Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ι4 άοπλος, και θα παίρνεις κανονικά τα φάρμακα σου μετά απο γνωμάτευση των γιατρών. Βέβαια αν θέλεις οπωσδήποτε Ι5, η πάθηση σου σε διευκολύνει να το βγάλεις, αλλά γνώμη μου είναι οτι όσοι δεν έχουμε κάτι πολύ σοβαρό θα πρέπει να υπηρετούμε.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον χάρτη τον ανέβασα για να δείξω ότι στον δυτικό κόσμο η υποχρεωτική θητεία σε μεγάλο βαθμό έχει καταργηθεί ενώ διατηρείται σε λιγότερο αναπτυγμένα κράτη.

Τώρα για την λίστα που ανέβασες δεν αναφέρεις λεπτομέρειες όμως. Πόσο είναι η θητεία σε αυτές τις χώρες? Πόσο πληρώνονται? Πόσο εύκολο είναι να πάρεις "Ι5" η να γίνεις αντιρρησίας?

Επίσης στην λίστα σου: Στην Πολωνία σύμφωνα με την Wikipedia δεν έχει υποχρεωτική θητεία. Στην Σερβία καταργήθηκε το 2011, και πριν από αυτό ήταν 6μηνή με τους αντιρρησίες να κάνουν 9μηνή εναλλακτική. Στην Δανία η θητεία των απλών φαντάρων είναι 4 μήνες και στην Ρωσσία, εκτός από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, από τα 18 μέχρι τα 27 ισχύει η "υποχρέωση", αν δεν έχεις πάει μέχρι τα 27 δεν πας.

Πάντως έχεις κάποια βάση επειδή δεν είμαστε δυτική χώρα οπότε ίσως θα πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα μόνο παρακμιακές χώρες...

Δημοσ.

Το "πολλές χώρες" στην ευρώπη τουλάχιστον δεν ισχύει.

Αυστρία, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ουκρανία, Λευκορωσία.

Δημοσ.

Αυτό με τους... αγχώδεις στο στρατό είναι σαν τους τυφλούς σε νησί των Επτανήσων που το 70% δήλωναν τυφλοί. Ελλάς Ελλήνων λαμογιών

Δημοσ.

Αυστρία, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ουκρανία, Λευκορωσία.

Αυτό μας αφήνει με πόσες Ευρωπαϊκες που δεν έχουν? Καμιά εικοσαριά περίπου?

Δημοσ.

Τι νούμερο θες για να γίνουν "πολλές" ;

Δεν ξέρω. Η Λευκορωσία πάντως δεν είναι Ευρωπαική χώρα απ' ότι βλέπω. Ούτε η Ουκρανία. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω. Η Λευκορωσία πάντως δεν είναι Ευρωπαική χώρα απ' ότι βλέπω. Ούτε η Ουκρανία. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.

εννοεις ΕΕ? γιατί γεωγραφικά βρίσκονται στην Ευρώπη...

Δημοσ.

γεννημενος οκτωβριο 86 το 2004 πηρα αναβολη μεχρι το 2013

που ισχυε παραταση για μεταπτυχιακο μεχρι 29 πια ισχυει μεχρι 28

πηγα τωρα και ρωτησα το σεπτεμβρη η αρχες οκτωβρη που δν εχω κλεισει καν τα 26 τα κλεινω 31 οκτωβρη στην στρατολογια αν μπορω να παρω αναβολη 2 χρονια φερνοντας χαρτι για μεταπτυχιακο το οποιο θα τελειωσω με το οριο συμπληρωσης τα 28

μου ειπαν οτι δν γινεται παρα μονο για διδακτορικο!!ρωτησαν ατομα που εχουν παει στρατο μου ειπαν οτι δν ισχυει κατι τετιοιο εχουν παρερμηνευσει το φεκ

και σε δικηγορο που ρωτησα μου ειπε και ανυποτακτο να με βγαλουν αν εμφανισω στο δικαστηριο χαρτι απο μεταπτυχιακο οτι δν μου εδιναν αναβολη ενω δν ειχα συμπληρωσει τα 26 βγαινω καθαρος

ξερει κανενας;τι ισχυει;δικαιουμαι αναβολη;;η με δουλευουν;;

αλλιως να παω τον φλεβαρη του χρονου το 2013 με χαρτι απο γιατρο να παρω κανα 2 χρονια αναβολη να τελειωσω το μεταπτυχιακο

το ξαναανεβασα παρακαλω απαντηστε μου

Αυστρία: Όλοι οι άρρενες πολίτες ηλικίας 18-35 ετών είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν εξάμηνη στρατιωτική θητεία, ενώ για περίοδο οκτώ ετών εγγράφονται στην εφεδρεία των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

κύπρος: Υποχρεωτική θητεία για όσους συμπληρώνουν τα 18 έτη, διάρκειας 19 μηνών

Φινλανδία: Υποχρεωτική θητεία για όσους συμπληρώνουν τα 19 έτη διάρκειας 6-12 μηνών, ανάλογα με το σώμα που παρουσιάζονται. Προβλέπεται δωδεκάμηνη θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης.

νορβηγία: Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όσους είναι μεταξύ 18,5-44 διάρκειας 19 μηνών. Επίσης καλούνται υποχρεωτικά και γυναίκες σε ορισμένους βοηθητικούς τομείς. Σερβία: Υποχρεωτική θητεία για όλους όσοι είναι 18-35 διάρκειας έξι μηνών.

Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχουν η Ρωσία και η Τουρκία.

δηλαδη 7 χωρες απο τις 445

και το πιο αυστηρο και χρονοβορο μετα απο τουρκια και ρωσσια

χωρια που ειμαστε η μοναδικοι που κανουμε ακομα εθνικες παρελασεις

Δημοσ.

Εντωμεταξύ πως γίνεται η Ελβετία να έχει υποχρεωτική στράτευση? Με τα λεφτά, το μέγεθος, την φυσική οχύρωση και τους γείτονες που έχουν φαίνεται σχεδόν κωμικοτραγικό.

Η Ελλάδα πχ που είναι το ακριβώς αντίθετο άκρο οκ, αλλά η Ελβετία?

Δημοσ.

δηλαδη 7 χωρες απο τις 445

και το πιο αυστηρο και χρονοβορο μετα απο τουρκια και ρωσσια

χωρια που ειμαστε η μοναδικοι που κανουμε ακομα εθνικες παρελασεις

Tι θελει να πει ο ποιητης?

7, 4, 4, και τζοκερ το 5?

Οσο για πιο αυστηρο και χρονοβορο μιλαμε για ΚΑΜΠΟΣΕΣ χωρες που εχουν πολυ μεγαλυτερη θητεια απο τον Ελληνα κανακαρη που καλειται να υπηρετησει 9 μηνες και ζοριζεται.

Ενδεικτικα, επειδη ειμαστε και ιδια κουλτουρα/dna/γλωσσα/νοοτροπια κλπ, οι Κυπραιοι εχουν υποχρεωτικη στρατευση 24 μηνων, ολο και κανα γνωστο-φιλο θα εχεις. Α, κανουν και παρελασεις!

Το Ισραηλ επισης εχει περιπου 2πλασια θητεια απτον Ελληνα γιωτα. Και εκει δεν εχει "δεν παω". Kαι πανε και 18 χρονων και ειναι και μαχιμια και παιζουν τη ζωη τους κορωνα γραμματα. Τον Ελληνα το στελνεις 7μηνες Μυτιληνη ή Ροδο και ξυνιζει για καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων.

ΥΓ. Θελω να πιστευω οτι η τελευταια σου προταση στο ποστ ειναι τυπογραφικο λαθος/λαθος βιασυνης και οχι κανονικη προταση μεταπτυχιακου φοιτητη...Οπως και τα "δν", η απουσια σημειων στιξης κλπ. Ελπιζω οτι απο βιασυνη εγραψε τετοιο ποστ ενας μεταπτυχιακος φοιτητης.

Δημοσ.

πραγματικά εχει γίνει παιδική χαρά των "αντιθετων στην ιδεα του στρατου" (sic) και παραρτημα της στρατολογίας εδω μεσα και δε νομιζω οτι αυτης ήταν ο σκοπός του νήματος...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...