Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα πήγα έσπασα την αναβολή μου (λόγω σπουδών) αλλά δεν πρόλαβα να μεταφράσω το πτυχίο μου (από Βρετανικό πανεπιστήμιο) οπότε μου είπε να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση πως θα το προσκομίσω πριν την κατάταξή μου. Μέχρι εδώ καλά.

Στο τέλος πριν φύγω μου λέει "μην το ξεχάσεις όμως γιατί θα κάνεις έναν μήνα παραπάνω θητεία, για σένα το λέω".

Έπαιζε τέτοια περίπτωση αν δεν είχα πάρει το πτυχίο μου; Ο ξάδερφός μου μπήκε πέρυσι το Μάιο χωρίς πτυχίο και δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Καινούρια κόλπα είναι αυτά;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον δεν υπάρχει νόμιμη οδός για αυτούς που δεν θέλουν να πάνε, χρησιμοποιούν το Ι5. Μέχρι να υπάρξει σοβαρή μέθοδος για αντίρρηση συνείδησης αυτό αναγκάζονται να κάνουν.

Ξερεις τι ειναι η αντιρηση συνειδησης στο στρατο ή σου φανηκε ωραια φραση και ειπες να την χρησιμοποιησεις?

Κοίτα. Όταν βγάζω 600 ευρώ τον μήνα και το χαράτσι έρχεται 1500 ευρώ δεν θα μπορέσω να το πληρώσω. Οκ, είναι νόμος του κράτους αλλά δεν βασίζεται στην λογική. Απλά δεν είναι εφικτό κάποιος να δώσει 2-5 μισθούς για έναν φόρο επειδή θα πεθάνει της πείνας. Υπάρχουν άνθρωποι που φοροδιαφεύγουν επειδή είναι αδύνατον να τα φέρουν βόλτα αλλιώς. Υπάρχουν και πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν επειδή είναι άπληστοι.

Τωρα αρχιζουν να εξηγουνται πολλα. Σου λεω κι εγω με τη σειρα μου οτι αυτοι με τις βιλλες και τις φεραρι που φοροδιεφευγαν, καλως φοροδιεφευγαν μιας και ειχαν χρεη. Ετσι αν καθονταν να πληρωνουν φορους, δε θα μπορουσαν να αποπληρωσουν τα χρεη τους και θα χαθανε την πολυτιμη για αυτους περιουσια τους, ενω θα ειχαν και προβλημα με τον νομο. Καλως φοροδιαφευγουν, συμφωνεις?

Ο στρατός επίσης δεν είναι λογικός νόμος. Ζητάς από έναν πολίτη να εργαστεί καταναγκαστικά, χωρίς μισθό, σε μία δημόσια υπηρεσία την οποία ήδη πληρώνει με τους φόρους του. Είναι ένας νόμος που ξέμεινε από άλλες εποχές, με άλλες ανάγκες και διαφορετικές νοοτροπίες. Γιατί συντηρείται? Όπως πολλές κρατικές λειτουργίες για να τρώνε κάποιοι εις βάρος κάποιων άλλων.

Το τι ειναι λογικος νομος και τι οχι σηκωνει μεγαλη συζητηση και σιγουρα οχι μιση σειρα απαντησης απο ενα μελος του ινσομνια. Σιγουρα δεν εισαι (και δεν ειμαι) τα πιο καταλληλα ατομα να συζητησουμε για το ποιοι νομοι ειναι λογικοι. ΑΠτη στιγμη που ισχυει ως νομος, ισχυει. Τελος. Αν διαφωνεις με τον νομο, μπορεις να το κυνηγησεις το ζητημα απο τα 18 σου εως τα 60 σου ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και οχι μονο στην περιοδο που απασχολει εσενα μονο. Αυτες τις τετριμενες και ατομιστικες φιλοσοφιες τις εχουμε συνηθισει...

Δεν γνωρίζεις την ηλικία μου και δεν γνωρίζεις τι σκέφτομαι. Κατάλαβε το, δεν γνωρίζεις το επάγγελμα μου, την οικονομική μου κατάσταση η την κατάσταση της υγείας μου. Μπορείς να μου βάλεις την ταμπέλα του 22άρη ρέμπελου φοιτητή που αράζει στις καφετέριες και τα ξύνει όλη μέρα για να δώσεις βάρος στις απόψεις σου αλλά δεν με γνωρίζεις.

Ως προς αυτο, η ηλικια σου φαινεται στο προφιλ σου εκτος αν εχεις δηλωσει αναληθη στοιχεια (δεν ευθυνομαι εγω σε αυτην την περιπτωση, δικο σου το θεμα), το επαγγελμα σου ουδεμια σχεση εχει με τη συζητηση, η οικονομικη σου κατασταση ομοιως. Οσο για την κατασταση της υγειας σου, δεν μου πεφτει λογος, αλλα φανταζομαι οτι αν εχεις σοβαρα προβληματα που να χρηζουν Ι5, δεν χρειαζεται τοση συζητηση γυρω απτο θεμα, προφανως εχεις ενα δικαιο Ι5 στο τσεπακι, αρα δικαιος ή αδικος ο στρατος για εσενα με τα πιθανα προβληματα υγειας εχει μεριμνησει, so μην τρελαινεσαι και μην αναλωνεσαι σε αντιρησεις συνηδεισης, νομους, το 'να, τ'αλλο κλπ :-)

Μόνο στην Ελλάδα μιλάμε ακόμη για το αν ένας άνθρωπος το 2012 έχει δικαίωμα να μην πάει φαντάρος....

Και εδω εχουμε το κλασικο κλισε-μυθο-επιχειρημα του κλασικου τυπου που ψαχνεται πως να γλυτωσει το στρατο και επινοει 150 φιλοσοφιες για να μας δειξει ποσο αδικο ειναι να παει να κανει αυτο που κανουν ολοι (τυπικα) οι συμπολιτες του.

FYI, η στρατευση ειναι υποχρεωτικοτατη σε πολλες χωρες.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα πήγα έσπασα την αναβολή μου (λόγω σπουδών) αλλά δεν πρόλαβα να μεταφράσω το πτυχίο μου (από Βρετανικό πανεπιστήμιο) οπότε μου είπε να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση πως θα το προσκομίσω πριν την κατάταξή μου. Μέχρι εδώ καλά.

Στο τέλος πριν φύγω μου λέει "μην το ξεχάσεις όμως γιατί θα κάνεις έναν μήνα παραπάνω θητεία, για σένα το λέω".

Έπαιζε τέτοια περίπτωση αν δεν είχα πάρει το πτυχίο μου; Ο ξάδερφός μου μπήκε πέρυσι το Μάιο χωρίς πτυχίο και δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Καινούρια κόλπα είναι αυτά;

Ειναι "τιμωρία" αν δεν τους το πας πριν καταταγείς - αν δηλαδή δεν αποδείξεις τη νόμιμη αναβολή σου. Όπως και να εχει να ξέρεις οτι ο επιπλέον μήνας εξαγοράζεται προς 90€ σε περίπτωση που στον φορτώσουν, αλλα για εμένα εφόσον εχεις το πτυχίο δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

"Και εδω εχουμε το κλασικο κλισε-μυθο-επιχειρημα του κλασικου τυπου που ψαχνεται πως να γλυτωσει το στρατο και επινοει 150 φιλοσοφιες για να μας δειξει ποσο αδικο ειναι να παει να κανει αυτο που κανουν ολοι (τυπικα) οι συμπολιτες του.

FYI, η στρατευση ειναι υποχρεωτικοτατη σε πολλες χωρες. "

Δεν θεωρείς, δηλαδή ,οτι υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα κατα της υποχρεωτικής στράτευσης σε συνδυασμό με μια ,στην ουσία τιμωρητική, ενναλακτική θητεία?

Το "πολλές χώρες" στην ευρώπη τουλάχιστον δεν ισχύει.

Δημοσ.

Κοίταξε, έχει διαφορά όταν τίθεται θέμα επιβίωσης και θέμα απληστίας. Επίσης υπάρχει αυτό που λέμε "κοινή λογική" αλλιώς το κράτος μπορεί να βάλει ότι φόρο θέλει και να κάνει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Συμφωνώ μαζί σου, να τον κυνηγήσουμε τον νόμο. Επειδή όμως πολλοί μιλάνε αλλά όταν σφίξουν οι κώλοι δεν κάνουν τίποτα ο καθένας μπαίνει σε ένα εγωιστικό τριπάκι επιβίωσης. Κάποιος για παράδειγμα που έχει οικονομικό πρόβλημα και το να κάνει θητεία θα τον ξετινάξει οικονομικά θα κάνει ότι μπορεί να την αποφύγει. Δεν περιμένει κατανόηση ούτε από εμάς, ούτε από το κράτος και κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. Τώρα αν είναι καλός η κακός, ας αποφασίσει ο καθένας.

Όσο για το ποιές χώρες έχουνε υποχρεωτική θητεία τσέκαρε wikipedia. Οι μπλέ χώρες δεν έχουν, οι κόκκινες έχουν. Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιές χώρες στην πλειοψήφία τους διατηρούν θητεία.

Conscription_map_of_the_world.svg

Edit: Ξέχασα το λινκ

Link

Δημοσ.

"Και εδω εχουμε το κλασικο κλισε-μυθο-επιχειρημα του κλασικου τυπου που ψαχνεται πως να γλυτωσει το στρατο και επινοει 150 φιλοσοφιες για να μας δειξει ποσο αδικο ειναι να παει να κανει αυτο που κανουν ολοι (τυπικα) οι συμπολιτες του.

FYI, η στρατευση ειναι υποχρεωτικοτατη σε πολλες χωρες. "

Δεν θεωρείς, δηλαδή ,οτι υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα κατα της υποχρεωτικής στράτευσης σε συνδυασμό με μια ,στην ουσία τιμωρητική, ενναλακτική θητεία?

Το "πολλές χώρες" στην ευρώπη τουλάχιστον δεν ισχύει.

O φιλος ειπε οτι μονο στην Ελλαδα συμβαινει αυτο και απαντησα οτι ειναι λαθος.

Εσυ μου μιλας για Ευρωπη και σου λεω οτι και στην Ευρωπη υπαρχουν χωρες στις οποιες η στρατευση ειναι υποχρεοτικοτατη, χωρες μαλιστα με μεγαλυτερο πληθυσμο απο εμας και ανυπαρκτες απειλες απο γειτονικα κρατη (αν αυτο εχει καποια σημασια).

Επιχειρηματα κατα της υποχρεωτικης στρατευσης υπαρχουν, δεν ειπα καπου το αντιθετο. Μαλιστα σε προηγουμενες σελιδες εχω εκφρασει μερικα τετοια. Αυτα ομως δεν αποτελουν τροπο διαφυγης ή δικαιολογησης της φυγοπονιας οσων προσπαθουν απλα να "την σκαπουλαρουν" σε μια περιοδο που ειναι νομος για ολους μας.

Θες και ψαχνεσαι να την σκαπουλαρεις? Καλως, αλλα ουτε χρειαζεται να διατυμπανιζεις την μαγκια σου, ουτε να το φιλοσοφεις με καθε πιθανο επιχειρημα αυτους τους 5-6 μηνες που σε απασχολει το θεμα και μολις παρεις απαλλαγη να τα ξεχνας ολα αμεσως. Λιγη διακριτικοτητα (ειδικα οταν λειτουργεις παρα τω νομω) και ακεραιοτητα στις θεσεις μας δεν βλαπτει.

Εγραψες:

Μόνο στην Ελλάδα μιλάμε ακόμη για το αν ένας άνθρωπος το 2012 έχει δικαίωμα να μην πάει φαντάρος....

Τελικα μας λες:

Όσο για το ποιές χώρες έχουνε υποχρεωτική θητεία τσέκαρε wikipedia. Οι μπλέ χώρες δεν έχουν, οι κόκκινες έχουν. Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιές χώρες στην πλειοψήφία τους διατηρούν θητεία.

Conscription_map_of_the_world.svg

Edit: Ξέχασα το λινκ

Link

Συμπερασμα: Χαιρομαι που σου εδωσα το ερεθισμα να ψαχτεις και να μαθεις τι ισχυει...

Αναμεσα στις χωρες με υποχρεωτικη στρατευση ειναι:

-Η Αυστρια

-Η Δανια

-Η Ελβετια

-Η Κυπρος

-Η Νορβηγια

-Η Ουκρανια

-Η Πολωνια

-Η Σερβια

-Η Τουρκια

-Η Φινλανδια

-Η Ρωσια

-Το Ισραηλ

Για πες, τι εννοεις με το "τα συμπερασματα δικα σας".

Δημοσ.

O φιλος ειπε οτι μονο στην Ελλαδα συμβαινει αυτο και απαντησα οτι ειναι λαθος.

Εσυ μου μιλας για Ευρωπη και σου λεω οτι και στην Ευρωπη υπαρχουν χωρες στις οποιες η στρατευση ειναι υποχρεοτικοτατη, χωρες μαλιστα με μεγαλυτερο πληθυσμο απο εμας και ανυπαρκτες απειλες απο γειτονικα κρατη (αν αυτο εχει καποια σημασια).

Επιχειρηματα κατα της υποχρεωτικης στρατευσης υπαρχουν, δεν ειπα καπου το αντιθετο. Μαλιστα σε προηγουμενες σελιδες εχω εκφρασει μερικα τετοια. Αυτα ομως δεν αποτελουν τροπο διαφυγης ή δικαιολογησης της φυγοπονιας οσων προσπαθουν απλα να "την σκαπουλαρουν" σε μια περιοδο που ειναι νομος για ολους μας.

Θες και ψαχνεσαι να την σκαπουλαρεις? Καλως, αλλα ουτε χρειαζεται να διατυμπανιζεις την μαγκια σου, ουτε να το φιλοσοφεις με καθε πιθανο επιχειρημα αυτους τους 5-6 μηνες που σε απασχολει το θεμα και μολις παρεις απαλλαγη να τα ξεχνας ολα αμεσως. Λιγη διακριτικοτητα (ειδικα οταν λειτουργεις παρα τω νομω) και ακεραιοτητα στις θεσεις μας δεν βλαπτει.

Εγραψες:

Τελικα μας λες:

Συμπερασμα: Χαιρομαι που σου εδωσα το ερεθισμα να ψαχτεις και να μαθεις τι ισχυει...

Έλεος, θέλεις να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε? :D

Ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου για τον στρατό, απλά στην σπάω για τον Α, Β, Γ λόγο. Εντάξει, δεν έχει σημασία. Ελπίζω τουλάχιστον να ενημερώθηκε κάποιος από αυτή την συζήτηση.

Δημοσ.

Έλεος, θέλεις να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε? :D

Το να διορθωνω τεραστιες ανακριβειες που μεταφερονται (μονο στην Ελλαδα συζηταμε για υποχρεωτικη στρατευση) δεν σημαινει οτι ψαχνομαι να την μετρησω με καποιον.

Ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου για τον στρατό, απλά στην σπάω για τον Α, Β, Γ λόγο.

?!

:rolleyes:

Καταρχην εσυ μπηκες να απαντησεις σε ποστ μου που δεν απευθυνοταν σε σενα, πως γινεται να εχω εμπαθεια μαζι σου κι απο πανω?

Δευτερον το οτι συμφωνησα (!) μαζι σου για τον στρατο ειναι τοσο αληθες οσο και το οτι μονο στην Ελλαδα εν ετει 2012 συζηταμε περι υποχρεωτικης στρατευσης..

Δημοσ.

Το να διορθωνω τεραστιες ανακριβειες που μεταφερονται (μονο στην Ελλαδα συζηταμε για υποχρεωτικη στρατευση) δεν σημαινει οτι ψαχνομαι να την μετρησω με καποιον.

?!

:rolleyes:

Καταρχην εσυ μπηκες να απαντησεις σε ποστ μου που δεν απευθυνοταν σε σενα, πως γινεται να εχω εμπαθεια μαζι σου κι απο πανω?

Δευτερον το οτι συμφωνησα (!) μαζι σου για τον στρατο ειναι τοσο αληθες οσο και το οτι μονο στην Ελλαδα εν ετει 2012 συζηταμε περι υποχρεωτικης στρατευσης..

Το πεομέτρημα πήγαινε στο "Συμπερασμα: Χαιρομαι που σου εδωσα το ερεθισμα να ψαχτεις και να μαθεις τι ισχυει..."

Απλά λέω ότι και εσύ βλέπεις τα/κάποια αρνητικά της υπόθεσης. Διαφωνούμε σε πολλά άλλα. Δεν έχει σημασία. Στο τέλος ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.

Δημοσ.

sorry που θα βγω offtopic αλλα έχω μια απορία για κάτι που συζητούσα σήμερα.

όταν κάποιος έχει γονιό ανάπηρο (μεγάλη αναπηρία , πχ 70-80%) με αναπηρική σύνταξη κάνει μειωμένη θητεία (6 μηνες)

αυτό ισχύει για τον μεγαλύτερο γιό της οικογένειας και αν δεν κάνει χρήση το δικαίωμα χάνετε μετά για τον επόμενο στην σειρά γιό.

η απορία μου είναι , αν η αναπηρία διαγνώστηκε και βγήκε η αναπηρική σύνταξη αφότου ο πρώτος γιος είχε εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία , ο δεύτερος έχει δικαίωμα να κάνει χρήση ή όχι ?

Δημοσ.

Το πεομέτρημα πήγαινε στο "Συμπερασμα: Χαιρομαι που σου εδωσα το ερεθισμα να ψαχτεις και να μαθεις τι ισχυει..."

Αν ηθελα να κανω αυτο που λες εχω τοσους επιδεικτικους τροπους με βασικοτερο την συνολικη απαξιωση σου ως συνομιλητη, επειδη ειπες κατι λαθος. Θα μπορουσα να πω "τελος συζητησης, καθομαι και ασχολουμαι με ανιδεους επι του θεματος" ας πουμε. Δεν ειπα κατι τετοιο ομως.

Απλα σε ενα ερωτημα σου για το τι συμπερασματα βγαζουμε, το δικο μου συμπερασμα ηταν οτι ελαβες υποψιν κατι που εγραψα και το εψαξες πριν ποσταρεις. Το οποιο ειναι οντως ευχαριστο γεγονος για μενα, διοτι στο 90% αντιστοιχων συζητησεων που εχω κανει στο ινσομνια (οχι για στρατο απαραιτητα) ο συνομιλητης εμενει με αυταρχικο τροπο στην αρχικη του θεση, ακομα κι οταν υπαρχουν αποδειξεις οτι ειναι λαθος. Οτι μπηκες στη διαδικασια να ψαξεις πριν απαντησεις και εν συνεχεια δεχθηκες εμμεσως εστω, οτι η αρχικη σου θεση δεν ηταν σωστη, μονο θετικο το βρισκω και θετικα το σχολιασα, χωρις καμια διαθεση να σε ειρωνευτω. Τη διαθεση αυτη την ειχα ας πουμε οταν σε εβλεπα απολυτο σε αυτα που ελεγες ενω δεν ισχυαν (δηλαδη το ποστ που λες οτι μονο Ελλαδα γινονται αυτα).

sorry που θα βγω offtopic αλλα έχω μια απορία για κάτι που συζητούσα σήμερα.

όταν κάποιος έχει γονιό ανάπηρο (μεγάλη αναπηρία , πχ 70-80%) με αναπηρική σύνταξη κάνει μειωμένη θητεία (6 μηνες)

αυτό ισχύει για τον μεγαλύτερο γιό της οικογένειας και αν δεν κάνει χρήση το δικαίωμα χάνετε μετά για τον επόμενο στην σειρά γιό.

η απορία μου είναι , αν η αναπηρία διαγνώστηκε και βγήκε η αναπηρική σύνταξη αφότου ο πρώτος γιος είχε εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία , ο δεύτερος έχει δικαίωμα να κάνει χρήση ή όχι ?

Συμβουλεψου καλυτερα την στρατολογια γιατι ειναι ειδικη η περιπτωση σου.

Το πιθανοτερο ειναι οχι, διοτι ακομα κι ετσι δεν ισχυει η μια απο τις 2 συνθηκες.

Βασικα εισαι βεβαιος οτι ο 2ος γιος εχει δικαιωμα 6μηνιας αν ο πρωτος γιος εκμεταλευτει αυτο το δικαιωμα? Εγω εχω την εντυπωση οτι ουτως η αλλως ισχυει ΜΟΝΟ για τον πρωτο γιο αυτο το δικαιωμα, αλλα επιφυλασσομαι.

Δημοσ.

Βασικα εισαι βεβαιος οτι ο 2ος γιος εχει δικαιωμα 6μηνιας αν ο πρωτος γιος εκμεταλευτει αυτο το δικαιωμα? Εγω εχω την εντυπωση οτι ουτως η αλλως ισχυει ΜΟΝΟ για τον πρωτο γιο αυτο το δικαιωμα, αλλα επιφυλασσομαι.

αυτό λέω και εγώ , οτι κανονικά το δικαίωμα χάνετε αν δεν το εκμεταλλευτεί ο πρώτος.

και αναρωτιέμαι σε περίπτωση που η σύνταξη αναπηρίας βγήκε αφότου ειχε πάει ο πρώτος στρατό αν μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο δεύτερος.

σορρυ που το έγραψα περίεργα αλλα είμαι απο ύπνο :lol:

Δημοσ.

Θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος στα ψευτοψυχολογικα? Αναφερεσαι σε αυτους που το παιζουν χωρις να χουν κατι ή σε αυτους που οντως εχουν περασει καποια σοβαρη ψυχικη ασθενεια(ψυχωση,καταθλιψη,μανιοκαταθλθψη,αγχωτικη διαταραχη)?

Προφανώς στο πρώτο, είναι αυτονόητο. O Midi γενικά με κάλυψε 100%.

Ζούμε στο 2012. Οι περισσότεροι δεν θέλουνε να πάνε φαντάροι και κράζουνε τον στρατό κάτι που πριν δέκα-είκοσι χρόνια δεν γινόταν σε τέτοιο βαθμό. Ο κόσμος αλλάζει και διεκδικεί την λογική, θα αλλάξει αργά η γρήγορα και το κράτος θέλει δεν θέλει.

Επίσης πρίν 10 χρόνια η θητεία ήταν 18 μήνες, και τώρα 9. Επίσης τώρα ο στρατός είναι πολύ πιο χαλαρός σε όλους τους τομείς απ' ότι ήταν τότε, ειδικά στον τομέα των αδειών που πλέον δίνονται αβέρτα και για πλάκα. Το 50% + της θητείας είναι άδειες εν έτει 2012. Δεν θα κλειστεί δηλαδή κάποιος φαντάρος σε κάτεργα, ούτε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν θα βλέπει το φως το ηλίου.

Δημοσ.

Ερώτηση άμα ξέρει κανείς, κάποιος ο οποίος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για κάποια ήπια ψυχική ασθένεια, π.χ. αγχώδης διαταραχή ή διαταραχή πανικού μπορεί να την συνεχίσει μέσα (έστω και ως Ι4) ή αναγκαστικά πάει για αναβολή/απαλλαγή;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...