Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Ακριβως ετσι ημουν κι εγω πριν μπω. Απο οσα ακουγα περι στρατου συγκρατουσα μονο τα καλα και γενικως ειχα πολυ καλη ψυχολογια σε φαση να ανυπομονω να ερθει η μερα να μπω. Τελικως δεν ηταν αυτο που περιμενα και επειτα με τη μεταθεση εφαγα το ατελειωτο πακετο και ηρθαν και οι απαλεψιες οι ασχημες...Μετα γυρισα κουρασμενος, ξενερωμενος και με μετριοτατη ψυχολογια σαν 2η μεταθεση στην Αθηνα κοντα στο σπιτι μου, σε μια καλη μοναδα για τα δεδομενα του στρατου ξηρας, αλλα η υπομονη ειχε ηδη τελειωσει...Γενικως ηταν ζορικα τα πραγματα ειδικα στη 1η μεταθεση και ευχομαι μη σας κατσει κανενα λαχειο σαν το δικο μου.

Οσον αφορα τη 2η σου παραγραφο περι μορφωσης με πτυχιο μπηκα κι εγω, με 2 ξενες γλωσσες κλπ. Ισως σε βοηθησει στο να παρεις μια καλουτσικη ειδικοτητα η ποστο, αλλα να ξερεις οτι θα αντιμετωπισεις αμορφωτους κομπλεξικους εποπ/μονιμαδες που θα σε βλεπουν οτι και καλα εχεις επιπεδο και ενδεχομενως να σε βαλουν στο ματι για αυτο το λογο και μονο. Εμενα σε γενικες γραμμες με βοηθησε η μορφωση μου να παρω καποια καλουτσικα ποστα (αρκετα υπευθυνα ομως, πραγμα που σημαινει οτι δεν ειχα περιθωρια για μλκιες κ αραλικι). Φυσικα δεν απεφυγα ουτε αγγαρειες ουτε σκοπιες ουτε χωσιματα, απλα το πρωι βρισκομουν σε γραφειο αντι να πλενω καναδεζες ας πουμε.

Ειναι ιδια φαση με το πως αντιμετωπιζουν εναν Αθηναιο οταν παει σε ενα χωριο να ζησει μερικοι κομπλεξικοι και αμορφωτοι κατοικοι.

Σε αυτο που ανεφερες με τα bold +1000. Βεβαια κατι τετοιους τυπους απλα τους αγνοεις και απορεις με τον κομπλεξισμο τους.

Η δικη μου εκδοχη ειναι καπως διαφορετικη. Απο τα οσα ακουγα κρατουσα οχι τα τοσο καλα, οχι ομως τοσο ωστε να αγχωνομαι, κυριως ημουν της αποψης "Know your enemy" (πραγμα που τωρα που το γραφω μου ακουγεται γελοιο).

Μπηκα στην αεροπορια, οποτε οπως καταλαβαινεται τα παραπανω δεν ειχαν καμια βαση τελικα. Η πρωτη μεταθεση ηταν καλη, κυριως λογω του οτι ημουν σε καποιο γραφειο, και γενικα ειχε και τις πολλες σκοπιες (λογω ειδικοτητας ΠΒ, ο γνωστος σκοπανθρωπος) και αγγαρειες, αλλα ολα αυτα δεν μου φαινονταν τρελα.

Αντιθετα οταν πηρα την δευτερη μεταθεση στην ΠΦ, τα "ειδα ολα" δεδομενου του οτι πηγα με νοοτροπια αεροποριας. Εδω κολλανε και τα bold του φιλου παραπανω παρεμπιπτοντως. Βεβαια φιλοσοφοντας το μετα απο λιγο κατεληξα να γελαω και να τους οικτειρω για την καταντια τους. Και δεν το εννοω ελιτιστικα το παραπανω, αναφερομαι στην συμπεριφορα τους.

ΕΔΙΤ: Διαβαζοντας το παραπανω ποστ, να προσθεσω πως εννοειται πως καλο ειναι να μαθαινουμε τις υποχρεωσεις μας στον στρατο, αλλα οπωσδηποτε ΚΑΙ τα δικαιωματα μας. Ειδικα τα δευτερα κοιταζουν να τα παρασιωπουν συνηθως.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
μπα, τα μορφωμενα παιδια δεν τα πολυπανε στο στρατο, γιατι συνηθως αυτοι ειναι που ψαχνονται περισσοτερο για τα δικαιωματα τους. πχ. o τσοπανος δεν θα κοιταξει στον στρατιωτικο κανονισμο να δει αν το παραπτωμα που τιμωρηθηκε ηταν οντως για φυλακιση ή κρατηση... ;)

Ε!εμένα θα με πολυπάνε, πίστεψε με. Ειδικα οι ανώτεροι που με ενδιαφέρουν ειναι το μονο σίγουρο. Τώρα για τα 18χρονα που θα την έχουν δει ανώτεροι κτλ, χέστηκα κιόλας.

Πάντως εδώ είμαστε και θα σας στέλνω report.

Κατι μου λεει οτι θα μπω Χαιδάρι για κέντρο, καλα είναι?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:11 ----------

Ακριβως ετσι ημουν κι εγω πριν μπω. Απο οσα ακουγα περι στρατου συγκρατουσα μονο τα καλα και γενικως ειχα πολυ καλη ψυχολογια σε φαση να ανυπομονω να ερθει η μερα να μπω.

Μα εγώ δεν είμαι έτσι. Εγω πηγαινω στο στρατο με το σκεπτικο οτι θα καθαρίζω σκατα (ακομα και αν δεν ειναι δικια μου η αγγαρεια θα βοηθησω), οτι θα τρωω εμπλοκές, οτι θα ειμαι με τους υπερβυσματιες και θα ειμαι ο μόνος που τρέχω κτλ. Ποιος είπε ότι έχω κρατήσει τα καλά;

Και λέω οτι σε όσους μου εχουν πει ιστοριές δεν έχω ακούσει πχ για 40+ μέρες εμπλοκης, παρολα αυτα ξέρω οτι έχει υπάρξει. Ε!αν μου τύχει κάτι τετοιο ειναι πολύ πιθανό να χαλαστω (αν και τώρα ισχυει αυτο με τις 3 μερες και όπως ειπώθηκε, το γνωρίζω σε αντιθεση με τον τσοπάνη). Απο τη στιγμη όμως που δεν ειναι ο κανόνας δεν μπορω να σκέφτομαι το πιο ακραίο σενάριο.

Οσον αφορα τη 2η σου παραγραφο περι μορφωσης με πτυχιο μπηκα κι εγω, με 2 ξενες γλωσσες κλπ. Ισως σε βοηθησει στο να παρεις μια καλουτσικη ειδικοτητα η ποστο, αλλα να ξερεις οτι θα αντιμετωπισεις αμορφωτους κομπλεξικους εποπ/μονιμαδες που θα σε βλεπουν οτι και καλα εχεις επιπεδο και ενδεχομενως να σε βαλουν στο ματι για αυτο το λογο και μονο. Εμενα σε γενικες γραμμες με βοηθησε η μορφωση μου να παρω καποια καλουτσικα ποστα (αρκετα υπευθυνα ομως, πραγμα που σημαινει οτι δεν ειχα περιθωρια για μλκιες κ αραλικι). Φυσικα δεν απεφυγα ουτε αγγαρειες ουτε σκοπιες ουτε χωσιματα, απλα το πρωι βρισκομουν σε γραφειο αντι να πλενω καναδεζες ας πουμε.

Ειναι ιδια φαση με το πως αντιμετωπιζουν εναν Αθηναιο οταν παει σε ενα χωριο να ζησει μερικοι κομπλεξικοι και αμορφωτοι κατοικοι.

Σε γενικες γραμμες οι μορφωμενοι ειναι οι πλεον απαλευτοι μεσα στο στρατο γιατι δε συμβιβαζονται ευκολα με οτι αδικια επικρατει, σε αντιθεση με τον αμορφωτο που δεν του καιγεται καρφακι. Και γενικως οι μορφωμενοι ζοριζονται πιο πολυ ψυχολογικα τουλαχιστον οσα ατομα συναντησα εγω

Δεν μιλάω απλα για πτυχίο και ειναι αρκετα πιθανο όπως έχω ξαναπεί να μπω σώμα πληροφορικης που απ'όσους ξέρω (τυχαινει να ειναι αρκετοι λογω των χώρων που κινούμαι) ουτε σκοπιες κάνανε ουτε τπτ το ιδιαίτερο. Ο ένας μόνο που δεν είχε βύσμα μέσα στο ΓΕΣ έκανε ενα σωρο υπηρεσίες για να κάθονται τα βύσματα αλλα και πάλι, η υπηρεσια του ηταν σε υπολογιστη και εβλεπε ταινίες (μάλιστα μου έιπε "τουλάχιστον βαραγες και μια μ...α με τσόντα, οχι σκέτη" :-P).

Αλλα και εκεί να μην με πάρουν πάλι δεν με απασχολει του θανατά.

Οσο για το οτι αυτοι που σκέφτονται πολύ στο στρατό έχουν πρόβλημα, συμφωνω απόλυτα μαζί σου και είναι ένα θέμα που έχω προσπαθήσει και νομιζω οτι το έχω φέρει στα ίσια του. Εχώ δοκιμασει και να πείσω τον ευατο μου οτι στις 11 το πρωί είναι νύχτα και τα έχω καταφέρει (σκέπτομενος οτι σε κάποιος άλλο μέρος του κόσμου όντως ειναι νύχτα, επομενως δικιο έχει ο καραβανάς :-p).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Μου ήρθε το χαρτί να καταταγώ στο ΚΕΕΜ στην Σπάρτη. Έχει ιδέα κανείς περι τίνος πρόκειται το συγκεκριμένο κέντρο? Το γεγονός ότι είμαι απόφοιτος σχολής πληροφορικής με μεταπτυχιακό και Ι-4 βοηθάει καθόλου στην ομαλοποίηση της θητείας?? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους. Μου ήρθε το χαρτί να καταταγώ στο ΚΕΕΜ στην Σπάρτη. Έχει ιδέα κανείς περι τίνος πρόκειται το συγκεκριμένο κέντρο? Το γεγονός ότι είμαι απόφοιτος σχολής πληροφορικής με μεταπτυχιακό και Ι-4 βοηθάει καθόλου στην ομαλοποίηση της θητείας?? Ευχαριστώ.

γιωτα γιωτα ζωη και κοτα λενε... Καλο ειναι το ι4, θα σε απαλαξει απο αρκετες υπηρεσιες και αγκαρειες. Πιθανοτατα στη μοναδα να σε πηγαινει καλυτερα απο τους αλλους και σε εξοδους αν ειστε συγκεντρωμενοι πολλοι γιωταδες (no offence, ειναι ενας ορος που θα συνηθισεις μεσα στο στρατο και δε θα σε ενοχλει).

Το οτι εχεις βγαλει πληροφορικη μπορει να σε βοηθησει να σου δωσουν καποιο καλο ποστο πχ γραφεας ωστε να γλυτωνεις εκπαιδευση. Ενδεχομενως να σου δωσουν και μεταταξη προς διαβιβασεις μερια, μετα το περας της βασικης εκπαιδευσης.

Τωρα για Σπαρτη δεν εχω ακουσει τα καλυτερα λογια σαν κεντρο, αλλα οκ το κεντρο οπως και να το κανεις ειναι λιγο χαβαλες, λιγο κουραση, λιγο νεες εμπειριες. Σαν καασκηνωση δεστο. Το θεμα ειναι η μεταθεση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ρε Midi είσαι MVP όσο αφορά τις απορίες για τον στρατό. Απλά είμαι λίγο άσχετος με το αντικείμενο του κέντρου μια και απο εκεί βγαίνουν κυρίως οδηγοί και μάγειροι και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα απο τα δύο. Θα δούμε...!

Δημοσ.

καταρχας δεν θα εισαι ΣΤΡ (ΠΖ). Θα εισαι ΣΤΡ(ΕΜ). ΕΜ σημαινει εφοδιασμου μεταφορών που ειναι το σωμα που προκειται να καταταγεις. ειναι πολυ καλυτερα απο το να εισαι σε καποιο οπλο (πεζικο, τεθωρακισμενα,πυροβολικο κλπ) και αυτο θα το δεις κυριως στην μοναδα σου και οχι στο κεντρο.

στη Σπαρτη πριν 1,5 χρονο ηταν ασχημα τα πραγματα (καθε μερα καμπανιαζοταν ο μισος λοχος) αλλα μην σε νοιαζει γιατι 1ον αυτα αλλαζουν και 2ον στο κεντρο θα κατσεις λιγο το θεμα ειναι μετα που θα πας

Δημοσ.

Ηρθε η ωρα να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα:

Θελω να παω στρατο τον Φλεβαρη, την αναβολη μου ποτε πρεπει να την κοψω?

Γιατι καποιος μου ειχε πει μεχρι 3 μηνες πριν(Νοεμβρη δηλαδη) αλλα δεν ηταν σιγουρος.

Κατι αλλο: Γενικως ακουω απο δω κι απο κει οτι αν εισαι αποφοιτος σχολης(ιδιαιτερα Πληροφορικης) εχεις πιθανοτητες να γλιτωσεις μερικες αγγαρειες κλπ και να κανεις δουλεια γραφειου. Εμενα μου εχουν μεινει 2 μαθηματα και θα τελειωσω τον Φλεβαρη, πραγμα που σημαινει πως θα ορκιστω τον απριλη.Χωρις πτυχιο στα χερια μου τι παιζει?

Επισης αδεια για ορκομωσια σχολης σου δινουν? :P

Δημοσ.

αναβολή μπορείς να πάρεις μέχρι και πριν λίγο την ημερομηνία που σου λένε να καταταγείς. εγώ πήρα αναβολή αφού μου είχε έρθει το χαρτί..

Δημοσ.
Ηρθε η ωρα να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα:

Θελω να παω στρατο τον Φλεβαρη, την αναβολη μου ποτε πρεπει να την κοψω?

Γιατι καποιος μου ειχε πει μεχρι 3 μηνες πριν(Νοεμβρη δηλαδη) αλλα δεν ηταν σιγουρος.

επειδη και εγω θελω να μπω τον φλεβαρη πηρα και ρωτησα στο ρουφ και μου ειπαν πως πρεπει ν ακοψω την αναβολη μεχρι 31 οκτωβρη αλλιως μετα μπαινω μαιο.

αυτο που ξεχασα να ρωτησω ειναι αν οι πολυτεκνοι κανουν 7μηνο η κανονικα 9μηνο μηπως ξερει κανεις τι παιζει με τους πολυτεκνους???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις παρέλαβα το χαρτι. 11 ΣΠ Τρίπολη 9/11. Αντε επιτέλους ηρθε το χαρτακι....Και βεβαια εννοειται οτι αν περιμενα απο την αστυνομια να με πάρει θα με παίρνανε στις 10/11 να μου πουν οτι εχθες μπήκα. :P.

Επεξ/σία από Critter
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...