίνες του λόχου...;[/quote']

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Με συγκινεις.

Δεν αμφισβητω οτι σκαει ο καραγκιοζης ο διοικητης και λεει: ειμαστε σε επιφυλακη.

Αμφισβητω τον λογο που συνεβη αυτο.

Στα Ιμια μας πηδηξαν,τους ειπαμε ευχαριστω και δε τρεχει τιποτα...

Και τωρα και καλα ημασταν σε επιφυλακη; Ε, ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσοι δεν γουστάρουν το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας, καλό θα ήταν να αδειάσουν τον τόπο και να φύγουν. Να πάνε σε χώρες τις οποίες οι Νόμοι τους είναι πιο 'ανθρώπινοι'.

Τουλάχιστον ο άλλος που αν χρειαστεί θα χύσει αίμα για την χώρα, να μην πάει χαράμι.

Έχετε καταντήσει μαμούχαλοι βουτυρομπεμπέδες. Οι οποίοι σε άλλες εποχές, είτε θα σας είχαν πετάξει στον Καιάδα, είτε θα σας είχαν εξορίσει. Ή, πιο πρόσφατα επί επανάστασης, σας θα είχαν σφάξει ως Τουρκόσπορους.

Σιγα αδερφε, θα χυθει το γαλα...

Δημοσ.

Να φέρω τη σφουγγαρίστρα; :P

Βάλε και ένα τσιμπέρι.

δηλαδή εσυ έγινες άντρας και δεν εισαι ποια βουτυρομπεμπές επειδή πήγες και καθάριζες πατάτες και τουαλέτες?

Σε πληροφορώ, ότι 18 μήνες δεν καθάρισα ούτε μία τουαλέτα. Μιας και στο κέντρο, αλλά και στο τάγμα που έφαγα όλη την θητεία, δεν ήμουν σε λόχο υπεύθυνο για τον καθαρισμό αυτών.

Ανεξάρτητα, από τις πλάκες που πέφτανε με τον καθαρισμό αυτών στο Κέντρο, λόγο αρουραίων (Μεσολόγγι) και όλοι προσπαθούσαν να πάνε.

Στο φυλάκιο, φυσικά και καθαρίζεις αυτά που κάνεις. Μιας και 4-6 άτομα εκεί, δεν λέει να φας ξύλο, ούτε να σου βγει το όνομα. Που έτυχε σε μερικούς, αλλά τους άξηζε. Ναι τους έριξα και εγώ μερικές μπούφλες και ναι έφαγα κάμποσες φυλακές σχετικά. Αλλά κάποιος στοιχειώδης πολιτισμός δεν βλάπτει, ούτε οι βασικές αρχές καθαριότητας βλάπτουν, και κάποιος έπρεπε να το κάνει μιας και οι γονείς τους είχαν κακομάθει. Ανεξάρτητα αν αυτοί ήταν ηλικίας 30+ και εγώ δεν ήμουν ούτε 20.

Όσον αφορά τις πατάτες, όσοι θέλαν να γλυτώσουν την εκπαίδευση, φυσικά και καθάριζαν πατάτες ή έπλεναν πιάτα. Ή προετοίμαζαν τα εστιατόρια. Ή χτύπαγαν την πρωϊνή σκοπιά (8-1) Αλλά αυτές ήταν αγγαρίες αντί εκπαίδευσης που κράταγαν μήνες (αυτή ήταν η 'δουλειά' σου). Οπότε ούτε μια πατάτα δεν καθάρισα μιας και καλύτερα στον καθαρό αέρα (αν και μύριζε δύο φορές την εβδομάδα μπαρούτι), παρά στην κουζίνα/εστιατόριο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, βρέθηκα σε μονάδα που είχε διοικητή όνομα και πράγμα (Ψυκάκος).

Είχε πάρει καταγράμμα το βιβλιάριο εκπαίδευσης, και τάραζε το τάγμα στους 6μηνους κύκλους εκπαίδευσης. Και έτσι πέρασαν τρεις σειρές μέχρι που απολύθηκα. (239 - 95ΣΤ που ήμουν εγώ, 242 και 245). Μιας και δεν αποδέχτηκα την μετάθεση στην Καβάλα. Άλλωστε καμμία από τις δύο μονάδες δεν ήταν κοντά στο σπίτι μου, και τουλάχιστον στο νησί ως 'παλιός' (μετά την έλευση της 242) δεν ήταν και τόσο άσχημα. Ήτοι 0 αγγαρίες ακόμα και αυτές του λόχου.

Επίσης η πλάκα ήταν ότι μόλις είχαμε παραλάβει και ένα σωρό οπλισμό και οχήματα από Ανατολική Γερμανία (Ρώσσικα) και λόγω επανένωσης ήταν άχρηστα πλέον για τους Γερμανούς. Οπότε βάλθηκε να μας εκπαιδεύσει σε όλα. (Ιδίως όσους είχαν ξεμείνει στην μονάδα από τις προηγούμενες σειρές). Οπότε αν χρειαστεί αύριο, μπορεί να ρίξω με έναν όλμο, να οδηγήσω ένα BMP1 ή να χρησιμοποιήσω έναν Fagot (9K111). :mrgreen: .

Μιας και αυτά δεν τα ξεχνάς, παρά το ότι έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που απολύθηκα.

Ούτε τις πολλές καλές στιγμές, με τα μπουζούκια στο λόχο, τις πλάκες με τους συναδέλφους. Ούτε το λοχαγό που έβριζε όταν κόλησε το Merc με το Milan στην άμμο και δεν ήξερε να βάλει τετρακίνηση, το βράδυ το Ιμίων. Και φυσικά την κυριολεκτική απουσία κάθε είδους υποχρέωσης και μέλης. Γιατί στον Στρατό, όλα είναι οργανωμένα από άλλους, και δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για κάτι. Ούτε πότε και που θα κοιμηθεί, ούτε αν θα φάει, ούτε καν να πληρώσει λογαριασμούς κλπ.

Επίσης όσο πιο μικρός είναι κάποιος στο Στρατό, τόσο πιο καλά είναι. Και αυτό το λέω από εμπειρία. Λόγο σειράς (ΣΤ), μιας και αυτή ήταν όλοι σχεδόν εξ αναβολών τότε, ήμουν ο μικρότερος και στο Κέντρο αλλά και στο τάγμα. Και τους έβλεπες όλους να πήζουν από αξιωματικούς που είχαν την ίδια ηλικία με αυτούς, και υπαξιωματικούς που ήταν μικρότεροι. Εξ ου και τα είχαν βάψει όλα μαύρα. Μάλιστα μερικοί προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, ο ένας ήταν 37 ο άλλος 35, λόγω μιζέριας. Σχεδόν τα διπλά χρόνια είχαν οι τύποι από εμένα τότε. (Στην ηλικία τους είμαι σήμερα εγώ). Και ενώ τα είχα πάρει όλα με μια γερή δόση τρέλας, έχωντας γράψει τα πάντα στα @@, οι άλλοι έπερναν τα πάντα τις μετρητής, πολλαπλασιάζωντας τους 18 μήνες σε 180.

Και αυτό ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Καθηστερούν όλοι το αναπόφευκτο, και στο τέλος μετά από 10+ χρόνια αφού τους έχει φάει το μυαλό σαν σκουλίκι, τους κάθετε και στο στομάχι η πέτρα.

Και γράφωντας τα παραπάνω θυμήθηκα γιατί δεν χώνεψα ποτέ τα βύσματα ή τους ντόπιους.....

Τα παραπάνω ως μια περίληψη, μιας και 18 μήνες μπορεί να μην είναι πολλοί, αλλά μπορώ να γράψω ολόκληρο βιβλίο με ιστορίες, μιας και κάθε μέρα ήταν μια μικρή οδύσσεια.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Με συγκινεις.

Δεν αμφισβητω οτι σκαει ο καραγκιοζης ο διοικητης και λεει: ειμαστε σε επιφυλακη.

Αμφισβητω τον λογο που συνεβη αυτο.

Στα Ιμια μας πηδηξαν,τους ειπαμε ευχαριστω και δε τρεχει τιποτα...

Και τωρα και καλα ημασταν σε επιφυλακη; Ε, ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!

Sent from my iPhone using Insomnia

Στο οτι μας πηδηξαν δεν φταιει ο στρατος. Εχει ευθυνες, αλλα η ζημια δεν εγινε απο στρατιωτικα λαθη. Ηταν πολιτικες οι κρισιμες αποφασεις, οπως και το ευχαριστω που αναφερεις. Και η ξεφτυλα/προδοσια αναγεται 70% στους πολιτικους/κυβερνηση εκεινης της περιοδου. Το υπολοιπο 30% ανηκει στη στρατιωτικη ηγεσια που εβαλε το λιθαρακι της.

Ο στρατος ηταν σε πληρη επιχειρησιακη ετοιμοτητα και περιμενε εντολη, αλλα...Ευχαριστουμε Αμερικανοι. Διοτι αν μη τι αλλο ειμαστε πολιτισμενος και ευγενικος λαος με ολους. Καπως ετσι, με ενα απλο ευχαριστω, περα απο την απωλεια ελληνικων εδαφων, τεθηκε επι ταπητος απο τους γειτονες και το θεμα των γκριζων ζωνων που μεχρι τοτε ηταν καθαρα φιλολογικο και σε επιπεδο προπαγανδας.

Τωρα αν πριν κανα χρονο οι κοντινες μοναδες τεθηκαν σε επιφυλακη, δεν αποκλειεται, το Καστελοριζο ουκ ολιγες φορες το προσεγγιζουν οι Τουρκοι με το θερμο επεισοδιο στο πισω μερος του μυαλου τους. Ειναι γνωστο τοις πασι πως αυτος ο βραχος που δεν χωραει στους ελληνικους χαρτες επειδη ειναι αρκετα μακρια, ξεσκιζει κυριολεκτικα 21436457678758967δες συμφεροντα τον Τουρκων, αρα ειναι και ο ν1 στοχος τους για Ιμια replay. Το προβλημα με το Καστελοριζο ειναι οτι κατοικειται απο τους ηρωες συμπατριωτες και γιαυτο το λογο θα πρεπει να περιμενουν οι γειτονες, εκτος αν το ψησουν για συρραξη/εισβολη. Οτι ΘΕΛΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να το κανουν γκριζα ζωνη ειναι δεδομενο.

Δημοσ.

Apoll, κάθισα και διάβασα όλο το σεντόνι σου για να καταλάβω εκ των υστέρων ότι δεν έχει καμία σχέση με το quote ακριβώς από πάνω (ωραίες οι ιστορίες του στρατου, αλλά δεν εξηγύν γιατί έγινες πιο "άντρας"). Καλά να πάθω :P

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει ξαναποσταριστεί αλλά υπάρχει αυτή η σελίδα για όσους είναι ενάντια στην αύξηση.

https://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%A7%CE%99-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/112013235586929?ref=stream

Now that will show them....

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει ξαναποσταριστεί αλλά υπάρχει αυτή η σελίδα για όσους είναι ενάντια στην αύξηση.

https://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%A7%CE%99-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/112013235586929?ref=stream

facebook ? :lol: :lol:

τωρα ειναι σιγουρο οτι δεν προκειται να αυξηθει...

Δημοσ.

facebook ? :lol: :lol:

τωρα ειναι σιγουρο οτι δεν προκειται να αυξηθει...

Συμφωνω απολυτα, το μονο site-blog που κανει καλη και σοβαρη δουλια ειναι το Σπαρτακος.

Δημοσ.

Σιχάθηκα να κουβαλώ

στους ώμους μου το βάρος,

γι' αυτό και αποφάσισα

να μπω και 'γω φαντάρος.

Καλά ήταν όσο κράτησε

καθόλου μην λυπάστε,

όσο φυλώ εγώ σκοπιά

ήσυχοι να κοιμάστε.

Αντρας θα γίνω και εγώ

μουστάκι θα αφήσω,

κι αν πιάσω κάποιον να γελά

δεν θα του την χαρίσω.

Τώρα μόνο με πονά

την πόλη που θ' αφήσω,

μέρες θ' αρχίσω να μετρώ

για να ξαναγυρίσω.

Αν όμως γίνουν δώδεκα

οι μήνες που θα πάω,

θα πιάσω του τουφέκι μου

ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΩ.

Το έγραψα σε μια στιγμή βαρεμάρας μιας και μπαίνω φαντάρος τον Σεπτέμβρη. Τα bold φτιάχνουν την λέξη που λέω όταν το σκέφτομαι.

• Like 1
Δημοσ.

Σιχάθηκα να κουβαλώ

στους ώμους μου το βάρος,

γι' αυτό και αποφάσισα

να μπω και 'γω φαντάρος.

Καλά ήταν όσο κράτησε

καθόλου μην λυπάστε,

όσο φυλώ εγώ σκοπιά

ήσυχοι να κοιμάστε.

Αντρας θα γίνω και εγώ

μουστάκι θα αφήσω,

κι αν πιάσω κάποιον να γελά

δεν θα του την χαρίσω.

Τώρα μόνο με πονά

την πόλη που θ' αφήσω,

μέρες θ' αρχίσω να μετρώ

για να ξαναγυρίσω.

Αν όμως γίνουν δώδεκα

οι μήνες που θα πάω,

θα πιάσω του τουφέκι μου

ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΩ.

Το έγραψα σε μια στιγμή βαρεμάρας μιας και μπαίνω φαντάρος τον Σεπτέμβρη. Τα bold φτιάχνουν την λέξη που λέω όταν το σκέφτομαι.

Και μετά έχετε αμφιβολίες για το αν πρέπει να καταργηθεί η θητεία... :D

Δημοσ.

Στον πίνακα φαίνονται το πληρωτέο ποσό που λαμβάνει το 2012 Υπξκος κατηγορίας ΕΠ.ΟΠ. με οικογενειακή κατάσταση άγαμου. Το πληρωτέο ποσό προκύπτει αφού αφαιρέθηκαν από το καταλογιστέο ποσό (ΒΜ – ΕΧΥ - ΕΠΙΤ ΕΥΘΥΝ - ΕΙΔΙΚ ΣΥΝΘ. - ΕΙΔΙΚ ΑΠΑΣΧ-ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ) σε συνάρτηση με τις μισθολογικές προαγωγές, οι διενεργούμενες κρατήσεις (Φ.Ε, Ν.Π. Εισφορά Συνταξης Δημοσίου, Πάγια δικαιωμ ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ-ΕΛΟΑΣ, ΕΙΣΦ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΕΙΣΦ ΑΛΛΗΛ, ΛΕΣΧΗ ΕΛΧΑΟΣ). Ορισμένες σειρές έχουν υποστεί πάγωμα σε ΕΧΥ, άλλες πάγωμα σε μισθολογική προαγωγή και άλλες πάγωμα και στα δυο (ΕΧΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ισχύει από 1-7-2011).

Για τους υπηρετούντες στην παραμεθόριο περιοχή και στα νησιά του Αιγαίου το πληρωτέο εισόδημα τους προσαυξάνεται κατά 40€ περίπου, από την καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας (σήμερα αντιστοιχεί στο ποσό των 47,77€).

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16630

EPOP.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...