Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ παλι που δεν εχεις παει που ξερεις ποιοι ειναι μαχιμοι και ποιοι οχι? ΓΙα τα δεδομενα που πρεπει να εχει ο ΕΣ, αυτοι που υπηρετουν σε νησια ή στο 4ΣΣ ειναι αρκετα μαχιμοι. ΚΑι ο ευσωμος που αναφερεις Ι4, μια χαρα θα κανει τα θαλαμοφυλικια του ( η ποιο σημαντικη υπηρεσια μας ελεγαν....) μειωνοντας το βαρος στις υπηρεσιες των υπολοιπων και οχι κανοντας "καψονια" αφου οι ευσωμοι συνηθως ουτε αυτα δεν μπορουν να κανουν. Για τα ραντας που λες, μην αναφερεις πραγματα που δεν γνωριζεις, στα ρανταρ και σε αλλες σημαντικες θεσεις δεν πανε φανταροι ακομα και αν εχουν διδακτωρικο, ποσο μαλλον τα Ι4...

Φιλε μου το θεωρω προσβλιτικο για τη προσωπικοτητα τα μου επειδη εχω καποιο "ελαττωμα" να πρεπει να καθαριζω τουαλετες και να καθααριζω πατατες, μπορει να εχουν "κουσουρι" στο σωμα αλλα εχω μια χαρα μυαλο και αρκετες δεξιοτητες οποτε οχι δεν το θεωρω σωστω να με χωνουν.

Για τα ρανταρ που λες δεν ξερω τωρα τι γυνεται αλλα παλιοτερα πριν μια 5ετια ειχα δυο φιλους που ηταν αδερφια και χωθηκαν μια χαρα, ο ενας στα ρανταρ και ο αλλος στο μετεορολογικο σταθμο.

Για το 2ο μπορει να ακουγεται καλο αλλα δεν μπορεις να εχεις στρατο, αναγνωριζοντας οτι υπαρχει αναγκη υπερασπισης της χωρας, αλλα να ισχυει μονο για τα χαμηλα στρωματα, ενω οι "πλουσιοι" να αποφευγουν αυτην την υπηρεσια. Ειναι θεμα κοινωνικων διακρισεων.

Συγνωμη που θα στο πω ομα αλλα αυτα που λες ειναι μπαρπουτσαλα, δηλαδη αυτο δεν εφαρμοζεται αλλου πχ σε μια δικαστικη αποφαση που ενας πλουσιος εχει να πληρωσει την εγγυηση ενω ενας φτωχος οχι, ασε που δεν βλεπεις τη ¨κοινωνικη¨πλευρα του θεματος δηλαδη οτι ο πλοθσιος θα γλυτωσει και ενας φτωχς θα βρει δουλια σαν ΕΠΟΠ στη θεση του για λιγους μηνες.

Για το 3ο, μαζι σου αλλα μερικες φορες η ισοτητα ειναι περιεργος ορος, σε αυτο το θεμα προτιμουν να ειναι περισσοτερο ισες απο τους αντρες....

Καλα οτι οπου τους συμφερει ξερουν τα δικαιοματα τους και οπου οχι ισχυει δυστηχως δεν υπαρχει ισοτητα στη πραξη οχι μονο απο αντρα με γυναικα αλλα και αλλου.

Επεξ/σία από REDODIN7
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα με νοιαζει γιατι ενω ειμαστε "ισοι" αυτες δεν πανε αλλα εχουν τα ιδια δικαιοματα αλλα οχι υποχρεωσεις και εγω (ο αντρας εννοω) πρεπει να παω, πχ πριν λιγες μερες βγηκαν κατι προκυρηξεις για τη ΔΕΗ οι μισες θεσεις ηταν γυναικες γιατι να γυναιτε αυτο ε ?

Επεξ/σία από REDODIN7
Δημοσ.

Δεν παω γιατι οχι λογο θεσμου αλλα επειδη ειναι ετσι οπως ειναι, αν ηταν "σωστος" δηλαδη μου ελεγαν εσυ φιλε μου εισαι χοντρος αλλα εισαι ηλεκτρολογος μηχανικος αντι λοιπον να παρεις οπλο θα πας να υπηρετησεις στα δυκτια, αυτο ομως δεν συμβαινει αντιθετα θα με χωνουν συνεχεια σε αγκαριες.

Επισης αναφερομουν στην ισοτητα, δεν ειπα ποτε καποιος-α με προβλημα οτι πρεπει να παει απλα γιατι οι γυναικες δεν πανε.

Επισης μιας και το εθιξες εγω λογο ανικανοτητας δεν μπορω να παω μονιμος ουτε στην αστυνομια, ουτε στο στρατο αλλα ουτε στη πυροσβεστικη ενω οι γυναικες και δεν πανε στρατο και μπορουν να γυνουν μονιμες.

Φιλε μου το θεωρω προσβλιτικο για τη προσωπικοτητα τα μου επειδη εχω καποιο "ελαττωμα" να πρεπει να καθαριζω τουαλετες και να καθααριζω πατατες, μπορει να εχουν "κουσουρι" στο σωμα αλλα εχω μια χαρα μυαλο και αρκετες δεξιοτητες οποτε οχι δεν το θεωρω σωστω να με χωνουν.

Για τα ρανταρ που λες δεν ξερω τωρα τι γυνεται αλλα παλιοτερα πριν μια 5ετια ειχα δυο φιλους που ηταν αδερφια και χωθηκαν μια χαρα, ο ενας στα ρανταρ και ο αλλος στο μετεορολογικο σταθμο.

Συγνωμη που θα στο πω ομα αλλα αυτα που λες ειναι μπαρπουτσαλα, δηλαδη αυτο δεν εφαρμοζεται αλλου πχ σε μια δικαστικη αποφαση που ενας πλουσιος εχει να πληρωσει την εγγυηση ενω ενας φτωχος οχι, ασε που δεν βλεπεις τη ¨κοινωνικη¨πλευρα του θεματος δηλαδη οτι ο πλοθσιος θα γλυτωσει και ενας φτωχς θα βρει δουλια σαν ΕΠΟΠ στη θεση του για λιγους μηνες.

Καλα οτι οπου τους συμφερει ξερουν τα δικαιοματα τους και οπου οχι ισχυει δυστηχως δεν υπαρχει ισοτητα στη πραξη οχι μονο απο αντρα με γυναικα αλλα και αλλου.

Μιλας για πραγματα που δεν γνωριζεις. Τοσο απλα.

Βαριεμαι να κανω ξεχωριστα quote, αλλα ολα οσα λες για τις αγγαρειες ειναι λαθος.

θα με χωνουν συνεχεια σε αγκαριες.

επειδη εχω καποιο "ελαττωμα" να πρεπει να καθαριζω τουαλετες και να καθααριζω πατατες

Σου εχω νεα. Αυτα τα κανουν ολοι. Και οι ελαχιστοι που δεν τα κανουν ειναι αυτοι που εχουν χαρτι γιατρου επειδη αρκετοι απο αυτους υποτιθεται οτι δεν μπορουν.

Οποτε αγαπητε μου, αν ειχες παει στρατο, το πιθανοτερο ειναι να μην εκανες αγγαρειες, αλλα να καθοσουν θαλαμοφυλακας (ζηλευτη υπηρεσια χειμωνα-καλοκαιρι) και να εξυνες ολη μερα.

Καψονια απο ανωτερους απαγορευονται πλεον, και σπανια θα συναντησεις, γιατι ακομα και το πιο μεγαλο ζωο εκει μεσα θα κοιταξει πρωτα την καριερα του και μετα το να κανει καψονι σε εσενα.

Τωρα για τα μπαρμπουτσαλα τι να πω? Αλλος ειναι αυτος που δεν πηγε στρατο αλλα κανει πως ξερει τα παντα για το πως ειναι τα πραγματα εκει μεσα.

Και ναι, μια μαλακια και μιση ειναι ο στρατος, αλλα οσο ειναι υποχρεωτικος πρεπει να πηγαινουμε οσοι δεν εχουμε προβλημα υγειας.

Οσοι δεν γουσταρετε παλεψτε να αλλαξει. Και μετα που θα τελειωσετε. Οχι μονο οσο τον εχετε μπροστα σας.

Δημοσ.

Μιλας για πραγματα που δεν γνωριζεις. Τοσο απλα.

Βαριεμαι να κανω ξεχωριστα quote, αλλα ολα οσα λες για τις αγγαρειες ειναι λαθος.

θα με χωνουν συνεχεια σε αγκαριες.

επειδη εχω καποιο "ελαττωμα" να πρεπει να καθαριζω τουαλετες και να καθααριζω πατατες

Τωρα για τα μπαρμπουτσαλα τι να πω? Αλλος ειναι αυτος που δεν πηγε στρατο αλλα κανει πως ξερει τα παντα για το πως ειναι τα πραγματα εκει μεσα.

Δεν το ειπα για να σε προσβαλω και δεν το ειπα γενικα αλλα ειδικα για αυτο που ειπες οτι ειναι αδικο, σου λεω λοιπον ξανα οτι η χρηματικη εξαγορα εφαρμοζεται συνεχια σε παρα πολλα αλλα ζητηματα οπως στην εξαγορα της ποινης-εγγυηση, σε θεμετα πολεοδομιας, σε θεματα εφοριες, σε θεματα ασφαλισης και σε πολλα αλλα οποτε δεν βλεπω γιατι να μην γυνεται και στο στρατο.

Και ναι, μια μαλακια και μιση ειναι ο στρατος, αλλα οσο ειναι υποχρεωτικος πρεπει να πηγαινουμε οσοι δεν εχουμε προβλημα υγειας.

Οσοι δεν γουσταρετε παλεψτε να αλλαξει. Και μετα που θα τελειωσετε. Οχι μονο οσο τον εχετε μπροστα σας.

Διαφωνω στο οτι επιδη ειναι υποχρεωτικο πρεπει να το κανουμε και οι φοροι κααι τα διοδια και πολλα αλλα ειναι υποχρεωτικα αλλα τα παλευουμαι και ετσι πρεπει να γυνει και με το στρατο.

Συμφωνω ομως με το τελευταιο και ελπιζω και εγω οταν παρω το Ι5 να μην αλλαξω και να βοηθησω να φτιαξει η κατασταση οπως μπορω.

Δημοσ.

Οποιος μπορει να το γλυτωσει, με οποιοδηποτε τροπο, καλα κανει.

Εγω δυστυχως ακομα κλαιω εκεινη τη χαμενη σεζον δουλειας. :-( :cry:

Αλλα δε θα πετυχω κανεναν εποπ στο δρομο??

Θα πετυχω...που θα παει...

(30 απο δαυτους ειχε η μοναδα μας στο σουφλι. Αντιλαμβανεστε γιατι επιπεδο και κατασταση μιλαμε... :-( )

Δημοσ.

Αγγαρια κανουν ολοι , οχι μονο οι γιωταδες. Επειδη εχεις ενα πτυχιο, οπως χιλιαδες αλλοι, δεν σημαινει οτι θα σε εχουν σε κλιματιζομενο θαλαμο και μεταξωτα σεντονια.

Το οτι εχεις ενα πτυχιο δεν σε κανει ικανο μεσα σε 9 μηνες ουτε ρανταρ να μαθεις να χειριζεσαι ουτε κανενα πολυπλοκο οπλικο συστημα. Απλα πραγματα κανουν οι φανταροι, και εννοιωτε αναλογως την μοναδα αξοιοποιουνται σε καμια θεση που θελει καποιες γνωσεις. Πχ εγω εκανα και σχεδια.

Τις τουαλετες που καθαριζουν οι φανταροι οι ιδιοι τις "χαιρονται", και οι ιδιοι τρωνε τις πατατες αυτες.Και χεστρες καθαρισα και 30 κιλα πατατες την ημερα καθαριζα και σκοπετα και ολα σαν Ι1, επαναλαμβανω δεν εχεις ιδεα τι γινεται μεσα και κολας σε προκαταληψεις. Και αμα πηγαινες θα παρακαλουσες να καθαριζεις πατατες στα μαγειρια, παρεα με τους μαγειρες και τον φραπε σου αφου εχει χαβαλε παρα να κανεις οτι κανουν καποιοι χωρις σωματικο προβλημα μεσα σε κρυο-ζεστη-βροχη.

Η εγγυηση που θα βαλουν στον πλουσιο δεν εχει σχεση με αυτην που θα βαλουν στον φτωχο, αναλογικα παει....

Αμα ειναι ετσι να βαλουν και διδακτρα στα πανεπιστημια, εγω θα την παλεβα και δεν θα ειχαμε και τους φτωχομπινεδες φοιτητες με ρουχα απο τα Zara και χωρις mini cooper....

Μπαρμπουτσαλα ειναι αυτα που λες, μια καθολικη υποχρεωση ολως μας την προσαρμοζεις ετσι ωστε να ταιριαζει στα δικα σου ατομικα και κοινωνικα κριτηρια. Αλλα και παλι, ακομα και να μην παρεις Ι5, κατσε ανυποτακτος και σκασε στα 35 6.000 να τελειωνεις.

Δημοσ.

Παρεξηγημενη αγκαρεια οι χεστρες παντως :mrgreen:

Παιρνεις το λαστιχο και σε 5 λεπτα τελειωσες, στην τελικη κλεινεις τη μυτη σου για 30sec.

10 φορες πιο σιχαμερο το γοπινγκ ας πουμε. Και επιπλεον σε σχεση με τις καθημερινες αγκαρειες που παιζουν σε μια τυπικα μοναδα, οι χεστρες ειναι η καλυτερη πιθανη που μπορει να σου τυχει. Χαλαρα ανταλλαζα οσες αγκαρειες εκανα στο 12μηνο μου, για 365 μερες χεστρες και τιποτα αλλο.

Δημοσ.

Οι χεστρες στην μοναδα παλευονται, στο κεντρο ομως :eek: . Μια μερα βρηκαμε μια που εμοιαζε σαν να ειχε εκραγει ενα σκατο και απλωθει παντου. Η μια αλλη φορα που εβαλε φανταρος χερι μεσα για ξεβουλωμα, του δωσαν χειρουργικα γαντια, το χερι εφτασε μεχρι τον αγκωνα......

Δημοσ.

Οι χεστρες στην μοναδα παλευονται, στο κεντρο ομως :eek: . Μια μερα βρηκαμε μια που εμοιαζε σαν να ειχε εκραγει ενα σκατο και απλωθει παντου. Η μια αλλη φορα που εβαλε φανταρος χερι μεσα για ξεβουλωμα, του δωσαν χειρουργικα γαντια, το χερι εφτασε μεχρι τον αγκωνα......

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

:-(

• Moderators
Δημοσ.

Η μια αλλη φορα που εβαλε φανταρος χερι μεσα για ξεβουλωμα, του δωσαν χειρουργικα γαντια, το χερι εφτασε μεχρι τον αγκωνα......

Δεν εβαζα χερι εκει μεσα ουτε με οπλο. Ασχετο, τα χειρουργικα γαντια που εχω δει και χρησιμοποιησει, ειναι μεχρι καρπο. Παιζουν μεχρι αγκωνα?

Ευχομαι να πεις "Εννοειται"..

Δημοσ.

τον χεστη των λουτρών που το πατε;;; Ευτυχως δε μου τυχε ποτε να καθαρισω κατι τετοιο ! :eek: :eek:

Γαντια που πιανουν μεχρι λιγο πιο πανω απο τον αγκώνα ειχα δει οταν δουλευα σε μια βιοτεχνια ζαχαροπλαστικης!

Δημοσ.

Δεν εβαζα χερι εκει μεσα ουτε με οπλο. Ασχετο, τα χειρουργικα γαντια που εχω δει και χρησιμοποιησει, ειναι μεχρι καρπο. Παιζουν μεχρι αγκωνα?

Ευχομαι να πεις "Εννοειται"..

Μεχρι τον καρπο ηταν τα γαντια....Το παλικαρι ηταν αισιοδοξος οτι δεν θα χρειαστει να μπει ποιο βαθια το χερι....καλο πραγμα η αισιοδοξια, σε οδηγει να ξεπερασεις τα ορια σου και να πετυχεις τον "σκοπο" σου. Ηρωας, οπου και αν βρισκεται σημερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...